Partyflock
 

Verslag van Nexus, 30 november 2002

door , gepubliceerd op
flyer Nexus
Nexus

Place: Het gele kasteel Utrecht
Date: zaterdag 30 november 2002
Time: 23:00 – 07:00
Damage: 9,50 euro

We waren al vroeg oppad gegaan richting Utrecht om eerst nog even bij wat familie langs te gaan en daarna richting nexus. Om 10 uur gingen we met de bus de stad in even wat eten en dan op naar het feest!
Het feest zou gehouden worden in het gele kasteel in utrecht maar waar dat was? nouja na er 2 keer langs te zijn gelopen maar eens gekeken op wel nummer dat ding zat! en toen hadden we het dus zo gevonden!
We waren eigenlijk nog tevroeg want het was nog geen 11 uur maar we mochten toch al naar binnen omdat ik foto's zou maken voor Partyflock deze nacht. Binnen waren de mensen van de organisatie allemaal nog heel druk bezig om de laatste dingen te regelen zodat alles perfect zou verlopen.
Ik was nog nooit op deze lokatie geweest maar mijn zusje wel en die had me verteld dat het een vet mooi pad was, nou gelijk had ze! wat een top locatie voor een feestje. Dus eerst maar eens rond gaan kijken hoe het er uit zag. De grote zaal was mooi ingericht, leuke opgehangen boot en er was duidelijk veer veel tijd besteed aan het bedenken van het lichtplan.
­

Boven was een Chill die weer aangekleed was door Deco-Droom het zag er weer top uit, ze hadden weer een paar nieuwe dingen erbij gemaakt en er stonden een heel aantal decoraties die ik al kenden maar die wel geweldig blijven. Ze hadden onderandere een fluoriseerende poort gemaakt aan de ingang van de zaal :)
­

Op weg weer naar beneden kwamen we Tin, Tim en Bastiaan tegen die ook al aanwezig waren omdat zij achter de garderobe zouden staan aan het einde van de avond.
­

Basd en Harmen waren ook met hun mee en die stuiterde al rond in de zaal op de eerste klanken die er te horen waren. En die klanken kloken goed! overal in de zaal waren speakers neergezet en neergehangen zodat het gluid overal helemaal top was. Het was nog wel heel rustig maarja het was ook pas iets over 11 uur dus nog een beetje lol staan trappen achter in de zaal terwijl langzaam de eerste bezoekers binnen kwamen gedruppeld.
De drank was echt goed geregeld fris en bier gewoon maar 1 euro, waar zie je dat tegenwoordige nog?

Er kwamen steeds meer bekenden binnen en het werd steeds gezelliger :) toen begon Eye-Riz dus wij met zijn alle naar voren want dit moest weer top worden zoals gewoonlijk! ­

Even een groeps fototje gemaakt met de Pfers en TAers die ik kenden en toen was het genieten de de muziek die Eye-riz draaide!
­

Ze begon lekker (de DJ voor haar was wel stevig geeindigd) halverwege de set viel alleen ineens het geluid uit :S gelukkig maar heel even en het weerhield haar en niet van om gewoon weer lekker door te gaan met haar set. Ze draaide voor haar doen wel vrij stevig, vond ik maarja het was ook pas de 3de keer dat ik haar hoorde, maar hopelijk niet de laatste :)

Tijdens de set van Eye-Riz kwam ik een heel aantal bekenden van de vorige nexus tegen zoals Acid-Roy-Al-Roy en werd ik nog door een aantal andere Pf mensen aangesproken zoals Annepanne, altijd leuk om mensen ook een keer in het echt te zien op zoon feest. Dus even her en der wat fototjes gemaakt.

Na de set van Eye-Riz even naar de chill geweest waar (volgens mij) Dr Ixxe draaide om daar gewoon ff rustig te kletsen met wat mensen en nog eens de decoraties te bekijken. Weer benden gekomen was Bemmel aan het draaien het was de 2de keer dat ik hem hoorde maar dit was echt een hele andere set als de vorige keer! veel steviger echt een hele andere platenkeus.

De avond vloog echt om niet meer gewoon voor ik het wist was Up al aan het draaien en die zou afsluiten :( maarja die laatste 1.5 uur dat hij draaide waren ook heerlijk, weer ff lekker staan dansen. En oh wat jammer toen om 7 uur het feest al weer afgelopen was :(
­

Ik was nog helemaal wakker en had nog helemaal geen zin om al naar huis te gaan dus ik heb maar even helpen opruimen. en hier komt het spreek woord vele handen maken licht werk weer om de hoek kijken want met zijn alle was alles zo ingepakt en opgeruimd! dus om 10 uur was al het licht, gluid en andere dingen die van de organisatie waren het pand al weer uit en hadden wij de koffie ook al weer op :)
Toen was het dus tijd om maar naar huis te gaan want ik had nog een hele reis voor de boeg (2 uur reiden)! in de auto lekker de nieuwe cd van Eye-Riz opgezet om ff na te genieten.

Al met al was het gewoon weer een top avond! allemaal relaxte mensen en super muziek.
Iedereen van Nexus weer bedankt voor de top avond en tot de volgende nexus!

Gluid een 8 (iets te hard tijdens de set van up)
Licht een 8 (soms iets wat veel rook)
deco een vette 10 weer! (k) voor jullie mensjes van deco-droom
Sfeer een 9
Beste DJ Eye-riz! Nog even wat statistieken:
Er waren 700 bezoekers waarvan 30 vrijwilligers.
Er stond 12.600 watt aan geluid.
Dat waren 28 speakers.
Er hing 44.000 watt aan licht.
4 rookmachines (vandaar dat vele rook)
24.000 watt aan strobo's.
65 meter truss, wat boven het publiek zweefde.
En de DJ boot zweefde vrij van de houten vloer.
Alles bestuurd met 1 lichttafel en 1 laptop voor het geluid.
De sneeuwmachine was een speciale verrassing voor Bemmel, die eventjes niet wist wat hem overkwam.

14 opmerkingen

he HOER, waarom wordt ik in het hele verslag niet genoemd ;P ;P

hehe, mooi verslagje man!! Geeft goeie weergave van feest :) . Was voor mij alweer de derde, maar ik BLIJF het gewoon IEDERE keer GEWELDIGE feesten vinden...echt van die ':D' feesten
laatste aanpassing
Was inderdaad een TOPfeestje! Was de eerste keer dat ik op Nexus was, maar zeker niet de laatste keer..

Er werd echt erg lekker gedraaid en de sfeer was ook erg goed!!

(k)
Het was zeker weten weer errug lekker alleen inderdaad was het geluid soms errug hard en meestal heb ik daar geen moeite mee dus deze X stond het pas echt heel hard!!! Volgens mij zijn er helemaal geen foto´s van mij of van Conny gemaakt, hoe ken dat nou Franz??? Die eerste foto in het verslag is mooi, hier ken je goed op zien dat het echt wel heel goed geregeld was met het licht!!! Niemand heeft iets geschreven over dat Eye die sprookjes plaat opzette, dat was echt heel erg gaaf!!!:) Jammer genoeg ging Bemmel een beetjuh snel over naar techno en bleef ie niet ff steken bij oldscool en acid!!! De dj na Bemmel draaide best harde techno maar voor mij een beetje te eentonig dus tijdens zijn set zijn Con en ik weggegaan!!! Al met al een geslaagd feest ksnap alleen niet dat ik na 9 jaar stappuh in Utrecht nog nooit iets over deze lokatie heb gehoord want deze was buitengewoon VET.....!

:)CU @ the next NEXUS:)
laatste aanpassing door een beheerder
Frans vroeg me om een uur of 6 nog wel: HEB JIJ ROY NOG GEZIEN ?? :S KHEB UM NA DIE ENE KEER NOG NIET WEERGEZIEN NAMELIJK :S

muziek stond echt SNOEIHARD ja, ben wel wat gewend en tis niet een nieuw record ofzo, maar khad bij bemmel wel zoiets van: hmmmm, nou mag ie wel iiiiietsje zachter gozer
 
Leuk verslag Franzelare!!! En mooie foto's ook.
Ik vond het ook leuk om jou een keer in het echt te zien.
(k) Anne
Ik vond het ook echt super! Ik ga zeker vaker naar feesten van Nexus.­
goed verslaggie Frans:) En heb ook nog Annepanne ontmoet haha, alleen beetje lullig dat ik er nit op kon komen wie dat eigenlijk wel niet was:bloos: En natuurlijk Roy gesproken, hij is er ook altijd bij;) Topfeest, en heerlijk laatste paar uurtjes lopen kloten op de garderobe:)
laatste aanpassing
toch jammer dat ik jullie (Annepanne, Geebster en vrienden) niet ontmoet heb. Op zich niet raar, aangezien de grootte van het pand, en het feit dat ik meestal het eerste uur na mijn set bewust onvindbaar wil zijn... al die drukte! :)
 
Hehe die dj die als 1e moest draaien die was nerveus ofzo? Het was niet echt om over naar huis te schrijven, gelukkig maakte eye-riz het helemaal goed. Bemmel vond ik veels te hard draaien (maar goed toen kreeg ik dus maagkrampen whaha :() navigator kon ik wel weer waarderen en bij johan maar ff alle laatste energie eruit gegooid. :)

het was weer gezellig.
Leuk verslag frans trouwens :)
 
SuperSjinees schaam je ;) ;)
Eye we komen je zeker nog wel een keer tegen. wanneer is de volgende Nexus?????:)
(k)
Over de eerste dj:
Zoals je weet vragen we altijd een 'upcoming' dj.­ Wat dat voor ons betekent? Een dj die nog niet vaak voor publiek heeft gedraaid, of waarvan we nog niet een goed idee hebben hoe hij draait.­

Ik vond hem prima draaien (wat ik heb gehoord in alle drukte), al helemaal voor zo'n eerste keer in een best moeilijke zaal qua geluid!
Wij vonden het ook een superfeest!
Super gedanst, goed gedraaid, mooie aankleding en veel bekenden gezien.­
op naar de volgende Nexus.­
Vond het geluid best wel leuk maar zo hard was het toch ook weer niet.­ volgende keer maar een dubbele set huren.­
Jammer dat ik het feest moest missen omdat ik China zat (en nu nog zit). De volgende keer er zeker weer bij. Nexus 4 ever :D