Partyflock

Probleem installeren WinXP

 
Forumonderwerp · 19429
Ik wil winxp instaleren maar over mijn win98 heen (geen upgrade) ..­ als ik ga instaleren vraagt hij op een gegevenmoment hoe ik mijn parities wil, op school hadden ze me geadviseerd dan gewoon partitie C moet deleten ..­ maar dat wil hij niet doen omdat hij daar al wat heeft opgezet dat hij nodig heeft voor de instalatie ..­

what to do?
ik formatteer altijd de boel eerst (NTFS) en dan met een bootable CD-tje de zooi erop gooien.­ moet je natuurlijk wel eerst ff een back-up maken van de spullen die je wil bewaren.­ cd branden of via t netwerk (mits aanwezig) op een andere pc dumpen.­
dat gaat duz helaas niet ik heb geen brander en op al mijn zip's heb ik al vol .. maarjah moet dan maar.

bootable cd? .. hmpz ik heb hem alleen in floppy formaat :S .. is tog wel het zelfde effect?

maar daarna kan ik het d'r gewoon d'r opgooien? .. en is mijn win98 duz totaal weg.
anybody?? ... ik moet zo off :(
Franzelare
Werkzaam bij Partyflock
heb je nu 1 of 2 partities?
alleen een c of een c en een d?

als je ook een d heb kan je alles op de d zetten en de leeggooien en een NTSF fat van maken! daarna kan je daar XP opzetten en alles van je d weer naar je c gooien en je d formatteren :)

als je alleen een c heb zit er helaas weinig anders op dan of alles gewoon weg gooien of ff iemand met een brander zoeken die je ff een uurtje wil helpen :)
ik heb d'r gelukkig 2
nu hopen dat het lukt ..­

waar kan ik zo'n NTSF fat maken?
als je win xp wil gaan installeren met discettes of bootable cd maakt niet uit dan vraagt hij op een gegeven moment op welke schijf je windows wil installeren. dan kan je de c kiezen maar daar zijn meerdere opties dan onderandere het formatteren van de schijf als NTSF fat. dan moet je hem dus ff fotmatteren als NTSF fat en kan je xp er op zetten :)

wel eerst dus alles op je d knallen wat je wil bewaren he ;)
dat vroeg hij mij iid al .. maar die optie had ik toen niet gekozen .. ik heb trouwens een cd .. (begreep het ff verkeerd) ..

ik hoop dat het helemaal goed gaat komen :)

p.s. deze computer is super goed vastgelopen .. de tijd en geld balk waarbij hij bijhoud of je nog geld hebt om te internetten is vastgelopen :D .. once luck is on my side :)
haha dus sum is nog ff gratis online :)

dat is beter :)


p.s. kabel thuis is nog beter :D :p :D
Hé Franzelare!!

Vertel eens hoe ik een NTSF partitie maak?? Ik studeer dan wel zo'n nerden studie (Computertechniek) maar ik kan alleen maar NTFS partities maken.... ;)
HOUD JE BEK HOER!!!

:p
OKOK..... Ik wist niet dat je boos werd..... :9
probeer eens partition magic, om een nieuwe partitie te maken en daar dan win XP op te zetten
eerst je C: formatteren
dan in je BIOS instellen dat ie vanaf Cd moet booten, WinXP cdtje erin en gaan met die banaan :)
Summy 2 oktober 2002 19:28
Ik wil winxp instaleren maar over mijn win98 heen (geen upgrade) ..­ als ik ga instaleren vraagt hij op een gegevenmoment hoe ik mijn parities wil, op school hadden ze me geadviseerd dan gewoon partitie C moet deleten ..­ maar dat wil hij niet doen omdat hij daar al wat heeft opgezet dat hij nodig heeft voor de instalatie ..­

what to do?

Stap1) Format je C schijf als er niets belangrijks op staat... (liefst vanaf de Windows XP cd)
Je moet dus echt NIET over Win98 heen gaan zetten... levert alleen maar problemen op.

Stap2) Je kan altijd beter 2 of meer partities hebben... voorveiligheid, snelheid en overzicht.

Maak dus gewoon 2 of meer partities aan. Als je op C winXP en alle programfiles zet en de rest van je MP3, games etc etc op D... dan blijft alles lekker overzichtelijk. Heb je ook minder last van fragmentatie. Ook kan je dan makkelijk een backup (ghost bv) maken van je C schijf en die zetten op je D.
Mocht er dan ooit iets misgaan en je raakt alles van e C kwijt. Dan kan je die complete ghost image zo van je D terugzetten op C ;)