Partyflock

Online gamer gearresteerd voor virtuele moord

 
Forumonderwerp · 1175100
Een Japanse vrouw kan voor vijf jaar de gevangenis in gaan omdat ze haar virtuele echtgenoot heeft vermoord uit wraak omdat hij virtueel van haar wilde scheiden. De politie denkt dat de 43-jarige vrouw razend werd nadat haar online "echtgenoot" hun virtuele relatie in de online game Maple Story verbrak. Ze werd zo boos dat ze hem virtueel vermoordde.

De vrouw wordt ervan beschuldigd dat ze de loginnaam en wachtwoord van de man heeft gestolen om zijn online identiteit in de game te stelen. Nadat ze als de man was ingelogd, verwijderde ze zijn personage uit de game. Maple Story is naar eigen zeggen het eerste online rollenspel waar de online personages - tussen het vechten tegen monsters - relaties met elkaar kunnen aangaan en deze ook kunnen beŽindigen.

Indien de vrouw beschuldigd wordt van computerinbraak en identiteitsdiefstal dan kan ze een hoge boete krijgen en een gevangenisstraf van maximaal vijf jaar. Het 33-jarige slachtoffer weet nog niet of hij een schadevergoeding gaat eisen. Dit is theoretisch mogelijk omdat de speler tijd in zijn online personage heeft geÔnvesteerd.

http://www.pcmweb.nl/nieuws/online-gamer-gearresteerd-voor-virtuele-moord.html
laatste aanpassing door een beheerder
Daarom zijn er toch films, series, games en boeken, zodat we het niet in het echt hoeven te doen?!?

Going Postal :devil:

:lol:
Dill doe gelooft ook alles wat op het internet staat :facepalm:
Uitspraak van DUTCH132 B) op vrijdag 28 oktober 2016 om 16:53:
Dill doe gelooft ook alles wat op het internet staat :facepalm:

Jij gelooft in ariers en ubermenschen
Only in Japan ... :x
Haha wat een grap
jezus gaat wel erg ver allemaal