Partyflock
 
Forumonderwerp · 1184512
­ Nederland

Onderwerp is gesloten!

Dit gebeurt meestal omdat een of meerdere personen het beleid hebben overtreden.
Het kan natuurlijk ook zijn dat er al een actieve discussie over hetzelfde onderwerp was.
Dit soort situaties zijn te voorkomen door op de hoogte te blijven van het beleid.

Theo Hiddema valt Baudet af: Otten onterecht uit partij gezet
Henk Otten is ten onrechte uit Forum voor Democratie (FvD) gezet. Dat vindt Tweede Kamerlid Theo Hiddema. In een gesprek met verslaggever Jaïr Ferwerda, wat vanavond in Jinek te zien is, valt hij zijn Kamerkompaan en partijleider Thierry Baudet af.


Hiddema had Otten en diens bondgenoot senator Jeroen de Vries het liefst binnenboord gehouden, want er 'zit geen kwaad aan', heeft hij gezegd. Het waren 'persoonlijke sentimenten, temperamenten en humeuren die de doorslag hebben gegeven' in de breuk, stelt de tweede man van FvD.
'Had niet zo gehoeven'

Het had volgens hem 'niet zo gehoeven' en hij vindt het dan ook 'onterecht' en 'te abrupt' dat Otten uit de partij is gezet. Baudet voerde aan dat penningmeester Otten sjoemelde met de financiën, maar Hiddema wijt de breuk aan een botsing van karakters.Baudet en zijn overgebleven medebestuurder Rob Rooken royeerden Otten, die ook voor FvD in de Eerste Kamer zat, eind vorige maand. Otten nam zijn zetel mee, kreeg bijval van twee andere senatoren en begint met hen en enkele medestanders uit FvD een nieuwe partij.
Niet verder met Otten

Volgens Baudet kon de partij niet verder met Otten omdat die met de kas zou hebben gerommeld en zich zou hebben bezondigd aan subsidiefraude.

Hiddema ziet overigens geen probleem in zijn meningsverschil met Baudet. Het partijbestuur gaat nu eenmaal over de ruzie met Otten, voert hij aan. Daarin zit Hiddema niet en Baudet wel.Politiek verslaggever Frits Wester zegt dat deze nieuwe commotie de partij 'geen goed doet'. "Het rommelt maar door bij Forum. Er blijft intern onenigheid over de verhoudingen en de posities binnen de partij."
Daling in de peilingen

"Dan gaat het nog niet eens over de koers, maar over wie op welke plek mag zitten." Volgens Wester heeft al het tumult een negatieve invloed op de peilingen voor de partij. "Je ziet al een kleine daling, en die trend zal doorgaan als het zo blijft rommelen."

Brong: https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4827886/theo-hiddema-thierry-baudet-henk-otten-jinek-jair

Gewoon weer met zijn allen PVDA/VVD/CDA stemmen
Wat denk je gwn op pvv ? Hoef die linkse kut partijen niet meer. Ze denken alleen maar aan geld en laat alleen maar meer tuig toe in nederland. En wij ondertussen maar doodwerken voor dat volk
Uitspraak van 038NL op woensdag 28 augustus 2019 om 10:15:
Hoef die linkse kut partijen niet meer

VVD en CDA zijn niet links, zijn rechts en centrum rechts. PVV is behoorlijk links, totaal geen economisch vooruizicht. Zo'n partij jaagt gelijk alle bedrijven die de Nederlandse economie dragen het land uit. Je moet kapitalistisch denken, niet communistisch.
Uitspraak van 038NL op woensdag 28 augustus 2019 om 10:15:
Wat denk je gwn op pvv ?

Uiteraard. Fok FvD. Hoewel, Nanninga is wel goed. En ze heeft lekkere jetsers.
Uitspraak van Doop&Snees op woensdag 28 augustus 2019 om 19:52:
PVV is behoorlijk links, totaal geen economisch vooruizicht.

Hahaha! Man man man. Kansloos. Nee hoor, zomaar een voorbeeld, uitkeringen stopzetten voor mensen met dubbel paspoort (vooral als ze in het buitenland wonen) heeft TOTAAAAL geen economisch effect.
Ik blijf toch FVD steunen.
Ik ben sowieso geen fan meer van RTL want die geven ook vaak foute figuren als een Badr Hari een podium.

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190827_00120178/hiddema-geen-schisma-in-onze-fractie


Overigens was ik zelf ook in twijfel over het gebeuren tussen Otten en Baudet.. maar naarmate ik meer lees zie ik steeds meer in waarom het misschien toch goed is dat Otten de deur is gewezen.

Otten zijn nieuwe partij wil bijvoorbeeld een vrouw als leider. Dat is weer lekker een staaltje identiteitspolitiek waarin de PVDA en D66 en Bij1 zo lekker mee drammen. Dat gaat tegen het FVD principe in. FVD is tegen identiteitspolitiek, je wordt beoordeeld op kwaliteiten en niet omdat je een bepaalde religie hebt, bepaalde kleur of je gender die bepaald of je wel/niet een functie krijgt.

En VVD niet links? Nou sommige punten wel in mijn ogen immers:
-onder VVD beleid (kabinetten Rutte) veel immigratie
-onder rutte->meer EU macht (socialisten,communisten houden ook van superstaat en overheids bemoeienis
etc.

Voor mij is het FVD nog de meest logische keuze, gezien de standpunten. Als de partij echt te veel fouten gaat maken of integriteit gaat verloren dan stem ik iets anders of blanko. De standaard partijen passen niet bij mijn standpunten. Ook vind ik de integriteit bij de VVD een groot minpunt.
Uitspraak van lons&core :bounce: :woep: op donderdag 29 augustus 2019 om 17:32:
Ook vind ik de integriteit bij de VVD een groot minpunt.

:roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol: :roflol:
hoe bedenk je deze ??
 
Martin bosma.. Nieuwe minister president