Partyflock
 

Verslag van Project N50, 28 september 2013

door , gepubliceerd op
Vandaag was het zover, na maandenlange voorbereiding was het tijd voor het moment suprême : Project N50!
De sound en licht check was gisteren succesvol verlopen, dus iedereen was klaar voor weer een topeditie!
Bij deze editie van Project N50 zou het podium een grote rol spelen. Het doel was om het podium er uit te laten springen. Opeen gestapelde kuubskisten, met daarin moving heads, oftewel draaiende lampen. Daarnaast waren er de nodige LED schermen aanwezig.
Bij de entree stonden verlichte ubc's, en werd het logo van Project N50 op de loods geprojecteerd. Het zag er allemaal sfeervol uit!
Elke DJ mocht 2 vrijkaarten weggeven. Geck-O had hiervoor een originele actie bedacht. Iedereen kon een plaatje van een kat posten, en de leukste inzending won de tickets.

Om 20.30 waren de 1e bezoekers al onderweg. Nadat de laatste dingetjes geregeld en gecheckt waren kon voor iedereen het feest beginnen!

21.00-22.00 Razcal
Razcal trapte af op de 8e editie van Project N50. Hij draaide een opwarmsetje van verschillende soorten Dance muziek met o.a. tracks van Showtek. Tijdens deze set kwamen de 1e bezoekers binnen om even de spieren warm te draaien.

22.00-23.00 E-Q-Lizer (Winnaar DJ Contest)
Als 2e DJ op de timetable stond de winnaar van de DJ Contest, E-Q-Lizer!
Op zijn social media had hij al verkondigd dat hij flink wat oudere tracks zou gaan draaien. Hij draaide o.a. Angel, Blame It On The Music, We Be Kickin' Bass!, Natural, A Kay A (EHM Mix), A Complex Situation, Like Thiz, Rock Civilization, Lockdown (2011 Edit), Attack Again, Partylover (Sydney Mix), Warphole, Reloaded (Part 2), en Cocaine MF (Alpha² Rmx). Deze set zorgen voor een logische opbouw op de timetable. Terwijl Razcal nog aan het draaien was stond E-Q-Lizer al te popelen om het podium te beklimmen. Naast een paar vrienden had hij ook zijn ouders meegenomen. Het publiek reageerde goed op de set van E-Q-Lizer, en de interactie met het publiek was ook zeer aanwezig.

23.00-00.00 Blackburn vs. Geck-O
Dan was het de beurt aan 2e DJ's die Theracords representeren : Blackburn vs. Geck-O!
Dit werd Geck-O's 2e x op rij dat hij op Project N50 mocht draaien. Vorig jaar draaide hij 2x, 1 uur solo en 1 uur in combinatie met Chris One.
Na de oudere tracks in de vorige set draaiden Blackburn & Geck-O een voornamelijk melodieuze set, waar ook oudere platen zoals I Will Growl gedraaid werden. De zaal was zich inmiddels langzaam aan het vullen. De sfeer was het steeds meer in aan het komen, daar waren de tracks 2-1 en Space Jam een juist bindmiddel voor. Beiden tracks bevatten veel drive, en met ieder hun unieke stukjes. De break van 2-1 bestaat uit een radiofragment van de WK wedstrijd Nederland - Argentinië. Jack van Gelder zorgde hier voor het commentaar, en ging compleet uit zijn dak op het moment dat Bergkamp de 2-1 binnenschoot. Het '2-1' werd door heel wat mensen in de zaal gescandeerd. Space Jam bevat samples van muziek waar het woordje 'jam' inzit, namelijk : Michael Jackson - Jam, de Jellyfish Jam uit Spongebob, en 2 Unlimited - Get Ready For This. Daarnaast draaiden zij tracks als The Greatest Show On Earth (Alphaverb Rmx), Skinner, AHA, Because We Can (Geck-O Rmx), Feet To The Beat, en We Won't Die (Blackburn Rmx).

00.00-01.00 Frequencerz

Na het duo Blackburn vs. Geck-O was het opnieuw tijd voor een duo : Frequencerz! Frequencerz openden met een eigen remix van Phillipe Rochard - The World. Deze track werd zeer goed ontvangen door het publiek, en vanaf dat moment ging het dak er compleet af! Frequencerz reageerde daar op en bouwden er een feestje van achter de DJ-booth. Er hing een vriendelijke en relaxte sfeer. De gehele set van Frequencerz bevatte veel drive met tracks als Rockstar, Fight For Survival, Delusion, Fatality, One Of A Kind, Freakz At Night, Get The Mean, We Don't Give A Fuck, For The Street, Revolution (Live Edit), Answers (Adaro Rmx), Bitch (Crypsis Rmx), en Insanity.

01.00-02.00 Zany
In navolging van Frequencerz stond er opnieuw een Fusion DJ op het programma : Zany!
Zany draaide in zijn set ook oudere platen zoals Do You Want Heavy, Who's Calling (Zenith DJ Edit), en Dark Symphony. Deze set werd ook goed ontvangen door het publiek, waar ook de sfeermaker Dikke Vette Bassplaat in gedraaid werd. Het 'left-right' momentje werd door bijna de gehele zaal meegedaan, wat voor een enorme goede sfeer zorgde. Zany draaide ook nog platen als Causing Hysteria, Sorrow, Octavus Augustus (Zany Rmx), Never Scared, Break Down Low, Godz Powerrr! , Der Rammaschine, Universe, Strike, Redeeming Light (Dreamvillage Anthem 2013), Trapped, Struggle For Existence (Live Edit), en Clap You.

02.00-03.00 Solutio & The I's vs. Prefix & Density
Dan was het tijd voor een unicum op Project N50. Voor het eerst draaiden er 2 duo's samen, daarnaast is het ook voor het eerst dat zij samen stonden te draaien. Aan de ene kant had je Solutio & The I's van TiLLT Records, en aan de andere kant Prefix & Density van Theracords. Voor Solutio & The I's was het hun 2e keer op Project N50. In 2009 openden zij als upcoming DJ's het feest, vlak nadat ze de Mythica DJ Contest gewonnen hadden. De afgelopen week hadden zij naast Tanya een 2e track afgerond die vanavond voor het eerst gedraaid zou worden. Tijdens vorige edities liep het tijdens de laatste set al snel leeg, maar dat was vanavond niet het geval. De zaal bleef tot het einde goed gevuld. De sfeer zat er nog steeds goed in. Veel mensen waren aan het genieten, wat ook gold voor de DJ's op het podium. MC Da Syndrome was de hele avond het publiek al aan het opzwepen en maakte er zelf ook een feestje van.
Er werd in deze set rauw gedraaid met tracks die veel drive bevatten : Milita, The Future, Mistress, Lost, Upgrade The Noize (Solutio & The I's Rmx), Tanya, Soundwaves, The Record Breaking, The Purest, Welcome The Darkness, Ravage, Masters, City Of Q-Base (2013 Edit), Arise (The Beholder & Zany Rmx), Unleashed, en Easy Killer (Loudness Edit). Op het einde van de set kwamen er nog de nodige Hardcore platen langs, zoals Gas Met Die Zooi (Tha Playah Rmx). De sfeer zat er zo goed in dat er nog 25 min. werd doorgegaan. Omdat er weinig ruimte voor 4 man achter de draaitafels was, besloten zij voor op het podium los te gaan.

Tegen een uur of 03.25 klonken de laatste beats door de speakers en het was het feestje alweer afgelopen.

Dit was de 8e editie van Project N50. Iedereen bedankt voor een geweldige en sfeervolle avond!

9 opmerkingen

Leuk verlsag ;) Kleine kanttekening: space jam bevat NATUURLIJK ook samples uit de track Space Jam ;)
Uitspraak van The Skribbler op maandag 30 september 2013 om 23:01:
Leuk verlsag ;) Kleine kanttekening: space jam bevat NATUURLIJK ook samples uit de track Space Jam


Thnx! Wat jij bedoelt zit in de track Get Ready For This van 2 Unlimited ;).
laatste aanpassing
Ohja klopt... Foutje moet kunnen :P
Uitspraak van The Skribbler op dinsdag 1 oktober 2013 om 12:04:
Ohja klopt... Foutje moet kunnen


Haha dat is menselijk :P
Artiest Eluzive
Was er pas om half 2 :P . Vond dat er vaag volk was, vooral vooraan wisten heel veel mensen volgens mij niet eens meer hoe het feest überhaupt heette, maargoed. Was wel erg gezellig idd. Akoestiek daar is erg slecht, maar ik kon 't er wel mee doen het laatste uur :)
(Y) Leuk verslag

Het was een avond ver boven mijn verwachtingen. In tijden niet zo hard losgegaan en de lichtshow was super (Y)
Uitspraak van G1LL op woensdag 2 oktober 2013 om 12:31:
Was er pas om half 2 :P . Vond dat er vaag volk was, vooral vooraan wisten heel veel mensen volgens mij niet eens meer hoe het feest überhaupt heette, maargoed. Was wel erg gezellig idd. Akoestiek daar is erg slecht, maar ik kon 't er wel mee doen het laatste uur

Beter laat dan nooit ;). Gezelligheid was top (Y)

Uitspraak van Oanus op vrijdag 4 oktober 2013 om 11:10:
(Y) Leuk verslag

Het was een avond ver boven mijn verwachtingen. In tijden niet zo hard losgegaan en de lichtshow was super


Thnx! Wij waren ook erg tevreden over de lichtshow :)
Ik lees altijd jouw verslaglegging van de polderfeestjes en sta er toch iedere keer versteld van hoe jij al die platen onthoudt die er gedraaid zijn?! Volgensmij hou je stiekem een kladblokje bij :P
Uitspraak van :woep:Corine op dinsdag 8 oktober 2013 om 19:47:
Ik lees altijd jouw verslaglegging van de polderfeestjes en sta er toch iedere keer versteld van hoe jij al die platen onthoudt die er gedraaid zijn?! Volgensmij hou je stiekem een kladblokje bij


Dat klopt idd ;). Ik vind het fijn om naderhand te weten wat er gedraaid is, zo kan ik dat in mijn verslag verwerken. Maar er zijn ook nog genoeg platen die mij thuis te binnen schieten haha :P