Partyflock
 
Forumonderwerp · 716856
'Aanslag' op treinmachinist schokt NS-directeur

NIJMEGEN - Directeur Veenman van de Nederlandse Spoorwegen heeft vrijdag geschokt gereageerd op de "aanslag op het leven" van de machinist, die de trein van Nijmegen naar Den Bosch bestuurde. Hij raakte lichtgewond, doordat een vuurbal zich in de cabine boorde. Die vuurbal ontstond door kortsluiting nadat onbekenden een spanband met daaraan een bankschroef over de bovenleiding hadden gegooid.

Veenman neemt de gebeurtenis hoog op. "Dit misdrijf tegen onze machinist moet zwaar worden bestraft. Het moet duidelijk zijn dat we in Nederland dit soort criminele daden niet tolereren."

De gebeurtenis van vrijdag had plaats ter hoogte van NS-station Dukenburg in Nijmegen. De machinist bestuurde de eerste trein van vrijdag op dat traject. Uit onderzoek van de politie is gebleken dat onbekenden hooguit een half uur voor de trein passeerde, de band moeten hebben gespannen. De politie beschouwt die daad als een ernstig misdrijf, aldus een woordvoerder.

Volgens de politie was aan een kant van de rails een spanband vastgemaakt. Die wordt gebruikt om lading in onder meer vrachtwagens vast te zetten. Aan het uiteinde van de spanband was een bankschroef vastgebonden. Dat uiteinde was vervolgens over de bovenleiding van het spoor gegooid, zodat bij aanraking direct kortsluiting zou ontstaan.

De kortsluiting veroorzaakte een hevige vuurbal. De machinist raakte daardoor enkele minuten verblind. De vuurbal drong de cabine van de locomotief binnen. De machinist bezeerde zijn elleboog en liep brandgaten in zijn kleding op. Passagiers van de trein konden veilig uitstappen. Het treinverkeer heeft tot kwart over acht stilgelegen op het traject.

De spoorwegpolitie is samen met de politie in Nijmegen begonnen met een onderzoek. Volgens een woordvoerder is het duidelijk dat er opzet in het spel is. "Gelukkig is het nog redelijk goed afgelopen, maar er hadden ook doden kunnen vallen", zei hij. Van de daders ontbreekt nog elk spoor.


Bron: Telegraaf.nl
laatste aanpassing
Dat is toch schrikken als er opeens een vuurbal in je cabine komt :O
 
Die vuurbal ontstond door kortsluiting nadat onbekenden een spanband met daaraan een bankschroef over de bovenleiding hadden gegooid.

leuk geintjes ook dit :no:
snap niet dat dat in je opkomt hoor....
dr had gewoon een trein over die gaste heen moete rijde :[
 
Hoe breng je iemand op een idee? Juist, door te zeggen hoe ze het gedaan hebben.
ziek is dit weer hoor :S
 
dit zijn geen grappen meer :nee:
 
Hoe breng je iemand op een idee? Juist, door te zeggen hoe ze het gedaan hebben.Ook een beetje onzin... alles is op internet te vinden tegenwoordig dus die vlieger gaat niet meer op...


Beetje jammer dat mensen die deze acties plegen niet inzien hoe gevaarlijk het is. Intelligentie is wederom weer ver te zoeken...
 
balletje balletje...:$
 
Ook een beetje onzin... alles is op internet te vinden tegenwoordig dus die vlieger gaat niet meer op


Dan daag ik je uit om een link te plaatsen waar staat hoe je op deze manier kortsluiting kunt maken.
laatste aanpassing
 
Dan dag ik je uit om een link te plaatsen waar staat hoe je op deze manier kortsluiting kunt maken


Als ik de tijd heb wil ik best voor je zoeken, ben alleen niet thuis in vaktermen dus het zal voor mij wel lastig worden. Maar ik neem aan dat je bekend met het feit dat er hele handleidingen voor bommen te vinden zijn op het net en dat soort geintjes ? Dus dit zal er ook vast wel op staan...
Lompe actie! :@
Die daders mogen ze indd wel ff opsluiten als ze ze hebben. Misschien denken ze de volgende keer na voordat ze wat doen dan.
vroeger had je die ook, vuurballen. toen noemden we ze fireballs. ze waren wel lekker. bestaan die eigenlijk nog??
[/quote]vroeger had je die ook, vuurballen. toen noemden we ze fireballs. ze waren wel lekker. bestaan die eigenlijk nog??[/quote]
Ja heb ze net nog gekocht bij de Jamin :D
Degene die weet wie vanochtend de bovenleidingen bij elkaar bonden en er een bankschroef aanhingen vlakbij het station Nijmegen Dukenburg krijgt een beloning van 10.000 euro. De Nederlandse Spoorwegen hoopt zo de gouden tip te krijgen die naar de oplossing van de zaak zal leiden. Een machinist raakte vanochtend gewond bij het ongeluk dat ontstond door de actie.

De NS spreekt van een aanslag op het leven van de de machinist. Een vuurbal die ontstond door kortsluiting sloeg bij de cabine van de trein naar binnen


bron: Fok!
Ik zag ook net dat je die andere topic had geopend, en jij was mij hier weer voor met een reactie :)
 
is ok(Y)
 
hmm is echt 3min van me huis af, jammer dat ik niks heb gezien want kan het geld goed gebruiken:)
 
Ja als iemand weet wie t gedaan heeft/hebben...mail mij maar krijg je 100 euro beloning als het de gouden tip is :)
 
als je mij mailt krijg je 100e inclusief een rolletje drop O:)
laatste aanpassing
 
Wat een slechte zaak. Ik zat het net op het nieuws. Maar wat ik eigenlijk erger vind is dat ik ook iets zag over een nieuwe instelling voor probleem jongeren die neigen richting crimineel gedrag, nou is dat niet zo heel erg, maar er werd een jongen geintervieuwd en zei zomaar Kanker.

Is dat nou de maatschappij waar we in leven? Vandalen die een treinmachinist dood willen, jongeren die zichzelf ophemelen tot een probleemkind en nog voluit in de tv zeggen kanker?

Ik vind dat deze maatschappij harder aangepakt moet worden. Ik hoop heel stiekem dat dat jong van tv zometeen thuis komt en te horen krijgt dat zn moeder aan kanker is overleden, zou hem goed doen.
Gewoon drillen die gast Yes Sir! Yes sir! I can't hear you!!! Yes Sir! Yes Sir!

Give me 50!!!

Die correctie die ze tekort zijn gekomen Zullen we op deze manier aanpakken!
 
Ik zag het op het nieuws, ik vind het echt TE IDIOOT voor woorden.

Als de machinist niet op de rem had geramd was de trein in volle vaart station Nijmegen in gereden vol op een andere trein, dat was pas een ravage geweest.

Lui die dit uitspoken weten helemaal niet waar ze mee bezig zijn en moeten in een gesticht geplaatst worden als je het mij vraagt en niet meer vrijlaten natuurlijk.
Waar gaat dit heen :S
Als ze nu ook al machinisten aan gaan vallen.