Partyflock

Supermarktdrama

Supermarktdrama

door , gepubliceerd op
Supermarktdrama (afbeelding)
Hoog op getrokken joggingbroeken die tot in hun naad vast zit. Twee paar foeilelijke berenstampers (lees: uggs), waarvan je je afvraagt of het geen dood konijn is. Een gezicht dat op verwarring en irritatie duidt. Diepe zucht; het is weer zo ver. Winkeltijd voor de Gooise vrouwen.

Populaire ringtones gillend in veel te grote tassen. Heftig bellend met de moeder over hoe het er op het hockeyveld wel niet aan toe ging. De scheids was zó partijdig; dat niemand daar niets van zei? Nou, ze zou daar dan wel even een brief over schrijven naar de commissie. Alsof die commissie daar wat aan zou doen. De wedstrijd is geweest, get a grip and get over it. Had ze al gehoord dat de overbuurman vreemd is gegaan met de zuster van zijn vrouw. Of dat de aupair van een goeie vriendin geld had gestolen en nu op de eerste beste trein naar Verweggiestan zat. Maar het ergste was dan wel de zwangerschap van een klasgenootje van haar oudste zoon. Als Jan-Willem daar maar niks mee te maken had. Om er niet aan te moeten denken dat kind nog eens over de vloer te krijgen. Zwanger zijn zonder getrouwd te zijn is en blijft een taboe, ook in de rijke lui’s wereld. Luidkeels worden de meest genante dingen besproken, maar het moet gehoord worden.

Alsof het geld serieus op hun rug groeit, zo worden de karren gevuld. Schreeuwende kinderen die de kar uit willen, dan weer in, dan weer uit. Zodat ze daarna kunnen worden afgeblaft door hun moeder. Respect hoe die kinderen hun ouders uit de tent kunnen lokken. Net zo lang doorgaan tot andere klanten zich kapot ergeren. Nog net niet zelf willen uithalen of de ouders er zelfs op willen aanspreken. Al heb ik soms wel moeite om me in te houden. De opvoeding is niet meer zoals het geweest is. Maar ik als voorbeeldkind? Helaas niet iedereen is zo gezegend.

Uiteindelijk komen we dan uit bij de kassa, wat waarschijnlijk niet de laatste alinea zal zijn van dit verhaal. ELLENLANGE RIJEN!! De schrik van elke boodschapdoener – heerlijk zo dubbelzinnig - of winkelaar? Klant? Consument om het netjes te houden. Er staat toch duidelijk ‘drie in de rij, kassa erbij’. Overtuigd van het feit dat ze op hun wenken bediend worden en dat de winkel hier wel aan kan voldoen, wordt er geroepen(lees: gevraagd/geklaagd/gezeikt) om een kassa erbij. Mocht dat nou net niet zo zijn, want er is personeelstekort (zo wordt dat dan netjes gezegd). Met andere woorden: ‘U wacht maar, we doen keihard ons best. We zwoegen hier ons het apenzuur en jullie maar klagen.’ Mijn schouders zakken ineen, het wachten deert niet zo. Maar ik word bijna depressief van de uit de boom gevallen mensen. Vergeet ik zelf bijna sigaretten te halen in alle drama. Staat er toch een rij van hier tot Tokio, terwijl ik meende daar nou net vanaf te zijn. Alles wat fout is gegaan bij de caissières aan de kassa’s wordt nog even ingewreven bij de ‘informatiebalie’. “Ik ben nu de laatste drie keer achtereen terug moeten komen, omdat de caissière het verkeerd heeft gedaan”, wordt er op een rottoon geblaft. “Het spijt ons mevrouw. Maar goed, we werken ook met mensen en fouten maken is menselijk” Onbegrip en egoïsme, das het enige wat er uit de klant komt. Zolang ze zelf niet met de shit zitten is alles best. Eindelijk ben ik aan de beurt voor mijn geliefde sigaretten. “Mevrouw!! Ik wil de bedrijfsleider spreken!!” Galmt er dwars door mijn vraag heen. “Verdomme mensch! Hou toch je koker! Op dit moment ben ik aan de beurt en net als de rest wacht je op je beurt. Verwend viswijf dat je bent” laat ik onbehouwen uit mijn mond storten. Een grijns verschijnt op het gezicht van de balie caissière.
Het is stil. Doodstil. Zo stil dat je bijna een zakje chips kan horen kraken aan de andere kant van de winkel. Ik vervolg mijn vraag en krijg wat ik wil. Reken rustig af en stop irritant langzaam mijn pinpas weg. Ik voel de woede van de beledigde vrouw branden, maar dat doet me weinig. Voldaan loop ik weg, hoor nog wat woorden vallen over de jeugd van tegenwoordig. Maar die grijns... ja die grijns maakte mijn hele dag weer goed.
pagina laatst gewijzigd op

331 opmerkingen

Vaak heb ik maar een paar dingen en geeneens een mandje en laten mensen met een kar vol me eigenlijk altijd wel voor. Overdag winkelen duurt trouwens 2 keer zolang, met al die bejaarden en werklozen.
Uitspraak van Pien010 op zondag 16 december 2007 om 17:40:
Begrijpt u het principe van een rij niet

Aan jou zou ik een uitleg vragen :P
Geweldig al die reacties.­ Zelfs gister op Thunderdome wisten mensen me te herkennen.­ En nog wat te bashen over m'n collumn.­

Top
haha GEweldig!!!! had erbij willen zijn :P
Erg herkenbaar;)
Wel beetje langdradig verhaal
Grappig verhaal, je ziet ze zo voor je.­

Maar degene die het geschreven heeft wordt er later ook een.­ Nu beseft ze het nog niet, maar ze is al hard op weg.­

Ik bedoel elke vrouw wil graag money en clothes en respect, zeg niet dat het niet zo is.­ En zitten ze niet in de Gooise vrouwen way-of-life dan zitten ze wel in de After-that hype.­ Maar ze doen en willen allemaal hetzelfde.­ Huisje, boompje, beestje.­
Uitspraak van ACHD op dinsdag 18 december 2007 om 21:20:
Maar degene die het geschreven heeft wordt er later ook een.­ Nu beseft ze het nog niet, maar ze is al hard op weg.­

niet om het één of ander maar mannen zijn ook geen haar beter.
Deze colum is gewoon een feit
denk da iedereen het daar wel mee eens is
ik erger me ook f*cking erg aan
maar nie alleen met vrouwen hoor :cheer:
Wat een poep verhaal serieus !! :O
haha werk zelf ook in een winkel...
bij H&M wel te verstaan dus ik weet wat je bedoeld met lange wachtijen en mensen die zeuren over kassa's ;)
geweldige collum !!
(K) joyce
Erg goed geschreven,herken het precies aangezien ik in een supermarkt werk..:)
-
Uitspraak van Robert Jacobs op donderdag 13 december 2007 om 11:11:
Zeker wel een leuke colum, en het treft helemaal toe.­ Ik erger me er, net als jij, ook vaak aan in de supermarkt..­

Leuk geschreven maar de naam 'collumn' niet waard, kom op zeg... En dan laten ze je hier nog geloven dat er een selectie is voor ingezonden collumns?


Begint met gooische vrouwen en daarna moet het ineens overkomen als de supermarkt op de hoek of zo? Want dat gezeik heb je overal en heeft met gooische vrouwen weinig te maken?

Werk zelf ook al bijna 8 jaar als bijbaantje in een supermarkt, dus ik herken het wel hoor, maar wat is nou precies het punt? Het zijn vooral de goedkope vieze mensen die voor problemen zorgen bij een supermarkt en niet die verwende gooische types hoor? Die verslaafde '2 blikjes bier afrekenaars' die maken veel meer herrie bij de kassa dan de 'dames met uggs'....

Heb al veel slappe collumns gelezen hier, als het aan mij ligt schaffen ze het hele onderdeel gewoon af.. Heeft ook niks te maken met partyflock trouwens.. (y)


Enne, toch wel een beangstigende gedachte dat veel mensen dit al een lang stuk of een langdradig stuk vonden om te lezen.. Toch de volgende generatie beroepsbevolking van Nederland? :/
laatste aanpassing
sja dat krijg je als je in een winkel werkt..­ maakt niet uit waar..­
Uitspraak van - op maandag 24 december 2007 om 01:58:
Leuk geschreven maar de naam 'collumn' niet waard, kom op zeg...­ En dan laten ze je hier nog geloven dat er een selectie is voor ingezonden collumns?


Begint met gooische vrouwen en daarna moet het ineens overkomen als de supermarkt op de hoek of zo? Want dat gezeik heb je overal en heeft met gooische vrouwen weinig te maken?

Werk zelf ook al bijna 8 jaar als bijbaantje in een supermarkt, dus ik herken het wel hoor, maar wat is nou precies het punt? Het zijn vooral de goedkope vieze mensen die voor problemen zorgen bij een supermarkt en niet die verwende gooische types hoor? Die verslaafde '2 blikjes bier afrekenaars' die maken veel meer herrie bij de kassa dan de 'dames met uggs'....­

Heb al veel slappe collumns gelezen hier, als het aan mij ligt schaffen ze het hele onderdeel gewoon af..­ Heeft ook niks te maken met partyflock trouwens..­


Enne, toch wel een beangstigende gedachte dat veel mensen dit al een lang stuk of een langdradig stuk vonden om te lezen..­ Toch de volgende generatie beroepsbevolking van Nederland? laatste aanpassing 24 december 2007 02:09

Tsjah jaloesie bestaat ook nog he..

Topcolumn, leest lekker weg!
laatste aanpassing
Heerlijke collumn :respect: en leuk om te lezen ook :lol:
Nou kan je vertellen dat dat soort mensen bij mij ook niet echt populair zijn lol.

Ik bedoel, je kan wel lekker moeilijk doen en lopen klagen alsof je zwaar belangrijk bent enzo maar die rij lost daar echt niet van op hoor.

Je weet dat er in elke winkel rijen zijn dus als je daar niet tegen kan moet je je zooi maar online bestellen of andere laten ophalen.
Kan je zelf lekker verder aan de champagne lol :-S
Uitspraak van Isola di fantasia op dinsdag 25 december 2007 om 12:56:
Tsjah jaloesie bestaat ook nog he..­

Is toch een mening van iemand die erover na heeft gedacht. Geen loos geschreeuw. Tot slot. net of je jaloers moet zijn op iemand die een column schrijft hier, moet niet gekker worden.
Uitspraak van - op maandag 24 december 2007 om 01:58:
Die verslaafde '2 blikjes bier afrekenaars' die maken veel meer herrie bij de kassa dan de 'dames met uggs'....­

Nou daar ben ik het dus echt niet mee eens. Ik werk al heel lang in onze plaatselijke albert heijn. Het zijn vooral die verwende rotwijven die zo zeiken. vandaag weer, belde er eentje op naar ons filiaal dat de cassieres onderling over het weekend praten. Dat vind ik nou pas gezeik. Lopen klagen over acties die niet meer gelden en dingen die onduidelijk staan aangegeven in het bonusboekje.. je zeurend vragen of er nu asjeblieft een extra kassa bij mag. En als je dan zegt fijn weekend, dan zeggen ze gewoon ja dankje of Helemaal nix!
Mij hoor je over die alcoholisten niet klagen, die houden meestal wel van n grapje :bier:
Whahaha deat einde maakt het helemaal af, geniaal :respect:
Wel leuk, erg langdradig.­
Juuuist ..... zet die rijke bitches op hun plaats :D ze denken dat ze alles kenne make of zo alleen omdat ze veel poen hebben
Eindelijk ben ik aan de beurt voor mijn geliefde sigaretten. “Mevrouw!! Ik wil de bedrijfsleider spreken!!” Galmt er dwars door mijn vraag heen. “Verdomme mensch! Hou toch je koker! Op dit moment ben ik aan de beurt en net als de rest wacht je op je beurt. Verwend viswijf dat je bent” laat ik onbehouwen uit mijn mond storten. Een grijns verschijnt op het gezicht van de balie caissière.
Het is stil. Doodstil. Zo stil dat je bijna een zakje chips kan horen kraken aan de andere kant van de winkel. Ik vervolg mijn vraag en krijg wat ik wil. Reken rustig af en stop irritant langzaam mijn pinpas weg. Ik voel de woede van de beledigde vrouw branden, maar dat doet me weinig. Voldaan loop ik weg, hoor nog wat woorden vallen over de jeugd van tegenwoordig. Maar die grijns... ja die grijns maakte mijn hele dag weer goed.

Whahahahahahahahhahahahahahahahaaaa :roflol:

GEWELDIG !!!!!!!!!

Jah echt heb zelf ook al es zoiets gehad :yes:

Alleen kreeg ik (helaas) zelf een kop als een boeier :$ :$

En dat haalde net ff de voldoening een beetje weg :/

Maar ik vind em meesterlijk :cheer:
mooie column,
werk zelf in een supermarkt en weet precies wat je met dit verhaal bedoeld, kan het zo voor me zien:D
minpunt is dat je als kassiere weinig tot niets mag zeggen, want ja, klant is koning! heerlijk zijn dan de klanten die wel hun mond opentrekken, maakt je dag goed (H)