Partyflock
 
Forumonderwerp · 599235
­ Nederland
Een vrouwelijke donkere tijgerpython in Artis heeft zichzelf gekloond. De DNA-profielen van haar embryo's zijn identiek als zijzelf. De Amsterdamse dierentuin heeft dat donderdag laten weten.

De python in Artis krijgt dochters die helemaal hetzelfde zijn dan zijzelf. Parthenogenese (maagdelijke voortplanting) was bekend bij diverse slangensoorten, maar niet bij pythons.
De onderzoekers veronderstelden aanvankelijk dat het vrouwtje de eieren met opgeslagen sperma bevruchtte. Veel reptielen kunnen na een paring enkele jaren sperma in hun lichaam opslaan. Dat dit het geval was bij de python in Artis werd betwijfeld, omdat het dier meer dan vijf jaar geen man had gezien.
laatste aanpassing
Shit wilde 't net posten ;)
Hier is trouwens het hele artikel :)

AMSTERDAM - Een vrouwelijke donkere tijgerpython in Artis heeft zichzelf gekloond. De DNA-profielen van haar embryo's zijn identiek aan die van haarzelf. De Amsterdamse dierentuin heeft dat donderdag laten weten.

Volgens onderzoekers is er bij de python sprake van een variant op de parthenogenese of wel maagdelijke voortplanting. Bij deze wijze van voortplanting zijn de embryo's echter per definitie van het mannelijk geslacht.

De python in Artis krijgt dochters die helemaal hetzelfde zijn als zijzelf. Parthenogenese was bekend bij diverse slangensoorten, maar niet bij pythons. De biologen E. Bruins en T. Groot publiceerden hierover in het februarinummer van het tijdschrift Heredity.

De tijgerpython is 10 jaar oud en woont sinds 1995 in Artis. Zodra de slang opnieuw eieren legt, wil Artis die laten uitbroeden. Dan zijn er binnen tweeëneenhalve maand kleine pythons. Voor huisvesting heeft de diergaarde al gezorgd.

De slangen, vaak 4 tot 6 meter lang, kunnen 25 tot 35 jaar oud worden. De meeste dierentuinen hebben enige exemplaren. Artis heeft naast het vrouwtje twee mannetjes.

De onderzoekers veronderstelden aanvankelijk dat het vrouwtje de eieren met opgeslagen sperma bevruchtte. Veel reptielen kunnen na een paring enkele jaren sperma in hun lichaam opslaan. Dat dit het geval was bij de python in Artis werd betwijfeld, omdat het dier meer dan vijf jaar geen man had gezien.

De python in Artis krijgt dochters die helemaal hetzelfde zijn dan zijzelf. Parthenogenese was bekend bij diverse slangensoorten, maar niet bij pythons. De biologen E. Bruins en T. Groot publiceerden hierover in het februarinummer van het tijdschrift Heredity.


Een tijgerpython:
Waarom is alinea 3 hetzelfde als alinea 7

En waarom staat er eerst dat bij zulke voortplanting er alleen mannetjes kunnen ontstaan, en staat er vervolgens dat ze dochters krijgt???
Damien dat komt omdat er volgens de onderzoekers sprake is van een variant bij deze python.

Goed lezen, het staat er echt.;) ;-)
Ik vind het echt vaag. Een python slaat sperma op. Wie ze sperma?? Van een andere slang neem ik toch aan. Dus dan is het toch niet der eigen DNA?? OF is dat sperma zo dood, dat ze wel een bevruchting in werking zetten ofzo, maar voor de rest geen invloed hebben.

En wat ik ook niet snap, ze heeft dus nu kleintjes?? Of heeft dat beest alleen eitjes gelegd maar niet "uitgebroed" en gaat dat nu de volgende keer gebeuren (dan zijn die gasten van artis ook raar dat ze het nu niet hebben laten uitbroeden) Krijgt een slang na 5 jaar geen sex te hebben gehad kindjes, ga je ze onderzoeken en daarna concluderen dat het bijzonder is, en dan hopen dat de slang het nog een keer doet
laatste aanpassing
das ziek! gister was er nog een onwijs goeie film op tv over een kruising van een koningscobra en een ratelslang! echt vet mooi gemaakt!
 
:vaag:
ben blij dat dat (voorlopig) nog maar alleen bij de Python is..
Je zou maar je eigen Python kunnen clonen :D:p