Partyflock
 
Forumonderwerp · 998002
­ Nederland
'Drie Gezusters' opent pas in oktober 2008
door Rob Burg


11 dec 2007, 09:18 - EINDHOVEN - Horeca-exploitant Sjoerd Kooistra hoopt begin oktober volgend jaar zijn twaalfde café De Drie Gezusters te kunnen openen.


VORIGE STARTSTOPVOLGENDE
Hiervoor ondergaan de voormalige DansSalon en Dino's aan het Stationsplein in Eindhoven momenteel een grootscheepse, vijf miljoen euro kostende verbouwing. In maart zei Kooistra nog dat hij nog dit jaar zijn Drie Gezusters – met 1300 vierkante meter het grootste filiaal van het land – wilde openen. Kooistra: "Het heeft bouwkundig allemaal meer om handen dan we dachten. Ook duurde het een halfjaar langer voordat we alle benodigde vergunningen binnen hadden."

Met name in het voormalige pand van Dino's moet veel gebeuren, zegt Kooistra. Om geluidsoverlast te beperken, wordt de zaal volgens de horecamagnaat in een 'doos' gebouwd, een constructie die ook wel wordt toegepast bij concertzalen en oefenruimtes voor bands. Dat werk begint in januari.

Ook de metamorfose van de bovenverdieping van de oude DansSalon heeft veel voeten in de aarde. Kooistra: "Daar wordt een complete grot ingebouwd, met daarin tweeduizend lampjes. Omdat het puur handwerk is, neemt dat nogal wat tijd in beslag."

bron: www.ed.nl
zit je aan de drugs ofzo?.
 
grunn
 
Uitspraak van Jori Lasch op vrijdag 22 februari 2008 om 22:46:
Daar wordt een complete grot ingebouwd, met daarin tweeduizend lampjes. Omdat het puur handwerk is, neemt dat nogal wat tijd in beslag."

ben benieuwd :)
Biertje drinken bij zeven onder nul
door Rob Burg. zaterdag 08 maart 2008 | 03:03

De vijf miljoen kostende transformatie van de voormalige DansSalon en buurman Dino's tot Drie Gezusters neemt steeds meer vorm aan.

Op 2 oktober opent de uitgaansgelegenheid op het Eindhovense Stationsplein.

Het zal tijd worden, vindt ook horecatycoon Sjoerd Kooistra. Het is alweer ruim twee jaar geleden dat de DansSalon en Dino's hun deuren sloten. "De afgifte van de benodigde vergunningen heeft heel wat langer geduurd dan we hadden ingeschat", is Kooistra's verklaring voor het oponthoud.

De nieuwe horecazaak, hoewel nog lang niet af, oogt nu al indrukwekkend. De voormalige DansSalon is omgetoverd tot een soort prehistorische grot met twee verdiepingen, compleet met druipstenen aan het plafond. Ook is veel ruw hout verwerkt. "Geïmpregneerd, anders krijg je niet eens een vergunning", zegt Kooistra. Andere blikvangers in deze ruimte zijn een waterrad en een grote schoorsteen met een ooievaarsnest er bovenop.

In het plafond zijn 2500 ledlampjes aangebracht, die op de maat van de muziek van kleur veranderen. In deze Flintstones-achtige ambiance, 520 vierkante meter groot, komen niet minder dan zeventien bars, waaronder een viertal ronddraaiende exemplaren. "In deze ruimte, specifiek voor het nachtgebeuren, kunnen zo'n 1300 mensen", zegt Kooistra.

De voormalige woonkamer van de villa, gelegen aan de voorkant van het monumentale pand op de eerste verdieping, gaat plaats bieden aan bruin café Hoppe, met twee bars. In het vroegere Dino's komt een grote Engelse pub. Ook deze krijgt draaiende bars en een caroussel met zitplaatsen.

De kelder wordt een themacafé onder de noemer 'Eindhoven aan zee'. "De mensen moeten het idee krijgen dat ze onder water, in een grote golf zitten", schetst Kooistra.

Wie bij zeven graden onder nul een biertje wil drinken, kan daarvoor straks terecht in de voormalige Down Under, waar een ondergrondse ijslounge komt: een koelcel van tachtig vierkante meter groot. De complete inrichting is van ijs. Datzelfde geldt voor de glazen. Alleen de vloer wordt van traanplaat gemaakt. Kooistra: "Als mensen boven te veel op hebben, kunnen ze beneden wat afkoelen."

De gasten krijgen van bedrijfswege een warme jas, een muts en handschoenen verstrekt. Om te voorkomen dat zij onderkoeld raken, mogen de gasten maximaal twintig minuten in de bitterkoude bar blijven. Kooistra: "Of mensen zin hebben om bij die extreme kou een biertje te komen drinken? Tja, ach... het is zo'n immens grote ruimte; je moet wát bedenken, meters invullen."

Eerder liet de vermogende horecamagnaat doorschemeren dat hij interesse had om ook op het Stratumseind zijn vleugels uit te slaan. Daar is hij vooralsnog op teruggekomen. "Ik ben door negen partijen benaderd om hun café over te nemen, maar ik doe het niet. Er zitten daar maar enkele mooie zaken. Ik vind dat als je het echt goed wil doen, je zo'n twintig zaken tegelijk moet aanpakken.

Ik wil niet met één enkel café in de meute mee; de kwaliteit is niet hoog genoeg. Ik ben een keer op maandagochtend zeven uur over het Stratumseind gelopen. Daar schrok ik van, eerlijk waar. De plannen zijn vooralsnog in de ijskast gezet. Maar, zeg nooit nooit."

Donderdagavond 2 oktober opent Drie Gezusters. De eerste twee uur zijn de consumpties gratis. Wat de entreeprijs wordt, is nog niet bekend.

ed.nl

Denk dat ik het maar moet zien om het te kunnen beoordelen. Vodkaatje bij -7 is wel fijn