Partyflock
 
Forumonderwerp · 1178843
­ Nederland
Laatst reed ik over de Wijchenseweg in Nijmegen, langs het pand wat ooit The Matrixx was. Op de 1 of andere manier bekroop me een gevoel van weemoed en gemis. Het zag er nogal verlaten en verwilderd uit, met hoge stukken wildgroei tussen de stoeptegels en verouderde aanplakbiljetten op het pand.

Ik ben inmiddels 32 en vader van 2 kinderen, zodoende is stappen redelijk naar de achtergrond verdwenen. Toch wil ik het ff hebben over The Matrixx in Nijmegen. 10 tot 12 jaar geleden was The Matrixx een begrip in de hardstyle-scene en een plek waar je gegarandeerd kon beuken en lekker naar de klote kon gaan. In de jaren 2006/2011 ben ik hier dan ook elke maand wel een keer geweest, en dan vooral naar XXlerator. Linksachterin bij de trap, naast de bar, dat was onze stek. Er hing een ongekende sfeer, het was altijd snikheet binnen en de beste artiesten hebben hier wel gedraaid. Er waren maandelijks vrijwel dezelfde mensen te vinden, zo leerde je iedereen wel een beetje kennen en kwam je elkaar een week later weer tegen op welk feest dan ook. Uiteraard werd er ook flink gesnoept en werden er de nodige poeders genuttigd waardoor het allemaal nog wat toegankelijker werd wat ook de sfeer ten goede kwam.

En dan de thema-avonden, deze waren ook altijd een doorslaand succes. In 2007 bijvoorbeeld, kerst in The Matrixx met Headhunterz. Niet normaal wat een beukpartij, 50 graden binnen maar dat drukte de pret niet. Maargoed, ik dwaal af. Wat ik mij afvroeg is of er hier op PF nog mensen zijn die in die tijd ook regelmatig naar XXlerator gingen en die het met me eens zijn over bovenstaande, dat het dus gouden tijden waren en dat het nu een beetje een zielig aanblik is...
laatste aanpassing