Partyflock

Kroegenleed

Kroegenleed

door , gepubliceerd op
Kroegenleed (afbeelding)
Zo eens in het half jaar probeer ik het weer. Dit gebeurt altijd nadat ik íets te diep in het glaasje heb gekeken en ik met vrienden ben die mijn liefde voor elektronische muziek niet met mij delen. Op dat moment is er niets anders voorhanden en door de vertroebelde stemming waarin ik verkeer, gooi ik al mijn prioriteiten die ik normaliter rondom mijn avondprogramma heb, in één keer overboord. Alsof ik ze nooit heb gehad.

Vol goede moed (die ik naar binnen gedronken heb) stap ik op zaterdagavond dus de kroeg binnen. Waarom loop ik in godsnaam voorop, denk ik terwijl ik de kroeg binnenstap en mij door de mensenmassa heenwurm, ik ken hier de weg helemaal niet. Ik vind een plekje waar mensen niet direct in je lichaamsruimte staan en doe snel mijn jas uit. Wat is het hier abnormaal warm. Mijn vriendinnen hangen hun jas over een barkruk maar ik ga op zoek naar de garderobe. Een jas van tweehonderdvijftig euro (in letters lijkt het minder) op een barkruk leggen vind ik een groot risico, zeker met dit voor mij onbekend en dus onbetrouwbaar publiek.
Aan de andere kant van het snikhete, rokerige hol denk ik iets te zien wat een garderobe voor zou kunnen stellen. De grote overtocht begint. Na eerst bijna een snoekduik richting vloer gemaakt te hebben door een afstapje wat zich in een donker hoekje verdekt heeft opgesteld, word ik in mijn ass geknepen door een onbekend manspersoon. Ik sta middenin een groepje jongens en ze kijken allemaal op hun onschuldigst. Ik weet natuurlijk wel beter. Waarschijnlijk de enige manier voor ze om af en toe toch nog een stukje vrouwvleesch in handen te hebben. Lichtelijk geïrriteerd kom ik erachter dat ik de wc aan zag voor de garderobe. Op de terugweg weet ik op het nippertje te voorkomen dat de inhoud van een glas bier mijn witte truitje veranderd in een wit truitje met piskleurige vlekken. Pfieuw, dat scheelde maar een haartje. Ik keer terug naar mijn vriendinnen waar ik onhandig sta te doen met mijn niet-kroegbestendige jas.

Ik stel voor een drankje te halen en terwijl ik dit doe besef ik me dat dit helemaal niet slim is. Nu moet ik wéér die helse overtocht maken. De avondvierdaagse is er niets bij. Hier staat je familie je alleen niet met cadeautjes op te wachten bij de bar. Drankjes kan je er wel krijgen maar daar moet je dik voor betalen. Ik pers me tussen de mensen door en nadat ik mijn bestelling drie keer heb herhaald doordat de muziek mij overstemd, begrijpt het meisje achter de bar mij eindelijk. Eenmaal bij mijn vriendinnen aangekomen ben ik een sigarettenafdruk op mijn arm rijker en twee halve drankjes armer. Volhouden Kim, denk ik, het wordt zodirect vast wel gezellig.
Dan maar een beetje dansen, want dat doen ze hier volgens mij. Ze doen in ieder geval iets wat er op lijkt. Marco Borsato met ‘Ik leef niet meer voor jou’ komt uit de krakende speakers. Mensen brullen mee alsof hun leven er vanaf hangt. Ik ken alleen een stukje uit het refrein en zelfs daar maak ik nu een potje van. Een nummer van André Hazes komt voorbij. Shit, nu val ik helemaal door de mand. Ik sta er verloren bij. Wat deed ik hier ook alweer? Er komt geen einde aan het geblèr. Gelukkig schiet mijn té kleine blaas mij te hulp. Ik moet plassen. Yes!

Bij de wc zit een geblondeerd, zonnebankgekleurd vrouwtje in tijgerprint. Zelfs hier kosten de wc’s 50 eurocent. Er staat een rij, maar gelukkig ben ik dat wel gewend. Geen enkele rij krijgt mij na Time Warp meer klein. Als ik aan de beurt ben en de wc binnenstap zie ik dat de deur niet op slot kan en dat er kots ligt. Mijn jarenlange praktijkervaring op het gebied van dixies komt hier goed van pas. Het lukt mij op miraculeuze wijze zo min mogelijk aan te raken en daarnaast te voorkomen dat de deur opengetrokken wordt. Iemand met smetvrees kan hier een puntje aan zuigen. Deze handelingen doe ik terwijl ik geconcentreerd door mijn mond ademhaal. Kots stinkt en door je neus ademen is met mijn zwakke maag - in combinatie met de hoeveelheid alcohol die er in zit - geen goede optie. Snel terug het warme rookhol in.
Er komt een jongen naast mij staan. Waar ik vandaan kom, wil hij weten. Uit Lutjebroek nou goed, zie je dat niet? Zijn adem stinkt naar bier en sigaretten. Moet dit nu, denk ik, ik wil hier eigenlijk helemaal niet zijn, ik ben hier per ongeluk, kan ik dan in ieder geval gewoon met rust gelaten worden? De boodschap komt snel over en hij druipt af.

Ik probeer te dansen op een r&b nummer maar ik heb geen idee hoe ik mij moet bewegen. Het is bijna tien jaar geleden dat ik dit heb gedaan en het lijkt wel of mijn heupen zitten vastgeroest door de housemoves die ik de afgelopen zeven jaar fanatiek heb uitgeoefend. Even denken, hoe ging dit ook alweer? Misschien moet ik nog meer alcohol hebben. Dat maakt de heupen wat losser toch? Een drankje later sta ik er nog steeds verloren bij. Nu alleen met wat minder geld in mijn portemonnee. Mijn longen beginnen tekenen van doorgerooktheid te vertonen. Sigaretten smaken al een uur supergoor maar ik blijf stug doorroken. Ik moet echt iets om handen hebben hier. Was ik maar op mijn eigen gebied, dan snapte ik het tenminste allemaal. Net als ik op het punt sta te zeggen dat ik naar huis ga, komt een vriendin met nieuwe drankjes. Shit, nu kan ik nog niet weg.

Een andere vriendin gaat zich steeds losbandiger gedragen. Hmmmm, misschien ook iets teveel gedronken? Het zal niet lang meer duren totdat ze haar ‘ik ben sexy en kijk mij eens geil doen’-dans voor groot publiek op de bar op gaat voeren. Ik moet dat zien te voorkomen of er in ieder geval voor zorgen dat ik weg ben voordat haar opvoering begint. Terwijl ik dat sta te overdenken wordt ze misselijk. Ze zegt dat ze naar buiten wilt omdat ze moet kotsen. Goed plan. Dat naar buiten gaan dan natuurlijk. We lopen naar buiten en ze gooit haar laatst gedronken drankjes er als een goed geoefend braakster netjes uit in een steegje. Als haar maag leeg is wilt ze naar huis. Weer zo’n goed plan. Fijn dat ze mee is. Ik moet een andere kant uit en zeg iedereen gedag. Op de fiets bedenk ik me dat ik nu écht nooit meer naar de kroeg ga. Tot ik de volgende keer waarschijnlijk weer bezopen ben en nergens anders heen kan. Nood breekt wetten zeggen ze. Dacht het niet. Alcohol breekt wetten. In ieder geval wél die van mij.
pagina laatst gewijzigd op

329 opmerkingen

haha ik snap je verhaal!

Onze vrienden zijn eigenlijk ook allemaal house figuren, maar soms na het trainen en voetballen gaan we altijd ff biertje doen bij een grandcafé bij ons in Almere.­ Ze draaien er altijd eigenlijk 70's en 80's muziek en soms wat commercieel, eigenlij kaltjd gezellig en nooit ruzie.­ Ik vind soms zulke muziek en omgeving een verademing en ook een leuke vorm van ''uitgaan''.­
ik snap precies wat je bedoel.. ik irriteer me zelf meestal t meeste aan de kutmuziek die er gedraaid word..

gelukkig draaien ze in mijn stamkroeg heeeel veel house :D echt beter..maar feesten zijn toch leuker!!
laatste aanpassing
Het lijkt er zo wel een beetje op dat het op feesten volgens jou altijd minder druk, schoon en goedkoop is. Nou dat ben ik dus niet helemaal met je eens.

Een garderobe op feestjes biedt overigens ook niet altijd bescherming voor je kleding. :-(

Ik denk dat het gewoon een kwestie is van met leuke mensen (die niet teveel kotsen) naar de juiste kroeg gaan en niet in je allernieuwste (dure) outfit.
tweehonderdvijftig euro (in letters lijkt het minder)

Het lijkt zo alleen maar meer!
Absoluut leuk geschreven! :D
hahhaa prachtig gewoon!!
dit komt me zo bekend voor, vind al die kroegen maar drama!!!

doe mij maar een goed feestje (Y)
nouw k vind het wel meevallen
in de kroeg kun je je best goed vermaken maar als het er te druk is dan is het gwn niet meer leuk.­
:gaap:
ik vind het leuk geschreven!!!
alleen niet elke kroeg is zo
mijn kroegje is zo fijn dat je wel kan zitten,praten en er word ook echt geen fucking hollandse gouwe ouwe shit gedraaid
dan zou ik ook snel weg willen ja!!!!
vet stukje!! :yes: heel herkenbaar!! :yes: inderdaad.. TE volle kroegen zijn echt kut! :S
Uitspraak van :banana:LuXemburg op dinsdag 12 februari 2008 om 12:25:
T grootste leed is als de apré ski herrie begint en iedereen hersenloos
begint te hossen en brulle

:jaja: helemaal gelijk.Leuk geschreven!!
Ik probeer te dansen op een r&­b nummer maar ik heb geen idee hoe ik mij moet bewegen.­ Het is bijna tien jaar geleden dat ik dit heb gedaan en het lijkt wel of mijn heupen zitten vastgeroest door de housemoves die ik de afgelopen zeven jaar fanatiek heb uitgeoefend

errug herkenbaar
Ik probeer te dansen op een r&­b nummer maar ik heb geen idee hoe ik mij moet bewegen.­ Het is bijna tien jaar geleden dat ik dit heb gedaan en het lijkt wel of mijn heupen zitten vastgeroest door de housemoves die ik de afgelopen zeven jaar fanatiek heb uitgeoefend

errug herkenbaar
Helemaal mee eens! :)

Erg leuk geschreven ;)
de kroeg is bijna net als een HC feest, alleen heb je ipv gezellige mensen en vette muziek ladderzatte studenten en Gerard joling herrie...

nou, maak me gek!

vind het dus best wel herkenbaar, gelukkig kom je in aussi + classics hier bijna geen enkele kroeg in. dat voorkomt dat alcohol mijn wetten breekt :)
Maddox
Artiest Maddox
Ik ben de laatste tijd wel veranderd van een partybeest in een kroegtijger.­ Kan best gezellig zijn!
pfffff heel herkenbaar...... Probeer het ook altijd weer en elke keer denk ik "waarom maak ik nu altijd diezelfde fout en laat ik me altijd weer omlullen om naar een kroeg in heerlen te gaan???"

Neh ik geef je gelijk. Geef mij maar een heerlijk (hardstyle)feest waar je bekend bent met de ongeschreven wetten. Daarnaast kom je daar die vervelende studenten (ook ben ik er zelf één) niet tegen. Heb echt een hekel aan die meeblérende tuupen (tenzij het carnaval is ;)).
pff maak gewoon lol
haha ik heb precies tzelfde...ga ook nooit meer naar discotheken omdat ik me daar egt niet thuis voel!bij hardcore feesten heb ik t altijd naar me zin;)
heel leuk geschreven!
hihi leuk verhaaltjuh..
ken me er ook wel wa bij voorstellen,hield er ook nooit zow van,maar werk nu zelf 5 dagen in een kroeg en vind tog wel gezelly(soms ook totaal niej :P)

(K)
Uitspraak van TepsiE :bier: op woensdag 13 februari 2008 om 22:33:
Alcohol +­ Bekenden +­ kutmuziek =­ gezelligheid!

(Y)
heineken =­ bezoekerleed
ik vind het persoonlijk altijd gezellig in de kroeg
kom tegenwoordig liever in de kroeg als in een discotheek
maar het is ook maar de vraag waar en met wie je gaat hoor want soms heb ik dat ook hoor dat ik binnen 2uurtjes weg wil.....
maar het las heerlijk;)
Goed geschreven, vooral begin. Eind iets slechter. Maar toch m'n biertje op :lol:

Ik zie je snel weer in de kroeg!
Heel herkenbaar, mij vind je ook beter niet in de kroeg want dan krijg ik zo'n zelfde gevoel!
Goed geschreven!
Uitspraak van ..... op dinsdag 19 februari 2008 om 05:46:
vet stukje!! heel herkenbaar!! inderdaad..­ TE volle kroegen zijn echt kut!

ben ik met je eens, maar op feesten is het ook heel erg vervelend. Moest daardoor dit jaar Tiesto missen op trance energy :(