Partyflock
 
Forumonderwerp · 1175136
­ Nederland
Ik ben sinds september weer begonnen met sporten in de sportschool, het doel is om een fitter lichaam te behalen en wat gespierder te worden (geen bodybuilder type maar wel dat je ziet dat je traint).

Momenteel probeer ik 3 x in de week te sporten, met onderstaand schema
- 45 minuten fietsen, weerstandsniveau 10, met 2x 10 minuten weerstandsniveau 11. Met 100 RPM. Hartslag zit op weerstandsniveau 10 rond de 140-145 en met weerstandsniveau 11 rond de 150-155.
- Na het fietsen, krachttraining met verschillende apparaten (meestal 4) welke vooral gericht zijn op de borst en arm spieren. Ik doe 10 herhalingen per set en net zoveel sets tot ik mijn armen/borst begin te voelen. Ik schat dat ik met deze 4 apparaten ongeveer 20-30 min bezig ben, ligt ook aan de drukte. De weerstand op de apparaten verschillen tussen de 8 en 11, (weerstand 12 is de max wat het apparaat kan bieden)
- 2x 5 minuten roeien op weerstandsniveau 5

Nu vraag ik mij af, ben ik op deze manier goed bezig om mijn doel te behalen? Ik lees op internet verschillende dingen dat cardio de spieren weer doen afbreken. Ik moet er wel bij zeggen dat ik alleen krachttraining al snel erg saai vindt worden. Wellicht tips om het leuker te maken zijn welkom. Daarnaast ben ik ook benieuwd of de eiwitshakes wellicht kunnen helpen, hier lees ik ook verschillende dingen over.

Ik eet verder normaal, in de ochtend 2 boterhammen, in de middag 2 boterhammen en wanneer ik trek krijg een appel en/of banaan, en in de avond een normale maaltijd, vaak pasta gerechten. Ik ben minder bier gaan drinken maar ze gaan er nog steeds erg lekker in, probeer het nu op 1x in de week te houden.

Overige informatie
21 jaar, 1,75 lang en 63 kilo

Ik ben benieuwd naar jullie mening/ervaring/tips
laatste aanpassing
Wat voor een maat vroeger trouwens goed werkte om af te vallen en wat spier te kweken; eet alles tussen 08:00 s'ochtends en 18:00 S'avonds. Zo ben je dus eigenlijk elke dag afgewisseld in de bulk/cut. En zet je nauwelijks vet aan.
Uitspraak van Treddy op zaterdag 5 november 2016 om 16:39:
Ik eet bewust weinig zodat ik meer calorieën verbrand dan ik binnen krijg.

Je kan ook caloriearm eten.
Ben geen expert dus weet niet precies hoe en waarom. Maar weet wel dat te weinig eten ook nadelig/averechts kan werken.
Denk dat je beter gewoon bij de sportschool om een aan jouw aangepast sport en eet schema kan vragen (y)
Uitspraak van THP op zaterdag 5 november 2016 om 18:58:
Je kan ook caloriearm eten.
Ben geen expert dus weet niet precies hoe en waarom. Denk dat je beter gewoon bij de sportschool om een aan jouw aangepast sport en eet schema kan vragen (y)

Je hebt gelijk in het eerste, want met zo'n lage inname gaat je lichaam in overlevingsmodus en zal je zeker je buikvet/zwembandjes niet kwijtraken.

Verder hangt het heel erg van de sportschool af, want meestal lopen er van die 1e jaars ALO gasten rond die pretenderen veel te weten maar advies is vaak karig. Kan je beter een grote jongen aanspreken in de gym en hem om advies vragen :)

Maar het is vrij simpel; verliezen- onder onderhoud eten, aankomen- boven onderhoud eten. Caloriearm zou ik nooit doen. Dan zit je vol van de wortels en komkommers en qua Kcal heb je geen ruk binnen gekregen :D
Uitspraak van Refill op zaterdag 5 november 2016 om 19:16:
vol van de wortels en komkommers en qua Kcal heb je geen ruk binnen gekregen :D

Voor de tussendoortjes prima toch?
Ik weet ook niet wat ideaal is bij afvallen + spiermassa opbouwen.
Ben zelf alleen bezig met gewichtsverlies.
Uitspraak van THP op zaterdag 5 november 2016 om 19:27:
Voor de tussendoortjes prima toch?
Ik weet ook niet wat ideaal is bij afvallen + spiermassa opbouwen.
Ben zelf alleen bezig met gewichtsverlies.

Uiteraard goed voor tussendoor. Er zitten alleen geen bouwstoffen of calorieën in, dus het zal niks bijdragen aan TS zijn mogelijke eetschema. Ook in een schema voor gewichtsverlies is het essentieel om genoeg bouwstoffen binnen te krijgen. TS wilt eigenlijk 2 dingen die helemaal niet goed samengaan. Daarbij, als ik kijk naar zijn statistieken zou mijn advies zijn gewoon eerst eens flink eten en krachttraining met minimaal cardio tot de zeg; 75 KG. Van daaruit onder onderhoud gaan eten met meer cardio en dan weer een paar kilo verliezen.
 
Uitspraak van Treddy op zaterdag 5 november 2016 om 15:23:
wat gespierder te worden (geen bodybuilder type maar wel dat je ziet dat je traint).
Uitspraak van Treddy op zaterdag 5 november 2016 om 15:23:
welke vooral gericht zijn op de borst en arm spieren
Denk aan je boven benen en kuiten.
Een getrainde lichaam met chicken legs is geen gezicht.
Zoals een wielrenner bijv. met "mooi" getrainde benen maar met dunne baby armpjes maar zij zijn natuurlijk profs.

@Altijd geeft bijv. meerdere tips om rekening te houden met een aantal zaken.
 
Uitspraak van THP op zaterdag 5 november 2016 om 19:27:
alleen

Uitspraak van THP op zaterdag 5 november 2016 om 19:27:
bezig met gewichtsverlies.

Misschien een aanrader om te eten volgens je bloedgroep.
Een bloedgroep (ABO) zou met een bepaald product de spijsvertering ondersteunen of juist (op den duur) afweerreacties in het lichaam oproepen.
De AB groepen hebben dan ook een "afweerreactie" met de O groep.

Tip: http://www.dadamo.com/
laatste aanpassing
Uitspraak van Refill op zaterdag 5 november 2016 om 19:33:
Daarbij, als ik kijk naar zijn statistieken zou mijn advies zijn gewoon eerst eens flink eten en krachttraining met minimaal cardio tot de zeg; 75 KG. Van daaruit onder onderhoud gaan eten met meer cardio en dan weer een paar kilo verliezen.

Zou je kunnen uitleggen waarom je eerst moet aankomen om daarna weer af te vallen? Het Bulk en Cut proces is volgens internet een veel voorkomende handeling voor bodybuilders maar ik zie het nut daar nog niet echt van in. Is het niet mogelijk om kracht op te bouwen wanneer je gewoon het zelfde gewicht blijft? De opgebouwde spieren vervangen het verbrande vet?
laatste aanpassing
Uitspraak van Treddy op maandag 7 november 2016 om 19:37:
Zou je kunnen uitleggen waarom je eerst moet aankomen om daarna weer af te vallen? Het Bulk en Cut proces is volgens internet een veel voorkomende handeling voor bodybuilders maar ik zie het nut daar nog niet echt van in. Is het niet mogelijk om kracht op te bouwen wanneer je gewoon het zelfde gewicht blijft? De opgebouwde spieren vervangen het verbrande vet?

Jawel dat kan. Althans, in het begin zal je best wat kracht opdoen. Maar wil je spieren kweken en vet reduceren, zal je daar gewoon een uitgebalanceerd eetschema voor moeten maken. Met wat je nu eet, kan je trainen tot je een ons weegt...

Je zet spieren nu eenmaal makkelijker aan met wat meer vet om je lijf. Dat spieren vet vervangen moet je heel snel vergeten want dat is onzin. Vet-en-spierweefsel zijn 2 verschillende dingen. Als ik het goed begrijp wil je de 'zwembandjes' etc verliezen, en tegelijkertijd spieren opbouwen. Dit is een lastige combi. Dat kan, maar gaat langzaam EN je moet zorgen voor een zeer gedisciplineerd eet-en-trainschema. (Zie paar tips uit mijn eerdere replies) Wat een wat meer 'no brainer' manier is, en makkelijker vol te houden (zo te horen ben je een beginner) is om gewoon boven onderhoud gaan eten en heel hard te gaan trainen. (compounds zou ik je dus aanraden) Zo zal je spieren gaan aanzetten (ja ook vet). Als je dan een gewenst gewicht hebt bereikt ga je het overtollige vet (en minimaal spier dus) er weer aftrainen. Tot je jouw gewenste resultaat hebt. Daarbij, als je een beetje borst rug armen en benen hebt gekregen, zullen die 'zwembandjes' al veel minder opvallen. Misschien stoor je je er dan niet eens meer aan. Ook vind ik dat je met 63 kg (kan je wel zwembandjes hebben?) en jouw lengte niet eens moet denken aan afvallen. Maar gewoon lekker moet gaan eten en pompen. Maar dat is allemaal aan jou. :) Zelf ben ik ooit van 63 kg gekomen bij 1.82. Toen tot de 85 kg doorgepompt en momenteel weeg ik rond de 80. Maar ben er niet erg mee bezig op het moment. 1-2 keer in de week wat trainen en probeer redelijk op m'n eten te letten. Waar een wil is is een weg, maar met halfbakken aanklooien kom je er niet. (Heb ik in het verleden ook genoeg eigenwijs en tevergeefs geprobeerd)
laatste aanpassing
Even een kleine update haha,

Heb nu sinds december 2016 een trainingsschema, push pull. maandag push, dinsdag pull woensdag rust, donderdag/vrijdag zelfde als maandag/dinsdag. Op de pull dag doe ik ook oefeningen voor de benen aangezien ik redelijk snel klaar ben met de pull oefeningen. Hieronder een overzicht van de oefeningen. Ik probeer altijd eerst de compound oefeningen te doen. Ik doe 3-4 sets per oefening met 8-12 herhalingen. Met de dips en chin-up is het per set doorgaan tot falen.

Push: (maandag/donderdag)
Bench Press
Fly Dumbell
Press Barbell
Lat Raise Dumbell
Dip Assist
Tricep Pull down

Pull: (dinsdag/vrijdag)
Calf Raise Seated
Chin Up Small
Circuit Lat Pulldown
Seated Row Wide
Biceps Ez Bar
Leg Extension
Squat
Deadlift

Buikspieren: vaak aan het eind van de training, vaak 1 oefening en die wisselt per dag af.

Nu heb ik alleen het gevoel dat ik niet meer verder kom qua gewicht, bij veel dingen blijf ik hangen. Nu stellen jullie waarschijnlijk de vraag hoe mijn voedingspatroon eruit ziet. Ik ben een stuk zorgvuldiger gaan kiezen qua vetproducten en eiwitproducten. Een 30/50/20 berekening heb ik nog niet gedaan maar dit is ongeveer wat ik eet (probeer) te eten op een dag.

In de ochtend een shake van 40 gram brinta, 300 ml magere melk en een banaan.

tussendoor/middag 4 tot 6 bruine boterhammen met kipfilet of gerookte kip (kaas probeer ik te vermijden tegenwoordig)

Ik sport vaak rond 14:00 i.v.m. drukte, voor het sporten een caffeine pil(200mg) (ik drink geen koffie) en na het sporten een eiwitshake (22gram eiwit) en vaak een bakje magere franse kwark van 200 ml voor de vulling

s' avonds normaal gezond avondeten, ligt eraan wie het maakt (studentenhuis), we eten overigens vaak iets met kip maar veel specifieker kan ik hier niet echt over zijn.

Wat later op de avond soms nog een boterham met kipfilet of een bakje magere franse kwark (200ml)

Ik moet zeggen dat ik nooit echt een honger gevoel heb, vind het ook erg lastig om iets te eten als ik geen trek heb. Daarnaast was mijn vetpercentage 15,5% begin december en volgens internet is het dan niet verstandig om te gaan bulken. Ik ben nog steeds een beginner en ik lees vaak dat je als beginner nog wel spiermassa en vet tegelijkertijd kan opbouwen/verliezen vooral omdat de spieren nog onderontwikkeld zijn.

Nu vraag ik mij af of jullie deze situatie ook hebben meegemaakt en wat voor jullie dan de oplossing was. Ik kan ook begrijpen dat ik wellicht te weinig consumeer waardoor ik geen spiermassa opbouw, aan de andere kant zou mijn vetpercentage dus moeten afnemen (voor mijn gevoel gebeurd dit ook niet, buikspieren worden niet meer zichtbaar)
Ik laat mij binnenkort even opnieuw wegen voor de exacte cijfers maar ik verwacht hier niet veel bijzonders van.

Ben benieuwd naar jullie antwoorden, alvast bedankt. Excuses voor eventuele spelfouten.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op zondag 6 november 2016 om 08:59:
Misschien een aanrader om te eten volgens je bloedgroep.
Een bloedgroep (ABO) zou met een bepaald product de spijsvertering ondersteunen of juist (op den duur) afweerreacties in het lichaam oproepen.
De AB groepen hebben dan ook een "afweerreactie" met de O groep.

Zo leer je nog s wat hier :lol: Nooit van gehoord.
Moet ik alleen eerst m`n bloed laten testen want heb geen idee welke bloedgroep ik heb.
Boterhammen vullen ook erg. Er zit in (fabrieksbrood) enorm veel gist en dat zorgt voor een vol gevoel. Eet bijvoorbeeld meer rijst. En vis. Lichter verteerbaar en goede calorieën.

Ik zou ook puur de grote oefeningen gaan pakken en dan telkens een dag ertussen. Ma-Wo-vr bijvoorbeeld. En dan zoiets:

Bankdrukken (4x8 )
Squad (4x8 )
Military press (4x8 )
Deadlift (4x8 )
Zagen (bend over row ofzo?) (4x8 )
Optrekken (2xfail)
Staand dippen (2xfail)

Zorg dat je laatste paar herhalingen zo zwaar zijn dat ze uit je tenen komen.

Verder zou ik toch wat secuurder gaan rekenen. Zeker als je een sixpack ambieert.
laatste aanpassing
Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 13:18:
Zorg dat je laatste paar herhalingen zo zwaar zijn dat ze uit je tenen komen.

Ik heb nu vooral dat als ik zwaarder pak ik de oefening niet meer goed uitvoer, begin dan raar met mijn lichaam te bewegen omdat het gewoon net wat te zwaar is. Ziet er echt behoorlijk debiel uit. kan bij een latpulldown bijvoorbeeld niet meer helemaal naar mijn borst toe, zelfde met de row. Bankdrukken doe ik eigenlijk altijd met dumbells tenzij ik met een maatje samen train, ben anders een beetje bang dat ik die stang op me tanden laat kletteren haha.
Ja dan heb je er teveel gewicht op. Btje spelen met gewicht tot je een gewicht hebt waar je na de 4e set nog net kan.. probeer dan naar wens per 2 weken ofzo gewicht toe te voegen. En beter dan lichter gaan bankdrukken dan oefeningen mijden door angst :) Ook gewichten niet verzwaren zal minder snel leiden tot progressie.
Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 14:32:
En beter dan lichter gaan bankdrukken dan oefeningen mijden door angst

Als ik alleen train is dumbell bench press een prima vervanger toch? met dumbell haal ik 16 kg en met bar is mijn max nu 40 (ja echt beginner gewichten)
Uitspraak van Treddy op zaterdag 28 januari 2017 om 14:41:
Als ik alleen train is dumbell bench press een prima vervanger toch? met dumbell haal ik 16 kg en met bar is mijn max nu 40 (ja echt beginner gewichten)

Maar dan kan je toch zwaarder met bankdrukken dan met dumbell press? Of mis ik dan iets? :) Beginnergewichten sonehat :) Train met gewichten die voor jou goed zijn, de rest boeit niet.
Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 15:04:
Maar dan kan je toch zwaarder met bankdrukken dan met dumbell press? Of mis ik dan iets? :) Beginnergewichten sonehat :) Train met gewichten die voor jou goed zijn, de rest boeit niet.

Ja klopt, ik prefer eigenlijk losse gewichten zodat beide armen evenveel te verduren krijgen, heb bij bankdrukken het gevoel dat me rechterarm meer doet dan links, vandaar dat ik misschien ook wat meer kan dan met dumbells
Waarschijnlijk ben je dan rechtshandig? Na een tijd trainen gaat dit weg. Je rechter arm is dominant. Je bent pas twee maanden bezig. Snap je theorie van dumbells maar met dumbells kan je ook veel makkelijker cheaten ;) maar alles is persoonlijk natuurlijk. Zou wat ik al eerder zei de compounds hard gaan pakken. En dan over een maand of 3 ofzo wat gaan variëren. Die isolatie oefeningen die ik er tussen zie staan zijn allemaal zonde van je tijd nu man. En brengen je ook niet dichter bij je doel.
laatste aanpassing
Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 15:31:
Waarschijnlijk ben je dan rechtshandig? Na een tijd trainen gaat dit weg. Je rechter arm is dominant. Je bent pas twee maanden bezig. Snap je theorie van dumbells maar met dumbells kan je ook veel makkelijker cheaten ;) maar alles is persoonlijk natuurlijk. Zou wat ik al eerder zei de compounds hard gaan pakken. En dan over een maand of 3 ofzo wat gaan variëren. Die isolatie oefeningen die ik er tussen zie staan zijn allemaal zonde van je tijd nu man. En brengen je ook niet dichter bij je doel.

Oke, ga ik proberen. Thanks voor je tip
Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 13:18:
Verder zou ik toch wat secuurder gaan rekenen. Zeker als je een sixpack ambieert.

Ik lees op internet veel verschillende reken methodes. Ik heb nu niet echt een idee wat goed is.
63 kilo en 175 lang en 21 jaar oud.
zou dit kunnen kloppen?
benodigde kcal per dag 2476 (afgerond 2500), vet verliezen = 500 onder onderhoud geeft volgende verdeling
2000 kcal op een dag
30% eiwit = 600 kcal = 150 gram
50 % koolhydraten = 1000 kcal = 250 gram
20% vet = 400 kcal = 45 gram
laatste aanpassing
Dat is inderdaad wel iets waar je prima mee aan de gang kan.

Pak iig veel volkoren producten qua koolhydraten.

Maar met je lengte en gewicht blijf ik erbij dat je beter gewoon boven onderhoud kan gaan zitten. En zo clean mogelijk te eten. Dan zal je namelijk meer spieren gaan aanzetten, als je spieren onder je vet zichtbaar wilt krijgen moeten ze er wel zitten natuurlijk :) Maar dat moet je verder geheel zelf bepalen. En compounds zijn de sleutel in het begin! (Ja ik val in herhaling sorry)

Volgens mij had ik zelf het meeste succes bij 30-40-30 verhoudingen. Dus meer vet en wat minder KH. Ik kwakte door al Mn bakjes eten gewoon lekkere olijfolie. Gezond, goed voor de testosteron en geen droog voedsel ;)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van THP op zaterdag 28 januari 2017 om 12:08:
Moet ik alleen eerst m`n bloed laten testen want heb geen idee welke bloedgroep ik heb.

Zou je sowieso moeten doen en het bij je houden.
Bij een ongeval :/ bijv. voor de hulpverleners altijd makkelijk; kunnen zij dit direct nachecken of dit klopt en hoeven zij niet te zoeken van welk bloedgroep.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedgroep
In 1900 ontdekte Karl Landsteiner waardoor de sterfgevallen ontstonden: er bestonden verschillende bloedgroepen en door de vermenging daarvan gingen de rode bloedcellen aan elkaar klonteren. Door, voorafgaand aan een bloedtransfusie, een monster bloed van donor en ontvanger te vermengen en zo de bloedgroep te vergelijken, werd een bloedtransfusie een levensreddende ingreep.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Bloedgroepdieet
Het bloedgroepdieet gaat uit van de veronderstelling dat de bloedgroep bepalend is voor het al dan niet verdragen van bepaalde voedingsstoffen (met name lectines) en dat daarom ook de voedingsbehoefte gedefinieerd kan worden per bloedgroep.

Lectines zijn eiwitten in peulvruchten en granen. Deze lectines zouden verantwoordelijk zijn voor samenklontering van bloedcellen. Volgens de theorie van het bloedgroepdieet zou het lichaam worden belast wanneer men niet het voedingspatroon zou aanpassen aan de bloedgroep. Op termijn zou dit aanleiding geven tot allerlei aandoeningen.

Dit is het zo een beetje en BTW het bloedgroepdieet is op veel wetenschappelijke kritiek gestuit net zoals ook het Moermandieet en het dieet van Fajah Lourens ;p

4 bloedgroepen, dus 4 soorten mensen??????? zie dan verder http://www.natuurdietisten.nl/detail.php?id=330
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 17:29:
En zo clean mogelijk te eten. Dan zal je namelijk meer spieren gaan aanzetten
(Y)

Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 17:29:
Dus meer vet en wat minder KH.
(Y) veel minder KH

Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 17:29:
Volgens mij
ga je de goede kant op. ;p
Blijkt dat het eten van noten de onderhuidse vet (buik) laat reduceren.
Geen pinda's want dat zijn geen noten.
 
Uitspraak van Treddy op zaterdag 28 januari 2017 om 16:48:
50 % koolhydraten = 1000 kcal = 250 gram
20% vet = 400 kcal = 45 gram
Hou er rekening mee om goede koolhydraten en vetten te gebruiken.
Door minder koolhydraten te gebruiken ga je ook vet verliezen en dat komt omdat je lichaam suiker/koolhydraten nodig heeft en omdat je dan te weinig koolhydraten gebruikt en die nodig hebt; gaat je lichaam de lichaamsvetten afbreken om er koolhydraten van te maken.
Dus daarom van belang dat je dé goede vetten/koolhydraten gebruikt en eiwitten natuurlijk en het is afhankelijk wat voor een soort body je wilt hebben.
laatste aanpassing
Ik heb mij vanmorgen laten wegen, blijkbaar heb ik meer bereikt dan mijn gevoel zei. van 15,5% vet naar 12,9% vet in 7 weken (waarvan ik 3 niet kon sporten) gewicht is gedaald van 63,5 naar 62,3.
Uitspraak van verwijderd op zondag 29 januari 2017 om 14:03:
n

Ja klopt wel. Koolhydraten zijn wel een brandstof. En met zwaar trainen kan je goed brandstoffen gebruiken. Dus te weinig koolhydraat moet je ook mee oppassen. Voordeel van Koolhydraten is ook dat je sneller sterker wordt.. dus weer meer progressie.Uitspraak van Treddy op zondag 29 januari 2017 om 14:57:
Ik heb mij vanmorgen laten wegen, blijkbaar heb ik meer bereikt dan mijn gevoel zei. van 15,5% vet naar 12,9% vet in 7 weken (waarvan ik 3 niet kon sporten) gewicht is gedaald van 63,5 naar 62,3.

Nou dat is toch wat. Hoe heb je die percentages gemeten? En nu gewoon eten en beuken hè ;)
Uitspraak van Refill op woensdag 1 februari 2017 om 13:17:
Hoe heb je die percentages gemeten?

Sportschool heeft zo weegapparaat. Met je blote voeten op sensoren en met je handen twee handvaten vasthouden. Lengte en leeftijd zelf invoeren. bij 12,9% al bulken? idee was eigenlijk om eerst nar 10% vet te gaan en vanaf daar pas te bulken. Ik denk ook dat ik cutten makkelijker vind dan bulken, eet voor mijn gevoel nu al best veel maar dat moet straks dus nog meer worden. Wil overigens wel gaan voor een clean bulk.
Uitspraak van Treddy op woensdag 1 februari 2017 om 15:25:
weegapparaat

Ja dat dacht ik al wel. Koop een goede tang en doe huidplooimeting als je je vet% echt wilt meten. Zon weegschaal is namelijk niet accuraat. Dat zie ik ook aan je voorbeeld.

Eerst had je 9,85kg aan vet (15,5%)
Nu heb je 8,3kg vet (12,9%)

Zou dus betekenen dat je 1,55 kg af bent gevallen aan vet (spieren vocht voedsel in maag daargelaten) strookt al niet met;

Eerst woog je 63,5kg
Nu 62,3kg... verschil is 1,2 kg :)

Geen idee welke progressie je dus echt geboekt hebt.

Volg je hem? :)

En als je echt zo opkijkt tegen bulken ga dan iig met een 30-40-30 schema op onderhoud eten. Doe dat schoon en je zult idd vet verliezen en spieren opbouwen tegelijk. (Gaat langzaam dus motivatie wordt een nog belangrijker punt) Cutten gaat imo helemaal nergens over in jouw situatie. Dat kan ook nog als je straks 75 kg weegt oid. :)
Uitspraak van Refill op woensdag 1 februari 2017 om 15:46:
Koop een goede tang en doe huidplooimeting als je je vet% echt wilt meten.

hmm, dat is altijd nog een goede optie ja. Kan ik het gewoon zelf doen.

Ik begrijp inderdaad wel wat je bedoelt dat het lastig is om te zeggen wat mijn progressie is. Straks maar even een duidelijke berekening maken wat ik ongeveer moet eten voor onderhoud/bulken.

Edit: Maatje van mij heeft ook een huidplooimeting gedaan (blijkbaar kan dat ook daar) en die vertelde dat het verschil minimaal was.
laatste aanpassing
Uitspraak van Treddy op woensdag 1 februari 2017 om 16:00:
verschil minimaal was.

Verschil tussen wat precies? Neem van mij aan, die weegschalen zijn inaccuraat. Gewoon van weg blijven :p

Idd gaan kijken naar wat je onderhoud is en daar gewoon op gaan zitten. Verdeel die maaltijden over 6-7 keer per dag om het voedsel goed binnen te krijgen zonder kokhalzen. (Ik heb periodes zelf eten gewoon weggespoeld met een glas water. Met telkens dat doel in Mn achterhoofd...aankomen!) Ga 3 dagen zwaar compounds pakken en dan ga je pas begin april weer eens op de weegschaal staan. In de tussentijd is de spiegel de beste graadmeter. Nu wil je gewoon progressie boeken namelijk. En niet met de details bezig zijn. My 2 cents.

Zet 'm op! En als je nog wat advies nodig hebt drop je het gewoon hier en dan helpt iemand je gerust verder.
Ik drink alleen bier :bier:
Uitspraak van Refill op woensdag 1 februari 2017 om 16:22:
Zet 'm op! En als je nog wat advies nodig hebt drop je het gewoon hier en dan helpt iemand je gerust verder.

Thanks voor je adviezen man. Gaat goed komen!
Uitspraak van Treddy op maandag 6 februari 2017 om 14:18:
Thanks voor je adviezen man. Gaat goed komen!

Anytime bro. Zet 'm op!
 
Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 13:18:
Zagen

ik heb zo hard gelachen hierom. zagen? ik weet wel wat je bedoelt maar zo noemt niemand het toch? :P


Uitspraak van Refill op zaterdag 28 januari 2017 om 17:29:
30-40-30 verhoudingen.

ik ook. wel het zwaarst overigens.

Uitspraak van Refill op maandag 7 november 2016 om 20:50:
Dat spieren vet vervangen moet je heel snel vergeten want dat is onzin.

niet helemaal mee eens. ik snap dat mensen dat globaal zo zien.
des te meer spiermassa, des te hoger je BMR. en dus hoe meer je verbrandt in rust (calorieën, dus met een goed dieet hebben we het over verbranding van vet ipv spieren).
door meer spiermassa te krijgen, verlies je meer vet. tenzij je alles er weer aan eet zodat je quitte speelt. zoals ik doe :P
 
@Treddy;

wat ik zelf heel prettig vond om het heel strak bij te houden is inderdaad berekenen wat je vetpercentage is.

je kan dan je LBM (lean body mass) berekenen en daarover je caloriebehoefte berekenen. vet hoef je immers niet te voeden, zodat je over je 'kale' gewicht je behoefte kan berekenen.

je noemt zelf een caloriebehoefte van 2476. is dit met of zonder vet gerekend? iemand met jouw lengte en gewicht kan van binnen misschien moddervet zijn en zo slap als een meisje van 12. of een afgetrainde dude. hun caloriebehoefte verschilt wel degelijk. vetpercentage (en daarmee meer inzicht in je spiermassapercentage eigenlijk ook) geeft daarbij een m.i. onontbeerlijke indicatie.


gewoon zondagavond een shitload aan rijst, quinoa of couscous koken. in bakjes flikkeren, geroerbakte groenten erbij en wat nootjes en klaar zijn je lunch en diner. niet dat het lekker is....:/
Uitspraak van actief op woensdag 15 februari 2017 om 18:11:
ik heb zo hard gelachen hierom. zagen? ik weet wel wat je bedoelt maar zo noemt niemand het toch?

Nou ik wel ja :p Ook best logische benaming opzich toch? Vanaf nu noem jij het ook zagen! :lol:


Uitspraak van actief op woensdag 15 februari 2017 om 18:11:
niet helemaal mee eens. ik snap dat mensen dat globaal zo zien.

Ah well.. over dat soort dingen kan je tot in den treuren door discussiëren. TS moet gewoon gaan pompen en dit soort gezwets bewaren voor over een jaar waarin progressie is geboekt. Ik gok dat we dan niks meer horen over zwembandjes. Die sixpack obsessies altijd.. overrated! :)
 
Uitspraak van Refill op woensdag 15 februari 2017 om 19:05:
Vanaf nu noem jij het ook zagen!

Ik noem het nog steeds de bent over row :)


Uitspraak van Refill op woensdag 15 februari 2017 om 19:05:
Ik gok dat we dan niks meer horen over zwembandjes.

bij mij kun je na jaren nog steeds zeuren over teveel vet hoor :P


Uitspraak van Refill op woensdag 15 februari 2017 om 19:05:
Die sixpack obsessies altijd.. overrated!

:( ik heb m nog steeds...die obsessie dan, niet de sixpack. houd je altijd...
Uitspraak van actief op woensdag 15 februari 2017 om 21:58:
Ik noem het nog steeds de bent over row

;)

Als vrouw zal je er wel anders in staan :) En een zekere (tijdelijke) obsessie is op zich wel wenselijk als je een doel hebt.

Ik vind gewoon dat je eerst maar wat kracht moet gaan opbouwen en Btje gedisciplineerd moet gaan leren eten. Voordat je met dat soort obsessies bezig gaat. Nav TS uiteraard :)
 
Uitspraak van Refill op woensdag 15 februari 2017 om 22:15:
Als vrouw zal je er wel anders in staan

hé je wordt niet seksistisch he....mannen hebben dat net zo goed toch? dat je super gemotiveerd bent, maar na een paar clean meals weer denkt: 'fuck it ik word toch niet afgetraind'.

ligt meer aan je endo-, ecto- of mesomorfiteit dan aan je geslacht :). vind ik.
Uitspraak van Refill op woensdag 15 februari 2017 om 22:15:
Ik vind gewoon dat je eerst maar wat kracht moet gaan opbouwen en Btje gedisciplineerd moet gaan leren eten. Voordat je met dat soort obsessies bezig gaat. Nav TS uiteraard :)

eens. kan het niet langer maken ":P
Klein vraagje: Als je aan het bulken bent, wat is dan ongeveer de verhouding van vetmassa en vetvrijemassa qua aankomen. Ik ben in 7 weken tijd 1,3 kilo aan vet vrije massa aangekomen en 1,1 kilo aan vet.

Gewicht: 63,7 kg naar 66,1 kg Vet: 12,2% naar 13,4% Vet vrije massa: 55,9 naar 57,2 kg
Uitspraak van Treddy op donderdag 13 april 2017 om 16:36:
Klein vraagje: Als je aan het bulken bent, wat is dan ongeveer de verhouding van vetmassa en vetvrijemassa qua aankomen. Ik ben in 7 weken tijd 1,3 kilo aan vet vrije massa aangekomen en 1,1 kilo aan vet.

Gewicht: 63,7 kg naar 66,1 kg Vet: 12,2% naar 13,4% Vet vrije massa: 55,9 naar 57,2 kg

Je bent 2,5 kilo aangekomen in 7 weken! Top man!!! Zit je op ongeveer 1,5 Kg per maand. Dat is helemaal niet verkeerd :) Lekker doorgaan. Op je vraag kan ik je helaas niet echt een zinnig antwoord op geven. Kan je posten wat je zoal eet?
Uitspraak van Refill op donderdag 13 april 2017 om 20:40:
Kan je posten wat je zoal eet?

Hoeveelheden verschillen per dag, ligt eraan of ik laat op sta of niet en of ik veel te doen heb.
Maar je kan uitgaan van het volgende

300ml magere kwark met ontbijtgranen
2 bruine boterhammen met 2 eieren en een beetje sla
2 bruine boterhammen met kipfilet en beetje sla
1 tosti (kaas welke laag in vet is ,meer eiwitten dan vet qua grammen)
shake met 50 gram brinta, 400 ml half volle melk, eiwit poeder (28 gram) en wat van die diepvriesvruchtjes
1 banaan
1 appel
avond eten (varieert door studentenhuis maar wel altijd gezond voedsel)

Begin langzaam wel weer een buikje te krijgen
laatste aanpassing
Uitspraak van Treddy op vrijdag 14 april 2017 om 18:56:
egin langzaam wel weer een buikje te krijgen


Ok Thanx. Ja wat zal ik zeggen, buikje kan duiden op teveel zuivel of suiker. Ook brood is niet ideaal (doenik zelf wel hoor) Aan de calorieën kan het niet liggen want je eet alsnog weinig (vind ik) En/of aan hoe zwaar je traint. (Als er straks 10kg meer om je lijf zit oogt die buik ook veel minder hè) Hoe ziet dat schema eruit? Wat voor ontbijtgranen eet je bij ontbijt? Volle melk skippen, die tosti al helemaal. Ook kwark sochtends zou ik niet doen, eet dat dan voor het slapen gaan bijvoorbeeld. En wat drink je op een dag? Hopelijk geen flessen Cola :lol:

Ik ben zelf nu zo'n 2-3 dagen per week aan het trainen, maar soms ook een week niet etc. Niet echt gedisciplineerd dus, maar heb een tijd helemaal niks gedaan. Beetje onderhoud dus. Dit is ongeveer wat ik nu eet. Geen bulk oid. Zit rond de 80/82 kg. Vet geen idee. Denk 10-11% ofzo. Om je een idee te geven.-2 banaan,80g Brinta,500ml melk mager, 25g mixed eiwit poeder.

-4 boterhammen 150g kipfilet/rookvlees

-125g rijst,100g broccoli,100g tonijn 10ml olijfolie

-125g rijst,100g broccoli,120g kip, 10ml olijfolie

-1 banaan,50g Brinta,25g mixed eiwit, water

-2 boterhammen, 75g kip

-500g magere kwark, hand noten.

Elke dag 2 stuk fruit. En zeker 2 liter water.

*De grammen rijst zijn rauw gemeten btw*
laatste aanpassing
Uitspraak van Refill op vrijdag 14 april 2017 om 19:37:
En wat drink je op een dag? Hopelijk geen flessen Cola

Ik drink zo nu en dan een cola zero, frisdrank gaat er verder bijna niet in. Vooral water drink ik.
Maar wat is er mis met een tosti? De kaas bevat meer eiwitten dan vet dus zoveel kan dat niet kwaad toch?

Misschien voortaan maar een tweede shake maken per dag, die gaan er altijd wel lekker makkelijk in moet ik zeggen.

Ik train nu 5 dagen per week
Maandag push
Dinsdag pull
Woensdag legs+buik
Donderdag push
Vrijdag pull

Benen zijn in mijn ogen meer ontwikkelt al, vroeger 2-3x per week gesport en elke dag een uur fietsen voor school, ongeveer zo 7 jaar gedaan. Vandaar dat ik die maar 1x per week doe.

Ik gooi meestal van die krokante cruesli door mijn kwark heen. Als ik ga cutten laat ik dat eruit.
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Treddy op zaterdag 15 april 2017 om 19:49:
Maar wat is er mis met een tosti?

het bevat

Uitspraak van Treddy op zaterdag 15 april 2017 om 19:49:
vet

verzadigd vet en ook zout.

maar ik heb er zelf wel schijt aan :)
Uitspraak van actief op zaterdag 15 april 2017 om 23:23:
verzadigd vet en ook zout.

Haha ja snap ik, zover ik weet moet ik altijd nog iets van 20% aan vetten binnen krijgen ieder dag? Ik eet zo nu en dan ook een boterham met pindakaas, daar blijken goede vetten in te zitten.
Uitspraak van Treddy op zaterdag 15 april 2017 om 19:49:
k gooi meestal van die krokante cruesli door mijn kwark heen. Als ik ga cutten laat ik dat eruit.

Als je dat soort Crueslii eet kan je ook gewoon een pak koekjes door je kwark gooien.

Ga verder eerst maar eens goed eten en trainen man. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik je eetschema eigenlijk gewoon ruk vind. Maar ik denk dat ik in dit draadje genoeg tips heb gegeven waar jij heel veel aan zou kunnen hebben. Anders blijf ik in herhaling vallen.

Succes!
laatste aanpassing
Wat een interessant topic met fijne antwoorden! Ik lees dat het wel vooral gaat om spieropbouw en ik wil bijvoorbeeld juist afvallen. Ik ben vrouw en heb een vrij klein postuur, maar ik ben wel zwaar.. Ik zou het liefst 20 kg willen afvallen, maar vind het zo moeilijk kwa voeding en beweging. Op mijn werk zit ik altijd achter een bureau en ik ben ook nog bezig met een studie. Kwa sporten doe ik op dit moment niet heel veel, wel probeer ik elke dag 10.000 stappen te behalen. Ik merk dat bij veel oefeningen ik last krijg van mijn knieën en enkels, waarschijnlijk omdat ik vrij zwaar ben... Hebben jullie tips voor sporten en voeding? Ik heb ook een tijdje mealprep gedaan, maar vond het lastig om vol te houden omdat er weinig variatie was.