Partyflock

GHB-info

 
Forumonderwerp · 17281
GHB

wat is het? GHB is te krijgen als poeder of als kleurloos drankje waarin GHB-poeder is opgelost. Van oorsprong is het een narcosemiddel.

wat doet het? Bij inname van een halve tot anderhalve gram op een lege maag geeft GHB na zon vijftien minuten een drie tot vijf uur durend prettig ontspannen en euforisch gevoel. Verder werkt GHB bewustzijnsverlagend en seksueel ontremmend en stimulerend. Je hele lichaam wordt gevoeliger. GHB kent na afloop geen nare restverschijnselen, die er bij XTC bijvoorbeeld wel zijn. Na gebruik voel je je vol energie.

gemiddelde marktprijs tot 10,- per dosis

verkeer GHB in het verkeer is zeer gevaarlijk, je reactie en cordinatie vermogen blijven na inname nog uren verstoord.

de wet GHB valt niet onder de Opiumwet maar onder de wet op de Geneesmiddelenvoorziening. Tot 7 mei 1996 was het middel verkrijgbaar in smartshops als legale chemische drug. De Inspectie voor de Gezondheidszorg heeft de verkoop verboden op grond van de Wet op de Geneesmiddelen-voorziening, omdat zes jongeren in levensgevaar in het ziekenhuis moesten worden opgenomen na het gebruik van GHB in combinatie met alcohol.

risicos Het doseren van GHB kan soms erg moeilijk zijn. De als aangenaam ervaren dosis ligt vlak onder de dosis die een diepe slaap of bewusteloosheid veroorzaakt. Als de gewenste roes is bereikt en men neemt bij, met het idee om deze roes te versterken, dan kan een diepe slaap het gevolg zijn. Door slapend te braken kan de maaginhoud in de longen terechtkomen, waardoor het mogelijk is slapend in kots te stikken. Deze risico's zijn groter wanneer je GHB met alcohol combineert.

extra risico's Mensen met epilepsie, hart- en vaatproblemen en een te hoge bloeddruk kunnen beter geen GHB gebruiken. GHB is een lichaamseigen stof, die door onze stofwisselingsprocessen volledig wordt afgebroken en is voor zover bekend niet schadelijk voor ons lichaam.

bewusteloosheid Als iemand bewusteloos raakt, leg diegene dan op de zij met het hoofd iets achterover. Dat vermindert de kans op stikken. Haal direct medische hulp (alarm 112) als iemand niet bijkomt, niet goed ademt of je het niet vertrouwt.

weetfeitje Tot tien jaar geleden werd GHB in de geneeskunde gebruikt als narcosemiddel en als middel tegen slapeloosheid of andere slaapstoornissen, als hulpmiddel bij bevallingen, om alcoholisme en onthoudingsverschijnselen mee te behandelen en -sinds de jaren '80- als spierverstevigend middel in de bodybuildingwereld.

GHB komt ook in natuurlijke vorm in het lichaam voor. Wat voor GHB geldt, gaat ook op voor andere middelen die zich in het lichaam omzetten in GHB (bijvoorbeeld G-spot en G).

verslaving In principe kan GHB leiden tot geestelijke afhankelijkheid, hoewel dit zelden voorkomt.

consumptie Je kunt de risico's beperken door:

met mate te gebruiken; dus niet elke dag, maar af en toe of in het weekend
je drugs te laten testen (voor adressen zie testen)
niet meer dan een heel klein slokje uit een flesje of ampul (een half tot anderhalf gram poeder) en wacht dan tenminste 30 minuten; als je wilt bijnemen omdat het niet genoeg is, neem dan in ieder geval minder dan je de eerste keer nam
als je je plezierig voelt, niet nog een keer te nemen want dan ga je geheid knock-out
niet te gaan eten als je in slaap dreigt te vallen; als je te moe wordt, zorg dan dat je in beweging blijft
GHB niet te combineren met alcohol
alleen te gebruiken wanneer je een goede lichamelijke en geestelijke conditie hebt.
Voor vragen bel 020 - 6267176 (ma/di/do tussen 13.00 en 17.00 uur).
ja zeker van drugsweb af of niet? Heb dit al een keer gelezen!
oud nieuws (heeft ook al tig keer op dit forum gestaan) en is zelfs al deels achterhaald. Zo valt GHB tegenwoordig WEL onder de opiumwet.
laatste aanpassing
ah vond wel intersant!;) had nog nie gelezen! wou die shit nooit maar nu ik dit heb gelezen denk k juist....ah kan toch geen kwaad...:d
laatste aanpassing
Nou ik had het ook nog niet gelezen en vond het er leuk eigelijk.