Partyflock
 

Verslag van Last World Festival, 13 juli 2013

door , gepubliceerd op
Last World Festival
30 mei 2013
2 weken geleden had ik samen met Tom besloten dat we naar Last World zouden gaan. We hadden vernomen dat Theracords een eigen stage zou gaan hosten op dit festival in België! De line up loog er niet om. Naast de DJ’s van Theracords waren er ook een aantal gast DJ’s aanwezig zoals Mind.Illusion, Activator, Tuneboy, Tatanka, AVIO, E-Force, en Titan. Vooral de keuze om Mind.Illusion, Activator, Tuneboy en Tatanka te laten draaien vond ik zelf verassend. De connectie van deze DJ’s met Theracords had ik zelf niet snel gelegd.

Last World zou mijn 1e feest in België worden, dus ik keek er erg naar uit hoe ik dit zal gaan ervaren.
De afgelopen week kregen we te horen dat Danny, Dominick, en Jordy ook zouden gaan, zij konden met ons mee rijden. Nadat we als laatst Jordy in Eindhoven opgepikt hadden konden we koers zetten richting Lommel, om uiteindelijk om rond 14.45 het terrein te betreden. Het weer was uitstekend vandaag, maar daar zouden we vandaag niet al te veel van kunnen genieten omdat de Theracords stage in een tent was. Persoonlijk vind ik dat zelf prettiger, ondanks dat het altijd een zweethok wordt. Van de hele dag in de zon staan wordt ik zelf behoorlijk gaar, en heb ik de puf niet meer om los te gaan.

14.00-15.30 Mind.Illusion vs. Cellrock (Concrete Canyon)
We waren nog net op tijd om nog een half uur van de openingsset mee te pakken. Er was mij al meteen een groot pluspunt duidelijk, namelijk het geluid! Wat stond dat bruut afgesteld, heel zuiver en goed hard. Ik was wel blij dat ik mijn oordoppen mee had. Mede door dit geluid kwamen een aantal tracks enorm goed tot hun recht, namelijk : R3tro (die reverse (L)), Get Up, Cellphone, en Speakers On Rec.
Al gauw kwam ik ook nog andere bekenden zoals Jos en Jeffrey tegen. Het was heerlijk om na 2 uur gereden te hebben even mijn benen te bewegen, maar na deze set moest ik even een pauze nemen. De warmte was zelfs zo erg dat ik na 1 plaat rustig los te zijn gegaan al het zweet om mijn voorhoofd stond. Verder kwamen o.a. Takin’ Off, en Barricade langs.

Pauze
Tijdens de pauze gingen we muntjes etc. halen, en even wat drinken en eten. Verder gingen wij ook het terrein even verkennen. Als je de plattegrond erbij pakte leek het net alsof alles erg ver uit elkaar lag, maar niets was minder waar. Dat was dus al meteen het volgende pluspunt, de afstanden tussen alle stages en barren. De plattegrond ziet er net zo uit als op Defqon.1, maar daar zijn de afstanden toch net een stuk groter. Nadeel was alleen dat je moest betalen om naar de wc te gaan, de organisatie had beter dit bedrag bij de prijs van het kaartje kunnen verrekenen.

15.30-16.30 Activator (Concrete Canyon)
Nadat we even bijgekomen waren liepen we terug naar de Theracords stage, waar op dat moment Activator aan het draaien was. Ik hoopte dat er ook nog wat oudere Activator tracks voor bij zouden komen, want van zijn recentere tracks ken ik er niet zoveel. Ik hoorde dus aardig wat onbekende tracks, die er goed op knalden. De tent begon inmiddels langzaam vol te lopen, hierdoor werd het warmer en warmer. Big Fat Pancake, Wesker, Let The Bodies Hit The Floor, en zijn nieuwe track Sparta staken er bij mij bovenuit.

16.30-17.00 Geck-O Live (Concrete Canyon)
Ik had bij de set van Activator even mijn energie bespaart voor de set die erna zou komen, namelijk de live-act van Geck-O! Ik was benieuwd wat hij voor ons in petto had. Ik verwachtte van tevoren dat hij regelmatig met het miauwen van een kat zou teasen, aangezien hij daar recent een plaatje van op zijn Facebook gepost had. Hij opende met Oh. All Night. Ik vond het prima dat Geck-O vrij vroeg op de dag stond, aangezien het grootste gedeelte van deze set melodieus was. Op een gegeven moment draaide hij een plaat waarvan de melodie mij heel erg bekend voor kwam, maar die ik even niet kon plaatsen. Daarna hoorde je opeens : Kijk daar heb je Samson Samson, en ik wist genoeg. Geniale tool :lol:. Er staken 2 tracks metershoog boven uit, namelijk een mashup van Assquake en How Low Can You Go, en Space Jam. Ik had Soul Train als openingsplaat verwacht, en 2-1 draaide hij natuurlijk niet om het feest in België gehouden werd. Verder draaide hij Because We Can (Geck-O Rmx), All Night (Pretty Fly Edit), Hangover (Geck-O Bootleg), Unison, Aha, Tribal Dance, Broken Glass, en Body Flow. Was mooi om te zien hoe Geck-O stond te genieten van zijn set!

17.00-18.00 Tatanka (Concrete Canyon)
Terwijl Tatanka zijn 1e track Insane (Tatanka Rmx) draaide besloot ik buiten even frisse lucht te halen.
We besloten buiten recht voor de tent te gaan zitten zodat we nog meegenieten van deze set. Daar hoorde ik o.a. Check Out The Drop, The Haunter Of The Dark, The Record Breaking, Wild Wild West en S.T.F.U. langs komen.

17.30-18.30 Kold Konexion (Main Stage)
Na een half uur besloten wij even naar de main te gaan, waar op dat moment Kold Konexion aan het draaien was. Deze DJ van Minus Is More is al een tijd lang buiten beeld geweest qua gigs en producties. Eerder was hij bekend geworden van de collabs met Crypsis : Dust In Your Eyes en Sonic Sabotage. Zelf heb ik hem 4 jaar geleden eens horen draaien in Takens. Op het moment dat wij aankwamen draaide hij Face Me, dat was een leuke binnenkomer! Vervolgens draaide hij Copies Are Faking, een gouwe ouwe! De sfeer was op de main behoorlijk dood, het leek net alsof iedereen van een begrafenis weer kwam. En als je uit je plaat ging werd je aangekeken alsof je niet goed wijs was. Nadat hij Down Low en Antidote (Crypsis & Chain Reaction Bootleg) gedraaid had besloten we terug te gaan naar de Theracords Stage.

18.00-19.00 Prefix & Density (Concrete Canyon)
Prefix & Density trapten goed af door een oude Headhunterz Wotnotwoz te gaan draaien, dat was errug fijn! Vervolgens draaiden ze ook oude bazenplaten als Shreek en Let’s Get Durty _o_. De sfeer op de Theracords stage was over het algemeen vrij goed. Als je op de goede plek stond zag je veel losgaande mensen, dat was erg tof om te zien. Als de DJ’s dan ook nog een duit in het zakje doen komt dat de sfeer natuurlijk ook meer ten goede. Van tevoren hoopte ik dat Eternal Bliss van The Geminizers vandaag langs zou komen, wat een bazenplaat is dat zeg _o_. Deze track heeft veel B-Front invloeden (sfeer, melo en drive). Prefix & Density gooiden deze erop, en ik wist even niet waar ik het zoeken moest. En daarna kwamen ook nog Sloopvergunning (Phuture Noize Zaagtool) en Soundwaves langs, waardoor je mij echt op kon vegen. 3 fantastische platen allemaal na elkaar _o_. De nieuwe tracks klonken ook bruut, waarvan ik Masters als enige van naam ken. Verder draaiden zij La Musica, Trigger, Suprise, How Much Can You Take, Fire Power, Barricade, Tanya, Run & Gun, Bring It Down, Make Up Your Mind, en Bringin’ The Funk.

Pauze
Na de set van Prefix & Density besloten opnieuw een pauze in te lassen. Inmiddels was de zon minder fel geworden waardoor het lekker koel was. We namen ook nog een kijkje bij The Outside Agency. Ik vind zelf een paar Industrial tracks tegen het einde van een Hardstyle set tof, maar een heel uur lang gaat mij na een tijdje vervelen. De smoothies waren ook een pluspunt, en vooral die man die achter de bar stond. Wat een held was dat zeg _o_.

20.00-21.00 Phrantic vs. Blackburn (Concrete Canyon)
Na de pauze waren wij voldoende uitgerust, en waren wij klaar voor de set van Phrantic vs. Blackburn.
De openingsplaat was De openingsplaat was Geck-O & Blackburn - Heppiedepeppie, een vrolijke melodieuze plaat. Ik vond het erg gaaf dat Pan-Demic gedraaid werd. Aan het begin van de set kreeg ik toch een enorme inkakker waardoor ik even rustig aan gedaan had, dat kwam mij tegen het einde van de set goed uit. Ook Phrantic & Blackburn draaide wat oudere platen zoals Godz Powerrr! , The Noisemaker, en Zero Hour. The 4th Kind, Quakers, Stay Alert, en als afsluitplaat The Hard Way staken er bovenuit. Echt tof dat ze daar mee afsloten, wat een gevoel zit er in die plaat (L). Verder draaiden zij Open Your Mind, On With The Show, Hunt Down, Overdose, In Your What? , In The Mix, en X-Rated (Geck-O Bootleg) (Phrantic Edit). Jammer dat Without Warning niet gedraaid werd. Phrantic & Blackburn gingen goed los achter de decks. Phrantic had op een gegeven moment een paardenmasker opgezet :lol:. Tijdens deze set viel het mij opeens op dat DV8 niet meer op het podium stond, maar een stagemanager had de microfoon overgenomen. Later bleek dat DV8 naar de main was gegaan omdat daar Donkey Rollers hun live-act draaiden. Persoonlijk had ik liever MC Da Syndrome in de Concrete Canyon gehad, en DV8 op de main. Dan had je 1 iemand extra die losging op de stage.

21.00-22.00 AVIO (Concrete Canyon)
Tijdens deze heb ik het merendeel rustig aangedaan, en ben ik af en toe een rondje gaan lopen. De laatste 2 platen waren meteen mijn toppunten van de set : Play The Games (Make The Rules Edit) en Under Attack _o_. Verder kwamen Klubbsound, T.B.A., Roots Of Evil (Live Edit), C (Crowd Analyzer), Hypercontraction, en Stimulate Your Curiosity langs. Tijdens deze set was er een klein smetje op het feest. Er waren een aantal mensen die met elkaar op de vuist gingen. Zo triest dat dat op een feest gebeurd, iedereen komt om een leuke dag te hebben en dan gebeurd er dat.

22.00-22.30 Thera Live (Concrete Canyon)
Dan was het de beurt aan mister Theracords himself, Thera! Ik had midden voorin een goed plaatsje uitgezocht tussen de losgaande mensen (Y). Hij opende met een edit van Don’t Back Down, de toon was meteen al gezet! Dit werd gewoon een half uur nonstop rammen! Erg tof dat Two & A Half Kings gedraaid werd, ik heb die plaat al 2 jaar lang niet meer gehoord. Ik heb hem wel eens aangevraagd bij Thera, maar hij gaf de voorkeur om nieuwe platen te gaan draaien. Wat een drive zit er in die mid-intro _o_. Thera vertelde later dat hij samples van No Limit erin had gestopt, maar daar heb ik totaal niks van mee gekregen tijdens de set. Het tempo zat er ook behoorlijk in, je had nauwelijks tijd om adem te halen. En nadat hij The Battle (Live Mix), Trespassing (Live Mix), en Do The Happy Face gedraaid had was ik helemaal kapot, maar het was het wel waard (L). Verder kwamen The Coast (Is Clear), Goddamn Therafied (Theracords Live Mix), Celebrate, Surreal, Welcome (Live Mix), en The Sexuall Thrill (Thera Core Live Mix) langs. Thera blijft ook een ware entertainer achter zijn decks. Tijdens Trespassing liet hij steeds zijn ‘calculator’ aan het publiek zien om te kijken hoeveel kans er op success was :lol:.
Ook deze set was weer een gruwelijk vet!

22.30-23.30 E-Force (Concrete Canyon)
Na de sloopset van Thera moest ik opnieuw weer even bijkomen. Terwijl E-Force met Kick Back (E-Force Rmx) opende besloot ik even een frisse lucht te halen. Maar na Kick Back kwam opeens Rockstar langs, dus ik besloot dat maar even uit te stellen. Nadat hij Sorrow gedraaid had gingen we even een rondje over het terrein lopen. Om 23.15 was weer terug bij de Theracords stage om nog een kwartier van de set mee te pakken. E-Force draaide verder Attention, Second Nightmare, Massacre, Satana, Strike, The Record Breaking, Dark Ages, Liberty, een nieuwe solo plaat en God’s Child. Daarna hij Torture, waarvan de 2e climax de Hardcore edit was. E-Force sloot waardig af met een Hardcore edit van Masterclass.

23.30-01.00 Degos & Re-Done vs. Titan en Degos & Re-Done vs. Thera 01.00-01.20 (Concrete Canyon)
Dan was het helaas alweer tijd voor de laatste set van de avond. De openingsplaat was meteen al raak voor een absolute beukset : You Know. Ik had in 1e instantie weer een plekje voorin gevonden, maar door de drukte gingen we wat verder naar achteren staan. Er werd in deze set net zoals de hele dag gruwelijk gedraaid, stuk voor stuk dikken platen. Wat te denken van : Demon In Me, Fatality, Furious, Everything Changes, This Mind, Hardstyle Matters (Delete Rmx), Formula (2012 Edit), Trapped (Titan Rmx), Connected, Out Of Control, The 4th Kind, Outside The Box (Live Edit), Big Fat Pancake, Fade To Black, Trapped, Dark Symphony, Funky Shit (Degos & Re-Done Rmx), Born To Fight, Remember Me, Pattern 2, Morphine Attack, Euphoria, The Main MF, Delusion, Bloodshed, The Purest en Black Demon. De bedoeling was dat het om 01.00 zou stoppen, maar niets was minder waar. Om 1 uur vergezelde Thera Degos & Re-Done om nog 20 min. door te draaien, waarmee er met Done With My Stash (Theracords Live Mix) afgetrapt werd. Daarna kwamen er wat, voor mij onbekende, Hardcore tracks langs. Ik had zelf voorspeld dat Thera zou gaan eindigen met Oh My Sun, en ja hoor daar kwam ie! Mijn laatste restje energie beukte ik eruit :P.

We besloten de eindshow en vuurwerk backstage op de parkeerplaats te gaan kijken, om daarna richting huis te gaan. Uiteindelijk lag ik pas om 6 uur met een voldaan gevoel en spierpijn in bed.

Dan de plus en minpunten op een rijtje:

Pluspunten:
- Groep waar ik mee was
- Geluid bij de Concrete Canyon
- De sets van Geck-O Live, Prefix & Density, Phrantic vs. Blackburn, Thera Live, en Degos & Re-Done vs. Titan
- Het plezier wat de Theracords DJ's uitstraalden tijdens hun set
- Het losgaan van de Theracords DJ's
- Het entertainen van Thera tijdens zijn set
- Afstand tussen de stages en barren
- Weer
- Aardig wat bekenden gezien en wat nieuwe mensen ontmoet
- Alleen maar dikke tracks gehoord
- De oudere platen die regelmatig langs kwamen
- Vlotte bediening bij de barren en eetkraampjes
- Bar in de tent zelf bij de Concrete Canyon
- Smoothies (en de relaxte donkere man achter de bar)
- Genoeg relaxplaatsen waar je even kon zitten.
- Over het algemeen een goede sfeer, en aardig wat losgaande mensen gezien
- Locatie
- Geen drukte

Minpunten:
- Vechtpartij tijdens de set van AVIO
- Betalen voor de WC
- Het publiek op de main
- Tegen het einde van de middag geen water meer beschikbaar bij de WC's

9 opmerkingen

Leuk om terug te lezen. :D

Ik zat nog te denken wie Copies are Faking ook alweer draaide, want dat is toch wel een erg vette plaat! Maar dat was dus gewoon op de main, waar wij wél flink los gingen tussen de massa. :P
Uitspraak van zQz op zondag 14 juli 2013 om 23:35:
Leuk om terug te lezen. :D

Ik zat nog te denken wie Copies are Faking ook alweer draaide, want dat is toch wel een erg vette plaat! Maar dat was dus gewoon op de main, waar wij wél flink los gingen tussen de massa. :P


Thnx! Ja klopt idd, die klapte er goed op :D
Hdi vent bij de smoothies bar was echt tof inderdaad :P, mooi feest!
Artiest {SHOWLIST artist 67579, 106929}
20.00-21.00 Phrantic vs. Blackburn (Concrete Canyon)
Na de pauze waren wij voldoende uitgerust, en waren wij klaar voor de set van Phrantic vs. Blackburn.
De openingsplaat was Twist & Shout van The Pitcher, een geinige plaat. Ik vond het erg gaaf dat Pan-Demic gedraaid werd. Aan het begin van de set kreeg ik toch een enorme inkakker waardoor ik even rustig aan gedaan had, dat kwam mij tegen het einde van de set goed uit. Ook Phrantic & Blackburn draaide wat oudere platen zoals Trigger, Godz Powerrr!!, The Noisemaker, en Zero Hour. The 4th Kind, Quakers, Stay Alert, en als afsluitplaat The Hard Way staken er bovenuit. Echt tof dat ze daar mee afsloten, wat een gevoel zit er in die plaat . Verder draaiden zij Open Your Mind, On With The Show, The Hunt, Overdose, In Your What?!, In The Mix, Set It Off, en X-Rated (Geck-O Bootleg) (Phrantic Edit). Tijdens deze set viel het mij opeens op dat DV8 niet meer op het podium stond, maar een stagemanager had de microfoon overgenomen. Later bleek dat DV8 naar de main was gegaan omdat daar Donkey Rollers hun live-act draaiden. Persoonlijk had ik liever MC Da Syndrome in de Concrete Canyon gehad, en DV8 op de main. Dan had je 1 iemand extra die losging op de stage.Openingstrack was Geck-o & Blackburn - Heppiedepeppie :P
Trigger en Set It Off hebben wij (volgensmij) niet gedraaid! En de correcte titel van the Hunt is: 'Hunt Down' :)

Verder een erg leuk verslag om te lezen weer! :D
Uitspraak van Jupoter op maandag 15 juli 2013 om 01:20:
Hdi vent bij de smoothies bar was echt tof inderdaad :P, mooi feest!

Ja was gezellig! :D

Uitspraak van Bart Peters op maandag 15 juli 2013 om 03:15:
Openingstrack was Geck-o & Blackburn - Heppiedepeppie :P


Oh ik dacht dat het Twist & Shout was, met die vocals :P.

Uitspraak van Bart Peters op maandag 15 juli 2013 om 03:15:
Trigger en Set It Off hebben wij (volgensmij) niet gedraaid! En de correcte titel van the Hunt is: 'Hunt Down' :)

Ik hoorde ze wel voorbij komen maar ik wist niet meer precies wie ze gedraaid hadden. Volgens mij kwam Sasha F - Dark World dan wel bij jullie langs dan. Aha ik wist dat iets met Hunt was ;), klonk goed!


Uitspraak van Bart Peters op maandag 15 juli 2013 om 03:15:
Verder een erg leuk verslag om te lezen weer! :D

Thnx! Tof om te zien hoe je los ging, en Phrantic ook met dat paardenmasker haha :D.
laatste aanpassing
Uitspraak van TheHardstyleHolland op maandag 15 juli 2013 om 14:33:
Leuk verslag weer man! Beste setje was ver uit Geck-o!


Thnx man, was een geslaagd weekend! Die van mij was Thera Live.
Uitspraak van D-O-M-O op maandag 15 juli 2013 om 18:06:
Thnx man, was een geslaagd weekend! Die van mij was Thera Live.


Idem dito, al kon ik die van blackburn vs phrantic en degosredone vs titan ook echt lekker!
Uitspraak van Jupoter op woensdag 17 juli 2013 om 23:45:
Idem dito, al kon ik die van blackburn vs phrantic en degosredone vs titan ook echt lekker!


Ja klopt!