Partyflock
 

Verslag van Beatbusters, 2 november 2013

door , gepubliceerd op
Beatbusters
3 november 2013
FeestBeatbusters · Theracords Celebrates
Datumzaterdag 2 november 2013
LocatieSans Souci Site
Theracords bestaat dit jaar alweer 5 jaar, om precies te zijn sinds oktober 2008.Een feestje kan daarbij natuurlijk niet ontbreken. Tot aan 11 januari 2014 worden er op meerdere plekken Theracords Celebrates feesten georganiseerd :D. De 1e editie was vorige maand in de Luxor Live in Arnhem. Vandaag was het tijd voor de 2e editie van Theracords Celebrates in Sans Souci!
Recent hebben ze in Sans Souci een nieuw geluidssysteem geplaatst. Het vorige geluidssysteem was al bruut, dan kan het alleen nog maar beter worden!
Op Facebook had ik al vernomen dat de nodige oudere Theracords platen voorbij zouden gaan komen, daar keek ik erg naar uit!

Nadat ik om 20.00 thuis was gekomen van een dagje stage ging ik mij klaarmaken en vooruit kijken naar wat de avond ons zou brengen. Van tevoren voelde ik al dat er een enorm dik feest aan zat te komen. Nadat we alle jongens opgepikt hadden konden we koers zetten richting Berlikum!
Uiteindelijk waren wij er ruim op tijd aangekomen en betraden als 1 van de 1e bezoekers Sans Souci.
Bij de deur stonden een aantal medewerkers van Theracords (waaronder DJ Thera) om de bezoekers te verwelkomen met een Theracords-armband! Ik vond het erg tof dat deze actie werd georganiseerd, het is een leuk hebbedingetje.
Nadat we onze muntjes gehaald hadden kon voor ons de avond gaan beginnen :D.

22.00-23.30 Diabolic
Diabolic was door Thera benaderd om de avond te gaan openen. Een begrijpelijke keuze omdat hij al heel vaak in Sans Souci gedraaid heeft. Het geluid viel mij al gelijk positief op, dat klonk al gruwelijk!
De zaal was aangekleed met slingers en ballonnen. Het enige wat ik miste was herkenning dat het om een Theracords 5 Years Celebrate feest ging, maar dit is slechts een detail.
Diabolic knalden van moment 1 al behoorlijk hard door. Zoals ik van hem gewend ben was het mixwerk ook uitstekend. Omdat hij met meerdere CDJ's werkt kan hij al heel veel tracks teasen. Ik ben daar gecharmeerd van, zo weet je nog niet zeker wel plaat eraan komt en houd het verrassingselement erin.
Als 1 van zijn 1e platen draaide hij Paranoid, een plaat die ik nog nooit live gehoord had. Langzaam ging het gas er steeds harder op met tracks als : Fuck It Up, Acid Nightmare (Zany Rmx), Fragile, The Future, Bounce & Break, Relentlessly, Bring It, You Try To Play Me, Fight For Survival (Hard Driver Rmx), Burn It, Lost In The Mist, Bitches & Ho's (Digtal Punk Hardstyle Re-Fix), Never Scared, Face Me, Mistress, Clap You, Freakz At Night, Seizure, Worth Fighting For, en Set It Off. Op een gegeven moment kon ik de opbouw niet meer volgen omdat hij af ging bouwen met platen als External Life en Nustyle Crap (Coone Goes Wild Mix). Voor de rest was het een fijn warming-upset!

23.30-01.00 Geck-O
Dan was het tijd voor de 1e Theracords DJ van de avond, Geck-O! De reden dat Diabolic ging afbouwen had natuurlijk te maken met het feit dat Geck-O zo vroeg stond en voornamelijk melodieus zou gaan draaien. Het begon meteen al fijn met Yeah! Geck-O kan je in principe op elk tijdstip laten draaien, hij blijft zijn eigen ding doen. Zijn stijl bevalt mij wel, van melodieus/experimenteel tot raw.
Als 2e track draaide hij een oldskool track uit 2002 : Shake It (CJ Bolland Big Bone Rmx). Dat was even een episch momentje (L). De rest van zijn set was een mengelmoes van epische space-tracks en tracks met een enorm veel drive zoals : Don't Get Back, Soul Train, Drift Away, Drop Back, Outlaw, Hangover (Geck-O Edit), Forces Of The Universe, Macabre 2010, Suckess, Double Dutch Darkies, Kick It In Ur Face, Tarantula, Skleroxx, I Will Growl, Crazy Damage, Tunebeat, Assquake VIP, AHA, The Gospel, Rotten From The Inside, en Pulse (Catatonic Overload Rmx). De zaal was inmiddels ook behoorlijk vol gelopen en langzaamaan begonnen al de nodige voetjes van de vloer te komen. Geck-O stond weer te genieten achter de decks, mooi om te zien (Y).

01.00-02.00 Thera
Ik vond het jammer dat Thera maar een uur ging draaien en de rest 1,5 uur. Als ik het voor het zeggen had zou ik Diabolic een uur gegeven hebben en Thera 1,5 uur. Dat mocht de pret absoluut niet drukken want wat was dit weer een bazenplaat. De toon werd al gezet met een oudere plaat van Catatonic Overload : S.I.T.E. Daarna draaide hij ook nog Clash, Live Hard Now, en Hardstyle Rockers (Catatonic Overload Rmx)! Heel veel van deze tracks zijn bij mij ook een beetje uit mijn geheugen verdwenen daarom vind ik het erg tof dat deze vandaag allemaal langs kwamen. Vanaf moment 1 ging de hele zaal knetterhard los, inclusief Thera zelf _o_.
Doordat het er vlot doorgemixed werd zat het tempo er steeds goed in, om af en toe in de break op adem te komen. Bij mijzelf kon het losgaan beginnen vanaf het moment dat 1 van mijn favoriete platen aller tijden gedraaid werd : The Battle (L). Het maakt mij niet uit hoe vaak die langs komt, telkens weet ie mij te raken :D. Vervolgens ging het harder en harder : Boom Bashing, Yes We Know, Place Of Power, Celebrate, In Your What? , The Ocean, The Cold Angel (Frequencerz Rmx), en de Loudness DJ Tool van Exit Mind. Het laatste kwartier sloeg ook echt alles :O: Incoming, Do The Happy Face, Welcome (Thera's Live Mix), en Trespassing _o_. De vocals van Boom Bashing doen mij overigens denken aan die van Crypsis - The Demand :P.

02.00-03.30 Prefix & Density
Na de sloopset van Thera besloot ik eventjes op krachten te komen en stilstaand genieten van begin van de set van Prefix & Density. Ook dit keer draaiden zij weer oudere platen als : Conficious, B2BW (Wild Mix), Elements, Tuatara, Smokin 'N Pourin (Zatox Rmx), The Haunter Of The Dark, en Magic Spell _o_.
Vooral die laatste track ging echt knettershard. Bij De Tijdmachine had ik die plaat voor het eerst live gehoord maar was het geluid matig, maar met dit geluid :O.
Op een gegeven moment hoorde ik een stuk van een vocal die ''Heavy artillery in my facility'' zegt. Ik werd meteen enorm enthousiast en besloot mij meteen te melden op de dansvloer, het ging namelijk om de nieuwe collab van Prefix & Density met Solutio & The I's : Artillery! Deze track hadden zij voor het eerst gedraaid op Project N50, en hoe vaker ik hem hoor hoe beter ik 'm ga vinden :D. Gave mid-intro, break, en 1e climax. Maar de 2e climax steekt er toch bovenuit! Vervolgens begonnen Prefix & Density ook door te beuken met tracks als : 2012 (Catatonic Overload Rmx), Spells, Anger, Something, Diverse, In Full Effect, Artifical Reality, The Black Temple, Outside The Box (Live Edit), S (Scary Voices), Compressed Thoughts, Sloopvergunning (Phuture Noize Zaagtool), Masters, Sin City (Phuture Noize Rmx), The Future, New System (met Who Wants This vocals), This Mind, en Haunted. Mooi om te zien hoe Prefix & Density stonden te genieten :D. Tijdens deze set stond ik links naast de DJ-booth waar bekenden en de Theracords DJ's stonden.

03.30-05.00 Delete
Dan waren wij alweer aangekomen bij de laatste set van de avond, die van Delete!
Bij de vorige 2 feesten waar hij afsloot (Bass Protocol en Royal Madness) was ik helemaal kapot en daardoor was een groot van de set aan mij voorbijgegaan, dit terwijl de tracklists erg gaaf waren.
Vandaag was het totaal anders. Ondanks dat ik de hele avond was los gegaan had ik toch nog de nodige energie over tijdens deze set, iets wat ik ook zeker nodig had. Van zijn eigen tracks heb ik stilstaand genoten : Do The Math (Delete Rmx), Formula (2012 Edit), Ridiculous, Beheaded, Mutants, Time Travel, en zijn nieuwe tracks State Of Emergency en Despair (Delete Rmx). Het blijft mij steeds verbazen hoe hard die kicks gaan, en vooral op dit geluid :O.
Nadat hij Relentlessly gedraaid had ging er wat mis tijdens het mixen. Even later kwam die plaat opnieuw langs,en ik zag Delete al druk bezig om dit foutje te herstellen. Dit was voor mij slechts een detail, voor de rest heb ik tijdens deze set niet echt op het mixwerk gelet. Maar zeker wel op wat voor tracks hij allemaal draaide : Fuck The Girls, Kick Back (E-Force Rmx), Wilde Guillie Bass / Dikke Vette Bassplaat Mashup, Black Magic (2013 Edit), Kaylee's Nightmare, Upgrade The Noize (Solutio & The I's Rmx), Bring It To Them RAW, Proud To Be Loud, Psycho, Different Kind Of Therapy (Therapy Mix), Prostitute, Crisis, Stampuhh! (The Beholder & Max Enforcer Rmx), Arise, en hij sloot af met Syndrome.
Er waren een aantal platen die er metershoog bovenuit staken : Connected, Freakz At Night, en The 4th Kind (L).
Halverwege de set had ik het gevoel alsof de set bijna afgelopen was maar het bleek dat er nog maar 45 min. voorbij was :lol:. Tegen het einde van de set wou ik nog graag losgaan maar mijn kuit was volledig verkrampt, dat zei wel genoeg goed ik het naar mijn zin had gehad:P.

Voordat wij weer naar huis ging had ik nog iedereen gedag gezegd. En nadat ik de jongens in Lemmer had afgezet lag ik rond 06.30 met een voldaan gevoel in bed, wat een gruwelijke avond was het _o_!

Dan de plus en minpunten op een rijtje:

Pluspunten:
-Locatie
- Geluid
- Alle setjes
- Alleen maar dikke tracks gehoord
- Oudere tracks die gedraaid werden
- Mixwerk van Diabolic & Thera
- De spacetracks die Geck-O draaide
- Sfeer
- Losgaangehalte van het publiek en DJ's
- Vlotte bediening bij de barren
- Gezelligheid met bekenden
- Gratis Theracords-armbandje

Minpunten:
- De buikpijn aan het begin van de avond

8 opmerkingen

Goed verslag, ben het eens met de pluspunten :D
Uitspraak van keessonnema op zondag 3 november 2013 om 19:31:
Goed verslag, ben het eens met de pluspunten :D


Thnx! :)
Leuk verslag! Leuk om de beleving van de gasten bij ons eens te zien :)
Uitspraak van 'M.rk op dinsdag 5 november 2013 om 18:29:
Leuk verslag! Leuk om de beleving van de gasten bij ons eens te zien


Thnx! De sfeer was top (Y)
Top verslag idd! Sfeer standaard bovengemiddeld in Sans :lief:
Uitspraak van Oanus op woensdag 6 november 2013 om 09:05:
Top verslag idd! Sfeer standaard bovengemiddeld in Sans :lief:


Thnx!
ben altijd wel een uur bezig om jou verslagen te lezen :lol:

houd eigenlijk niet echt van hardstyl e.d. maar door jou manier van schrijven wordt ik nieuwsgierig en ga ik allerlei platen die je noemt opzoeken :P
Uitspraak van itsmagic' op vrijdag 8 november 2013 om 17:50:
ben altijd wel een uur bezig om jou verslagen te lezen :lol:

houd eigenlijk niet echt van hardstyl e.d. maar door jou manier van schrijven wordt ik nieuwsgierig en ga ik allerlei platen die je noemt opzoeken


Haha leuk om te horen :D