Partyflock

schildklier-probleem........ :(

 
Forumonderwerp · 11380
Shit zeg........
Was ik zo blij dat ik de laatste maanden 13 kilo was afgevallen, zonder er iets voor te doen! Zegt iemand afgelopen vrijdag: je hebt een dikke keel......

Blijk ik een verdikte schildklier te hebben, die te snel werkt!!! (je schildklier maakt een soort stofwisselingshormoon, dus ik ben nu een beetje 'opgevoerd'.....)

Moet donderdag naar de specialist, ik hoop dat het met medicijnen te regelen is, en dat ik niet geopereerd hoef te worden ofzo..... :(
laatste aanpassing
nee ik heb er niet echt ervaring mee, de moeder van iemand die ik ken heeft ook wel schildklierproblemen maar bij haar werkt ie heel langzaam en zij wordt dus erg dik, verder weet ik er niks vanaf sorry.
geeft niet hoor! :)
lief! beter laat dan nooit, zeggen ze toch? ;) ik kan alle steun wel gebruiken....
ja das dan wel weer zo! :)

ma laat ff weten hoe het is gegaan dan donderdag! ik zal ook ff voor je duimen :)
thanx!

:kusje:
laatste aanpassing
Succes meis,kzal ook voorje duimen ;)
(k)
zie je t ze komen vanzelf wel ;-)
laat idd ff weten hoe t gegaan is en hou je taai
(k)
Hee Jacqueline

sterkte he!! ;)
laatste aanpassing
Sterkte meissie !
Laat maar horen hoe het gegaan is !

(k)
Thanx allemaal! Aanstaande donderdag avond hoop ik meer te weten, en zal dan dit topic weer even naar boven halen! (grijns......)
dat schildklier gedoe is ereg irritant :S
m`n moeder heeft dat ook maar een te traag werkende schildklier :)
ze eet amper wat op een dag maar het zet aan alsof je tonnen snoept :(

/me leeft met de mensjes mee :)
Pfieuw, nou is het echt.....(of klinkt dat heel stom?)

Ben vanmiddag bij de internist geweest.....Ik moet een scan van m'n schildklier met een radioactief stofje, en waarschijnlijk een jaar lang aan de medicijnen. Daarna zien ze verder... Maar aan de medicijnen betekend dus waarschijnlijk ook weer dat al die kilo's er weer aan komen....:( Nu heb ik dus officieel 'iets', terwijl ik altijd goed gezond ben geweest. Daar sta je meestal niet bij stil, een week geleden wist ik ook nog van niks.....

Nou ja, ik hou mezelf maar voor dat ik ergere dingen had kunnen hebben! Het komt allemaal vast wel weer goed!! :knuffel:
laatste aanpassing
oef :(
beterschap dan maar
He bah :/ das klotuh meis :s
Dikke :hug: van mij en veel sterkte (k)
Nou meis, als een paar extra kilootjes alles is, dan mag je nog niet klagen. hoe erg dat ook al mogen zijn, je kunt het ten alle tijden nog zeggen !

Anywayz, hou ons op de hoogte en een dikke :hug: van mij !

:kusje2:
he wat vervelend! gelukkig hoef je dan in ieder geval niet te worden geopereerd! ma ja toch allemaal erg vervelend... :(

in ieder geval nog veel sterkte!! :knuffel:
:) Thanx allemaal! Vind ut errug lief dat jullie allemaal zo met me meeleven, terwijl (de meesten van) jullie me niet eens kennen!

Ik ga dit weekend nog heerlijk genieten van lekker eten, en maandag met die pillen beginnen, en dus ook weer op rantsoen!! :D

Ik mag me voorlopig niet inspannen, en dat betekend de komende weken dus ook geen feestjes, bedacht ik me, oef.......
Jeetje zeg. Ik heb ook vaak gedacht dat ik ook zoiets zou hebben, maar dan de andere kant op. Mijn moeder zegt dat ik na het auto-ongeluk dat ik heb gehad op mijn 4e en waarbij een auto letterlijk over mijn rug is gereden ik ben uitgezet.

Maar ik heb geen dikke keel en ook nooit gehad. Misschien hoeft dat ook niet, maar dat hiero is niet helemaal klopt dat weet ik wel. Ik ben op mijn 16e wel in een klein jaar 30 kilo afgevallen en dat is er nog steeds af, maar dat komt van drugsgebruik geloof ik. Wat ik ook doe. eten of niet eten, ik blijf stabiel. Niet lief, maar grrr..

Ik ben benieuwd hoe het gaat met je de komende tijd. I'll be watching you.
schildklier maakt toch gewoon enzymen die zetmeel om zetten in glucose voor de verbranding in je lichaam of ben ik nou stom??
ja, je bent stom!! ;)

dat is je alvleesklier/pancreas........

en die maakt ook insuline, hormoon dat in je suikerhuishouding een rol speelt.......

toch lief dat je mee denkt!! :D
hhmmm, dan had ik toch wat beter op moeten letten op school. in ieder geval alsnog sterkte en ik hoop dat je het een beetje trekt
(K)
Hi there! Wat vaag zeg, ik heet ook Jacqueline en heb een soortgelijk probeelm. Vroeger toen ik een jaartje of 15 was heeft mn ma me naar de dokter gestuurd omdat ik het hele huis leegvrat en geen kilootje aankwam. Allemaal allergietests gedaan enzo, en uiteindelijk bleek dus ook dat mijn schildklier actiever is en sneller werkt dan normaal gesproken. Mijn situatie was gelukkig niet zo ernstig dat ik medicijnen nodig had, maar het is dus wel zo dat ik fuckin' veel calorieen op een dag moet eten om niet af te vallen. Als ik een paar dagen ziek ben is er geklijk een paar kilo af, en een begrip als "aankomen" dat ken ik niet eens! Inmiddels ben ik er wel aan gewend, maar kon het vroeger slecht verdragen dat mensen continu vroegen of ik boulimia had. Ik maar vreten, en iedereen dacht dat ik alles uitkotste omdat ik zo mager was!

Ook tegenwoordig moet ik nog steeds veel eten om op gewicht te blijven. Zelfs op een feest, als ik een pilletje geslikt heb ofzo, dat toch juist je hongergevoel tegengaat, moet ik altijd mijn toevlucht zoeken tot een bak patat of een frikadel, en in mn auto ligt standaard een hele zak vol met koekjes, fruitontbijt, bananen enzo, want ook al krijg ik eigenlijk niets door mn keel, als ik niet eet val ik gewoon flauw! Maar goed, je leert ermee leven, ik vreet lekker door en de gedachte dat ik iig nooit met een dikke reet zal rondlopen heeft ook wel wat!
Dat wil ik ook!!!!! :D

Ik loop namelijk (ondanks die 13 kilo) nog steeds met een dikke reet rond... :(

;)
laatste aanpassing
Oeps...zo bedoelde ik het niet meissie...ik had het meer over een kont a la Iemn Dales zeg maar...ik zou een moord doen voor een beetje spek, maar ik krijg het er gewoon niet aan. Heb zelfgs toen ik 16 was twee maanden lang elke dag een beker slagroom leeggedronken (goooooor!), maar zelfs dat hielp niet! Maar een dunne Jacqueline en een Jacqueline met dikke billen maakt samen wel effe de perfecte Jack of niet??? ;-)
Hahaha, don't worry, ik ben niet opeens in een dip geschoten hoor!

Ik kan me jouw kant ook wel voorstellen, heeft m'n man ook last van: kleinste maat broek vaak nog wat wijd om z'n iele heupjes.... ;)

Maar inderdaad, samen zijn we mooi 'gemiddeld'! (alhoewel ik er nog niet uitben of ik gemiddeld wil zijn.....NEEEEEEEEEE :D)

:kusje2: voor m'n naamgenoot!
2 jacky: Ik had hetzelfde als jij..kwam ook maar niet aan enzo...Was ook altijd heel tengertjes en voelde me er ook heel onzeker over ( speedy kent me wel van die tijd ;) )...maar zo in ene een paar jaar trug begon ik aan te komen :)
Niet dat ik moddervet werd ofzo :D Maarr..woog altijd maar zo'n 53 kilo met mijn 1.73 lengte...en ineens woog ik 65 kilo..Me armen en me benen waren aangekomen en kreeg zelfs een beetje een buikie..(mjah stelde nix voor eigenlijk,maar voor mijn doen was dat een pens :D )...Sindsdien bennik wel weer wat afgevallen..weeg nu weer 58 kilo..maar ben niet dunner geworden heel vaag...Kzal ook nooit een tientonner worden,heb nou eenmaal een tengere bouw...maar na zoveel jaren wen je eraan en leer je jezelf te accepteren zoals je bent :)
To TB: tnx voor je berichie! Ik ben gelukkig ook niet meer zo'n zielig ellendig onzeker hoopje mens als toen ik een pubertje van 15 was. Als mensen me nu te mager vinden, heb ik daar dikke schijt aan. Het is alleen heel erg irri dat eten voor mij niet is dat leuk en lekker is, maar een noodzaak. Ik kan er vaak niet van genieten, omdat ik niet gewoon net als een ander een paar daagjes niet veel kan eten als ik geen eetlust heb. Ik MOET! En dat is behoorlijk vervelend.

Maarre, met jou kan ik dus wel een keertje lekker ranzig BigMacs gaan proppen bij de Mac????

(k)!!!
Meis nogmaals sterkte ik heb nog voor je geduimd en wou nog ff een berichie posten maar ben t echt glad vergeten...
(K)
laatste aanpassing
2 jacky: hehe... I love the Mc Donalds :kwijl:
To TB: en daan nemen we gewoon voor elk pakkie friet 6 kuipjes mayo!!!!! VREEEETEN!!!!!!!!!
mja is kut maar valt mee te leven..

heb zelf nu 5 jaar diabetus en er valt ook mee te leven. het is accepetere wat in het begin altijd moeilijk is..
hey meissie heel veel sterkte ermee :knuffel:

zelf heb k vanaf jongs af aan een schildklier die te langzaam werkt...kan dus weinig vets eten want dat komt meteen aan :( maarja mijn ervaring is dat je er wel mee leert leven en ben trots op wie je bent en andere mensen moeten je maar gewoon accepteren zoals je bent...

:kusje2::flower::knuffel:
Da's waar thijz.....maar ik heb de afgelopen maanden wel ontdekt dat ik me beter en meeer 'geaccepteerd' voel dan toen ik 91 kilo woog (bij 1.62 m)!! Hoe erg dat ook is, en hoe hard ik vroeger ook beweerde dat het mij niet uitmaakte hoe zwaar ik woog en hoe ik er uit zag....

Uiteindelijk blijkt dat dus wel uit te maken! Niet alleeen voor mezelf maar ook voor anderen!

En ja Beertjuh: dat betekent dat ik moet accepteren dat ik 'iets heb' (want ziek zijn kan ik het toch niet noemen), maar ook dat ik blijkbaar nog steeds niet tevreden ben met mezelf.....:(

Ennuh: TB en WJ: mag ik meeeeeeeeee? Ik ga maandag pas met die pillen beginnen en ga me dit weekend ook zeker nog even uitleven bij de Mac! :D
Hey jaccie laat je niet kistuh!!
We sprekuh binnenkort wel ff wat af!!

Dikke zoen Boschje en Syll!!!! :knuffel:
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaah lief.... :kusje2: voor jullie allebei!

is goed, kan je meteen trouwfoto's zien!!!
Speedy heel veel sterkte!
Mijn moeder had ook een schildklier die te snel werkte, en zij hoefde gelukkig niet geopereerd te worden. Ze kunnen veel doen met medicijnen :)
Hallo allemaal!

Hier weer de dagelijkse update in mijn schildklier soap!! ;)

Ik begin weer een beetje bij te komen van de schrik, geloof ik! Al jullie medeleven heeft me natuurlijk ook wel erg goed gedaan! Ga morgen met die pillen beginnen.....Hoop dat ik me in kan houden met eten.. De beste oplossing zou natuurlijk zijn om ieder weekend te feesten, maar ja...

Ik/we was/waren gister oook met iets inspannends bezig (:bloos: eigenlijk gaat jullie dat geen reet aan, maar goed!) en dacht dat m'n hart er mee ophield of naar buiten sprong! Dat is eng!!! En heb al erg snel een hoge hartslag momenteel, laat staan als ik lekker ga springen. Het is momenteel in rust al zo'n 95-100!

Maar goed, opnieuw: ik hou jullie op de hoogte! Ben benieuwd hoe ik me dan ga voelen!

:kusje: voor jullie allemaal!! :knuffel:
laatste aanpassing
Oh ja, ik denk dat ik voorlopig dus maar gewoon "J" ben, dat speedy moet ik denk ik maar even achterwege laten! :D
dus echt iets inspannends doen kan je niet meer dan?
Of alleen hele heftige dingen niet meer ;)

Hoe lang duurt het eigenlijk vooradt je een beetje verschil gaat voelen dan mt ie pillen? of is dat helemaal niet bekend...?

in ieder gevaal veel succes met het nemen van je eerste pillen en ma hopen dat het goed werkt!

:knuffel:
H J.

das klote voor je, khoop dat het straks beter gaat worden met die pillen.
Veel sterkte meissie !! :hug:

Je zal zien over een tijdje kan je weer lekker met ons mee :bounce in de Fun of ergens anders.

(k)
laatste aanpassing
hey meisje....
ik heb het zelfde gehad...jah nu nog steeds kom nie meer van de mec af...ik heb 1jaar lang mec. geslikt.. en toen viel k nog steeds af,,,trillen wat k deed en honger zwart voor me ogen denken dat je flauw valt als je nie veel eet! en jah steeds meer afvallen...k moest toen nog een half jaar mec. slikken maar dat helpte nog niet toen heb k een keur gehad(radioactieve stalen)mocht k 2 weken niet bij mensen in de buurt komen...jah staal van 2 m, en toen na 2 mnd werd er weer bleod geprikt toen was ie goed....maar daarna ging ie te langzaam...en ik kreeg weer mec... maarw erk k vet saggie van...opgefockt!duzz ben ze nie meer gaan slikken en nu al weer bijna 4 jaar later...slik k ze nog maar k heb nu vette wallen....vocht achter me oogbol...en nu moet k geopeert worden maar vind dat echt een ramp die walle!! dan was k nog liever 5 kilo zwaarder! maar voel me nu vet goed en geen problemen meer met me schildklier me internist zegt dat k me leven lang deze mec moet slikken..(thyrax)maar dat vind k nie erg! hoop alleen dat me ogen weer normaal worden....nou wens je veel succes met je schildklier! en hopen dat je meer geluk hebt als mij!!!

(k)ie...
Ik heb honger!!! :@

Maar ja, ben gister met die pillen begonnen en mag dus niet te veel meer eten....Heeft iemand nog goede anti-honger tips? En nee, niet roken........

Het lijkt wel of ik minder aan het trillen en het stressen ben, trouwens...of zal dat tussen m'n oren zitten? ;)
Nou wist ik het maar... Kheb ook wel wat aan een paar anti-honger tips!!

Dusss..... kom maar op mensen...
misschien kauwgom en veel water drinken..
dat doe ik al, kdrink zowieso elke dag 2 liter water, kheb een niersteen gehad en die wil ik echt NOOIT meer terugkrijgen, dus heb wel leren water drinken.

tja misschien moet ik maar vaker kauwgom eten, dat kan ik nog wel proberen...:)
om hongergevoel te voorkomen kun je ook heel vaak je tanden poetsen, niet dat dat altijd goed is,
maar door de beweging op je tandvlees wordt je hongergevoel in toom gehouden....
ik drink ook alleen maar water, sinds ik me piercing heb gezet en das al bijna 2 jr geleden vind t gewoon lekker...
Dank jullie dames, voor de tips (is het toeval dat het allemaal dames zij die anti-honger tips hebben?)

Helaas zijn kauwgom en water oude bekenden, en heb ik voor regelmatig tandenpoetsen op m'n werk geen tijd......

Het gaat trouwens wel weer wat beter met me! Begin wat rustiger te worden en gelukkig ook een beetje aan het idee te wennen.
Ik ben er alleen nog niet uit of het ook verstandig is om te gaan feesten en weer 'Speedy J' te worden.....