Partyflock

Tiesto over "Message Boards" (Playboy Interview)

 
Forumonderwerp · 12784
Ik moest weer eens een stuk met de trein, en ik dacht; laat ik eens wat te lezen kopen. Mijn oog viel op de playboy van deze maand, waar een interview met Tiesto instond. In dat interview stond de volgende text:

Playboy: We hebben het over fans gehad.­ Heb je ook vijanden?
Ik ben niet iemand die vijanden maakt. Ik wil altijd aardig gevonden worden en soms is dat erg vermoeiend. Misschien heeft dat wel met mijn onzekerheid te maken. Ik kon lange tijd slecht tegen kritiek, maar nu sta ik daar boven. Ik heb er pas wat aan als iemand me vertelt waarom ik een avond minder goed heb gedraaid. Dan kan ik het met die persoon eens zijn of niet. Op message boards heeft iedereen een mening tegenwoordig, maar vaak is het alleen maar gescheld. Als ze schrijven dat Tiesto een huilebalk is, of een homo, wat vaak gebeurt, dan kan ik daar niets mee. Ik denk dan maar dat het met jaloezie te maken heeft, waardoor ik het juist weer vermakelijk vind dat mensen zich zo laten gaan. Ik denk ook dat door Internet die hele mystiek van de danswereld verloren is gegaan. Iedereen kan lezen wat voor platen je draait en hoe het feest was. Vroger hoorde je die berichten alleen maar via-via en dat was een stuk spannender. Bovendien zit het in de mens om sneller kritiek te spuien dan om een compliment te geven, waardoor zo'n message board een digitale klaagmuur wordt. Uitgaan is plezier hebben. En als een avond wat minder is allemaal, dan is er het weekend daarop om in de herkansing te gaan. Ik geloof ook dat het een heel klein groepje is dat op die message boards schrijft. De meeste mensen gaan gewoon lekker uit en denken: fuck it."


Kijk, dit is nou interessant wat Tijs te zeggen heeft. Deels ben ik het wel met hem eens... kritiek geven is natuurlijk altijd makkelijk en dat zit ook in de mens. Maar is het dan fout om een mening te hebben? Smaken verschillen natuurlijk ook, dat is aan iedereen zelf om dat te beslissen. Natuurlijk zijn er vele meningen over de muziek die Tijs draait en maakt, en ook drukken sommige mensen dan nogal bot en lomp uit af en toe, maar ik vind het best wel stupid als hij zegt dat het met jaloezie te maken heeft. Sorry hoor, maar ik ben totaal niet jaloers op hem. Het is natuurlijk leuk om een bekende DJ te zijn, maar dan nog.

Over die mystiek daar kan ik me deels in vinden. Maar als internet er niet zou zijn, dan zouden heel veel producers/dj's niet de aandacht hebben die ze nu krijgen, en dan zouden we allemaal naar ID&T feestjes gaan omdat zij de meeste reclame maken. Ik vind het juist leuk om te horen welke platen iemand gedraaid heeft. Dit geeft ook kansen aan beginnende Dj's om vette platen te kopen.
Ook is het zo dat het internetpubliek cq. mp3publiek behoorlijk verwend is... per maand zijn er wel 3 Tiesto-sets van over de hele wereld. DAN kan je zeggen dat je Tiesto voorspelbaar vind natuurlijk, en misschien is dat ook wel zo. Hell, dat zeg ik ook wel eens ja. Maar eigenlijk zijn we dus vet verwend. Zonder internet zou ik misschien niet eens zo'n grote fan zijn van Tiesto & kornuiten (..andere dj's van Blackhole....).

Dat uitgaan plezier hebben is klopt natuurlijk, maar wat hij daarna zegt "En als een avond wat minder is allemaal, dan is er het weekend daarop om in de herkansing te gaan" vind ik een beetje bullshit.
Vroeger was het misschien zo, toen house in de kinderschoenen stond en je ieder weekeinde dezelfde mensen tegenkwam. Tegenwoordig is het anders, tegenwoordig betaal je 50 euro voor een groot feest en 20 euro entree voor een club. Mensen gaan niet ieder weekend meer, dat kunnen ze niet betalen! Ook de DJ's worden steeds prijziger. Een DJ moet naar mijn mening constant voor de volle 300% gaan en het publiek waar voor zijn geld geven. Een offday kan natuurlijk wel, maar toch is de dj nu meer dan gewoon een dj. Hij is een popster (zoals Tijs ook zelf in het artikel zegt).

En die laatste zin "Ik geloof ook dat het een heel klein groepje is dat op die message boards schrijft. De meeste mensen gaan gewoon lekker uit en denken: fuck it.", vind ik ook niet kloppen.
Die groep wordt steeds groter. Dat is niet mijn main punt; ik vind het juist GOED dat steeds meer mensen op deze boards schrijven. De meeste mensen op die boards zijn echt bezig met de muziek waar ze van houden. Die weten als ze op een feest komen welke dj er draait, wat voor een style het is, en bv van welk label sommige platen zijn.
Als je van een muziek houdt (correct me if i'm wrong) dan ga je daar toch ook helemaal voor, en dan wil je daar toch ook alles van weten? Dan is het toch niet van 'fuck it'? Je komt wel voor een good time naar een discotheek of feest, maar achtergrond info is daar toch wel makkelijk bij?
Toch is het niet helemaal oke wat ik hier als laatste maybe schrijf. Ik had laatst een discussie over Sensation, en een bekende van me zei "Wat zeik je nou? Was jij er? NEE! De sfeer was perfect en het was een superfeest!". De vent was 17 en het was zijn eerste feest... Niemand die het hem natuurlijk kwalijk neemt...maar oke, dat soort mensen denken denk ik wel op zo'n moment van 'fuck it, ik had een leuk feestje, boeit mijn niet wat mensen erover zeggen'.

Mensen die het interview verder willen lezen, check de Playboy van deze maand.......

Amen :)

Greetz,
SnuggLe
Heheheh Snuggle, had Ruben je niet de Playboy van de vorige maand te lezen kunnen geven? Had je je dit topic kunne besparen en naar mij kunnen kijken gnagnagna!!!

;-)
Ik vind het persoonlijk vetter om platen te horen die ik niet ken, want anders zit je de hele avond, o deze ken ik al en deze ook al, o heb je deze ook weer, en als je ze niet kent zit je van tering vettte plaaaaaaaaaaaaaat !, shit bruut zeg, zoiets dan hehe ;). als je alle platen kent word het voorspelbaar en saai allemaal, vind ik dan.
Ik ben het wel met em eens.Als jij Tiesto was zou je het denk ik ook wel zo zien.
Maarja dat weet je pas echt als je hem of gewoon een dj bent.

Dat over internet is bullshit,het is er nou eenmaal,meegaan in de nieuwe techniek en niet zeuren naar het verleden maar vooruit kijken;-)

Al is hij niet (meer) mijn style en luister ik nu naar techno,heb ik toch respect voor deze man wat hij doet en bereikt heeft.
Op een hardwerkende en eerlijke manier,niet zoals een makkelijk verschijnsel zoals Dj Jean.....
ik heb dit stukkie in dat topic over marco v gepost, is wel beetje van toepassing hier op:

...­
dat iedereen die nummers kent ligt ook veelal in het feit dat die livesets nu allemaal worden uitgezonden

think about it, sinds een paar jaar worden feesten live uitgezonden via de radio, vandaar dat half feestend Nederland in een mum van tijd heel die liveset heeft uitgepluisd, was dit niet zo geweest dan hadden enkel de dj's die platen gekend...­en een half jaar later de rest van de mensen wanneer die tracks op 1 of andere 4dubbele verzamelaar staan

...­knip...­

Beetje jammer inderdaad dat je altijd mensen hebt die je geen succes gunnen en altijd negatief over iemand lullen, dat verhaal over die muur ben ik het dan ook helemaal mee eens.­ Vind je het gek dat je dan soms arrogant overkomt, ook Marco V.­ moet 3 keer per dag naar de wc...­
3x per dag? Zo he! :)

Maar ff serieus, je hebt wel gelijk ja.
Maar die livesets moeten nie afgeschaft worden....neu, dat nie :)
laatste aanpassing
hoe vaak moet jij dan :P
dave seaman - Sensation Black Edition CD 2
DJ Tiesto - Impulz Outdoor Live
DJ Tiesto - Impulz Outdoor Live
Armin Van Buuren - Livet at Sensation (White Edition) 07-07-02
Johan Gielen - Live at Sensation (White Edition) 07-07-02
Sensation Megamix - Live at Sensation (White Edition) 07 07 02
VA - 004 Transparance
VA - 004 Transparance
VA - CD1 Mixed By Tillman Urhmacher
VA - CD2 Mixed By Charlie &­ Dennis
VA - In Trance We Trust 007
VA - Sensation Black Edition CD 1
VA - Sensation Black Edition CD 2
VA - Sensation White Edition CD 1
VA - Sensation White Edition CD 2
VA - ID-T Hardhouse 03 CD1
VA - ID-T Hardhouse 03 CD2Van al dit geweld steekt dj tiesto er boven uit

Alleen jammer dat ik nu er veel meer moeitte voor moet doen om dit binnen te krijgen.­


ging dit topic hierover nee boeiend
waarom moet je er zoveel moeite voor doen dan?
Had hij zijn bek maar moeten houden een jaar of 4 geleden over gabbers!! Die stomme opmerkingen die hij maakte op de televisie.­ Als hij die dingen niet had gezegd, weet ik zeker dat nog meer mensen hem hadden gerespecteerd.­ Maar meneer had het toen al een beetje te hoog in de bol!
Ik denk ook dat door Internet die hele mystiek van de danswereld verloren is gegaan.­ Iedereen kan lezen wat voor platen je draait en hoe het feest was.­ Vroger hoorde je die berichten alleen maar via-via en dat was een stuk spannender.­
------------------------------------------------
Dat stukje vind ik dus erg hypocriet.­ Hij is zelf groot geworden in deze internet tijd.­ De tijd die hij daar beschrijf is tot ´97 ofzo en toen was hij ook een complete nobody.­ Dus hij moet niet doen alsof hij dat "­echt"­ heeft meegemaakt.­ Als iemand als Sasha, Oakey ofzo zoiets zegt kan het weer wel.­
Voor de rest heb ie wel gelijk.­
Tiesto is een oppper loser, net als jean :kots:! ZO! HOPPA DAS ERUIT! KNEUS!
laatste aanpassing
Tiesto is een oppper loser, net als jean ! ZO! HOPPA DAS ERUIT! KNEUS!
-----------------------------------------------
En dat soort mensen bedoelt ie nou:D
ow god die gabbers zijn wel op hun pik getrapt he voor wat ie 4 JAAR GELEDEN heeft gezegd...­

weet je überhaupt nog wel wat ie heeft gezegd toen?
gabber = dood ... toch? ;)

Ik was toen ook gabber en snapte zijn opmerking ergens wel ... 't was alleen een beetje fout geformuleerd :S
Wat heeft ie dan destijds gezegt?????
check bovenstaande post

yanze je hebt het verklapt ik wilde kijken of de gabbers het zelf nog wel wisten :P
Yanze!! Gabber is pas dood als de gabbers dood zijn! er zijn nog heeeel veel gabbers in Nederland!! Meer dan jij denkt.­
Daarom antwoordde ik ook P-KaY :p
snap hem
t0mm1e
Werkzaam bij Appic, Partyflock
Het klopt niet.­
Het argument dat hij geeft dat de 'mystiek' van de DJ's weg zou zijn, is misschien waar.­ Ik zou het zo niet weten, ik weet niet over met vroeger op keek tegen die DJ en dacht van 'ooooooooh' wat is hij goed.­
Maar dan deed je dat waarschijnlijk niet omdat er geen internet was en daar geen informatie te vinden was over bijvoorbeeld die DJ.­ Dat deed je omdat hij goed draaide en goede platen uitkoos.­

Heeft hij dan die mysticiteit nodig om 'goed' gevonden te worden? Daar laat ik me verder niet over uit.­
Feit is, dat als je als DJ geweldig kunt draaien, aparte platen neerlegt en het publiek verrast, je aanzien en respect krijgt.­

Aanzien en respect krijgen doordat er bepaalde middelen niet beschikbaar zijn, is wat mij betreft niet lovenswaardig.­
Het feit dat hij een 9 (don't pin me down on this) uur durende set heeft neergezet op Dutch Dimensions, daar verdient hij lof voor, mits hij goed gedraaid heeft (ik was er niets aanwezig), niet voor het feit dat men hem niet kent en heeft horen zeggen dat hij zo goed was.­
Wat nu nog gebeurd, niet omdat hij dus onbekend is, men hem niet kent, maar hij goed draait.­
En daar komt nog eens bij dat 'Vroeger hoorde je die berichten alleen maar via-via en dat was een stuk spannender' een beetje een rare opmerking is.
Is een forum ook niet een 'via-via'?
Misschien een iets groter publiek, maar het blijven je fans die onderling over je draaikunsten discussieren (voor zover men daartoe instaat is natuurlijk:D)
Tja dat stukje spanning dat hij bedoeld snap ik juist wel..­ we gaan 7 jaar terug de tijd in ..­ als je bv wilde weten wie er draait op hellraiser dan moest je minstens naar mid-town om wat flyers te rippen en die kon je dan aan je vrienden laten zien.­ Zo kreeg je je info..­ je moest er moeite voor doen.­ Nu kijk ik gewoon even onder agenda en zie t/m dec.­ 2002 onderhand waar ik me kan vermaken in het weekend...­ het is heel erg makkelijk geworden om je info te krijgen en dus is de spanning eraf.­
Kijk en over de mystiek van de dj..­ ik weet nog goed dat labels van platen afgeplakt werden zodat je op een feest een lekkere originele plaat op de tafels kon leggen zonder dat de dj die voor of na je draait hem die dag erop ook heeft..­ je moest dus weer moeite doen om aan je info te komen.­ Nu ruk ik de sensation marco v playlist een dag na zijn set van internet en bestel alle platen (bij wijze van spreken)

Je hoort me niet zeggen dat ik messagesboards of internet slecht vind ..­ ik vind het juist prachtig! Maar het heeft voor mij wel een heel stuk "­spanning"­ weg genomen.­ Ik neem nu de moeite niet eens meer om op een feest flyers te bekijken..­ ik check wel op internet..­ enz enz
Ik kan over dat gevoel niet echt meepraten, ik loop niet zo lang mee natuurlijk ;)
nu leef je wel langer toe naar zo'n feest...­krijg altijd meer en meer zin als het lang duurt
hij moet niet zo janken :D
Euhhh tja zolang het underground is blijf je gissen.­

Die vage shit die ze altijd op teKno feesten draaien, labels waar je nog nooit van hebt gehoord, feesten die pas op het moment dat ze beginnen zeker door gaan tot oneindig of meteen opgerold.­ Live-acts waarvan je alleen weet dat ze knoerthard waren en 6 amiga's met distortionpedaaltjes gebruikten.­

Ja wat dat betreft zit je wel verkeerd op mainstream parties.­
Goed stukje!

Ook goed ontleed door de topicstarter!

Jammer dat er weer knuppels zijn die de moeite niet nemen om te lezen of domme dingen gaan blaten, kan me heel goed in het stukje vinden, vind ook dat er door Inet een stukje mystiek is verdwenen, maar dat heb ik natuurlijk zelf in de hand, kan ook niet gaan kijken op messageboards, maar ik ben gewoon een nieuwsgierig pisventje dus...

Maar snel even de Playboy kopen dus

;-)
Ja ach.. misschien heeft ie inderdaad wel wat reden tot klagen en was het vroeger inderdaad beter. Zowel in wat tommie, snuggle als olaf zeggen zitten goede punten.

Aan de andere kant zou meneer zonder de brede publieke belangstelling die tegenwoordig voor house bestaat (waardoor dancesites een bestaansrecht hebben) nooit zoveel eurocentjes op z'n bankrekening gehad. Je kan niet alles hebben he! :D
laatste aanpassing
ach sommige mensen hebben nou eenmaal moeite om met de tijd mee te gaan (F)
Tiesto is en blijft un HOMO, ook al zegt ie zelluf van niet.

:kots: tiesto !!!!
Tiesto lacht zich een ongeluk om mannetjes zoals jij. Hij heeft een leuke vriendin, leuke baan, ontmoet veel interessante mensen.

Wat heb jij? Je kan niet normaal communiceren, je vakantie vier je op de Appelhof en je favoriete forum is gesloten.

Ik begrijp opeens je frustratie. Het is ook moeilijk om te accepteren dat een ander het beter heeft...:-D
:D :D ik zat net je MOH-forum-posting te lezen en dacht meteen aan zoiets als bovenstaande reactie ... thumbz up WauZR, jij komt er wel ;)

Maar waarom kots jij op homo's?
In het kader van kotssex.­

Let wel, sommige mensen betalen er veel geld voor, Tiesto krijgt het gewoon gratis en voor niks!

En Tjeerdo, volgens mij vind jij echt niks leukers om mensen als WauZR af te zeiken of wel?
Tjeerdo>

Jongen kben ook gelukkig hoor assie ut wil weten, khep vannut weekend me prachtige vriendin weer goed verwend, khep voor een normaal persoon een zeer goedbetaalde baan, en kgaat een weekkie daar heen met een paar maatjes omdat ik dit als tweede vakantie me ken veroorloven !!

En dat ut MOH-Forum is gesloten vinnik kut ja, maar khep nog nooit zulke heftige en voor mij dus leuke reacties gehad, van zulke personen zoals jij en Yanze,happen,happen,happen.­

Frustratie ???? Kwor helemaal ontspannen.­ Hehehe


Oh ja en wie is beter ??? Jij, Tiesto, Claus ?? Get on with your pathetic life !!!! Suckaaah !!!1
"En Tjeerdo, volgens mij vind jij echt niks leukers om mensen als WauZR af te zeiken of wel?"

Ik zie de humor er wel van in inderdaad. Maar je zal mij niet zien schelden. Mijn ouders hebben wel begrepen hoe ze hun kinderen moeten opvoeden. :-D
Mja okee maar als er een gabber voorbij komt die in ieder geval in jouw ogen niet al te intelligent overkomt dan zal jij het nooit nalaten om even jouw superioriteit tentoon te spreiden.­
laatste aanpassing
Kijk aan me ouder ligt ut niet, nette mensen die ut altijd (en nog steeds) goed met me voor hebben gehad.­

Jij zou denken dat ik je nou natuurlijk helemaal de k*­anker zou schelden omdat je nou me ouders d'r bij haald, maar als mensen zulke dingen zeggen weet ik dat ze geen beter weer woord kunnen verzinnen,......­ dus van jou kan ik ut hebben Tjeerdo....­ khoop nog vaak met je te kunnen discusieren......­ wat dit vinnik echte humor.­

En af te zeiken ???? Kben nie echt onder de indruk van Tjeerdo ze plasverhaaltjes.­
Hmmz..­ ik kan tiesto wel begrijpen
Tiesto heeft gelijk, het is echt zo wat ie zegt er worden zomaar uitlatingen gedaan zonder echt te weten waar het over gaat, 'een digitale klaagmuur' en 'gescheld' zonder echt beargumenteert commentaar, waar die inderdaad wel wat aan heeft en dan kan ie misschien bepaalde verbeteringen in z'n draai-sessies doorvoeren, maar als het aan mij ligt blijft ie lekker zo draaien als ie nu doet...­


TIESTO STAAT NIET VOOR NIX OP NR.­ 1!
Al dat gezeik op Tiesto altijd,

Voor mij is hij nummer 1 en voor de rest van de wereld ook :D haha!!

Helaas wel eigenlijk ik vond die kleine feestjes waar hij vroeger draaide en nog gezellig met ons kon kletsen veel leuker!
Wauzr is en blijft un HOMO, ook al zegt ie zelluf van niet.

:kots: Wauzr !!!!
Gooi het in de groep Wauzr.­
Hoe voel je je nou na deze opmerking?
Een opmerking waar niet over nagedacht is, maar die uit de losse vingers zijn geschoten.­
Je bent de MAN Wauzr.­
Jij weet trouwens een hoop over Tiesto.­
Hoe komt dat zo?
laatste aanpassing
Joh gaat toch verder met Tiesto te zuigen !!!! Flikker !!
KimSt*­r, een tijdje terug was er een 'private' UW-XP party voor 500 man met DJ Tiesto &­ DJ Francois ...­ die heb je toch niet gemist???
NuTeRo> Nu-tteloze
Te-ring
Ro-tkop
WauZR je hebt een berichtjah :)
laat iedereen ffe in zijn waarde
Waar dan?? Was dat in Breda?