Partyflock

Nieuwe tune

 
Forumonderwerp · 19135
ScuL
Artiest ScuL
naar aanleiding van het heerlijk beukwerk @ de hemkade gisternacht en een overschot aan vrije tijd heb ik het volgende geproduceerd:

klik

ben er halverwege mee, heb nog een tweede melodielijn klaar staan maar die verklap ik nog even niet :)

ben benieuwd naar reacties

moet er wel ff bijzeggen dat ik dit gewoon met een simpele thuiscomputer en wat software geproduceerd heb, dus geen hardware en dure apparatuur!!

-edit-
oeps, vergat te zeggen dat het hardstyle is :)
laatste aanpassing
Opzich wel geinig voor een productie die alleen met software is gemaakt maar tis nix dak nog nooit gehoord hep ofzow.....als ik trax maak met me hardware dan probeer ik altijd een beetje iets te maken wat nog niet zo vaak gedaan is.....en hardware klinkt een stuk "vetter" :D
vragen om reacties is vragen om kritiek, .­ K sluit me aan bij bovenstaande mededelingen..­

gebruik en profiteer zou ik zeggen


succ6
kritiek = goed

dat soort minieme dingen als volumes zijn binnen 5 seconden aangepast.

ja kijk als je hardware hebt, heb je de mogelijkheid om een eigen 'sound' te creëren..
dat kan ik dus gewoon niet. alle samples die ik gebruik zijn afkomstig uit andere platen (niet eens allemaal hardstyle).

hardware ligt gewoon ver buiten mijn budget dus ik moet het hiermee doen :S

ehm btw dit was ook zonder enige vorm van afmixen. er volgt nog een MP3-tje als ik hem heb na-bewerkt, dan klinkt ie wat voller :)
ik ben benieuwd...maar probeer der effe wat anders van te maken dan de standaart hardstyle.....samples of niet dat soort dingen zijn nouw eenmaal makkelijk te doen juist met een computer je moet alleen effe weten hoe ut werkt, en zo duur is hardware niet hoor....tenminste...jemoet der wel wat voor over hebben...maar dan ken je ook leuke dingen doen.....ik hep mijn Roland MC-303 voor 600 piek gekocht, en nu hebbik der nog een Behringer Eurorack MX602A gekocht (125 euro incl kabels).
En volgende maand een Roland TR-707 voor 180 euro!!...en daarna ga ik sparen voor een Korg electribe A1 (450 euro)...dus zoals je ziet valt ut allemaal errug mee, maargoed dat hang der ook vanaf of je ut echt wil he...want met een goed proggie kan je ook al veel.....rebirth en reason zijn errug gaaf....en FT2 natuurlijk ghehehe:P
Ik heb altijd een pleurishekel gehad aan FT2 omdat ik niet met de keys overweg kon :) Ik ben meer het ImpulseTracker type, helaas werkt dat niet meer met mijn Terratec kaart dus ik gebruik nu een windows cloon ervoor.

Ik zorg er wel altijd voor dat mijn tunes qualitatief scherper en voller klinken dan de gemiddelde module omdat ik heel veel tijd en werk steek in het nabewerken met Cooledit.

Rebirth en Reason gebruik ik wel voor samples maar niet voor sequencing.

Een 303 zou ik niet zo veel aan hebben imho, ik ben meer geïnteresseerd in een Juno of een dergelijk apparaat waarmee ik goeie leads kan bouwen. En wat ik ook heel belangrijk vind (vooral voor hardstyle) is een apparaat dat een goeie onderscheidende subbass kan produceren (dat ding off-beat tussen de kicks).
Juno geluiden zitten in mijn MC-303 en een stuk of 50 basses en sub-basses die ik met me nieuwe effectenbak ken vervormen tot een perfecte hardstyle bas (wat ik overigens niet ga doen:P).
p.s ik hep het hier dus over een MC-303 en geen TB-303 (haddik maar een tb :P)
­[img]http://www.roland.co.jp/worldwide/products/MI/groove_gear/photos/MC-303.jpg[/img] dis een MC 303 duzz

­[img]http://www.vintagesynth.org/roland/images/tb303.jpg[/img] en dit een TB-303
laatste aanpassing
excusez letters verkeerd gelezen :P
ben een beetje :vaag: :D
Geef nix!...hey maareeeh ik ga nu weer naar me andere huizzz.....dus ik zie volgende week wel of je liedje al klaar is.....TOEDELEDOKIE :D
ik heb hem weer geupdate en nu nabewerkt met CoolEdit....

jammer dat je 't pas volgende week hoort, misschien dat ik in de tussentijd nog wat verbeter maar voorlopig is dit een flinke verbetering tov wat het was.

klik*­
hmm klinkt wel geinig hoor...­alleen die bassline die moet nog effe iets anders gelegd worden, hij loopt niet helemaal lekker met de kick...­ik denk dat de bass effe ietsie eerder moet komme...­en voor de rest bennik benieuwd naar dat stuk wat aan ut end gaat komme wat iknog niet kon luisteren...­
ik heb gewoon niet echt goeie bassline samples; allemaal geript uit bestaande platen. dat helpt niet echt bij het creëren van een eigen sound.

dat stuk aan het einde daar moet ik nog 's verder mee puzzlen.. die 303 klinkt innovatief niet? :P
eeehmz...ik ben nog geen 303 tegen gekomen...:(
dat allerlaatste sampletje, is afkomstig van een 303. wel zwaar vervormd waarschijnlijk dat je het daarom niet herkend :) zit in de laatste 2 patterns voor het einde. die bassline (die je overigens ook goed stereo hoort omdat ik links/rechts op een verschillende offset heb laten beginnen)
laatste aanpassing
ik ben benieuwd naar ut eindresultaat...­ik moet zelf ook es wat op ut internet gooien van me muziekies.....­alleen ik weet nog niet zo goed hoe dat werkt.....­binnenkort hebbik een atari ST om me shit mee te sequencen....­cubase....­dan kennik wel shit op floppy's zetten dan laat ik wel es wat van mijn shit horen....­
[update]

ik heb hem overgezet van Modplug naar Fruityloops en tevens wat extra dingetjes toegevoegd...
dit moet het geheel wat voller maken denk ik zo :)


de url is nog steeds hetzelfde:
klik*­

(btw als iemand anders behoefte heeft om feedback te geven, GRAAG... ook mensen die misschien niet zo veel inhoudelijke kennis over produceren hebben) :)