Partyflock
 

East on the Beach met Remy Unger


verslag van EAST, 11 augustus 2023
door , gepubliceerd op
EAST
8 augustus 2023
FeestEAST · On the Beach
Datumvrijdag 11 augustus 2023
LocatieAzorra Beachclub Site
Wat een onvergetelijke avond was het bij East on the Beach in Beachclub Azorra! De zilte bries van Scheveningen mengde zich met de beats. Het was bewolkt maar wel Lekkah, zoals we in Den Haag zeggen. Dj’s Lady Lanter en Initiatief V, warmden de bezoekers op voor de grootse verschijning van de avond: de Haagse Technoheld Remy Unger.
Beachclub Azorra was het toneel voor dit unieke samenkomen van techno-liefhebbers. EAST, dat ooit zijn wortels in het Oosten van de hoofdstad vond, heeft met hun wekelijkse feesten in het hart van de stad en de maandelijkse XL edities in Paradiso al een legendarische status verworven. Maar met deze strandeditie was het alsof ze even een adempauze namen van de binnenstadse clubs en de zomeravond op het strand omarmden.

Remy Unger, een naam die de elektronische muziekscene al bijna drie decennia lang siert, stond centraal op deze bijzondere avond. Zijn muzikale reis begon in de vroege jaren 90 en sindsdien is hij onderweg en heeft hij de scene verrijkt met talloze releases en remixes op toonaangevende labels. Op de locatie ook andere namen op dit gebied die kwamen genieten van zijn set. Zijn naam prijkte al op de meest memorabele plekken: van intieme zalen zoals Silly Symphonies, PiP en Onefour tot grotere podia zoals Paard, Den Haag Outdoor en op het Malieveld. En niet te vergeten de legendarische strandclubs die Den Haag rijk is van Het Zwarte Pad tot Kijkduin.

East on the Beach was niet alleen een feest, het voelde als een hereniging van gelijkgestemde zielen. Vertrouwde gezichten uit het verleden kwamen samen om te genieten van de sfeer en natuurlijk van de betoverende klanken van Remy Unger. Beachclub Azorra, met zijn ruime binnen- en buitenruimtes, bood het perfecte decor voor deze avond vol technobeats.
Het publiek, voornamelijk in de leeftijdscategorie van 40 jaar en ouder, had duidelijk een passie voor de muziek die hen verenigde. Ze dansten, lachten en beleefden de avond intens, hoewel ze wat afstandelijk waren als het op foto's aankwam. Maar dit was begrijpelijk, gezien hun lange geschiedenis in de techno-scene en hun focus op de essentie: de muziek. Hier hebben we dan ook alle respect voor.

Al met al was East on the Beach een triomfantelijke viering van muziek, samenzijn en herinneringen. De klanken van techno en het ruisen van de zee zijn toch altijd een perfecte combinatie. Met Remy Unger als muzikale gids en Beachclub Azorra als het decor, werd ook deze avond er een voor in de boeken. We kijken al uit naar de volgende reis naar de diepe klanken van EAST! En we hopen dat ze buiten het seizoen ook evenementen met techno in onze stad willen organiseren.