Partyflock

Pelsdierfokkerij

 
Diertjes die gefokt worden om een bontjas van te maken. Voor of tegen?
TEGEN!!!

Ik vind het ook zo`n onzin! Ze kunnen tegenwoordig ook zulk mooi nepbont maken.
Ik zou niet eens met echt bont durfen lopen, ik zou mij kapotschamen!
Miech> Planten zijn niet inferieur, en leven wel degelijk, maar zijn in mijn ogen toch anders dan dieren, al was het alleen maar omdat ze geen hersens hebben, wat voor mij het onderscheid maakt tussen dier en plant. Al is het bij sommige dieren/planten wel moeilijk - koraal bijvoorbeeld, waar valt dit onder?
ik vind het niet nodig dat mensen in een bontjas rondlopen maar ik vind dat die diertjes nix zieligur zijn als schapen koeien varkens enz.. en trouwens hoeveel mensen lopen hier niet met leren schoenen?? waar komen die vandaan??
2 Miech>> dat staat er tog;D
ik hou ook niet van bont ik vind het veel te ordinair
Ik ben voor.
Iedereen heeft het over dierenleed. De bontindustrie is een van de meest diervriendelijke fokkerijen . Zouden ze de dieren namelijk slecht behandelen, zoals dat in de bio-industrie wel gebeurd, dan zou je dat direct aan de vacht van het dier zien => slecht bont.
Het was ook altijd een goed lopende sector in Nederland, geen problemen als varkenspest / mkz met massale ruimingen etc. Geen subsidies en overschotten. Bont was altijd een groot export product van Nederland.
Ik riep eerst ook altijd dat ik tegen was en dat je net zo goed nepbont kan dragen. Nou heb ik me de laatste tijd eens wat verder verdiept in de produktie van allerlei soorten textiel en kwam erachter dat katoen en synthetische materialen gigantische milieuvervuilers zijn. Je ziet het misschien niet direct, maar deze industrien helpen hele eco-systemen om zeep en zo misschien nog wel veel meer diertjes. De bont-productie is een 'gesloten' kring.

Ik ben eerder tegen de bio-industrie dan tegen de pelsdierfokkerijen. Heel hypocriet van mij, want ik eet wel vlees... :-S
Persoonlijk heb ik nog liever dat ze zeehondjes enzo in het wild afslachten (ben ik ook tegen hoor), dan dat dieren speciaal gefokt worden voor hun huid. Het 'levensdoel' van die dieren in dus doodgaan puur omdat een paar idioten zonodig bont moeten dragen. Moet je voorstellen dat jij door je moeder wordt verwekt, puur om 3 jaar later weer te worden afgemaakt, en dat weet iedereen al van te voren. Zeehondjes enzo leven in het wild, en hebben tenminste nog een kans!

En het kan best dat de katoenindustrie een milieuvervuiler is, maar ik stel persoonlijk dierenwelzijn net iets boven het milieu (alhoewel ik dat ook heel belangrijk vindt).
Milieu heeft ook met dierenwelzijn te maken. Als de hele leefomgeving van een aantal diersoorten vernietigd wordt is er voor hun weinig welzijn.
Dat in het wild afslachten ben ik dus echt tegen, dan wordt het evenwicht in de natuur verstoord.
Afslachten in het wild is ook heel wat gruwelijker dan het fokken, vaak blijven dieren gewond doorlopen en krijgen de jagers ze niet te pakken, ze sterven dan een langzame en pijnlijke dood.
Maar mensen roepen dat er sinds de begintijd al door mensen vlees wordt gegeten - dat gebeurde toch ook door in het wild afslachten?

Verder ben ik trouwens van mening dat iedereen die bont draagt eens een keer op zo'n fokkerij moet zijn geweest - pas als je die diertjes recht in de ogen hebt gekeken vind ik dat je bont mag dragen... Datzelfde geldt trouwens ook voor vlees eten, alhoewel de meesten het daar wel niet mee eens zullen zijn :)
Sinds de begintijd wordt er ook al bont gedragen...

Ben het er op zich wel mee eens dat mensen eens op zo'n fokkerij zouden moeten kijken, kunnen ze zien dat die beestjes daar echt wel een goed leven hebben. Ook zou het niet verkeerd zijn als mensen eens een kijkje nemen op een bio-farm, dat zou heel wat vegetariers opleveren :-)
Maar je kan je ook afvragen of dat echt nodig is. Moet je ook een gebied met olieramp bezocht hebben om in een auto te mogen rijden?
Ik ben 100% tegen alles wat met dierenfokkerijen te maken heeft.

Alleen pelsdieren fokkerijen vind ik nog erger. En ehh, ik denk dat ik zeker nog wel een paar keer met zo'n dierenbevrijdings front meega om lekker al die hokjes los te gooien.

Ik ben ook vegetarisch. Dieren zijn cool. Dieren zijn schattig. Dieren zijn aardig. Dieren zijn mooi.
Maar niet om op te eten. Snap niet dat mensen een lammetje door hun strot kunnen krijgen. Gewoon een lammetje, een lief klein ontzettend schattig schaapje wat door 1 of andere bruut ze keel is opengesneden zodat al die luie nederlanders hem op hun bordje kunnen leggen om hem lekker op te eten.
Damien> Laat het even weten zodra je dat doet, ga ik met je mee!

Snowwhite> Nee, wat ik bedoel is dat je gewoon een koe recht in de ogen gekeken moet hebben als ie het slachthuis ingaat... en pas dan vind ik echt dat je vlees mag eten. Vroeger zagen de 'jagers' hun prooi immers ook sterven. Eens kijken hoeveel mensen dan nog vrolijk hun vlees op zouden eten...
2Gold: ik snap wat je bedoelt, denk idd dat dan heel wat minder mensen vlees eten :-)
Gold 11 mei 2002 11:01
Damien> Laat het even weten zodra je dat doet, ga ik met je mee!

--------

Ja, ik zou niet weten hoe ik me bij zo'n organisatie aansluit. Maar ja, we kunnen wel opzoek gaan.

Partyflock on tour - Liberate the animals :)
Animal Liberation Organisition ofzo was volgens mij zo'n organisatie -> Ik zal eens een beetje op internet zoeken.
<--carnivoor.

Niemand die mij m'n karbonade, pepersteakje, kipfilet of shoarmavlees afpakt! ;D
snowwhite: hoe kom jij in hemelsnaam erbij dat de pelsdierenfofferijen een van de meest vriendelijke fokkerijen zijn?? ben je er wel eens geweest?
denk het niet anders doe je echt niet zo'n stomme uitspraak.
zoals je misschien weet zijn nertsen beesten die vrij in de natuur moeten leven en door zo'n fokkerij worden ze vastgehouden,vol met hormonen gestopt ( om zo mogelijk heel erg groot te worden in zo min mogelijk tijd), en worden ze na een paar maanden met gas om het leven gebracht.
een van de meest vriendelijke fokkerijen?? NOT!
Ben er idd weleens geweest, de beestjes zagen er gezond uit. Gezonder dan de dieren die ik gezien heb in een varkenshouderij.
Van die hormonen is nieuw voor mij, da's inderdaad wel beroerd.
Maar ook voor het vlees worden de beesten volgestopt met hormonen...:-(
de beesten in varkenshouderijen zijn inderdaad ook niet gezond maar de nertsen ook niet hoor!
de beestjes worden maar doorgefokt en doorgefokt en de houders van de fokkerijen hebben nog nooit van bloedlijnen gehoord ( en als ze er al van hebben gehoord interresseerd ze het niets ).de beestjes zijn verre van gezond ze zien er alleen gezond uit door al die hormonen ( wat jij eerder ook al zei dat er wel gezond uit moeten zien omdat het bont anders slecht is en dus niet verkocht kan worden ).

daarbij komt ook dat nertsen van oorsprong wilde dieren zijn en dus ook gewoon in het wild moeten leven.
dat dierenactivisten de beestjes vrij laten is trouwens wel ontzettend goed bedoelt maar omdat ze hun hele leven in gevangenschap hebben gezeten kunnen ze nooit meer in het wild overleven, ze hebben het nooit geleerd.
Neej, maar ja, liever dat ze in de vrije natuur sterfen dan dat ze sterfen in een fokkerij

Laatst op TV gezien hoe het in china ging. Nou serieus, als ik ooit iemand tegenkom die zoiets een dier kan aandoen, dan vil ik hem levend (dat doen ze immers ook bij die honden daar)

Honden levend in kokend water stoppen. Zodat het vel der lekker makkelijk afgaat. ZIEK
2Q-girl: ik zeg ook niet dat het goed is voor die dieren ofzo, alle fok van dieren is beroerd voor het dier. Alleen de manier waarop gefokt wordt is denk ik ietsje diervriendelijker dan in de bio-industrie.
Maar omdat 'bont-diertjes' een hoger knuffel- gehalte hebben en bont dragen als decadenter wordt gezien dan vlees eten, wordt het verboden. Als het echt om dierenwelzijn te doen zou zijn, dan zou eerder de bio-industrie dan de bont-industrie moeten sluiten.
Of beiden. En zoiets wat Damien vertelt, daar kan ik ZOOO ongelofelijk kwaad om worden, maar tegelijk ook een soort gevoel van machteloosheid, want je weet dat het gebeurt maar dat je er niks aan kan doen... :( :(
is ook inderdaad ziek, maar die mensen in china en meer van dat soort landen hebben gewoon nix geen respect voor dieren.het hoort bij hun cultuur.
in nederland hebben we niet zo'n cultuur dus de mensen die dieren zonder respect behandelen doen dat alleen voor het geld.ze zullen van mij ( en ik denk vele met mij ) nooit geen respect krijgen, al is het de koningin!

maar goed, het blijft gewoon een gevoelig onderwerp omdat er zoooooooo veel dingen gebeuren in nederland die gewoon niet door de beugel kunnen en dat zal ook wel zo blijven jammer genoeg......
2Damien: dat in China is idd walgelijk. Heb je ook weleens gezien hoe ze (in Europa) aan ganzenlevers komen? :bah:

Trouwens je hebt zo'n mooi plaatje van Pim naast je naam staan. Pim was voor de pelsdierfokkerij. Misschien is dat ook wel de reden geweest waarom die vermoord is, de moordenaar was immers een extreem milieu/dierenwelzijns activist.
Dit was ook een b'tje de reden waarom ik dit topic geopend heb, leek me nu wel ff een actueel onderwerp.
Dat van ganzen is net zo walgelijk inderdaad, en cultuur of geen cultuur, dat interesseert me niks. Ritueel slachten van schapen door moslims vind ik ook walgelijk, heb ik ook wel eens tegen een moslim gezegd (waarna ik natuurlijk weer voor nazi werd uitgescholden).
2 snowwhite: de manier waarop gefokt word is in allebei de industrieen even erg. ik vraag me dan ook af wat jij bedoelt met dat de fok van varkens in de bio industrie minder erg is dan die van de nertsen in de houderijen.

en dat de nerts een hoger knuffelgehalte heeft dan dat van een varken?? ik weet niet of jij weleens een nerts hebt vastgehouden maar een nerts is ECHT NIET een lief diertje, sterker nog het zijn ontzettend agressieve beestjes die je niet zonder handschoenen kan oppakken en dan nog moet je uitkijken dat je niet word gebeten ( en probeer je dan maar eens los te maken ).
Kleine biggetjes zijn wel degelijk heel lief, nertsen vast ook, elk dier heeft z'n charme, alleen moet je de moeite nemen een dier en z'n gewoontes die bij de diersoort horen te leren kennen.
2Q-girl: andersom :-p
Ik zeg niet dat ik zelf nertsen knuffelachtig vind, alleen voor veel mensen zullen ze wat 'schattiger' over komen dan een koe of een varken om dat ze zo'n zacht velletje hebben.
schattiger= makkelijker medelijden mee te krijgen.

Maar ik vind een kalfje ook heel lief
Jammer dat aaibaarheid altijd voor mensen zo bepalend is hoe ze met dieren omgaan... vissen bijvoorbeeld zijn totaal niet 'aaibaar' maar ook dieren en dus net zo waardevol als een hond of kat.
dat zou inderdaad kunnen dat ze liever overkomen op mensen dan dat varkens en koeien doen.
maar ze zijn echt niet lief.

2 gold: ik denk niet dat dat er wat mee te maken heeft, ik denk zelfs dat een boer beter als geen ander de gewoontes van zun beesten kent, alleen de manier waarop ze met beesten omgaan klopt van geen kant!
of het dier nou een lief karakter heeft of niet.

2 snowwhite: nou heb je nog niet mijn vraag beantwoord waarom jij denkt dat de manier van het fokken van beesten in de bio industrie beter is dan die van nertsen.
Mensen, ik ben ervandoor, naar de verjaardag van m'n oma, was een interessante discussie in ieder geval!
2Q-girl: Ik denk dat de manier van fokken van nertsen beter is dan die in de bio-industrie, andersom dus. En dat heb ik al gezegd.
2Gold: zeker, blij dat er ook eens gediscusieerd kan worden zonder scheldpartijen :-)
2 snowwhite: ik bedoelde ook eigenlijk te vragen waarom jij vind dat de fok van nertsen op een minder erge manier waord gedaan dan die van varkens, alleen ik heb het omgekeerd neergezet hahaha.

en het is zeker goed dat er op een normale manier kan worden gediscuseerd.
Wist niet trouwens dat der hier ook nog mensen waren die der zo op tegen zijn
snowwhite weg?
Idd ff weg, koortsaanval :dood:

Bij de bio-industrie worden de dieren ook nog eens op de meest gruwelijke wijze van hot naar her gesleept en staan ze veel te dicht op elkaar. Bovendien heb je daar ook nog eens te maken met grote ziekte uitbraken als varkenspest en MKZ, gevolg => de meest walgelijke ruimingen van gezonde dieren.


Nu weer ff weg, ik ga dieren helpen (autoband ophangen naast de sloot voor de meerkoetjes)
tja......ik vind het allebei even erg en het moet gewoon gestopt worden......alleen ik denk dat het nog erg lang gaat duren voordat alle dierenleed weg is.
"de meest walgelijke ruimingen van gezonde dieren."

TE triest en belachelijk voor worden. Er kon notabene gewoon een vaccin worden gegeven, maar omdat de EU daar op tegen was, werden gewoon gezonde dieren afgemaakt... belachelijk inderdaad! Ik durfde in die tijd amper een krant open te slaan omdat er dan weer van die verschrikkelijke ruimings-foto's instonden...
Dan worden we toch met ze allen veganist, vreten we niks lekkers meer en gaan we ongelukkig dood. Bedoel tuurlijk ben ik tegen pelsfokkerijen, vind een bontjas nou niet een primaire levensbehoefte, maar de vraag is waar trek je de grens.
Als mensen het niet kopen stoppen ze er vanzelf wel mee, waar vraag is is aanbod.

Trouwens er is aan deze hele discussie geen touw te knopen. De Argentijn hier ook al geweest??
tegen!

wil ook best vega worden maar kan niet tegen soja :(
en dan is vervanging van bepaalde vleesbestanddelen wat moeilijk...

tips zijn welkom ook hoe je moet reageren als mensen vlees klaargemaakt hebben omdat ze niet weten dat je van af nu vega bent??
Fallen> Ook ik eet bijna nooit soja, gewoon veel ei en kaas enzo eten, dan krijg je echt je vitamine B wel binnen... En over je andere vraag - als ik ergens eet zeg ik altijd gewoon van te voren dat ik vegetarisch ben, meestal doen mensen daar echt niet moeilijk over, vaak maken ze zelfs speciaal voor je wat anders klaar! En de mensen waar ik eet, weten het nu toch al een tijdje. Van bij vreemden eten hou ik zowiezo niet zo, dus...
2 gold tnx :) maarruh ik ben nie zo gek van ei en kaas :(

alleen salades eten lijkt me ook nie goed ??

a ja ik ga het mijn dok wel eens vragen ik heb een boel allergieen maar misschien dat ie nog wat weet om de zaak onder controle te houden
Ik eet echt niet alleen salades hoor, vaak zat gewoon patat, rijst met kruiden en satesaus, aardappels, alles gewoon, behalve vlees dus :)
hehehehe patat hoe weet je dat het in plantaardig vet gebakken is???
wat je zelf maakt ken je he :)

hmm wordt friet bij de mac in plantaardig vet gebakken???
Ja, ik geloof van wel!