Partyflock
 
Forumonderwerp · 1148008
­ Nederland
De Fun was in de jaren 90 een locatie waar ik zeer regelmatig te vinden was en met feesten als Hellbound en Gabberland ging het daar destijds hard aan toe. :)

Nu heeft de Fun meerdere naamsverwisselingen gehad, maar ik zou willen weten welk jaar ze het laatst feesten gaven onder de naam Fun Factory....Dit was voor mij een periode die ik nooit kan of wil vergeten. Ik wil een tattoo laten zetten van de fun en uiteraard wordt deze voorzien van het Hellbound logo en 1994 voor het begin van dat tijdwerk.... nu alleen nog het jaartal dat er voor het laatst werd losgegaan daar onder de naam Fun Factory en ik heb alles wat ik nodig heb. :)
Hemkade
De Hemkade is een evenementenlocatie te Zaandam. De naam is afgeleid van het adres, Hemkade 48. De locatie heeft een capaciteit van 4.000 bezoekers, en wordt sinds 1994 gebruikt voor grootschalige evenementen en feesten. Sinds 2007 heet het pand officieel North Sea Venue, en fungeert als locatie voor feesten.
Geschiedenis [bewerken]

In 1947 werd op Hemkade 48 een pand gebouwd waar olievaten geproduceerd werden. De Hemkade is dus een oud industrieel pand, ontworpen in de stijl van de Amsterdamse School, architecten die tussen de Eerste en Tweede Wereldoorlog fabriekspanden in Nederland ontwierpen. Later werd het pand overgenomen door Bruynzeel, dat het gebouw gebruikte als een fabriek waar tot 1980 deuren werden vervaardigd.
In 1985 kreeg de Hemkade een nieuwe bestemming: van 1985 tot 1993 was het een sportcentrum, met o.a. squashbanen achterin het gebouw. Vanaf 1994 wordt het pand gebruikt als evenementenlocatie.
In de eerste jaren met deze bestemming werden er met name hardcore-feesten gehouden in het pand, zoals Thunderdome en Hellbound. In 1998 kwam er einde aan de grote bloei van de hardcore. Met name trance kwam opzetten. Veelbesproken was de Beatrixflyer die voor de Royal Edition op Koninginnedag 1999 werd verspreid en waarop de koningin in een gewaagde outfit te zien was. De Hemkade werd dat jaar ook de plaats voor een nieuwe organisatie: Qlass Elite, het tegenwoordige Q-dance. Dit organiseerde er old-skool-feesten. Tevens vond het spraakmakende fetisjfeest Wasteland er onderdak. In 2000 werd definitief afgerekend met het beeld van de Hemkade als hardcoretempel, toen trancefeest High Energy er gegeven werd (met o.a. Tiësto en Armin van Buuren), evenals technofestival Awakenings.
In 2001 overleed tot tweemaal toe een bezoeker van een feest van de Hemkade aan overmatig drugsgebruik, de laatste maal op het feest Wasteland. Hemkade was in deze dagen bekend onder de naam "discotheek Fundustry". Omdat het laatste slachtoffer een politieagente betrof, kreeg dit incident veel aandacht in de media en politiek. Op last van de burgemeester werd de Hemkade daarna drie maanden gesloten. Na dit incident werden "nachtfeesten" een tijd geweerd. Op 30 maart 2002 werd het pand weer heropend, ditmaal onder de naam Q-base.

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/Hemkade

Zo te lezen was het dus in 1999 B)
laatste aanpassing
Uitspraak van Tony Fontana op zondag 28 juli 2013 om 10:22:
Zo te lezen was het dus in 1999 B)

lol... heb gezocht op google maar niet gedacht om op wikipedia te kijken. Bedankt man. (y)

:respect:
P P
Werkzaam bij Tryfecta Events
Uitspraak van Tony Fontana op zondag 28 juli 2013 om 10:22:
In 2001 overleed tot tweemaal toe een bezoeker van een feest van de Hemkade aan overmatig drugsgebruik, de laatste maal op het feest Wasteland. Hemkade was in deze dagen bekend onder de naam "discotheek Fundustry". Omdat het laatste slachtoffer een politieagente betrof,

ok
Uitspraak van HardCor3Fr3ak op zondag 28 juli 2013 om 10:30:
lol... heb gezocht op google maar niet gedacht om op wikipedia te kijken. Bedankt man. (y)

En jij vertrouwt/glooft/ wat er op wikipedia staat?
Kan het zo aanpassen :P


Beter gewoon bij de bron zoeken en contact opnemen met de locatie zelf en doorvragen wie destijds eigenaar was
laatste aanpassing
Tsja... das idd ook waar. Voor de zekerheid nog maar ff verder kijken.

Was eerst Multi, daarna MysteryWorld (ID&T) en toen Fun Factory.... van wie dat moet zijn geweest zou ik echt niet weten. :) Weet wel dat het aardig gekke toko was. :D Genoeg vage dingen gezien en meegemaakt daar.... en in de omgeving. Hahaha....

Morgen maar weer ff met google spelen... onderhand langzaam aan wel eens tijd voor einde weekend dacht ik zo.
`die toko is volgens mij al jaren eigendom van Art of Dance, zover ik weet :)