Partyflock

Hash/wiet lichamelijk verslavend?

 
Forumonderwerp · 1175591
Ik ben vandaag precies 4 weken gestopt na 20 jaar iedere dag blowen. En ik ben eerlijk gezegd best geschrokken van hoe heftig het is om te stoppen. Overal hoor en lees je dat het alleen geestelijk verslavend is. Maar daar heb ik de afgelopen weken eigenlijk weinig last van gehad. Maar ik ben er lichamelijk echt ziek van geweest. Kan dat eigenlijk? Of zit het dan toch tussen mijn oren?

Hoofdpijn, nachtmerries, niet kunnen slapen en om het uur angstig wakker schrikken, maar het ergste was het vreselijk zweten en zo ontzettend misselijk zijn. Ik heb de afgelopen weken iedere ochtend mijn bed kunnen veschonen omdat het drijfnat was, alsof ik hoge koorts had. En dat misselijk zijn, bleeeh, voor de dames onder ons ;), het soort misselijk voelen dat je ook hebt als je zwanger bent. De hele dag zo aanwezig dat ik echt weinig kon eten.

Nu gaat het eindelijk wat beter. Zweten is gestopt en heb deze week voor het eerst weer redelijk geslapen en gegeten. Op aanraden van de huisarts begonnen met iedere avond Melatonine slikken en dat helpt. Maar het lichamelijke stuk herkent mijn huisarts niet. Die is steeds maar gericht op het geestelijke stukje, om geen trek te krijgen ed. Maar dat vind ik juist super mee vallen. Met wat kleine aanpassingen aan mijn dag-ritme (vooral afleiding zoeken en dingen gaan doen op momenten dat ik anders achter mijn computer eentje opstak) en dan is het prima vol te houden. Het lichamelijk stuk daarvan zegt mijn huisarts dat dat bijna nooit voorkomt en als iemand al lichamelijk last krijgt dat het dan maar heel mild is/kan zijn. Maar ik ben echt ziek geweest.

Herkent iemand dit?
Ik ben ook gestopt na ruim 20 jaar geblowt te hebben.≠ Dat jij nachtmerries krijgt heeft te maken met dat jij jarenlang je dromen onderdrukt heb door te blowen.≠ Nu je gestopt bent krijg je gewoon weer de normale hoeveelheid stoffen in je hersenen die je dromen weer activeert.≠ Tenminste dat is MIJN idee erover.≠ Het zweten heb ik ook gehad en dan meteen zweet wat ook erg naar wiet stinkt.≠

Ga iets doen qua beweging, ga dat iedere avond doen, dan ga je jezelf een stuk beter voelen.≠ Ik ben bv veel gaan zwemmen, een fijne lichamelijke beweging waar je ook relax van word.≠ Een melatonine is ook goed.≠ Nu na ruim 4 jaar gestopt te zijn voel ik me fantastisch en rook ik 1x per jaar nog een joint, meestal merk ik dan ook meteen al waarom ik gestopt ben!
Ook ik ben gestopt na jarenlang wiet blowen. Ik herken alles wat je beschrijft, vooral het zweten en wakker worden in het zweet, bah.. Na 3 a 4 weken stopt dat gelukkig. Ik denk dat het lichamelijk te maken heeft dat veel wiet bewerkt wordt met chemische groeimiddelen, oftewel de voeding voor groei en bloei. Of zelfs dat ze er wat overheen spuiten. Om je er meer afhankelijk van te maken. Heb het zelf er erg moeilijk mee gehad, want als ik toch weer terug viel had ik nergens meer last van. Maar gelukkig heb ik door kunnen zetten want was het helemaal zat en ben ik er nu vanaf :)

Gewoon volhouden, het gaat je lukken, de symptomen worden vanzelf minder.
laatste aanpassing
Zeker herkenbaar, vooral dat dromen. Eerste week na stoppen veel gebroken nachten daardoor (dromen zijn ook vaag als wat). Zweten ook inderdaad...
Wat de afhankelijkheid betreft: ik heb gemerkt dat het (net als stoppen met roken) vooral helpt niet te denken dat je jezelf dingen aan het onthouden bent. Da's echt het stuk mindfuck ervan, net als het moeilijk in slaap kunnen komen. Het is vooral vlak erna proberen de "crave" niet toe te laten. Als de behoefte er is in het hoofd, meteen gedachten op iets anders proberen te zetten.
Als je bwvs. de hele dag op de bank gaat zitten zwelgen in het verlangen naar het wiet-verleden ga je weer voor de bijl. Als je de mindfuck terug-fucked gaat het een stuk beter. :P
Tussen je oren? Tussen je oren wil zeggen dat er iets in je verleden ligt wat een onbewust trauma is en je lichaam daarop reageert.≠
Uitspraak van Mdmazingble op zondag 5 februari 2017 om 12:18:
Tussen je oren? Tussen je oren wil zeggen dat er iets in je verleden ligt wat een onbewust trauma is en je lichaam daarop reageert.≠

Ok professor: ik bedoelde dus dat het geestelijk is.
Yup....≠allemaal heel herkenbaar......≠
Tnx voor alle reacties. Ik ben even heel erg druk. Morgen zal ik even reageren op alles :).
Uitspraak van Anna op maandag 6 februari 2017 om 18:59:
Ik ben even heel erg druk.≠

Rook een blowtje, schijnt te helpen :P

Nee gekkigheid, vind het knap van je, zie het mezelf niet doen,
Zie mezelf dan ook niet als verslaafd aangezien (ik het idee heb) dat mijn leven er niet onder lijd
Blowen is dagelijks, maar kan er met gemak zonder verschijnselen* langer dan twee weken van afblijven

*behalve dan de dromen die levensecht lijken als je langere tijd niet rookt
laatste aanpassing
Bedankt voor jullie reacties. Ik ben blij te lezen dat het toch herkenbare dingen zijn. Mijn huisarts blijft volhouden dat het lichamelijk ziek voelen niet kan van stoppen met blowen.

Tot nu toe gaat het nog steeds erg goed. Ik heb eigenlijk helemaal geen trek meer. Gister voor het eerst naast iemand gezeten die eentje opstak maar totaal geen behoefte om mee te gaan roken. Niet eens een heel klein verlangen ofzo dus dat voelt wel als een enorme overwinning. De lichamelijke klachten zijn ook zo goed als helemaal weg. Niet meer zweten, niet meer misselijk, geen hoofdpijn meer en het eten smaakt me weer prima.

Alleen de nachten blijven moeilijk. Ik kan moeilijk wennen aan het dromen. Ik val inmiddels wel veel makkelijker in slaap maar doorslapen wil nog niet echt. Vannacht ook weer na nog geen anderhalf uur slaap wakker geschrokken en om 4 uur nog een keer en om half 6 weer. Toch heb ik niet het gevoel dat ik slaap te kort kom, voel me redelijk uitgerust en fit 's ochtends. Maar die dromen.... die blijven afschuwelijk. Zo levensecht en zo ... ja, weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven.... dichtbij ofzo. Het zijn steeds hele verdrietige en negatieve dromen over dingen die diep zitten en over mensen die dichtbij me staan. Heb liever nachtmerries over creeps die me wat aan willen doen dan dit ;). Ik heb constant dromen over mijn angsten, mijn kinderen, familie enz. Ik ben echt al een paar keer huilend wakker geworden dat ik echt even bij moest komen van de dromen voor ik weer verder kon slapen.

Maar so far so good!!! Ik hou vol :).
laatste aanpassing
Uitspraak van #81 -[D.K]- op dinsdag 7 februari 2017 om 13:02:
Zie mezelf dan ook niet als verslaafd aangezien (ik het idee heb) dat mijn leven er niet onder lijd

Ik zag en zie blowen nog steeds niet als een probleem, als ik puur naar mezelf kijk. Maar het begon mijn omgeving te veel te beinvloeden op een negatieve manier. Mijn kinderen vinden het verschrikkelijk. Die hebben er echt een hekel aan. En die krijgen nu de leeftijd dat ze zelf beginnen met uitgaan ed. En ik voelde me een enorme hypocriet. Hoe kan ik als moeder hun proberen te leren om verantwoord om te gaan met alcohol/drugs terwijl ik iedere avond zit te blowen en ook rustig na een blowtje in de auto stap terwijl ik hun vertel dat ze dat absoluut niet mogen van mij.

Het idee om definitief te gaan stoppen speelde al zeker anderhalf jaar in mijn hoofd, maar het was steeds niet het goede moment. Niet lekker in mijn vel, te veel stress, al teveel andere veranderingen en ga zo maar door. Maar nu ben ik sinds een tijdje aan het daten. Nouja, eigenlijk al veel meer dan dat, ik ben gewoon heel erg verliefd :). Hij rookt en blowt niet. En dat was even de laatste motivatie om nu toch echt te stoppen. Ik wil niet blowen als hij 's avonds bij me is omdat ik het gewoon smerig vind voor iemand die zelf niet rookt. Dus stond ik dan maar buiten om daarna met smintjes en tictacs in mijn giegel weer naar binnen te lopen hahahaha.

En de hele positieve vibe van verliefd zijn maakt het stoppen nu gewoon zoveel makkelijker. Ik ben zo vrolijk en vol energie dat ik dacht.... nu of nooit! ;)
Uitspraak van Anna op woensdag 8 februari 2017 om 12:30:
Ik zag en zie blowen nog steeds niet als een probleem, als ik puur naar mezelf kijk.≠ Maar het begon mijn omgeving te veel te beinvloeden op een negatieve manier.≠ Mijn kinderen vinden het verschrikkelijk.≠ Die hebben er echt een hekel aan.≠ En die krijgen nu de leeftijd dat ze zelf beginnen met uitgaan ed.≠ En ik voelde me een enorme hypocriet.≠ Hoe kan ik als moeder hun proberen te leren om verantwoord om te gaan met alcohol/drugs terwijl ik iedere avond zit te blowen en ook rustig na een blowtje in de auto stap terwijl ik hun vertel dat ze dat absoluut niet mogen van mij.≠

herkenbaar, die van mij zijn nu 6 en 2, en inderdaad wil ik ze niet dit voorbeeld geven,
(hoezeer ik er ook achter sta dat het niet heel erg slecht is (als je er verstandig mee omgaat), behalve dan dat het via schadelijk rook in je longen komt,
Ik zal er dan ook alles aan doen om het niet aan te moedigen, dus dit betekend ook stoppen met blowen in bijzijn van de kinderen.

Mijn mening is dat het pas een verslaving word als het je dagelijkse leven gaat beÔnvloeden,
niet er vanaf kunnen blijven, op de verkeerde momenten blijven blowen (zoals in net verkeer of s'ochtends voordat je gaat werken)

Ik heb gelukkig nooit echt last gehad van lichamelijke verschijnselen als ik (bijvoorbeeld vakantie in het buitenland) tijdelijk stop met blowen
maar dit zal voor ieder individueel anders zijn

maar ik begrijp de gedachten achter het stoppen met blowen

Uitspraak van Anna op woensdag 8 februari 2017 om 12:20:
Maar so far so good!!! Ik hou vol :).

Moet vast lukken, ik denk dat het vooral je gewoontes veranderen, zal helpen om er echt vanaf te blijven
Ik hou me altijd in me achterhoofd dat je het niet nodig hebt om de dag door te komen, als je niet rookt zul je er vast niet dood van gaan,
laatste aanpassing
Uitspraak van Anna op woensdag 8 februari 2017 om 12:20:
Alleen de nachten blijven moeilijk. Ik kan moeilijk wennen aan het dromen. Ik val inmiddels wel veel makkelijker in slaap maar doorslapen wil nog niet echt. Vannacht ook weer na nog geen anderhalf uur slaap wakker geschrokken en om 4 uur nog een keer en om half 6 weer. Toch heb ik niet het gevoel dat ik slaap te kort kom, voel me redelijk uitgerust en fit 's ochtends. Maar die dromen.... die blijven afschuwelijk. Zo levensecht en zo ... ja, weet niet zo goed hoe ik het moet omschrijven.... dichtbij ofzo. Het zijn steeds hele verdrietige en negatieve dromen over dingen die diep zitten en over mensen die dichtbij me staan. Heb liever nachtmerries over creeps die me wat aan willen doen dan dit ;). Ik heb constant dromen over mijn angsten, mijn kinderen, familie enz. Ik ben echt al een paar keer huilend wakker geworden dat ik echt even bij moest komen van de dromen voor ik weer verder kon slapen.

Hoewel het natuurlijk heel klote is, moet er blijkbaar (nog) het een en ander verwerkt worden. Heb ik zelf ook meegemaakt. Zo kwam bij mij bijv. een ex van 10 jaar geleden langs in mijn dromen. Had al jaren niet meer aan haar gedacht en dan heb je ineens zo'n levendige droom dat je, als je wakker wordt, zeker bent dat ze naast je ligt. :| Echt zo van:"WTF, waarom moet ik hier nou in godesnaam over dromen?"

Fijn om te horen dat het verder alleen maar positief gaat. (Y)
Als het goed is gaat dat dromen op den duur wel afnemen. Ben natuurlijk geen geleerde op dat gebied, maar vermoed wel dat dit langer kan duren naarmate je ook langer geblowt hebt. Ben zelf meermaals gestopt na verschillende periodes gebruik en heb daarbij meegemaakt dat het bijv. na een week alweer in orde was (gewoon dromen, doorslapen en "fris" wakker worden) en een andere keer duurde het wel een maand..

Uitspraak van #81 -[D.K]- op woensdag 8 februari 2017 om 13:01:
Ik heb gelukkig nooit echt last gehad van lichamelijke verschijnselen als ik (bijvoorbeeld vakantie in het buitenland) tijdelijk stop met blowen
maar dit zal voor ieder individueel anders zijn

Is bij mij verschillend. Nou ga ik niet jaarlijks op vakantie maar toen ik tijdens een periode van bijna dagelijks gebruik een week op vakantie ging was ik eerst "bang" dat er ik wat van zou merken. Was daar ter plaatse verbaasd dat ik er 0,0 behoefte aan had. Hell, had er de hele week nauwelijks aan gedacht. Slapen ging ook prima, maar dat kwam eerder doordat ik op vakantie eerder een slaapmutsje (of 2 :P) neem en dat beÔnvloedt het dromen ook weer. Ook geen structurele oplossing, het ene door het andere vervangen...
laatste aanpassing
Uitspraak van Mdmazingble op zondag 5 februari 2017 om 12:18:
Tussen je oren? Tussen je oren wil zeggen dat er iets in je verleden ligt wat een onbewust trauma is en je lichaam daarop reageert.≠

"Het zit tussen de oren" betekend volgens mij dat het verzonnen is, of dat iemand het zichzelf wijsmaakt of aanpraat.
Uitspraak van SuB Bass op woensdag 8 februari 2017 om 19:32:
Was daar ter plaatse verbaasd dat ik er 0,0 behoefte aan had

omdat je je gewoontes op dat moment veranderd, andere omgeving helpt wel,
(en bij mijn vakantie had ik echt totaal niet de mogelijkheid had om te jointje te roken)

dat maakt het zeker een stuk makkelijker,

betekende wel weer dat een jointje roken het eerste was wat we deden toen we weer thuis kwamen :P
Uitspraak van #81 -[D.K]- op donderdag 9 februari 2017 om 11:19:
omdat je je gewoontes op dat moment veranderd, andere omgeving helpt wel,
(en bij mijn vakantie had ik echt totaal niet de mogelijkheid had om te jointje te roken)

Klopt idd.
Ik had de mogelijkheid toen wel (werd tijdens een wandeling daar in tunesie aangehouden door locals in een renault 5 of ik hasjiesj wilde kopen), maar heb toch vriendelijk bedankt.

Uitspraak van #81 -[D.K]- op donderdag 9 februari 2017 om 11:19:
betekende wel weer dat een jointje roken het eerste was wat we deden toen we weer thuis kwamen

En dan hakt ie er vaak weer lekker in! :P
Uitspraak van SuB Bass op donderdag 9 februari 2017 om 12:47:
(werd tijdens een wandeling daar in tunesie aangehouden door locals in een renault 5 of ik hasjiesj wilde kopen), maar heb toch vriendelijk bedankt.≠

Herkenbaar inderdaad, die gasten zien gewoon waar je vandaan komt, wij werden (ook in TunesiŽ) op een groot plein aangesproken, aaaah Amsterdam, Hasjiesj Hasjies, of we even mee wouden lopen ergens stil straatje in :lol:

maar geen behoefte aan, zelfs al zou het (ongestraft) kunnen :P
Uitspraak van #81 -[D.K]- op donderdag 9 februari 2017 om 12:54:
maar geen behoefte aan, zelfs al zou het (ongestraft) kunnen

Same here. Nou rookte ikzelf eigenlijk nooit hash, wellicht als ze wierie hadden aangeboden ik er iets meer over getwijfeld had. :P
Nee onzin hoor, vakantie was sowieso perfect, had ik dat niet voor nodig.
Uitspraak van Anna op vrijdag 3 februari 2017 om 12:51:
Overal hoor en lees je dat het alleen geestelijk verslavend is.≠ Maar daar heb ik de afgelopen weken eigenlijk weinig last van gehad.≠ Maar ik ben er lichamelijk echt ziek van geweest.≠ Kan dat eigenlijk? Of zit het dan toch tussen mijn oren?

ik denk dat dit heel lastig te zeggen is.
mensen met soortgelijke ervaring (en geschiedenis) kunnen dit meer bevestigen of ontkrachten.

het is niet geheel ongebruikelijk dat mentale onbalans zorgt voor fysieke klachten. vaak heb je dat niet eens door.

voorbeeld: je verliest je baan en je voelt je ontzettend kut. je maalt zo verschrikkelijk veel dat de druk in je hoofd teveel wordt wat resulteert in flinke koppijn.

fysiek ben je 'in orde', mentaal niet. toch heb je (ook) mentale klachten.

zou dat het niet kunnen zijn? dat je onbewust ook moet wennen aan een volledige nieuwe hormoonhuishouding of reacties op het gebrek aan wiet? dan ligt er nog wel een fysieke grondslag, maar zorgt het mentale aspect ervoor dat je er echt fysiek op reageert....
Uitspraak van FAE! op donderdag 9 februari 2017 om 21:09:
het is niet geheel ongebruikelijk dat mentale onbalans zorgt voor fysieke klachten.≠ vaak heb je dat niet eens door.≠

Daar heb je zeker een punt :). Van stress kan je ernstige lichamelijke klachten krijgen en stoppen met blowen heeft bij mij toch ook een vorm van stress veroorzaakt.

Gelukkig gaat het inmiddels veel beter. Ik voel me nu redelijk "normaal" zonder en dat voelt wel erg goed. Eigenlijk gaat het stoppen (nu de lichamelijke klachten over zijn) me heel erg makkelijk af. Totaal geen zin of behoefte. Nu hopen dat dat zo blijft ;).
Uitspraak van Anna op maandag 13 februari 2017 om 20:37:
Ik voel me nu redelijk "≠normaal"≠ zonder en dat voelt wel erg goed.≠

dat is heel erg fijn! misschien is het sowieso een ontwenningsperiode, ongeacht de verslavendheid van het middel zelf.

ik heb dat zelf ook met koffie gehad. voor mij fysiek niet verslavend destijds, maar om een of andere reden miste ik het wel. ik werd niet onrustig of opeens super ontspannen door het niet te drinken, maar ongemerkt zal je toch wel wat ervaren..

Uitspraak van Anna op maandag 13 februari 2017 om 20:37:
Totaal geen zin of behoefte. Nu hopen dat dat zo blijft ;).

echt heel mooi! houden zo inderdaad....zet m op!
Uitspraak van Anna op vrijdag 3 februari 2017 om 12:51:
Ik ben vandaag precies 4 weken gestopt na 20 jaar iedere dag blowen.≠ En ik ben eerlijk gezegd best geschrokken van hoe heftig het is om te stoppen.≠ Overal hoor en lees je dat het alleen geestelijk verslavend is.≠ Maar daar heb ik de afgelopen weken eigenlijk weinig last van gehad.≠ Maar ik ben er lichamelijk echt ziek van geweest.≠ Kan dat eigenlijk? Of zit het dan toch tussen mijn oren?

Nee het is zeker verslavend, sommige vrienden gaan zonder op vakantie en hebben het ook over zweten, nachtmerries en veel dromen.
Maar ook irritatie. zoals bij stoppen met roken
Zolang je lichaam en geest gewend is aan iets, moet het dus ontwennen, zeker als je het lang gebruikt hebt.
lichaam en geest staan ook sterk in verbinding met elkaar dus het is bepaald niet vreemd dat je lichaam reageert op mentaal ongemak
Inmiddels zijn we een half jaar verder en kan ik nog steeds zeggen dat ik geen haaltje meer heb genomen. Feels good!

Ik heb gewacht tot ik er voor mijn gevoel echt helemaal van af was. Ik kan nu rustig naast iemand gaan zitten die een blowtje opsteekt, ik hoef het echt niet meer. Ik vind het zelfs niet eens meer lekker ruiken ;). En dus dacht ik dat ik er nu wel klaar voor was om mijn allerlaatste verslaving op te geven: roken. Gewoon cold turkey gestopt 2 weken geleden. Maar fuck wat valt dit tegen. Nicotine moet na 48 uur je bloed zijn, maar mijn lijf schreeuwt er iedere 5 minuten om hahaha. Ik pas alle trucjes toe die ik ook met stoppen met blowen deed. Blokje om, afleiding zoeken, alle vast geroeste rook patroontjes door breken. Maar ik vind het echt zwaar. Onrustig, hoofdpijn, en ineens weer onwijs trek in blowen. Al weet ik niet of dat gevoel heel echt is of dat ik gewoon iets te roken wil hebben, ongeacht wat het is ;).
Koop een damper.

­[img width=1024 height=768]http://i66.tinypic.com/ogxa89.jpg[/img]