Partyflock

Zonder jou, beter af!

Zonder jou, beter af!

door , gepubliceerd op
Nieuwsgierig was ik naar je, toen ik je voor de eerst keer aan mijn lippen zette. Zo herinner ik mij onze eerste ontmoeting; in het begin erg onzeker, maar ik had ook wat te bewijzen tegenover mijn vrienden. Pas later, wanneer we écht alleen waren, genoot ik van je met volle teugen.

De mooiste momenten beleefden we samen. Als ik ziek was wilde ik je niet in mijn buurt. Jij zocht dan toenadering en zachtjes drukte ik je tegen mijn lippen om er achter te komen of ik het verleerd was. Jij was er voor me als ik dronk, ik deelde je met de meeste van mijn vrienden, we keuvelden heerlijk op diners en er waren tijden dat we samen in de kreukels lagen na het stappen. Als je er een keer niet bij was, dan zorgde ik ervoor dat je altijd later nog kon komen. Er was altijd wel iemand bereid om je ergens vandaan te halen, al was het alleen maar om te pleassen.

Jouw donkere kant bleef mij parten spelen. Zo donker, dat het mij bijna verstikte. Er zijn momenten geweest dat ik je heb afgezworen en momenten waarop ik je prees. In sommige van je buien sloopte je mijn overhemden, mijn bankstel en zelfs op mijn werk liet je mij dikwijls niet met rust. Wanneer ik naar mijn gevoelens luister ontdek ik dat je niet constructief voor mij bent. Je bent zwartgallig, destructief en zal waarschijnlijk mijn leven gaan kosten, als ik nu niet ingrijp. Door jou ben ik er ouder uit gaan zien, niet grijs maar vies grauw. Je stinkt als ik je in mijn buurt heb en het liefst druk ik je de kop in wanneer je toenadering zoekt. Ik onderhield je financieel en zorgde dat je daardoor kon groeien. Je groeide uit van een kiem tot een gezwel. Maar ondanks dat hebben we de mooiste en meest intense momenten van mijn leven vaak samen beleefd. Ja, het is alsof we samen al een heel leven achter de rug hebben.

Nu ik je doorzie en aan het veranderen ben, ben ik gaan inzien dat we langs elkaar leefden. We hebben niet meer dezelfde doelen als toen. Wat begon als kinderspel werd uiteindelijk een dagelijkse sleur. Wanneer ik uit mijn bed stap kus je doelloos mijn lippen en voordat ik in slaap val wil ik je dicht tegen me aan hebben. Zelfs mijn huisarts zegt dat we afscheid moeten nemen. Iedereen met verstand zal dit beamen. Er zijn zelfs middeltjes, om de pijn die je veroorzaakt te verzachten, en ik weet dat met het breken van onze relatie ik mijzelf pijn ga doen. Ik kan geen afscheid van je nemen zolang ik je voor mij zie, omdat ik weet hoe het voelde wanneer ik me op koude nachten aan je warmde.

Velen zullen je naar voren schuiven en altijd aan je blijven hangen. Maar ik zal toekijken, kijken hoe jij naar mij keek al die jaren: als een makkelijk doelwit. En iedere keer wanneer het je lukt troost te zoeken bij iemand anders, geniet ik van het moment waarop jij wordt uitgespuugd en vertrapt. Dat is jouw ‘korte leven’ van 4 minuten. Met dit beeld in gedachte zal ik de rest van mij leven slijten. Wanneer ik zin in je krijg, beheers ik me en laat me niet meer door je verleiden. Ik weet dat ik bij jou uiteindelijk aan het kortste eind trek, maar ik bouw een ondoordringbare muur om mij heen, trek een rookgordijn op zodat je mij niet kan deren. Tuurlijk zal je altijd aanwezig zijn, er zullen situaties ontstaan waarin je heel dicht bij me in de buurt kan komen. Dat lukte je vroeger ook. Maar wat veranderd is, is de indruk die ik van je heb: het enige dat van je overblijft, is een stinkend hoopje ellende in een te volle asbak. Ik heb geen respect meer voor je. Nu, neem ik nog innig afscheid van je en morgen wijs ik je de deur. Ik kan niet ontkennen hoeveel ik om je geef. Maar morgen maak ik me los van je. Morgen stop ik met roken!
pagina laatst gewijzigd op

493 opmerkingen

Als je niets had gezegd over dat roken, leek dit verhaal onderhand wel over mijn ex-schoonmoeder te gaan!!!! Echt waar....­
Dat is net van dat soort naaierij, ook zo'n doelloos iets...­
je denkt in t begin dat t over liefde ga haha maar nee hoor ga het over een sigaret :roflol:

geweldig:respect:
k vind m wel goed;) maar zelf rook ik niee duss:p

laters.
Bizar! Ik zou willen dat ik zo dapper was die lul de deur te wijzen ;)

hihi
IK dacht dat t over een fles bier ging :d
hij is zekker goed meschien dat ik dit verhaal ook nog een waar heid maak met me palmaltjes
echt lachuh!!!
haha leuk verhaal ik had het einde anders verwacht ..­
Heel goed!!

dacht aan het begin aan drank maart bleek toch de sigaret te wezen,

my compliments!!
Ik vind hem echt goed!
Ging er echt in op, dacht dat het eerst om een aardige vervelend iemand ging haha!
GEWELDIG!!:D

erg leuke column!!
laatste aanpassing
Uitspraak van ik_hardstyle op donderdag 13 december 2007 om 12:58:
[hardstyle=the best] Heel goed!!

dacht aan het begin aan drank

Dacht ik ook :P
Zeer goed!!!!
juist-em .. :P
daar is over nagedacht!
Inderdaad goed overnagedacht, geniaal! ;)
eCht helemaal top dit,
dat kon je egt gewoon niet verw8en dat het daarover ging.­
x
echt super geweldig dit met een super einde haha
Hihihihi je hebt het echt leuk geschreven....ik dacht de hele tijd dat het om een vrouw ging LOL :D pas aan het einde merkte ik dat het om roken ging. heel mooi en pakkend geschreven dus, mijn complimenten ;)