Partyflock

Mooi stuk over dood Pim

 
Prachtig stuk van theo van Gogh.


Moordenaars
Tom de Graaff (D'66) las voor uit het dagboek van Anne Frank, om de mensen te waarschuwen dat de (toen nog) lijstaanvoerder van Leefbaar Nederland joden in de gaskamer wilde stoppen.
Gerrit Zalm (VVD) noemde hem 'een gevaarlijk man'.
Kok (PVDA) noemde hem iemand die 'groepen tegen elkaar opzet'.
Enfin, wat zal er gisteravond opgelucht adem zijn gehaald door de heren en wat zal de champagne goed hebben gesmaakt. Het zoet van de overwinning - ook al omdat de gek van de aanslag Goddank geen Marokkaan was - redt vele carrières, bijvoorbeeld die van Melkert, die heus nog wel 'ns premier zal worden.
Zondag sprak ik de Goddelijke Kale nog uitvoerig, over de telefoon; hij was bang, zoals meestal, 'dat er iets gebeuren gaat'. Ik kende 'm als een schat van een man die ook wel 'ns overdreef, dus probeerde hem op andere gedachten te brengen.
Er was een mol onder zijn Kamerkandidaten, die lekte naar de pers, bijvoorbeeld in het geval van de vermeende seksuele intimidatie van twee dames die op zijn lijst stonden. Ik legde hem uit dat die inmiddels ontmaskerde gevoed moest worden met verkeerde informatie, 'want een schandaal kan je nu niet hebben'.
Ik hoorde 't mezelf zeggen; we moesten allebei lachen.
Zoals gezegd, ik vond 'm aardig. Nu alles voorbij is moet ik voortdurend denken aan die Zondag in Februari, toen een vraaggesprek met hem verschenen was in de Volkskrant en zo ongeveer de halve wereld over hem heen viel. Hij wilde stoppen:
"Ik ben failliet en ik heb geen partij meer."
Hij wilde verklaren dat de Volkskrant hem verkeerd geciteerd had. Ik zei: "Als je dát doet, kijk ik je nooit meer aan. Je gaat vanavond op TV en je gaat als een koning, of toch tenminste als een prins." En ik beukte op hem in om door te gaan, 'dat ben je aan jezelf verplicht'.
Had ik dat maar niet gedaan.
Die avond, bij Fons de Poel - die niet veel meer wist in te brengen dan "Wat bent U toch kinderachtig" - schitterde de Goddelijke Kale weer als vanouds. En hoezeer op radiostations ook werd omgeroepen dat 'Pim wil discrimineren', binnen een paar weken was zijn aanhang weer op peil, dat wil zeggen zo rond de dertig, vijfendertig zetels. Ik vond dat een bijzondere prestatie, vooral ook omdat de Nederlandse pers bleef aanschurken bij de Macht en alles deed om 'onze geliefde leider' zoals ik hem ironischerwijs noemde, te demoniseren. Wie voor de aardigheid het hoofdcommentaar van Maandagavond in NRC-Handelsblad las moet wel tot de conclusie zijn gekomen dat de diezelfde avond omgelegde politicus Goddank van ons is heen gegaan. Luister maar: "Straks staat Fortuyn als premier met een krans op de Dam, de man die de islam 'achterlijk' vindt en mensen uit Marokko en Turkije niet behorend bij 'de moderniteit'? Deze dagen symboliseren de heroprichting van het vrije Nederland dat we hier juist niet de ene cultuur beter vinden dan de andere. Dat we hier mensen gelijk behandelen in een open samenleving. Dat we ons hier de xenofoben en racisten van het lijf wensen te houden.
Het is een grote schande dat we zestig jaar na dato een politicus in ons midden daaraan moeten herinneren."
Je gelooft je ogen niet als je zoiets leest. Misschien werd dit hoofdcommentaar geschreven door H.J.A. Hofland, de meneer die Pim 'een kwibus' noemde omdat 'ie zelf als zestienjarige werd afgewezen door de SS, toen 'ie zich als vrijwilliger aanmeldde: 'Te kort'. Misschien werd dit hoofdcommentaar geschreven door de grote denker Hubert Smeets, die knipperend ten onder ging afgelopen Vrijdag in "Duivels" tegenover dezelfde steen des aanstoots. Om maar 'ns te citeren, ''t Is een schande' dat een zich noemende kwaliteitscourant zulke domme, leugenachtige hoofdcommentaren schrijft, al begrijp ik best dat de spreekbuis van de gevestigde orde in z'n broek doet voor een man die verreweg de meeste aanhang in het land dreigde te krijgen.
Frènk van der Linden, Hubert Smeets, Marcel van Dam en noem ze maar op, ze hebben allemaal bijgedragen aan de hetze die Fortuyn uiteindelijk letterlijk vermoord heeft. Wat moet je met zulke fijne democraten?
Ze zijn het spugen in hun gezicht niet waard en doen vooral denken aan antisemieten, echte bedoel ik dan. Met de moord op Fortuyn is de hoop op een minder afzichtelijke, van politiekcorrecte taboes doortrokken samenleving, vervlogen.
Ik zie niets in corrupte pygmeeën als Ferry Hoogendijk en zal zeker niet op de huidige lijst Fortuyn stemmen. De Nederlandse democratie is niet voor mensen die afwijkend denken; die worden vermoord na maandenlang ten onrechte van 'racisme' en ander fraais te zijn beticht. Daar zijn de door de belastingbetaler gesubsidieerde anti-Discriminatie-meldpunten voor, daar zijn de Officieren van Justitie voor die Fortuyn keer op keer voor de rechter wilden brengen, daartoe lenen zich de jongens en meisjes van de pers met hun zogenaamde 'geschoktheid', daarvoor zijn Barend & Van Dorp die hem wel 'ns zouden klein krijgen, zoals ze zelf vooraf aan hun eerste onderhoud met het Kwaad aankondigden, daarvoor is NRC-Handelsblad.
Ik geloof dat het enige eerbewijs dat je Fortuyn nog kunt brengen, is niet te gaan stemmen, nu niet en nooit meer. Hij zal nu de geschiedenis in gaan als opvolger van de gebroeders De Witt, die vierhonderd jaar geleden door het gepeupel werden gelyncht. We moeten de dames en heren moordenaars van nu feliciteren; 't is gelukt!
Dag Pim, aan jou heeft 't niet gelegen.

Theo van Gogh
mooi stuk.­ verwoord wat de meeste mensen denken, denk ik
idd een mooi stuk.­
krijg er kippenvel van.­

Pim heeft ons de weg gewezen, aan ons deze weg nu zelfstandig af te lopen
Ik vind het een verschrikkelijk artikel, Bah!

Doodnormaal om respectvol over de doden te spreken, maar die smerig sensatiebeluste Van Gogh doet het weer op zo´n nare stokerige manier dat ik er van moet kotsen.­ Oef wat heb ik een hekel aan die man.­
De rillingen gaan over m'n rug!
ja, das zeker wel een mooi stukkie text
Hmm Theo van Gogh...­ ben het gedeeltelijk met Koenie eens...­ Maar toch er zit een zekere kern van waarheid in...­ Alleen Fortuyn is nu de gebeten hond terwijl hij zelf ook niet altijd een lieverdje was....­
Ff voor de zekerheid, ik heb een hekel aan Van Gogh en niet PF.­
Het slaat echt werkelijk nergens op.­ Heel Nederland rouwt omdat er een vooraanstaand landgenoot is vermoord en vooral omdat ons gevoel van veiligheid en democratie is aangetast.­

Theo ziet weer kans om er een slaatje uit te slaan en mensen zwart te maken.­ En dan ook nog mensen oproepen om niet te gaan stemmen, hoe dom kun je zijn.­ Kijk deze zin dan:

Het zoet van de overwinning - ook al omdat de gek van de aanslag Goddank geen Marokkaan was - redt vele carrières, bijvoorbeeld die van Melkert, die heus nog wel 'ns premier zal worden.­

wordt er hier nou niet iets omgedraaid?

Ik loop me hier echt op te winden achter mijn compu.­
theo van gogh kan soms naar zijn, maar het stukje is op zich wel mooi verwoord.­
En dit dan?:

Ik zie niets in corrupte pygmeeën als Ferry Hoogendijk en zal zeker niet op de huidige lijst Fortuyn stemmen.­

Zulke ordinaire scheldpartijen publiceer je toch niet zomaar op het moment dat je zou moeten rouwen? Hij geeft er niet eens een reden bij!2 Ilovetechno, Partyhardy, Maggy, Mental en Maddqz: Menen jullie nou echt dat jullie achter dit artikel staan, of hebben jullie het niet goed gelezen en vinden jullie het alleen mooi omdat er positief over Pim wordt geschreven?
Nee Koenie, we zetten het neer om jou te pesten.­
2 koenie.­ Gaat er mij juist om dat er staat hoe men hem kapot probeerde te maken.­
Ik geef toe het is makkelijk geschreven, maar kan het met het grootste gedeelte van de tekst echt wel vinden.­
En je kent van Gogh.­ Die doet het juist om te shockeren.­
Wtf, ik zie het nu pas.­ De titel van het stuk is "­moordenaars"­, hoe haalt Theo het in zijn hoofd.­

Maar goed, nu heb ik wel weer genoeg frustraties geuit.­
2 partyhardy: Politieke tegenstanders waren het ja, net zo goed als dat PF sprak over de puinhopen van paars.­ Maar dat heeft niks met iemand doodschieten te maken!

En ja, dat shockeren is juist waar ik mij zo boos om maak.­ Het is nb gisteren gebeurd en nu probeert er iemand al weer een slaatje uit te slaan.­
Ok het is snel uitgekomen.­ Maar wanneer is het dan wel het goede moment?
2 koenie. Gaat er mij juist om dat er staat hoe men hem kapot probeerde te maken.­
Ik geef toe het is makkelijk geschreven, maar kan het met het grootste gedeelte van de tekst echt wel vinden.
En je kent van Gogh. Die doet het juist om te shockeren.

-------------------------
Simpel maar waar, actie wekt reactie, is niet meer dan wat iedereen zou doen als er zomaar een "nieuwe" met ideeen langsloopt en succes heeft...

Oftewel Pim is mede verantwoordelijk voor het gecreeerde klimaat... en niet alleen de rest van de politiek en de media...

En nee ik had geen hekel aan die man, het was niet mijn favoriet, maar hij was WEL EEN AANWINST voor Nederland!

En dit stuk zuigt kont en is puur weer sensatie van Theo van Gogh!
ik vind t geen mooi stuk...­ hij maakt er weer een vreselijk stuk van, ben t met Koenie eens
2 Partyhardy: Dit is in ieder geval het meest slechte moment dat er is! Nu is iedereen met zijn verdriet bezig.­

Als je iets wil schrijven moet je in ieder geval de laffe moord en de politieke strijd tussen hem en de andere partijen uit elkaar trekken.­

Wat 1 of andere mongool gisteren heeft gedaan mag je niet met Melkert, Kok of wie dan ook assosieren.­
Het mag (nog) niet.
maar wat zou jij doen, ervanuitgaand dat de dader psychologisch niet stabiel is, en alle media en de politiek hem demoniseert en niemand doet er wat aan. Je ziet alleen maar dat zijn steun groeit en dat niemand wat doet. Volgens mij kan dat genoeg zijn om iemand te triggeren. Denk zelfs dat de dader er plezier in heeft dat iedereen aan het rouwen is.
Maar dit is mijn eigen mening. Er is geen bewijs voor. Voor het goeie ik wil eigenlijk eerst de motieven van de dader weten voordat ik er meer over ga zeggen. Maar denk wel dat het er mee te maken heeft.
Zou het nu niet gewoon verstandig zijn om verdriet te hebben om een man die te jong gestorven is,iemand die vermoord is...­waarschijnlijk door zijn gedachtengang die je inderdaad in dit land mag profileren.­
Laten we stoppen met ons te verlagen naar het nivo van de _­bekende - nederlanders,die nu precies datgene doen waar ze anderen van betichten.­
en wel het opzetten tegen elkaar...­het uitlokken van rellen...­een loslopende gek zover krijgen om dan nu maar een andere lijsttrekker te mollen?

Mijn ideeen waren zeker niet de ideeen van Pim Fortuyn,en hoe ik over de persoon dacht zitten jullie niet te wachten,

alleen laten we niet met vingers prikken naar elkaar,want is het niet laf om nu te zeggen dat Pim alles mocht zeggen en dat tegenspraak zijn leven heeft gekost.­?
Mochten de andere partijen dan ook niet alles zeggen of moeten ze zich nu verontschuldigen voor het feit dat er geen gek is opgestaan om hen om zeep te helpen.­!

Pim Fortuyn zal een amaible man geweest zijn...­ik ken hem niet persoonlijk,maar sommige ideeen waren ziek.­
Iemand heeft die conclusie zelf getr
okken en niet omdat een Melkert zo pissig was.­
Hij heeft hem toen het zwijgen opgelegd...­en alleen hij!!!!!!
Go MAMMA!! je verwoordt het helemaal zoals ik er over denk....­ Pim's dood is heel erg en daarnaast ook heel slecht voor de democratie en Nederland in het algemeen...­
Maar ga nou niet zeiken dat de media/andere politici hem vermoord hebben...­
Daar ben ik het ook mee eens, het is wel heel makkelijk om de media, melkert en de andere politici de schuld te geven maar ik denk niet dat het zo in elkaar zit.­

De dingen die er gezegd zijn en die er naar buiten gekomen zijn waren allemaal niet netjes en af en toe ging het ook wel hard tegen hard in de debatten maar om nou die moord af te schuiven op de media enz.­ dan kan niet want een moord is veel erger en ik vind dat niemand om welke reden (oke, er zijn extreme uitzonderingen) ook vermoord mag/ kan worden want als je zoiets doet ben je gewoon ziek in je hoofd en verdien je het eigenlijk zelf niet om weer gewoon door te gaan met je eigen leventje.­
nou ik vind het wel een mooiiii stuk!
Van Gogh komt toch ook alleen maar voor zijn mening uit...­en da mag best...­en hij heeft ook wel een beetjuh gelijk..­!!!vind ik dan!!
go mamma!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! helemaal met je eens(k)
2 Lady lonsdale...­

ik ben zo stom om toch een discussie aan te gaan en dan niet om gelijk te willen hebben en ook niet voor het applaus,maar enkelt en alleen om jou in te laten zien hoe makkelijk de media beinvloed.­
en omdat iedereen dat weet sinds de tweede wereldoorlog maakt iedereen er nu zo gebruik van.­

Lees het stukje nog eens heel rustig en heel kritisch en maak dan eens pas op de plaats om erachter te komen wat jij zelf van die tekst vind.­

Pim heeft zichzelf met volle vaart in een wespennest gegooid en dan mag je verwachten dat je je gaat bezeren.­

Niemand moet dan anderen gaan vertellen dat als je met een stokje in een wespennest rommelt er niets gebeurd.­en als het wel gebeurd,dat wij het die wespen ingefluisterd hebben.­

Hij heeft ons hele sociale bestel willen veranderen in het nadeel van de gewone burger,hij heeft hele bevolkingsgroepen(LEES MEDEMENSEN),beledigd en als ongewenst beschouwd.­
maar wist door wat er onder de (lage)bevolkingsgroepen speelde zijn uitspraken te vergoeilijken.­ b.­v
veiligheid op straat((HOGERE burgers) hebben auto`s met chauffeurs en hoeven niet met de metro.­
onze gekleurde medemensen...­die wel de metrotrappen stonden te vegen 20 jaar geleden omdat medenederlanders voor dat schijntje meer liever op de bank w.­w vingen.­
Door dat te gebruiken wat speelde aan onvrede heeft hij zijn andere ideeen kunnen profileren,zonder dat daar nog veel aanhangers over nadachten,want ze volgden blind hun held.­

Daar is voor gewaarschuwd en dat is soms fel gedaan....­soms uit onmacht proberen te overschreeuwen door een generatie die dicht bij de tweede wereldoorlog gestaan heeft.­

Zij hebben daarmede nooit de aanleiding gegeven om te moorden.­

Hebben wij(de andere partijen)ooit weleens uit blinde paniek voor zijn uitspraken 5 marokanen bij belgie over de grens gepleurd?
Of een W.­A.­O er uit zijn bed gelicht en bij zijn baas achter de werkbank gepleurd?

lees nog maar eens en zie de waanzin van iemand die gewoon emtioneel is en een vriend heeft verloren,maar zie het dan in het juiste perspectief.....­jammer dat het weer zoveel ophef moet geven.­
rouw gewoon om die man en straf degene die de kogels afvuurde en niet degene die met hem,waar hij zelf voor koos,een strijd aangingen voor het ministerschap!!!
Sommige mensen hier kunnen Pim opvolgen.­
Hopelijk staat er idd iemand op.­
ben je kwijt? volg je geloof ik niet meer.:)
Typisch Theo.­ Provoceren om het provoceren.­ Ik heb hier geen enkele waardering voor.­

Moordenaars"­ boven je stomme stukje zetten en daarmee suggereren dat politici medeschuldig zijn aan de dood van Pim Fortuyn.­ Ik vind wat er gebeurd is echt een drama, maar voorlopig lijkt het toch echt een eenmansactie van iemand in wiens bovenkamer de stoppen zijn doorgeslagen.­
Ja tuurlijk maar wel met hulp van de media EN iedereen die hem zo slecht afschilderden.­

Ik heb normaal gesproken een hekel aan Theo van Gogh en het is misschien niet gepast hoe hij het heeft geschreven, maar het is wel de harde waarheid.­
de media is een machtig wapen.
het is al vaker gebleken dat er valse berichten klakkeloos overgenomen werden door radio en tv stations(TESTEN DUS)
En er is vaker gebleken dat pim's woorden verdraaidt werden (3 of 4 x) en niet zomaar wat denk aan dat artikel 1 vd grondwet, maar niet iederen krijgt mee dat dat allemaal verdraait is.
In zo een geval onstaat er een bepaalde sfeer als men aan de persoon of personen in kwestie denkt.

en sommige mensen hebben geen rem in hun brain. :-s
Ik zag net nog een stukje waarin Pim zegt dat als hem iets overkomt dat het dan de schuld van Melkert cs is.
Akelig om dat zo te horen na maandagavond :s

En Skitzoid heeft gelijk: Als men op tv eerst een extreme uitspraak doet, blijft dat hangen. Ook al wordt het daarna gerelativeerd.
Mooi stukkie.­ Theo was net in discussie met Cohen op TVNH.­

Ging er heel fel aan toe
echt het laatste want ik word er schijtziek van.­

Pim heeft harde dingen gezegd..­feit;­
onze grote zorg het milieu;­broeikaspraatjes maakte hem doodziek.­natuurbeheer was volgens hem niet nodig,hij moest om het idee zelfs hard lachen

feit;­er komt geen islamiet meer binnen;­de islam is achterlijk.­

feit;­hij was voor de afschaffing van het grondswetartikel tegen discriminatie.­

Dit zijn een paar dingen...­een paar dingen die hij zelf gezegd heeft en die geciteerd zijn.­
niet de citaters de schuld geven...­ben ik nu dus ook mede verantwoordelijk.­,maar degene die dit hard roept en daarbij op zijn borst slaat.­

de bovenstaande feiten getuigen van zo een gigantische domme gedachtengang,want de gevolgen zouden niet te overzien zijn geweest.­

en nu worden de mensen die hem citeerden en voor hem waarschuwden...­afgemaakt..­letterlijk.­

Wat deed pim dan met zijn boek;­de puinhopen van paars.­
niet waarschuwen..­niet citeren..­niet uitlokken.­

KAP NU EENS MET HET OEVERLOOS GEZWAM EN DENK ERAAN DAT EEN MENS EEN MENS VERMOORD HEEFT.­

Pak anders een toorts en loop naar scheveningen ..­daar zit iemand die volkeren uitmoord.­
Pak een spandoek en ga naar wassenaar en laat ons kroonprinsje nog maar eens vertellen hoe zijn schoonvader heerlijke verhalen om de open haard kan vertellen over mensen verdwijningen.­
Maar zeg niet dat een kok of een melkert dit mede op hun geweten hebben...­zielig gewoon.­

Maak je druk om waar het echt gebeurd,word lid van een Amnesty International .­
Heel mooi stukje, Theo zegt gewoon hoe het is, simpel.­
als iedereen ff kapt met die onzin!!!!! worden jullie niet gek van jezelf? denk anders gewoon voor jezelf en niet voor anderen.­ iedereen heeft zn eigen standpunt en daar blijven mensen(bijna) altijd bij.­
ik heb t al eerder gezegd, maar ik zeg ut nog es: laten we gewoon om die man rouwen en niet van die nutteloze discussies aangaan.­ wat boeit die theo van Gogh nu ?

laters......­
Ik ben het gewoon eens met Theo, das MIJN mening, dus dan kan je wel in een reply van een A4 dit te proberen ontkrachten.­ Dat hoef je namelijk niet te doen.­ Jij heb je eigen mening en ik ook.­

Lijkt wel of sommige mensen meningen op willen dringen!
2>> I LOVE TECHNO : mooi stukkie gap en 90 % is nog waar ook bravo mijn complimenten !!!!