Partyflock

Duitsland - SaudiArabie 8-0

 
Whehehe uit het nieuws van Tiscali :D

Na het echec van EURO 2000, waar de ploeg al in de eerste ronde ten onder ging, klauterde Die Mannschaft onder Rudi Völler uit het moeras. De 42-jarige ex-spits veroverde als speler met Duitsland in 1990 de wereldtitel. Na zijn loopbaan was hij eerst technisch directeur van Bayer Leverkusen. Völler maakte als zodanig van nabij de enorme ontwikkeling mee van spelers als Schneider en met name Ballack.

De laatste was tegen de Arabieren de beste Duitser. Niet voor niets nomineerde de Europese voetbalunie UEFA hem voor de verkiezing waardevolste speler van het voorbije seizoen. De geboren Oost-Duitser kwam in 1997 bij Leverkusen en groeide gestaag uit tot een van Europa's beste spelers.

Hij is de spil van de ploeg met zijn vernuft, creativiteit en scorend vermogen. Hij besliste de wedstrijd tegen de Saudi's. Ballack bereidde de 2-0 van Klose voor en maakte zelf de 3-0. Komend seizoen speelt Ballack bij Bayern München als opvolger van spelmaker Effenberg. Schneider wordt begeerd door FC Barcelona, dat al een bod op hem uitbracht.

Door de nieuwe generatie spelers (met de van Poolse afkomst Miroslaw Klose van Kaiserslautern als jongste exponent) is Duitsland niet langer de counterploeg van weleer. Dat komt vooral door Bayer Leverkusen. Die ploeg speelde vorig seizoen opwindend voetbal al won het geen prijzen. De speelwijze van Bayer inspireert echter ontegenzeggelijk het Duitse voetbal, en ook Völler. Hij blijkt een moderne, vooruitstrevende coach.

De nationale ploeg speelt op papier 3-5-2, maar in hun eerste WK-optreden trad het team aan met vijf offensieve mensen: Ziege, Schneider en Ballack vanaf het middenveld en Klose en Jancker in de spits. Saudi-Arabië speelde bedroevend, maar dat kwam natuurlijk ook door het sterke Duitse spel.

Na de onterecht afgekeurde goal van Jancker in de achtste minuut, opende de 23-jarige Klose in de 20e minuut de score. Daarna was het eenrichtingsverkeer. Jancker pikte vlak voor de rust zijn goaltje mee, waarna Duitsland op jacht ging naar de grootste WK-uitslag ooit, Hongarije - El Salvador, 10-1 in 1982.

Dat zat erin, want na 73 minuten stond het 6-0 dankzij Klose (hij maakte al zijn goals met het hoofd) en verdediger Linke. Gedreven maakten de Duitsers jacht op een korfbalscore. Bierhoff maakte de zevende en in stijl sloot Schneider de wedstrijd af. Dat was de grootste WK-score van Duitsland sinds 1978 toen Mexico met 6-0 werd weggetikt.


© Tiscali/ANP
<<===­%#^$&*#^^@­% Duitsers
mja, ging HE-LE-MAAL nergens over die wedstrijd!!! ergste is dat die Saoedies het ook nog echt probeerden ook!!
haha, tja, ik vind het wel tof voor die duitsers (ik weet het, ik ben een van de weinigen)
ja... net als dat je het leuk vond vroeger op school gepest te worden! :S
alleen ut woord duitsland al..:kots:
IMPULZIE: dat slaat helemaal nergens op :S


en daarbij, als iemand ff een paar 'goeie' redenen kan aanvoeren waarom ik tegen het Duitse voetbal moet zijn, dan loop ik misschien mee met de meute

tot die tijd dus niet
ik was dronken.. kon nix anders verzinnen hahaha
ik had nix om op te slaan hier, dus moest tog wat :S

edit: ging vooral om het feit dat je altijd erg tegendraads moet zijn, valt me nogal op... maarja, jouw keus :)
EastSideGait.. kijk naar de vinger van Impulzzie:p
lekker boeiuh...­ als je denkt dat ik het doe om tegendraads te zijn dan heb je het mis..­

ik ben fan van youri mulder en dus ook schalke '04...­ (=­ een duitse ploeg)

overigens ben ik daarin zeker niet uniek, want veel fc twente fans gaan regelmatig naar schalke kijken...­

en daarnaast: duitsland staat wel op het wk, oranje niet...­ begrijp me niet verkeerd, ik ben in de eerste plaats een nederlander, maar ik heb weinig tegen duitsers.­ de manier waarop zij voetbal spelen spreekt mij best wel aan (100% inzet, geen gezeur, heel wat anders als die fokkin verwende vedettes in oranje)

CHE: zeg eens iets inhoudelijks, dan kunnen we discusiëren, anders niet
ik denk dat die 8-0 meer zegt over saoudi-arabie dan over Duitsland
daar heb je gelijk in Laurens ventjuh... :)