Partyflock
 

Thunderdome Never Dies (DVD/Bluray)

door , gepubliceerd op , waardering: 80/100
Je kan het zo gek niet bedenken, maar Thunderdome heeft heel veel barrières doorbroken, alle grenzen opgezocht en verlegd. In alle hoeken van de wereld zijn er (die) hard fans te vinden van dit concept wat begon als een schoolfeest in 1992. Nu ruim 28 jaar later hebben we een nostalgisch moment te pakken. Een verfilming van de historie van Thunderdome. Een stukje nostalgie, nu verfilmd en reeds uitgebracht op DVD en Blu-ray. Perfect voor tijdens het thuiswerken.

Nostalgie in een doosje
'Thunderdome paved the way for many.' Is een spreuk die past bij de historie en de vooruitstrevendheid van het concept. Het allereerste grote evenement wat door ID&T georganiseerd werd was 'The Final Exam' op 19 juni 1992 in de Brabanthallen in Den Bosch en welgeteld een dag later in de Jaarbeurs in Utrecht. Het eerste Thunderdome evenement werd op 3 oktober 1992 georganiseerd in Heereveen. Thunderdome groeide midden jaren 90 al snel uit tot een van de bekendste rave-evenementen en het bekendste hardcore-evenement van Europa. Vanaf 1993 werd Thunderdome ook in Duitsland, Italië, Australië, België, Frankrijk, Zwitserland en Spanje gehouden. Dit waren voornamelijk de zogenaamde "on-tourparty's". Later werden er in vele Europese landen Thunderdome-evenementen gehouden.
Qua dj's en producers heeft Thunderdome veel moois gebracht. Belangrijkste was de formatie genaamd 'The Dreamteam' bestaande uit DJ Dano (Daniël Leeflang), DJ The Prophet (Dov Elkabas), DJ Gizmo (Ferry Salee) en DJ Buzz Fuzz (Mark Vos). Ook op muzikaal vlak en cd releases is er een hoop uitgekomen waarvan menig fan zijn favorieten heeft. Iedereen heeft wel iets met het concept 'Thunderdome.' Wat mij betreft is dit het echte succes van de formule; vooruitstrevendheid en grenzen verleggen. Iets wat goed gevangen is in de verfilming. In december 2012 zou de allerlaatste Thunderdome worden georganiseerd in de Amsterdam RAI. Desondanks vond in 2017 weer een editie plaats en werd er ook in 2019 een editie georganiseerd.

Conclusie
De verfilming van Thunderdome is een ware 'trip down memory lane'. Iets wat een muziekliefhebber en/of Thunderdome fanaat zeker kan waarderen. We gaan zien wat de toekomst gaat brengen, wanneer we de volgende editie van Thunderdome kunnen verwachten.

Score: 80/100

3 opmerkingen

Fantastisch gevoel om een stuk terug in de geschiedenis te kijken, ik zelf had graag iets meer diepgang gezien m.b.t. de muziek die werd gemaakt, hoe het tot stand kwam. Er is nog zoveel meer te vertellen over die periode, het samenhorigheidsgevoel en de legendarische muziek. Zelfs nu vandaag de dag hoor je maar 40% van de tunes terug op een early rave feest. Check al die CD's, er is zoveel meer :-)
Probeer ook eens de dvd Thunderdome X uit 2002 te pakken te krijgen.
Die gaat vooral over de feesten reclames en heel veel muziek.
Thanks, ik zal eens gaan kijken of ik die kan vinden :yes: