Partyflock
 
Profiel · 237741
­
Profielafbeelding · Bicycle DJ Team
U vraagt, wij serveren
Deze gebruiker is al geruime tijd niet meer langsgeweest en staat derhalve op non-actief.
NaamBDJT
WoonplaatsEdam (Noord-Holland)
LandNederland
Geboortedatum26 september
ArtiestBicycle DJ Team
Favoriete genresacid, acidtechno, ambient, classics, darkcore, disco, early hardcore, electro, funk, goa, groove, house, lounge, minimal, oldschool, progressive trance, schranz, techhouse, techno
Lid sinds11 juli 2005 14:18
Statusinactief
Laatst hier29 december 2007
Laatste aanpassingdinsdag 7 november 2006 om 14:39
Statistieken
± 18786·pagina's bekeken
22Partyflockvrienden
136·favorieten
50·evenementen bezocht
1·flock
71×geciteerd
28·opmerkingen
5·waarderingen
2·forumonderwerpen
511·forumberichten (onderwerpenlijst)
6·flockberichten (onderwerpenlijst)
132·privéberichten verzonden
126·privéberichten ontvangen

6 opmerkingen

 
hallowww :P
Hans Brinker stak zijn vinger in de dijk

In Hans Brinker or the silver skates, het boek uit 1865 waarin de Amerikaanse schrijfster Mary Mapes Dodge voor haar landgenoten een mooi, romantisch beeld van Nederland schetst, loopt het anders.
Een van de vele anekdotes in het boek gaat over een niet met name genoemd, ongeveer achtjarig zoontje van een sluiswachter, dat op een avond een gat in de dijk ontdekt, de hele koude nacht met zijn vinger de watervloed stelpt en zo 'held van Haarlem' wordt.
Het verhaal wordt in het boek aan een Engelse jongen verteld tijdens een schaatstocht van een groep rijkeluiskinderen van Amsterdam via Haarlem naar Den Haag, en juist op dat moment ook aan zijn zusje voorgelezen op een school in Engeland. 'Er is geen kind in Holland dat het niet kent,' wordt er nog aan toegevoegd.
Hans Brinker heeft met de hele geschiedenis niets te maken. Hij zit tijdens de schaatstocht thuis in Broek in Waterland, bij zijn moeder en zieke vader -- 'held van Haarlem' is hij niet.
Ook Kenau die Haarlem verdedigde, en Tromp die met een bezem aan de mast voer, figureren in het boek van Dodge.
laatste aanpassing
 
­

kiekeboe :D
Je kunt je fiets elke dag van de maand bestijgen.­ Een fiets heeft geen familie.­ Een fiets piept alleen als er echt iets mis is.­ Je kunt je fiets aan een vriend lenen (en andersom) zonder gelazer.­ Een fiets kan het niet schelen hoeveel andere fietsen je hebt gehad.­ Je komt altijd tegelijk met je fiets aan op het hoogste punt.­ Het zal een fiets worst zijn of je naar andere fietsen kijkt.­ Fietsen vinden het prima als je fietsbladen koopt.­ Als je fiets te moeilijk te berijden is, kun je dat eenvoudig oplossen.­ Als je op je fiets scheldt, hoef je niet je excuses aan te bieden voor je hem opnieuw kan berijden.­ Je kunt zo lang fietsen als je wilt zonder dat je fiets gaat klagen.­ Je kunt stoppen met fietsen wanneer je maar wilt zonder dat je fiets gefrustreerd raakt.­ Je ouders houden geen contact met je oude fiets als je al lang een nieuw hebt.­ Een fiets beledigt je niet als je niet goed kunt fietsen.­ Je hoeft niet te douchen voor je je fiets mag gebruiken.­ Om te fietsen heb je als bescherming alleen een fietshelm nodig en zelfs dat is niet verplicht.­