Partyflock
 
Forumonderwerp · 1173405
­ Nederland
Het Academisch Medisch Centrum (AMC) Amsterdam zoekt mannen tussen de 18 en 60 jaar die regelmatig cocaïne gebruiken en graag willen stoppen, om in 27 dagen het effect van niet-experimentele medicatie N-acetylcysteïne en werkgeheugentraining tegen verslaving aan cocaïne te onderzoeken (Kalivas, 2009). N-acetylcysteïne is een stof die al langer gebruikt wordt als medicijn en de werkzame stof is van o.a. hoestdrank. Het is dus niet gevaarlijk in gebruik en heeft geen (bekende) bijwerkingen.

Het onderzoek duurt 27 dagen: 25 dagen slikken van de medicatie en het doen van werkgeheugentraining die thuis/op elke gewenste locatie op de computer kan worden gedaan. Daarnaast 2 dagen onderzoek op het AMC inclusief een MRI-scan.
De vergoeding voor het onderzoek is €50 - €100, afhankelijk van de hoeveelheid werkgeheugentrainingen die worden gevolgd. Tevens worden de reiskosten van en naar het AMC vergoed.

Het doel van dit onderzoek is na te gaan of N-acetylcysteïne, werkgeheugentraining of beiden daadwerkelijk terugval na gebruik van cocaïne voorkomt, zoals eerder onderzoek heeft aangetoond (Kalivas, 2009; Garavan & Hester, 2007). N-acetylcysteïne grijpt aan op het motivationele systeem in het brein dat is verstoord tijdens verslaving en tijdens afkicken van drugs. Werkgeheugentraining wordt verwacht een positief effect te hebben op het maken van keuzes en impulsiviteit die ook beiden zijn verstoord tijdens verslaving en tijdens afkicken van drugs (Garavan & Hester, 2007).

De gegevens van de proefpersonen worden gebruikt om onderzoek te doen en te bepalen of de stof en de training inderdaad terugval tijdens het afkicken van cocaïne kunnen verminderen. De gegevens worden anoniem ofwel beveiligd opgeslagen en tevens anoniem verwerkt in het onderzoek.

Voor meer informatie en voor aanmelding : www.amc.nl/takecontrol

Samengevat:
- Onderzoek van het AMC naar terugval na gebruik van cocaïne
- Regelmatig gebruik van cocaïne en graag willen stoppen
- Mannen tussen de 18 en 60 jaar
- 27 dagen
- Vergoeding €100 & reiskosten

Contactgegevens:
Takecontrol.uva@gmail.com
06-38004653

Literatuur
Kalivas, P.W. (2009). The glutamate homeostasis hypothesis of addiction. Neuroscience, 10, 561-572.
Garavan, H. & Hester, R. (2007). The role of cognitive control in cocaine dependence. Neuropsychology review, 17, 337-345.
 
Artiest {SHOWLIST artist 44702, 68263}
voor die 100 piek ken je toch weer paar gram halen.
misschien wel wat voor die junkies hiero