Partyflock

RAVE

 
Forumonderwerp · 13144
ik hoorde net op ID&­T radio dat de senaat in de VS een wet wil aannemen tegen danceorganisaties en locatie eigenaren.­ de wet gaat RAVE heten en betekent iets van Reduction of A V Exctacy (A en V vergeten)

wie heeft er meer info?
Schijtamerikanen :/
Die A en die V staan voor Alcohol en Violence misschien??
Is zomaar een gokje maar zou goed kunnen denk ik zo.­
Ze hun best maar.­
FOK the USA
Amerika probeert dancescene de kop in te drukken

RAVE, zoals de Amerikaanse anti-party wet heet, is wel de ironie ten top. De afkorting staat voor Reducing American's Vulnerability to Ecstasy ofwel het Reduceren van Amerika’s Exctacykwetsbaarheid. De strekking van de wet komt er kort op neer dat Amerikaanse autoriteiten toestemming krijgen om feesten te beëindigen, mensen die betrokken zijn bij de organisatie van een feest te vervolgen evenals de eigenaar van de locatie waar de party plaats vindt. De wet is een uitvloeisel van de ‘crack house statute’ en kan uitmonden in enorme boetes die in de honderdduizenden dollars lopen.
­[img]http://www.partyscene.nl/headlinespix/images.jpg[/img]
Fight the power...

De American Civil Liberties Union (ACLU), een organisatie die opkomt voor burgervrijheden, heeft stevig geprotesteerd tegen de wet. In een verklaring stellen ze: “Het verantwoordelijk houden van clubeigenaren en organisatoren voor wat sommige van hun bezoekers doen is hetzelfde als een concertzaal sluiten omdat sommige concertgangers misschien weed gebruiken.”
Het idee achter de wet is het besluit van de Amerikaanse autoriteiten om gebruik en handel van extacy niet geleidelijk aan te pakken maar alle ravers, inclusief de meerderheid die niets met het probleem te maken heeft, over een kam te scheren. Diverse websites in Amerika zijn inmiddels begonnen met handtekeningenacties uit protest tegen de wet.
Benieuwd hoe het centrum rechtse kabinet met CDA, VVD en LPF de komende jaren met de Nederlandse dance scene zullen omgaan. Onze kersverse minister van Justitie, de CDA-er Donner, heeft al aangekondigd ‘het gedoogbeleid te haten’. Gaat de house weer ondergronds?

Bron: Partyscene

Er was ook al een topic over geopend op s2d
ik doe niet aan s2d, PF kost al te veel tijd :-D
En ze snappen er geen flikker van waarom iemand toch in godsnaam op het idee komt om met een volgetankte jumbo in een wolkenkrabber te vliegen daar.­

Met alle respect voor de slachtoffers.....­
Maar gelukkig wonen wij in Nederland :)
Blijft een vreemd land, Amerika :(
Maar gelukkig wonen wij in Nederland
Ja maar die zakken hooi van de 2de kamer hier zullen waarschijnlijk een deel van dat beleid op den duur overnemen omdat de VS toch een beetje de trendsetter is.
mja, dan ga ik toch een landje verderop zitten (dld) :D

wel kl0te voor die lui daar, maar wel weer typerend voor de ignorance van de VS