Partyflock

LPF: Minder subsidie OV

 
Forumonderwerp · 17816
Vandaag stond in de krant dat de LPF minder subsidie aan lokale overheden wil geven voor het openbaar vervoer - kortgezegd komt dit er op neer dat buskaarten duurder zullen worden en dat bepaalde buslijnen zullen vervallen of minder vaak zullen gaan rijden... oftewel de zoveelste slechte beslissing van de partij. Was het niet juist een van de ideeen van Pim Fortuyn om openbaar vervoer op den duur gratis te maken?
Dit nieuws is al een paar weken bekend,is het ook al bekend van de ontslagen die gaan vallen???

Diverse keren is er iemand geweest in een regerend partij die dit opperde....gratis openbaar vervoer.

Zal nooit gebeuren,door de loonsverhogingen,de toegenomen onveiligheid,de vernielingen en het groot onderhoud,de nieuwe lijnen en de daarop in te zetten nieuw materieel ,is veels te kostbaar.
Ja, maar dat wat mij een beetje naar overkomt is dat het juist de partij van Pim Fortuyn is (die zich dus inzette voor goedkoper/gratis OV), die nu deze beslissing neemt...
Vanmorgen lekker gestaan het hele stuk van Eindhoven naar Den Bosch. Dus ik denk dat extra bezuinigingen wel op zijn plaats zijn, tenslotte was er op het dak nog plek zat.
Zolang ze maar van mijn heilige ov-kaart afblijven. :P
dat zal wel, dat is immers een van de werken van Pim, dus heilig :p
ov gratis hahaha hoe komen ze erop nog meer belasting betalen :(:(
Dat was toch helemaal geen speerpunt van de LPF, maar vooral van de SP?
Gratis openbaar vervoer kan. Dat hebben ze in Hasselt bewezen. Alhoewel het niet helemaal gratis is, want je betaalt er via de gemeentebelasting voor.
Maar ik zag een tijdje terug ook een reportage over ambtenaren uit Eindhoven en nog een stad die aan het onderzoeken waren of dit systeem ook in hun stad kon worden gebruikt.
Eric-D> Nee hoor, in zijn boek en in interviews heeft Fortuyn het een aantal keer gehad over gratis openbaar vervoer...
Gratis is heel goed mogelijk. Als je kijkt wat de inkomsten aan kaartjes zijn.... Is dat zeer laag in verhouding met de kosten. ze draaien dus allemaal op subsidie. Om dan dat kleine beetje ook af te gaan schaffen zal dus niet irreeel zijn.
Gratis vervoer kan niet geheel!!(je zou teveel belasting geld moeten betalen en daarbij je weet niet wat die slimmerds daarmee doen )
maar het kan wel goedkoop en betaalbaar blijven als men er aan denkt wie en wat het wilt gebruiken!!