Partyflock
 

Verslag van 4 Elements, 24 mei 2003

door , gepubliceerd op
Ik heb net alle andere verslagen zitten lezen, die over 4-elements zijn geschreven en daarin lees ik alleen maar klachten over de barren en het barpersoneel. Toevallig stond ik bij 4-elements achter de bar en ik zal eens een verslag vanuit de ogen van het barpersoneel schrijven!

4-Elements begon voor ons eigenlijk al om 19.15uur, want dat was het moment dat onze bus vertrok vanaf Bison bowling in Haarlem. Één bus, die helemaal vol zat en dus personeel had voor ongeveer 2 barren. Half 9 kwamen we aan bij Ahoy en we konden zo het parkeerterrein oprijden, dus dat viel al weer mee. Voor de artiesten ingang afgezet en we mochten zowaar meteen naar binnen lopen. Nadat we 5 minuten gewacht hebben kwam eindelijk de "grote baas" met onze werkkleding en konden de we ons gaan omkleden in één of ander smerig rommelhok. :s

Toen kwam het grote moment: we werden naar onze barren toe geleid! Welke zullen we dit keer hebben? Het werd dus uiteindelijk alwéér de hardhouse, volgens mij hebben we daar een abonnement op ofzo :s

Dan kom je dus aan bij zo'n bar en dan krijg je instructies over wat er wel en niet mag op het feest, want dit is in elke stad en lokatie weer anders! Tot onze verbazing kregen we dus te horen dat we alles moesten gaan uitschenken in bekers? Dus ook de plastic flessen breezer en water :vaag:

Ik las hier net al veel commentaar over, maar mensen onthoud één ding goed: WIJ VINDEN HET HEEL ERG K*T ALS WE DIT MOETEN DOEN, WANT HET KOST ONS NAMELIJK HEEL VEEL EXTRA TIJD, WAARDOOR JULLIE LANGER MOETEN WACHTEN! Maar goed, dat zijn dus de regels van de gemeente Rotterdam, zoals ik net al zei, dat is in elke gemeente weer anders.

Toen kwam het moment dat we de bar moesten gaan klaar zetten, het was op dat moment ongeveer 9uur.
We merkten al meteen dat er veel fout was achter de bar: te weinig vuilnisbakken, te weinig ruimte, te veel koelkasten en alleen maar vier-punts-biertaps.
Nouja, toch maar zo goed en zo kwaad als het kan alle koelkasten vullen en de schenktafels klaarzetten. Ik had mezelf de zware taak gegeven om de biertap te testen :bier: maar die deed het prima hoor!
Barretje stond klaar, dus nog snel ff een peukie achter de koelcontainer gerookt, voordat alle feestgangers binnen zouden komen. Even na tienen was het dan zover, de eerste klanten kwamen aan de bar en het eerste gedeelte van het personeel kon gaan eten, in de crewcatering.

Om 12uur kwam ik terug van het eten en toen ik bij de bar aankwam was het al behoorlijk druk. Dus meteen maar weer aan het werk gegaan, op de plekken waar ik nodig was achter de bar. Om 1uur was het beruchte moment daar, we hadden vanaf dat moment te weinig mensen achter de bar staan, dus moesten er mensen van andere barren ergens in Ahoy erbij komen om te helpen.

Tussen 2 en 5 is het bij onze bar (bar links van het podium in de hardhouse zaal) dus ECHT druk geweest!
We hebben continu dikke rijen voor onze bar gehad en veel mensen die het allemaal maar te lang vonden duren en dan maar gingen schreeuwen ofzo. Zoals ik al had uitgelegd, duurde het wel iets langer dan normaal, maar dat kwam door het uitschenken van dat water en de breezers! Er waren ook weer veel mensen die vroegen of ze toch niet het flesje konden krijgen, maar ook al vind ik dat zelf ook het relaxt, ik kan het gewoon niet maken! Want ook wij worden in de gaten gehouden achter de bar en als we iets doen wat niet mag, lopen we een zeer grote kans dat we niet uitbetaald worden aan het eind van de avond! Dat is dan weer wel het mooie van de hardhouse zaal: de vele mensen met hun speed-bekkie aan de bar! Dat is één van de weinige dingen waar we als personeel zo om kunnen lachen: als er mensen aan de bar komen, die niet meer weten dat hun kaken draaien, of dat ze een beetje grote ogen hebben :D

Wij waren blij toen het op een gegeven moment 7uur was, eindelijk een beetje rust aan de bar en de muziek die stopte. FF wachten totdat de security de zaal heeft leeggeveegd en toen konden we beginnen met het opruimen achter de bar. We hadden de helft van de avond al in 5cm bier op de grond staan werken, dus het was allemaal zo smerig daar! Koelkasten leeggehaald, overgebleven drank geteld en toen: ZITTEN EN ROKEN! Daarna naar de crewcatering toe en wachten op ons geld, toen dat binnen was zijn we naar de bus gegaan en bijna allemaal in een diepe slaap gevallen op de terugweg. In Haarlem aangekomen hadden we opeens allemaal honger, dus wat doe je dan om half 11 's ochtends. juist de McDonalds! Om 11 uur was ik thuis en na een lange warme douche, ben ik in een diepe slaap gevallen. Wat cijfertjes voor 4-elements:
Personeelsingang: 10
Eten in de crewcatering: 9
Regels van gemeente Rotterdam: 2
Publiek in de hardhouse: 6
Muziek in de hardhouse: 6 heb het niet bewust meegemaakt door de drukte, maar wat ik nog wel onthouden heb, dat was volgens mij JP, die opeens allemaal klassiekers ging draaien, ook een remix van Faithless ofzo.

OJA, ik hoop hier ook mee te bereiken, dat het publiek wat meer begrip krijgt voor het barpersoneel. Omdat wij meestal maar achter een bar gezet worden, die door anderen is klaargezet en we ons aan strenge regels moeten houden!

:bounce:

12 opmerkingen

Wat schuift dat nou eigenlijk zo'n avondje achter de bar ?

Is het al dat gezeik en het zelf niet kunnen feestenm eigenlijk wel waard ?
mooi verslag man ik heb respekt voor jullie toppie!!!
Je hebt ons inderdaad wat meer inzicht gegeven in de gang van zaken. Naast de regels (lees: problemen) die jullie door de gemeente Rotterdam opgelegd kregen, is het duidelijk voornamelijk UDC, die de zaakjes niet op orde heeft. Je klinkt dan ook nie bijzonder positief over hen, daarom wil ik jou en je collega's in ieder geval extra bedanken!
laatste aanpassing
2 Jordy--> dit feest was het 100euro, maar dan sta je wel de hele nacht! En over dat zelf feesten: Dit was toch niet echt mijn muziek, dus vond het niet erg om te werken.

2 Dj Crusher--> tsja UDC....wat moet ik er nog over zeggen?!?! Feesten waar ik werk, die niet van UDC zijn, zijn meestal wel relaxter om te werken!
laatste aanpassing
 
hey roy releaxt verslag man...

Spreek je wel op impulz outdoor.... :-d
 
He gaaf zo`n verslag, je hoortr zo het verhaal is van de andere kant!!! Toppie

Beleef je nu zelf nog iets van het feest???
 
Thanx voor je verslag! Geeft mij weer inzicht hoe het is om op zo'n feest te werken.
:respect: voor jullie!

(trouwens, ken je Annemiek Opgelder, zij stond volgens mij ook bij de bar waar jij stond. Doe haar maar de grtnz als je haar weer ziet)
Hai,

Leuk om te zien/te lezen wat de visie van iemand is die op een feessie komt niet om te feesten, maar om te ARBEITEN. Respect to those People. Zonder hen zouden we allemaal uitdrogen !

Dat inschenken neemt idd heeft veel tijd in beslag.

RESPECT TO HET CATHERINGPERSONEEL VAN PARTYS
 
mooi verslag (Y)
Heel terecht al die opmerkingen van je Quesss!!!

2 mensen achter 1 bar is met het aantal verwachte bezoekers veel te weinig. Ik had soms medelijde met jullie als ik die opmerkingen hoorde om me heen. Heb er heel wat gehoord in de 3 kwatier dat ik heb staan wachten op m'n watertje (wat achteraf bij jou bar bleek te zijn). Het waren geen fijne opmerkingen!

DUS RESPECT!!!! Die 100 Euro zijn veel te weinig voor wat jullie naar je hoofd geslingerd hebben gekregen.
Barpersoneel was ook niet slecht alleen stonden er naar mijn inzicht te weinig mensen en daar gaat men zich dan aan irriteren.

Dat van die flesjes vond ik ook erg knaak maar aan de andere kant ook wel begrijpelijk want flesjes op de grond e.d is niet fijn voor de enkels maargoed heb ze toch liever wel dan zo'n foute beker.

iig barpersoneel bedankt voor het toch wel lange en harde werken denk ik.
 
geweldig idee ,een verslag vanaf de andere kant,horeca werk is beulen,dat word nog weleens te vaak vergeten,je werkt harder als de klant danst:D

ik zal dus niet snel klagen of ergeren,maar vond deze avond de mensen achter de bar weeer toprelaxt!!!
Terwijl ik er menig een een beuk had willen verkopen(als ik jullie was geweest)