Partyflock

kinderen

 
jah, af en toe heb ik serieuse gesprekken met mijn ouders (zal je niet zeggen van mij he? :P)
zo hadden we het vandaag over kinderen. Met name over erfelijkheid. Ik heb namelijk Diabetus (beter bekend als suikerziekte,en nee ik heb geen zin om alles uit te leggen, zoek het maar op op internet) En dat is 40-50% erfelijk.
en later wil ik zeker wel kinderen, maarja wil ik mijn kind wel terwereld laten komen als die suikerziekte heb? Ik weet hoe kut suikerziekte kan zijn, en ik heb er ook een pest hekel aan.

maar wat zouden jullie doen? gewoon doen of zouden jullie besluiten om toch maar niet kinderen te krijgen?
dat kan ik toch nie voor je gaan beslissen...maar als je kind net zo in het leven kan staan als jij...dan maakt dat toch hoop goed ofnie?

suk6 iig
tis erg kut als je zowiezo een ziekte heb, dat het nog is een keer erfelijke is das helemaal moeilijk maar tegenwoordig (en in de toekomst waarschijnlijk helemaal) is er een hoop aan te doen, het spuiten zal je blijven doen enzo.

maar beertjuh, je kan toch alles gewoon doen ??
ik zou gewoon voor kinderen kiezen (als het ooit zover komt)

good luck ouwe ;)
Ik ken het dilemma wel een beetje, heb onbekende spierziekt. Onbekend = dus ook geen erfelijkheidsverwachtingen. Ik weet dus totaal niet of ze het wel of niet zouden kunnen krijgen.

Maar een ding weet ik 100% zeker als er ook maar een kleine kans bestaat dat ze het krijgen, wil ik never nooit kinderen. Ik wil niemand aandoen, wat ik mee moet maken. En zoals het er nu voorstaat zal ik dus nooit kinderen krijgen, omdat ik het risico niet wil nemen dat ze het zouden kunnen krijgen. Terwijl ik wel graag kinderen zou willen.
Ik zou het wel doen
Er valt nog met een suikerziekte te leven
Oke het is kut maar je kan nog altijd een topleven hebben
Of nie soms
over een jaartje of 10 is 't vast al normaal om bevruchte eicellen te screenen op zoiets.. kzou me niet al te veel zorgen maken iig :)
Met dat screenen ben ik het zo niet eens.. ok ok voor ziektes wel... maar daarna krijg je ook nog.. ik wil een kind met blauwe ogen paars haar bla die bla
misshine zit ik helemaal mis. ik was in de veronderstelling dat diabetis idd erfelijk is maar meer een of twee generaties overslaaat. Dus jouw kleinkinderen maken de meeste kans(percentagegewijs) en we maken allemaal kans op nare dingen ik zou het risico zeker nemen.

maar waar ik die wijsheid van de erfelijkheid vandaan heb weet ik niet eens, kwam zo in me op
tja ik mag nog niet
aan kinderen beginnen :(
het kan me leven kosten.
dus ja erg klote.
haha wij moeten er nog niet aan denken!!!! mzzl
tja, suikerziekte is heel kut, maar om daarom nou geen kinderen te nemen.... je kunt er toch nog best een goed leven mee leiden toch?
hee beertjuh,

ik heb ook diabetes, maar ik bene en drager, ik hoer niet te prikken enzo, maar mijn kinderen zouden dat eventueel wel later moeten doen,
maar der is best goed me te leven al zeg ik het zelf, idd het is ook kut,

maar het het zou mij der niet van weer houden om kids te nemen,

(K) Skribbje
Ik wil er 1 :p alleen het risico is er wel dat het slechthorend zou worden.