Partyflock

werking xtc

 
wie kan mij vertellen hoe xtc precies werkt in je lichaam. wat doet het nou met je lichaam en hoe komt het dat je zo relaxed voelt?
de pil word in ongeveer 30 min a 1 uur in je bloed opgenomen.. en wat het daar verder doet weet ik ook niet..

dat je je zo relaxt voelt komt door de mdma..
de mdma is ook het minst schadelijke (volgens mij) de rest is allemaal troep zoals: speed, afwas middelen resten.. enz
Op tv heb ik een x gezien dat je in je hersenen cellen heb zitten die geluksprikkelingen doorgeven. Dus als je je gelukkig\vrolijk voelt dan zijn die cellen dus in werking. Nu is het in normale toestand maar dat er maar enige cellen worden gestimuleerd maar door de mdma worden er een stuk meer gestimuleerd. Hoeveel dat in % is zou ik niet weten maar iig een stuk meer.

Dat geeft dus dat happygevoel
In je hersens zitten allemaal neurotransmittors, deze zorgen voor de communicatie tussen al je hersencellen (volgens mij). Deze neurotransmittors geven ook gevoelens en prikkelingen door in de vorm van adrenaline, serotonine. Adrenaline kennen we allemaal als kick als je iets gedaan hebt dat 'gevaarlijk' is.
XTC zet de neurotransmittors aan het werk die serotonine aanmaken, dit is de stof waardor je je zo overweldigend, goed, lief en energiek voelt. Dus op het moment dat je XTC tot je neemt begint het aanmaken van grote hoeveelheden serotonine. Helaas is serotonine niet oneindig aanwezig in je hersens en na een aantal uren begint de serotonine op te raken. Als dit gebeurt (come down) noemt iedereen dit het uitwerken. Het duurt daarna enige dagen om je serotoninevoorraad weer aan te vullen. Vandaar dat je je soms enige dagen na gebruik 'down' voelt.

dit kan je nalezen op http://www.jellinek.nl
aha, goed stukkie tekst Jordees! Dit verklaart een hoop!
Ze zeggen dat chocolade de aanmaak van serotine bevorderd vandaar vaak die behoefte aan chocolade dagen erna.
Haha, moet zegggen dat ik de laatste tijd idd veel zin heb ik chocolade, eet niet anders dan nutsen, marsen, snickers en lions :P
Op onderstaande link staat uitgebreid beschreven hoe XTC (MDMA) werkt:

http://www.erowid.org/chemicals/mdma/mdma.shtml
check voor een perfecte beschijving die van simpel naar vrij advanced gaat :
http://www.dancesafe.org/slideshow/
Juist, er zijn genoeg info-sites die alle vragen over xtc-gebruik beantwoorden. En b.t.w. Zoetigheid bevorderd de aanmaak van serotonine, vandaar ook dat de ehbo bij feesties zoet water verstrekken als iemand niet lekker gaat.