Partyflock
 

Verslag van Awakenings, 30 juli 2022

door , gepubliceerd op
Awakenings
28 oktober 2016
FeestAwakenings · Summer Festival
Datumzaterdag 30 juli 2022
LocatieBeekse Bergen Site
Dit jaar viert Awakenings haar 25-jarigbestaan, onder andere met een 3-daags Awakenings Summer Festival inclusief camping. Een primeur! Het festivalterrein in Hilvarenbeek werd omgetoverd tot een techno paradijs met maar liefst 13 vette stages, waarvan 11 op het festivalterrein en 2 op de camping. Wij keken onze ogen uit toen we het terrein op wandelden. Van de grote mainstages aan het water tot de verborgen parels in het bos.

Keuzes maken
Deze stages werden gevuld met veel bekende namen uit de techno scene: dat betekende dus keuzes maken! Al snel kwamen we erachter dat we eigenlijk geen verkeerde keuze konden maken. Mensen waren aan het dansen en genieten en dat zorgde voor een fijne sfeer. Het publiek van Awakenings was dan ook een heerlijke variatie: we zagen families een dagje op pad. Jong en oud. De outfits waren on point en het samenkomen van verschillende generaties was een mooi gezicht.

In the mood for food
Voor wie na al het dansen zin had in een hapje was er ruime keuze. Friet, verse pasta's of pizza en dat ook nog eens 100% vegetarisch! Gezonde smoothies en fruit of een verfrissend ijsje. Voor de food-liefhebbers onder ons een enorm fijn aanbod!

Een duurzaam festivalbeleid
Daarnaast werd het ons duidelijk hoe duurzaam Awakenings bezig is. Zo werd er gebruik gemaakt van een eco-token: een concept dat we al op meerdere festivals voorbij hebben zien komen. Deze token kun je inruilen voor een beker of flesje. Ook zette Awakenings zogeheten Green Teams in. Zij verzamelden onder andere rondslingerend afval, maar je kon bij hen ook je lege beker of flesje bij inleveren in ruil voor een eco-token zodat je niet helemaal naar de bar hoefde als je midden op de dansvloer stond, en dat resulteerde in een lekker schoon terrein! Zelf kon je afval scheiden met de handige prullenbakken.

Een ongekende combinatie
Het weer was de zaterdag perfect en de dag vloog (te snel) voorbij. Tegen het einde van de avond werd het langzaam donker en kwamen de stages nóg meer tot hun recht. De combinatie van de muziek, lasers en visuals: het was de kers op de taart en het vuurwerk maakte het hélemaal af. De zaterdag van Awakenings was een aangename ervaring en heeft ons enorm enthousiast gemaakt. Hopelijk tot volgend jaar!

2 opmerkingen

Ja leuk festival, maar wat heb ik toch een hekel aan dat vegetarische eten dat ze daar verkopen.
Het is werkelijkwaar niet te vreten (de vleesvervangers, friet is godzijdank nog wel te eten). Waarom laten ze mensen niet gewoon kiezen?
Ze noemen het een eco-munt om met het systeem een duurzaam imago te creëren.

Maar in wezen is het gewoon een kostenbesparing, omdat ze geen grote schoonmaakploeg meer hoeven in te huren om de locatie na afloop leeg.te vegen.

Want wat is er nu zo duurzaam aan een leeg bekertje bij de bar. Inleveren, als je vervolgens weer een nieuwe mee krijgt.? Het blijven een half miljoen bekertjes die na afloop op één grote stapel belanden en in de verbrandingsoven verdwijnen....

De enige manier om écht wat voor een schoner milieu te betekenen is dat elke bezoeker vooraf bij het bestellen van de tickets een toelage betaald, waarmee die bij de ingang een beker uitgedeeld krijgt. En deze heel de tijd bij zich draagt en laat hervullen.

Bij het inleveren van de beker dan een waardecoupon/bewijs krijgt, Waarmee (indien daar voor wordt gekozen) een volgende keer bij het bestellen van de tickets deze gebruikt kan worden als bewijs om geen toelage meer te hoeven betalen betalen om een volgende keer een beker bij de ingang uitgedeeld te krijgen.

En als je er dan voor kiest die toelage van de waarde van de beker retour te ontvangen, de bezoeker stimuleren het waardebewijs aan een goed doel te schenken.. En de organisator in plaats van allemaal kleine bedragjes retour te doen, deze "reserveringen" ineens naar het goede doel kan overmaken.
laatste aanpassing