Partyflock
 
Een weekend vol honden
29 november 2004

maandag 29 november 2004 om 13:06

Dit weekend moest ik werken op de Winner hondententoonstelling in de Rai in Amsterdam. We moesten al heel vroeg aanwezig zijn, dus ik moest de wekker nog eerder zetten dan doordeweeks. De show was erg leuk, en ik heb veel mooie honden gezien. Vooral zondag, tijdens de eindkeuring heb ik erg genoten van de prachtige Afgaanse windhond, die wel beste van zijn rasgroep werd, maar helaas niet best in show. Die plaats was voor de Bouvier, die al vele bekers heeft gewonnen.

Op de weg terug moest ik een omweg nemen, omdat de A4 richting Leiden dicht was. Ik dacht dat ik verkeerd was gereden, dus wilde bij Sloten gaan keren. Op de afrit renden tot mijn schrik 3 honden los rond! Zo snel als ik kon heb ik de auto in de berm geparkeerd en de koekjes, die ik net op de hondenshow gekocht had, gepakt en naar de honden toe gelopen. Ik kreeg het voor elkaar om ze de berm in te lokken, maar pakken kon ik ze niet omdat ze te bang waren. Inmiddels was er nog een auto gestopt en die jongen wilde wel helpen vangen. Ik gaf hem een van mijn showlijnen en greep een hond bij zijn nekvel. De jongen durfde alleen de riem niet om zijn kop te doen omdat hij bang was dat de hond hem zou bijten. Ik was ontzettend kwaad, en de honden renden bang weg.

Even later stopte er een wegenwacht, en een politie kwam aangereden. Met z'n allen gingen we op zoek naar de honden. ik zag in de verte een andere jongen lopen en vroeg hem te helpen zoeken. In de verte had hij ze gezien zei hij, dus wij met de wegenwacht naar die plek. Ik liep met een bak vlees door het bos, op zoek naar de honden. Opeens begonnen er honden te blaffen en ik schreeuwde zo hard als ik kon dat ze moesten komen. De wegenwacht kwam aangerend, en ik kon een van de honden, een border collie naar me toe lokken. Met behulp van de bak met vlees lukte me het uiteindelijk om hem te pakken te krijgen, en dankzij goed teamwerk met de wegenwacht hadden we hem.

Ik ben later nog teruggelopen met de politie, maar de andere 2 honden waren weg. Daarna hebben we 3 kwartier moeten wachten op de dierenambulance! Ik hoop dat het het wachten waard was, en dat ze een goed tehuis vinden voor onze border.

Mocht je nou op zoek zijn naar een lieve bordercollie, in de buurt van Sloten zit er een te wachten in het asiel!
Arena?
22 november 2004

maandag 22 november 2004 om 13:08

Hoi, mijn eerste weblog op Partyflock. Ik schrijf al langer stukjes, maar dan op mijn eigen site, of op Fok!.

Gisteren met een vriendje afgesproken om naar de bios te gaan. Het zou Pathe ArenA gaan worden, omdat dat voor ons allebei zo'n beetje in het midden ligt. Vol goede moed vertrok ik om half 7, en de film zou om 8 uur gaan beginnen. A4, geen borden, dan de A10 maar op. Na een COMPLEET rondje ring, nog GEEN ENKEL bord met "ArenA" of iets dergelijks gezien. De wanhoop nabij belde ik die jongen op, die er al ruim een half uur was, en die wist me te vertellen dat ik afslag schiphol/transferium moest hebben. Inmiddels was ik weer terug op de A4, nam afslag schiphol, reed gezellig langs de vertrekhal, maar geen Arena te zien. Terug richting A10, en eindelijk een bordje A2, transferium. Ik ben er dus gekomen, maar heb er 1,5 uur over gedaan, vanaf Leiden.

De film Cellular was geweldig. Vol actie en spanning, en dat bijna de hele film lang. En de hoofdpersoon reed, in tegenstelling tot mij, wel zonder problemen en in 1 keer op zijn doel af!

Nadat de film afgelopen was weer terug naar huis. In 20 minuten.....