Partyflock
 
Forumonderwerp · 1167664
­ Nederland
De sheriff wil zelf een mimosa hostillis kweken, een meerjarenproject om de wortelbast te oogsten om als homeopatisch geneesmiddel te gebruiken.
Wie heeft ook een mimosa hostillis staan?
Hoe kom je aan zo'n plant? En hoe verzorg je m?
Nooit van gehoord. Interessant!


Mimosa hostilis komt van nature in de tropische bossen van Midden-en Zuid-Amerika . Veel tuinders over het zuidwesten van de Verenigde Staten groeien Mimosa hostilis als sierplant struik voor zijn varenachtige bladeren en witte bloemtrossen , die een zoete geur in de avond uitzenden. De bloemen later rijpen in platte , lichtbruine zaaddozen die boon -achtige zaden bevatten . Terwijl Mimosa hostilis zaden betrouwbaar ontkiemen onder de meeste omstandigheden , krassen op de romp met een bestand en te laten weken in warm water gedurende een aantal uren zal kieming versnellen en verbeteren van hun algehele viability.Things Je
Nagelvijl
Bowl < Need br > Theedoek Goedkope 3 -inch vierkante potten
Potgrond
Medium - gruiszand
Voortplanting mat
Plastic boterhamzakjes
Toon meer instructies
1
Kras aan de buitenkant van de romp van elk Mimosa hostilis zaad met een nagelvijl . Wrijf het zaad tot de nagelvijl draagt een ondiepe deuk in de romp . Niet volledig doordringen in de romp , omdat dat het zaad inviable zal maken . Kopen van 2
Week de Mimosa hostilis zaden in een kom gevuld met hete , 140 F water gedurende twee uur . Laat de zaden op een theedoek voor het zaaien hen. Bereid planten containers , terwijl de zaden af te tappen.
3
Fill 3 -inch vierkante potten met rijke , steriele potgrond . Laat een halve centimeter ruimte tussen het oppervlak van de bodem en de rand van de pot.
Plaats
4 een Mimosa hostilis zaad op het oppervlak van de bodem in elke pot . Druk op de zaden in de grond totdat ze halverwege zijn begraven . Bedek de zaden met een laag van middelgrote korrel zand.
5
Besprenkel water in elke pot totdat het riool uit de drainage gaten in de bodem . Laat de top een kwart inch van de bodem uitdrogen alvorens opnieuw het besproeien van de Mimosa hostilis zaden .
Plaats
6 de potten op een vermeerdering matje onder een groot raam op het zuiden . Stel de temperatuur op de voortplanting mat tot 75 F. Stel de temperatuur tot 65 C 's nachts.
Plaats
7 een plastic boterhamzakje over de bovenkant van elke pot te helpen houden in vocht en warmte. Verwijder het plastic boterhamzakjes gedurende 20 tot 30 minuten wanneer de condensatie opvangt op het interieur.
Kijk
8 voor kieming een week na het zaaien de Mimosa hostilis zaden. Verwijder het plastic boterhamzakjes , zodra de zaden ontkiemen .
9
Houd de Mimosa hostilis zaailingen onder warme , heldere omstandigheden totdat ze groeien tot 3 centimeter in hoogte , vervolgens transplantatie ze in permanente potten of een zonnig bed met goed doorlatende grond .


http://tuin.98905.com/plants-flowers-herbs/trees/1002114309.html
Maar... hoe kom je eraan? Of hoe kom je (goedkoop) aan een kilo wortelbast ?
Goedkoop zal lastig worden, denk ik.


http://gaiana.nl/shop/ethnobotanicals/mimosa-hostilis-jurema/
Uitspraak van WLOJS op woensdag 11 november 2015 om 17:06:
Goedkoop zal lastig worden, denk ik.

Dit is in ieder geval een Nederlands berdrijfje (y)