Partyflock

Windows .net server family 2003

 
Forumonderwerp · 20205
Windows .net server family 2003 enterprise edition.

bleh ik heb em gister op me computer gezet omdat ik em mocht testen. Na wat een kanker operating system is dat zeg die enterprise edition.....

Het is dus de opvolger van windows 2000, wat een beetje lijkt op windows xp. Het is egt totaal en speciaal voor servers. Het werkt nie lekker en een groot deel van me drivers en software wilt er niet op werken en laat zich niet installeren.

Verder vinnik t vreemd dat je om je af te kunnen melden of te kunnen rebooten helemaal een andere procedure moet doorlopen dan de normale windows 2000/xp

Je kan kiezen reboot standby en turn off, maar je kan pas deze opties gebruiken als je een reden opgeeft en comment achter laat waarom je het systeem reboot of afsluit. T is dus meer bedoeld voor computers die dag in dag uit aanstaan.

Verder is het wel heel stabiel, maar k kan me video kaart, me geluid, me monitor en dergelijke niet goed installeren, of eigenlijk helemaal niet. en dan houdt t voor mij al snel op met zo een OS. Verder wil norton antivirus 2002 er ook nie op werken. Krijg zo een irritant berichhie van this software can not be installed on a server, terwijl ik t bij windows 2000 e.d. wel kan gewoon.

Na ja iig ik vind t nu nog enorm ruk, misschien dat t nog wel verbeterd wordt. Daarom zijn we immers ook release kandidate :D


conclusie...voor thuis gebruik isset geen aanrader, voor servers is het geheid een goed systeem
laatste aanpassing
logisch dat je driversupport klote is, het moet nog heeeel veel doorontwikkeld worden.
En idd, je zegt het al. Tis idd bedoeld voor machines die 24/7 aanstaan. Zo hoort het ook bij een server. 1 x aanzetten en afblijven van die handel.

En een hele goeie functie dat je eindelijk weet wie en waarom diegene een reboot geeft op een server, krijg je tenminste een fatsoenlijk overzicht i.p.v. altijd maar die Event Logs te doorspitten.

Greetz
windows = zoiezo :kots: :P :D
Lijkt me inderdaad handig dat een server dag en nacht aanstaat. Daar is het ook voor bedoelt :S
ScuL
Artiest ScuL
nogal logisch dat je geen antivirus mag installeren.

meestal is een virusscanner op een server dermate link dat je hele netwerk in de soep kan lopen omdat dat heel veel kostbare resources wegpakt.

bijna alle servers worden wel dagelijks gescanned, maar dat gebeurt 's nachts of dmv een script dat detecteert of de server daadwerkelijk idle is of niet.

zo te horen is het voor servers zo gek nog niet :)
iig wat ik wilde uiten met dit topic, is dat het waarschijnlijk een zeer goed os wordt voor servers, maar dat t nie geschikt is voor home usage.
het heet niet voor niets
Windows .net server family

:D

btw voor thuisgebruik is het best leuk, in het geval je thuis een server hebt staan (like me). je bedoelt dat het niet voor gebruik als werkstation geschikt is ;)
ja owk owk, jij je zin :P

iig de gewone huis tuin en keuken computer heeft er nix aan :D
De hele .NET familie wordt bestemd voor bedrijven (en thuisgrootverbruiker­s ;))