Partyflock
 
Forumonderwerp · 1134243
Het was een beetje te verwachten. Naast het orginele festival in de Oekraine, waren de mensen achter kazantip.com (site van een reisorganisatie die in het verleden reizen vanuit de westerse wereld naar de Oekraine regelde) bezig om een kopie van dit festival in Portugal neer te zetten. Maar om onduidelijk reden staat nu op de site deze mededeling:
kaZantip Festival 2012 is closed
Alqueva, 23th July – based on a license fault from the responsible Authority the kaZantip Festival has no permission to sell tickets or food and therefore been forced to close down.

Erg jammer voor de mensen die hun zinnen hadden gezet op dit feest in Portugal.
Het originele feest KaZantip in Popovka Oekraine gaat gewoon van start met de 20 editie van dit waanzinige festival.
Zie de officiele site van KaZantip: http://kazantip-republic.com

Veel sterkte voor de mensen die kaarten en slaapruimte hebben gereserveerd en misschien al hebben betaald voor de reis naar Portugal.
Zijn sowieso stelletje kneusjes die de naam KazanTip gejat hebben om hun eigen feest te organiseren. Hoop dat ze er flink wat geld aan verloren hebben.
Op twitter:
Chaos and evacuation at closed down #Kazantip festival in #Portugal! Several arrests after surprising shut down!
 
Werkzaam bij Partyflock
Uitspraak van DanM op maandag 23 juli 2012 om 23:50:
Dat zou wel bij de naam passen....


:lol:
The Kazantip Portugal Festival opened July 20 in Grand Lake, Alqueva. The DJs and customers were entitled to the worst horror of their live!

No food, no drinking water, leeches in the lake muddy!

The decorative of plastic, wood and meta dangerous and not Paier toilet! In short a true nightmare for the 200 people who had traveled to the festival!

It turns out to be a true scam as many Presice on site! 1000 Dj's have been booked for this event and we pay for their plane ticket aisni as holiday all over Europe!

The oragnisateur to a festival that is fled to Switzerland!

The festival usually end up in fighting, SHORT OF A REAL NIGHTMARES THAT TOLD THE PEOPLE ON THE SPOT!

Bron: http://space-sound-radio.e-monsite.com/blog/fraud-kazantip-festival-portugal.html
Alqueva, 23th July – based on a license fault from the responsible Authority the kaZantip Festival has no permission to sell tickets or food and therefore been forced to close down. for the reimbursement of your booking or ticket contact kazantip.booking.questions@gmail.com

een gmail.com wat professioneel :lol:
So this is what happened

after 3 days of festival, only 2 stages where on, amazing location , 500 people on staff and 100 people who payed entance, our swiss friend try to run off with the cash that was left.
Security cought him, he s in jail now…
So the some of the staff and guests went crazy because of all the work they put in it, and started a riot, trashing everything, figths started, security started stealing stuff , some people lighted an appartement building on fire, so we had to run out…
Took a taxi to a nearby town slept in a park and are now all just having a vacation….

I really feel sorry for all of the staff who where nice people who did a hell of a job setting this beautifull thing up, and i don t regret going there…
hope the staff gets this thing going again (different name than) on they´re own or maybe next year…

Nice story for my lifebook
Bron: http://www.justin-klein.com/beware-the-fake-kazantip
De eerste partysites beginnen het verhaal op te pikken.

Zwitsers bedrijf ripte gasten, 250 000 mensen werden bij de Portugese Festival Kazantip verwacht. Maar dit gebeurde niet - in plaats daarvan is er geen drinkwater en bloedzuigers.
Tillate praat over 'het grootste internationale festival schandaal deze zomer'
http://ch.tilllate.com/de/story/Kazantip
Ik en drie vrienden van me zijn nu dus de sjaak. Wij hebben namelijk 4 tickets voor 2 dagen met camping geboekt. Over twee weken zouden hier naartoe gaan. NU is het maar de vraag of na dit alles we nog iets van ons geld terug zien! Enig idee of daar al iets over bekend is?? En zijn er nog meer flockers hier die ook tickets gekocht hebben?
laatste aanpassing
Uitspraak van Jur-77 op woensdag 25 juli 2012 om 21:44:
NU is het maar de vraag of na dit alles we nog iets van ons geld terug zien!


Sterke met de situatie, ik ben bang dat het een lastige zaak gaat worden. Zelf geven ze aan: for the reimbursement of your booking or ticket contact kazantip.booking.questions@gmail.com maar nog niet gelezen dat iemand daar resonse op heeft gehad.
Misschien als je met een creditcard hebt betaald de mogelijkheid bestaat om dit terug te draaien.
Een rechtzaak zal best complex worden, feest in portugal, het bedrijf ingeschreven in zwitserland, door iemand die in St Petersburg woont.
En dan bestaat de kans dat er bedrijven zijn met grotere claims, bouwbedrijven, helicopter, geluidsbedrijf, toeleveranciers etc.

Andere klagers: http://ch.tilllate.com/de/story/kazantip-reaktionen & https://www.facebook.com/shares/view?id=450702081630589
Je hebt het er maar druk mee he Moreno, sensatiebeluste clown.
Uitspraak van Aadje Hautlor op donderdag 26 juli 2012 om 11:44:
Je hebt het er maar druk mee he Moreno


Ach... ieder zijn hobby ;) Ik volg nu 4 jaar lang, met steeds meer verbazing en ongeloof, de ontwikkelingen/stunts/soap van dit zwitsers/russisch bedrijf.

Uitspraak van Aadje Hautlor op donderdag 26 juli 2012 om 11:44:
sensatiebeluste clown


Ook jij mag een mening hebben, bedankt voor je bijdrage aan dit topic (y)
 
ow wat hebben ze nog meer gedaan dan?
idd, was te verwachten!
Vond het in februari al een vaag verhaal: http://partyflock.nl/topic/1127212:KaZantip_2012
En blijkt nu dus inderdaad oplichterij, als ik het zo beetje lees allemaal.
Hoop dat niet teveel mensen geld zijn kwijtgeraakt hierdoor...
Om ook nog maar even mijn ervaringen toe te voegen:
Met drie andere vrienden keken we dit voorjaar naar festivals in de zomer. Kazantip.com kwam ook voorbij en leek erg mooi. Een aantal van ons hadden al wel een onderbuikgevoel want we vonden de site een beetje flaky met de informatie. Uiteindelijk besloten met z'n 4'n met de auto te gaan i.p.v. het vliegtuig. Het leek ons het beste er gewoon heen te rijden, ter plekke te bekijken wat het is en dan evt. tickets aan de deur kopen. In de planning daar max een week te blijven en een tweede week Portugal rond te touren.
De roadtrip zelf was super vet, echt top om eens te doen! Zo'n 60 km voor het festival leek het er allemaal op dat het in de middle of nowhere was. Naja, prima als verder alles maar aanwezig is. Eenmaal bij de poort (of de stalen buizen constructie dat als 'poort' zou moeten dienen), bleek het allemaal wat vaag te zijn. Er was een bouwkeet naast gezet als ticket office. Wij d'r heen en vragen hoe het alles zat, want je kon niets zien van het festival vanaf de poort en hoorden alleen wat muziek. 2 stages waren open en er was alleen nog drinken. Eten waren ze nog aan het regelen. Hmm, hmm, dachten wij. Misschien voor 1 á 2 dagen? De hoofd security zag onze twijfel en zei jullie kunnen vanavond en vannacht gratis naar binnen met tenten en kijken of het wat is. Morgen komen jullie dan weer. Zo gezegd zo gedaan. Tentplek opgezocht en tent opgezet en op naar de eerste stage. Simpele stage, met een bar, maar prima muziek. De tweede stage, de octopus stage zag er kwa uiterlijk gepimpter uit en had ook ok muziek. Verder was het terrein helaas nog in aanbouw. Stages, eetfaciliteiten e.d. moesten allemaal nog gebouwd worden.
De tentplekken waren wel prima. Verder waren er spoeltoiletten, maar ook geavanceerde dixies en douches.
Wat betreft de bezoekers, die bleven zoals boven gezegd, massaal uit. Volgens security gasten was de planning idd. in de honderdenduizenden bezoekers. Verder hadden zij al een aantal weken niet betaald gekregen en sliepen ze in krakkemikkege schuurtjes met teveel andere medewerkers.
De volgende avond terug naar de ingang, want op zich konden we wel lekker chillen bij de tent en 's avonds naar de stages, muziekje erbij, biertje erbij. Voor twee dagen meer zouden we het wel chill vinden. Bij de ingang kregen we van dezelfde vent als eerder, de eerste dag wederom gratis en voor de tweede dag zouden we dan de volgende dag terug moeten komen om te betalen (en een nieuwe armbandje krijgen vermoedelijk). Dit vonden we al wel raar, maar goed wel chill. Tweede avond nog ff lekker uit ons dak gegaan (voor zover dat gaat met maar een honderd a tweehonderdtal aanwezig publiek). De derde dag wilden we tegen eind van de middag wat te eten halen en hoorde we onderweg van een DJ die we eerder al is spraken dat het festival was geannuleerd. Hij vertelde dat de Rusissche investeerder uitbleef en daardoor het allemaal niet meer betaald kon worden. Daarnaast nog verhalen / geruchten over Russische maffia en sexhandel e.d. maar wat daar waar van is laat ik aan jezelf over. Verder zei hij ook dat ze de Zwitserse organisator inderdaad vasthielden, zodat hij er niet weg kon glippen zonder verantwoording.
Wij terug naar de tenten en overleggen wat te doen. Dik geluk dus dat we nog niets betaald hadden. Uiteindelijk toch besloten direct de boel in te pakken en naar een dichtbijzijnd hotel te verkassen. Alles verliep rustig, totdat de sfeer toch langzaam omsloeg. Festivalgangers begonnen te schreeuwen wegens teleurgesteldheid en radeloosheid over wat te doen. Op een gegeven moment security die iedere tent afliep om te zeggen dat we gauw weg moesten aangezien ze onze veiligheid niet meer konder garanderen. Wij dus rap de boel in de tassen en sjouwen naar de auto. Onderweg klampten al een aantal mensen zich desperate aan ons vast of ze niet mee konden rijden, maar nee we hadden de auto stampensvol met ons en de bepakking. Fijn sfeertje dus.

Kortom geluk dat we met de auto waren en dat we van tevoren geen tickets hadden geboekt. Verder was het festivalterrein super groot en had het best een succes kunnen worden, als ze zich eerst hadden geconcentreerd op een tweetal á drietal stages dichter bij elkaar met goede faciliteiten er omheen. Maar nee, meteen een groot terrein voor vijf jaar huren en vol plempen met stages, infrastructuur en faciliteiten. Grote gok voor het begin van een festival. Kazantip-republic zal vast ook niet zo groot begonnen zijn, wel?

Hoe dan ook tot zover mijn ervaringen, jammer, het had zo mooi kunnen zijn.
Uitspraak van MaGaM op donderdag 6 september 2012 om 00:53:
het had zo mooi kunnen zijn.


Dit zijn gewoon oplichters en ze hebben nooit de intentie gehad om er iets moois van te maken. Jullie hebben inderdaad vette mazzel gehad dat het niet veel puinhoop en geld heeft gekost, maar dit hele verhaal stinkt van begin tot eind. Het jatten van een grote festivalnaam zou al genoeg alarmbellen moeten laten rinkelen.
Vond de site van die rip-off er bij voorbaat al super cheap uitzien idd.
Oh, lees dit nu pas. Was benieuwd hoe het feest was verlopen. Maar zoals toch wel een beetje verwacht, helemaal niks gemist dus.
Blij dat wij vorig jaar naar de echte zijn geweest!
Ben idd ook blij dat ik naar de echte ben geweest, had wel ff getwijfeld. Wel lullig voor de mensen die van plan waren om te gaan.
Ben ik blij dat we uiteindelijk besloten hebben niet te gaan. Zag het originele Kazantip eens voorbij komen op tv, dat zag er wel oke uit (Oekraine). Heb serieus naar deze optie gekeken.
 
maakt niet uit k mocht toch niet van m'n moeder :cry: