Partyflock

Inslaan van p'tjes

 
Forumonderwerp · 18915
Bij mij is er echt iets heel vaags.­ Elke keer bij mn eerste snek op een avond duurt het echt heel lang voordat hij inslaat.­

Bij de rest van mn vriendengroep slaat die eerste ongeveer na hoogstens een uur in.­ Maar ik voel dan nog nix.­ Meestal duurt het 2 tot 2,5 uur en als ik echt heel veel erbij drink iets minder dan 2 uur (met geluk).­ Vaak 'lukt' de eerste ook niet helemaal zodat ik gelijk een tweede moet nemen.­

Hier snap ik dus echt helemaal nix van.­ Het is ook niet zo dat het geen effect meer heeft door overmatig gebruik ofzo want ik doe het niet zo heel vaak.­ En de sneks zijn ook goed.­

Ik snap hier dus helemaal nix van?????
mischien veel gegeten vantevoren?
pcies, hoe minder je eet hoe beter die werkt
en je moet er ook nie op zitten wachten van wanneer voel ik nou wat, gewoon gaan dansen en vergeten dat je slikkie heb gedaan :D
Ik zou der gewoon van uitgaan dat jij gewoon meer nodig heb voor hetzelfde effect

Iedereen reageert anders

Ik ken mensen die werken in 1/4 pilletjes

En ik voel van 1 meestal ook niks, maar ook een keer gehda dat ik van 1 helemaal de weg kwijt was
Dat kan wel kloppen ja, maar niet superveel ofzo, gewoon een normale maaltijd.­
Minder eten klop t wel maar zo kan je er wel meer verzinnen...­

als je de hele dag niks drinkt slaat-ie ook eerder en harder in maar na 24 ga je dat wel merken...­

De enige oplossing voor dit probleem is of eerder of meer of wat anders nemen...­
wat ik altijd doe is s`middags (12 uur) voor t laatst eten,en dan tot s`avonds helemaal niks meer pakken.­
maar ik weet niet of dit wel een goeie tip voor andere is natuurlijk.­
gewoon even experimenteren.­
laatste aanpassing
Ik eet meestal vlak voor het feest wel ff lekker vet en veel, dan heb je tenminste een bodem voor de avond :)
Ik eet meestal zo rond half zes gewoon een normale maaltijd.­ Gezond en niet teveel.­ Dan heb je nog 3 uur om het te laten zakken voor ik begin met drinken.­
Als je een pil fijnstampt en in je drankje doet, gaat het dan niet sneller?
ik heb gehoord dat dan ook sneller gaat ja,maar om nou met een hoop poeder in je zak naar een party te gaan...:s...ik weet nie....
Nee, dan moet je m eerst thuis fijn stampen, en dan in een capsule doen, op de party kan je m dan openbreken in je drankje (Y)
Tip: neem es 5htp. je serotonine gehalte kan zeer laag zijn bij veel gebruik waardoor je dus minder snel wat voelt. 5htp vult t aan en je voelt je na een feest ook veel beter, plus je pillen zullen beter werken :)

is mij verteld dan. :P heb t net zelf gekocht en ga t es uitproberen
oh ja...dom van mij :s
5htp zei je? Ik zal het eens proberen.­ Waar kan je dat kopen dan eigenlijk? En is dat niet heel slecht?
Nope, zal ff wat info hier neer zetten :)

:5-HTP komt uit de zaadjes van de Griffonia Simplicifolia plant. Het is de voorloper van de belangrijke neurotransmitter Serotonine wat enkele vitale processen in het lichaam reguleert, zoals slaap, emotionele stabiliteit en pijngevoeligheid:

Je serotonine gehalte wordt dus verlaagd door xtc, dit helpt t weer aan te vullen.
en tis te gebruiken als voedings suplement.
Ik zelf heb t gehaald in een smart shop in amsterdam. En tis dus die 5-htp uit de plant grifolia.
laatste aanpassing
nog ff een lap text over xtc en serotonine :) :
Bijwerkingen en de bestrijding daarvan

XTC heeft enerzijds een opwekkend effect (hoewel minder dan speed), en anderzijds een euforisch effect. Dit euforische gevoel ontstaat doordat mdma ineens een grote hoeveelheid serotonine in de hersenen vrijmaakt. Serotonine is een stof die van nature in de hersenen voorkomt. Deze stof is onder andere bepalend voor je gemoedstoestand. Een tekort aan serotonine noemt men ook wel een dip. Deze kan optreden als een mdma-dosis uitgewerkt is of raakt.

Je herkent een dip aan onder meer een slecht humeur, gevoelens van lusteloosheid en somberheid. Is het serotoninetekort erg groot, zoals na langdurig en onverantwoord mdma-gebruik, dan kan die dip zich ontwikkelen tot gevoelens van depressie. Zo’n dip, of zelfs depressie, kun je deels verhelpen door het serotonineniveau weer op peil te brengen, door middel van rust, voeding en/of geconcentreerde voedingsmiddelen die tryptofaan of 5-htp bevatten. Tryptofaan wordt voor een deel omgezet in melatonine, de stof die je slaapritme regelt, en voor een deel in 5-htp. 5-htp wordt weer omgezet in serotonine en in die vorm in reservoirtjes in je hersenen opgeslagen.

Een aantal functies van serotonine is nog onbekend, reden te meer om voorzichtig met mdma om te gaan. Serotonine regelt ook de spierspanning: kramp in je kuiten en klapperende kaken zijn symptomen van een tekort (meestal 3 à 4 uur na de eerste effecten). Als je dan mdma bijneemt, helpt het misschien even, maar daarna is het serotoninetekort nog groter en beter voelbaar, en heb je nog meer kans op een dip later.

De een vult een tekort sneller aan dan de ander, onder andere door voeding. Je lichaam haalt tryptofaan uit bijvoorbeeld melk en banaan. Drogisten en smartshops verkopen L-tryptofaan (L=natuurlijk) onder de naam ‘slaapplus’ of ‘after-e’. Met 1, 2 of 3 capsules van 400 mg (afhankelijk van hoe ernstig het tekort is) houden de ergste bijwerkingen snel op en zul je beter in slaap komen. (Deze capsules werken gedurende ca. 4 uur.) Gebruik L-tryptofaan niet in combinatie met mao-remmers. Melk neutraliseert L-tryptofaan.

L-tryptofaan kan je lichaam gedeeltelijk laten herstellen (op een afterparty bijvoorbeeld). Neem je daarna opnieuw mdma, dan negeer je belangrijke waarschuwingssignalen van je lichaam en pleeg je roofbouw op jezelf. Een

serotoninetekort is sowieso een teken dat je het even rustig aan moet doen, of je dat tekort nu bewust aanvult of niet.

Sommige mensen hebben pas twee dagen na gebruik van mdma een dip. (Sommige gebruikers beweren dat mdma zo lang doorwerkt.) Ook dan kun je nog L-tryptofaan nemen. Je kunt er wel slaperig van worden, en in zeldzame gevallen is er sprake van een ‘after-L-tryptofaandip’.

5-htp uit de plant Grifolia simplicifolia werkt nog sneller, en is minder slaapverwekkend dan L-tryptofaan. Een capsule van 50 mg is vaak al genoeg en kost f 1,50. Elke dag een goede multivitamine is ook aan te raden als je intens leeft.

Een mdma-ervaring in een goede sfeer levert veel minder bij- en nawerkingen op dan zo'n ervaring in een opgefokte sfeer. In een opgefokte sfeer is je (door mdma vrijgemaakte voorraadje) serotonine veel sneller uitgewerkt of opgebruikt, en kun je al een dip krijgen tijdens het gebruik. Bijslikken maakt de sfeer er zeker niet beter op!

Verstoringen in je serotonineniveau (zoals die door mdma veroorzaakt worden) worden door je lichaam enigszins opgevangen door het zogeheten dopaminerge-systeem. Speed werkt meer op het dopaminerge-systeem. Combineer je speed met mdma, of gebruik je ze na elkaar, dan wordt het voor je lichaam moeilijker om weer een evenwicht te vinden.

De amfetaminekant van de mdma-werking is veel minder dan bij speed. Neem guarana of koffie als je alleen mdma te relaxed vindt.

Denk eraan dat een dip ook kan ontstaan als gevolg van vermoeidheid, geen regelmaat, gebrek aan slaap, stress en te weinig (kunnen) eten. Dat los je alleen op door je eventuele druggebruik een plaats in je leven te geven, en je conditie en de omstandigheden te verbeteren in plaats van uit gewoonte te blijven gebruiken.
zie je strx iedereen met bananen lopen op houseparty's :D
Die zie ik wel es lopen hoor, ken je gewoon kopen in de fun :D
Loop zelf meestal met een broodje kaas rond :P
laatste aanpassing
die 5 htp pillen zijn cker wel in de drogist te koop ook?
Je kunt zo'n pil ook in je reet stoppen, dan slaat ie sneller in ;)

Verpulveren in je drankje is niet nuttig: maakt het drankje niet te zuipen, en zo'n pil valt in je maag ook heel snel uit elkaar. Probeer eens wat minder alcohol, misschien helpt dat? Ik heb ook gemerkt dat sommige dingen makkelijker inslaan met een colaatje dan met water bijvoorbeeld. Lekker experimenteren dus ...
vreet er dan gelijk 5 in 1 keer!!!
Gold Striker 27 september 2002 20:03
die 5 htp pillen zijn cker wel in de drogist te koop ook?
----------------------
k'heb r nie voor gekeken daar :D
Wat helpt om te zorgen dat jou pilletje snel inslaat is gewoon "­tikthee".­
Je vermaalt je pillejte in een vloetje en stopt de poeder in een glas met drinken, en daarna drink je het op>>>>>met als gevolg dat je binnen een paar minuten al "­kort"­ bent!
Helpt echt! Alleen moet je het niet te vaak doen, lijkt me niet echt goed voor je tanden!
laatste aanpassing
bij 2 maten van mij duurt het ook 3 a4 uur echt ziekelijk
hmmz als het 3 a 4 uur duurt heb je toch echt geen MDMA....­ Hoogstens PMA of andere troep.­ Goeie pillen moeten binnen een half uurtje inklappen niet een uur of langer!
Maar deze pillen werken bij de rest van ons supergoed.­ Das dus het vage.­

Ik zal die andere dingen es gewoon uitproberen volgende keer.­ Wie weet