Partyflock

Help! Major fuck up with my computer

 
Forumonderwerp · 14354
ok ok...ik heb vandqag me computer aan laten staan. Ik gign even een uurtje of 5 een comptuer repareren bij een kennis.

Ik kom trug is ie uit. Ik wil em aanzetten gebeurd er dus nix. Dus ik me moeder bellen waarom ie t nie meer doet. Er was kortsluiting geweest, waardoor de aardlek aansprong en alles wegviel. Die kortsluiting kwam door me nieuwe computer.. Een p4 2,26 ghz asus p4b533e moederbord 512 mb ddr en een chrome kast. De voeding is dus naar de klote, dat is een ding dat cker is. Zodra ik me mobo op de voeding van me ouwe kast (p3) zet, gaat het groene lampje branden en niet het rode, wat aan zou meoten geven dat er iets goed fout zit. Alleen ik kan em nie booten omdat er 3x voeding op gaat en die ene blokplug die zit niet op die oude voeding van me p3. Nu wil ik weten. Door die kortsluiting, wat kan de schade zijn aan mijn computer met betrekking tot geheugen hard disks (2 stuks) cd rom en brander yamaha geluidskaart en video kaart. Netwerk kaarten e.d.

In principe reageerde de aardlek schakelaar, dus viel alle stroom weg, maar kennelijk is me voeding gewoon doorgefikt na 1 week tijd :S

Wie o wie kan me wat zekerheid geven, k haal van de week even een nieuwe kast + voeding en dan zie ik het wel weer, maar ik zou ervan balen als alles kaduuk is. Hoeveel procent is de kans dat alles in orde is?

En tot slot nog 1 vraag die processor heeft een enorm kromme pin gehad, omdat ie er nie inging en toen een beetje aangedrukt. Ik heb em weer geheel recht gebogen en hijs nie afgebroken of zo. Maar heeft dit consequenties voor de processor? volgens mij niet namelijk?

Iig zou ik jullie info enorm waarderen.

M.v.G sahin
Belangerijk is om uit te zoeken waar die kortsluiting ontstaan is om een 2e keer te voorkomen natuurlijk.Vraag desnoods raad bij een pc-winkel als je hier geen bevredigend antwoord krijgt.

Ik denk dat je kaarten goed zijn zolang er nix ver(door)gebrand is.
Ik weet niet in hoeverre die stroomcircuits dit soort dingen door kunnen stromen.Hopelijk heb je geluk en is het nog intact.
Ik denk dat je HD de meeste kans heeft kapot te zijn door electrische stoten kan in ieder geval alle data verloren zijn en misschien ook echt defect.
Maar daar kom je vanzelf wel achter...:S

Die CPU pin dat moet nix uitmaken.Toen ik me pc bouwde was er ook een pinnetje scheef en dat heb ik rechtgebogen en me pc werkt perfect.


Succes!
Waarom ga jij bij een kennis een computer repareren, terwijl je zelf de ballen verstand ervan hebt als ik het zo hoor ;D
Waarschijnlijk zal een nieuwe voeding wonderen doen.

Maar ook ik ben geen expert ;)
uhmm ik heb er redelijk verstand van hoor, ik studeer ook it, maar hier heb ik gewoon geen ervaring mee, en daarom vraag ik het.

Maar er zijn geen doorgefikte onderdelen voor het blote oog zichtbaar. Morgen heb ik een nieuwe kast, en dan kan ik de schade opnemen en eventueel de leverancier van de kast aansprakelijk stellen :-)
Een bliksem inslag kan alles kapot maken

Daar is gewoon helemaal niks tegen bestand. Zie je ook op mijn werk, bliksemt het goed, staan der de volgende dag 15 mensen op de stoep met een kapotte TV ;)

Maar kan ehh, 100% van je PC verrot maken, maar ik denk zelf dat het alleen je voeding is
laatste aanpassing
ow, het ging niet over bliksem

naja, ehh, het kan, hoeft niet :D
dat klinkt als een dagje componenten testen in iemand anders computer.. have fun :)
k haal morgen een nieuwe kast, met een nieuwe voeding, dan kan ik gelijk wat beter testen :-D
k heb nieuwe voeding en een heel koelsysteem aangelegd in me computer...


alles is gelukkig nog in orde :)

greetz oz
Goed luister maar ff naar G.O.D. hier ik heb het zelde gehad (Natuurlijk was ik niet zo DOM om mijn processor op die manier te mollen maargoed)

Je zekering van je voeding is door das alles ff nieuwe halen en klaar kost bijna niks.

Ik zou wel bij de gamma ff een overspanningsbeveiliging halen die stop voor je voedingsslof.
PS Zorg dat je pc geaard is!!!!!!!!!!!!!!

G.O.D.