Partyflock
 

Verslag van Loudness, 20 april 2013

door , gepubliceerd op
Loudness
21 april 2013
Na 2 weken geen feesten te hebben gezocht was het vanavond weer tijd voor 1 van de dikste indoor feesten van Nederland : Loudness! Ditmaal was het voor de 2e keer in het Klokgebouw. Het zou mijn 5e x Loudness worden, een vaste prik dus! De laatste editie in de Maassilo was al sick, dus ik had hoge verwachtingen van vanavond! Naarmate de week ten einde liep kreeg ik steeds meer zin in Ik heb zelf geen voorkeur qua locatie. Zowel het Klokgebouw als de Maassilo heeft iets undergrounds/industrieels wat mij aanspreekt. Het geeft in mijn ogen het feest een bijzondere lading mee.

Ik had van tevoren thuis de timetable al een beetje doorgespit om te kijken welke DJ's ik sowieso mee zou gaan pakken. Uiteindelijke kwam ik tot de conclusie dat ik de sets van Blackburn, B-Front, Thera & Yuna-X en Wavolizer sowieso niet kon missen!

Rond een uur of 22.45 waren bij het Klokgebouw aangekomen. Het is erg handig dat er pal naast het Klokgebouw een parkeergarage zit. Er waren bij de ingang veel beveiligers aanwezig zodat het fouilleren en kaartjes scannen vlot opschoot. Voordat we konden gaan beginnen met feesten haalden wij eerst onze muntjes, om daarna naar zaal 2 te gaan lopen.

22.00-23.00 Stereotuners (Stage 2)
Ik merkte dat de voetbalwedstrijd van 's middags en het lange rijden ervoor gezorgd hadden dat mijn benen nogal zwaar aanvoelden, dus besloot ik eerst rustig aan te gaan doen. Ik was qua locatie meteen alweer verkocht, wat een atmosfeer hangt hier! Over het geluid was ik zelf aan het begin van de avond niet te spreken. Het galmde ontzettend waardoor de kicks en bass erg overheersend waren zodat je de sounds niet meer goed kon horen. Tijdens deze set heb ik vooral gesocialized met de mensen met wie ik was en andere bekenden. Stereotuners draaiden o.a. Brutal, Dead Of The Night, Crucifix, Dangerous Beat en The Record Breaking

23.30-00.30 Secret Unity (Stage 2)
Ik had zelf nog nooit van Secret Unity gehoord, dus ik liet mij graag verassen. Tom wou de hele avond erg graag in zaal 2 staan omdat hij de meeste DJ's in zaal 1 al vaak gehoord heeft. Ik vind het een super goed idee dat b2s minder bekende DJ's de kans geeft om op een feest als Loudness te gaan draaien. De mannen van Secret Unity gingen goed los, die langere jongen ging á la Adaro los :P. Bij de vorige editie in de Maassilo was het al goed uitgepakt. Secret Unity draaien een erg fijn setje met o.a. : Dead Of The Night, Tritolo (Yellow Compound Mix), Attention, Liberty, Drug 'N Roll, The Record Breaking, Pattern 2 en Mistress.

00.30-01.30 Blackburn (Stage 2)
Het was tijd voor de 1e DJ waar ik erg naar uitkeek, Blackburn! De afgelopen week had hij een interview met b2s en daar kon je al goed merken dat hij er naar uitkeek. Tijdens de vorige Loudness was het zuur dat ik tijdens de set van Blackburn een dikke enkel had omdat ik onderuit getrapt was, maar vandaag kreeg ik een herkansing:D. Blackburn weet altijd gevarieerde setjes neer te zetten met een combinatie van oudere en nieuwe tracks. De openingstrack was het Bassleader Anthem van Noisecontrollers. Tijdens deze set zag ik aardig wat mensen losgaan, dat was mooi om te zien! Het geluid was inmiddels ook bijgesteld, en de galm was eruit gehaald. Ik vond het erg verassend dat The Greatest Show On Earth (Alphaverb Rmx) als 2e track langs kwam, die had ik al een tijd niet meer gehoord. Ik kreeg flashbacks naar het moment dat Alphaverb 'm draaide op Hardbass 2011. Die melo in de mid-intro en outro (L). De klappers volgden elkaar in een rap tempo op, ik kreeg haast geen tijd om adem te halen :P. De nieuwe Blackburn & Yuna-X, genaamd Shelter kwam ook nog langs. Die klonk erg dik, en ik denk dat ik 'm steeds vetter ga vinden naarmate ik 'm vaker ga luisteren. De drive in de tracks die langskwamen was enorm:O. Denk aan Stay Alert, Overdose, Nightmare, Pwoap (Live Mix), Chemical, The Main MF, X-Rated (Geck-O Bootleg), In Your What? , Pulse (Catatonic Overload Rmx), Crisis, Spectral, Without Warning, en Time Travel. Verder kwamen ook On With The Show en The Shade langs.
Wat een bazenset was dit _o_

02.00-03.30 B-Front (Stage 1)
Van 01.30 tot 02.00 kwam ik even op adem van de set van Blackburn. Tom bleef in zaal 2 staan, maar Thijs en ik wilden liever naar de set van B-Front. Op het moment dat ik zaal 1 binnen liep merkte ik al meteen dat het geluid hier veel harder stond afgesteld dan in zaal 2. Uiteraard was het hier ook een stuk drukker dan in zaal 2. Het lukte mij uiteindelijk toch een mooi plaatje rechts vooraan te vinden, waar ik genoeg ruimte had om los te gaan. De sfeer was daar echt geniaal, het plezier straalde er van af! Daar was B-Front natuurlijk verantwoordelijk voor met al die klappers die hij erop gooide. Van tevoren weet je natuurlijk al wat B-Front zoal zou gaan draaien, maar daar ben ik nog lang niet op uitgekeken. De sfeer die hij in zijn platen weet te leggen is enorm. Stuk voor stuk pareltjes (L). B-Front stond zelf ook zwaar te genieten achter de decks, tof om te zien:D. Er waren een paar platen die er enorm bovenuit staken en dat waren Worth Fight For (Qapital Anthem), Scary Noises, Demons In Me, Victims Of The Same World, Unlocked, en de collab met High Voltage. De kicks van Unlocked, en de screeches van de collab met Hight Voltage zijn echt sick:O! Verder kwamen Fatality, State Of Perfection, Octavius Augustus (Zany Rmx), The New God, Revolution (Live Edit), Evolution, Clap You, Mysterias, Magic, Undiscovered, Attention, Symphony Of Sound, Audiometric, Delusion, One Of A Kind, Pattern 2, Chemical, en God's Child langs. Ook dit was een bazenset _o_

03.30-04.30 The Geminizers (Stage 2)
Na de set van B-Front besloten we een kort uitstapje naar zaal 2 te maken, waar The Geminizers aan het draaien waren. Het was wel even wennen dat het geluid hier een stuk minder hard stond. We bleven in zaal 2 staan totdat Thera & Yuna- in zaal 1 aan de beurt waren. The Geminizers draaien o.a. Explores Of The Mind (Live Edit), Bassleader (Raw Anthem 2013), Bring It, Delusion, Satana en Back Again. Het Bassleader Anthem is van Chain Reaction. De sounds en kicks lijken erg op die van The Record Breaking.

04.00-05.00 Thera & Yuna-X (Stage 1)
Ik had enorm veel zin in deze set, en keek er naar uit hoe de combinatie van Thera en de live-vocals van Yuna-X zou uitpakken. Het was niet de 1e x dat deze combinatie werd toegepast, ook op The Qontinent 2012 was dit het geval. Wij besloten weer op rechts vooraan te gaan staan. De sfeer was nagenoeg hetzelfde als bij B-Front :D. De openingsplaat was de Loudness Live Mix van It's A Fine Day. Een soort gelijke edit draaide hij al op Hardbass met dezelfde kicks als van The Battle. De toon was al gezet! Helaas kon Yuna-X zichzelf niet horen, en haar stem kwam niet boven de muziek uit. Wat een enorm baalmoment was dat voor haar. Gelukkig werd het later wel enigszins hersteld. Als 2e plaat kwam Phases (Harpless Mix) langs. Op het moment dat deze gedraaid werd dacht ik aan een Thera Remix, want ik was verbaasd hoe hard die kicks gingen :P. Van alle klappers staken een paar erg voor mij echt met kop en schouders boven uit : The Shadow, Out Of Control, Let's Get Weird, Soundwaves, Sloopvergunning (Phuture Noize Zaag Tool), en Tanya. Die sounds en kicks gingen echt door merg en been :O! Verder kwamen Sound Of The Machine, How Low Can You Go, Surreal (Loudness Live Mix), Up Top, Welcome, Incoming, Welcome To The Future, Vanity (Loudness Live Mix), de Loudness DJ Tool van Phrantic, een mashup van The Breaking Point en The Twillight Zone, en Connected langs. Over het vlotte mixwerk ben ik ook erg te spreken, zo houd je het tempo er goed in(Y). Ik was echt uitgeput na deze set. Thera weet mij elke keer weer te raken met zijn sets, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ook ging hij weer als vanouds los achter de decks:D. Pieter bedankt voor je gruwelijke set!

04.30-05.30 Arboza & Asylum (Stage 2)
Na de slijtageslag van Thera's set moest ik echt een tijdje bijkomen. We besloten opnieuw naar zaal 2 te gaan, waar op dat moment Arboza & Asylum aan het draaien waren. Ik vond het wel zonde dat het tijdstip van hun set die van Thera overlapte, want ik had deze set ook wel graag helemaal mee willen pakken. Maar op een feest moet je soms keuzes maken en je kan gewoon niet overal gaan staan. Arboza & Asylum draaiden o.a. : New System, We Arise (Re-Amp), Revelations, The Last City On Earth, Pounding Senses (Zany vs. Noisecontrollers Edit), en Revolution Is Here (Donkey Rollers Rmx). We pakten niet helemaal het einde van deze set mee. We besloten even wat te gaan eten, want van al dat losgaan hadden we behoorlijke trek gekregen.

05.30-06.30 Warface (Stage 2)
Net op het moment dat Warface zouden beginnen met draaien liepen wij de zaal weer in. Ik had nog steeds enorme spierpijn van Thera's set dus besloot ik even lekker rustig aan te doen. Tijdens deze set sprak ik Yuna-X nog even over haar optreden en waar het niet helemaal goed ging. Van wat ik had meegekregen draaiden Warface Warphole en Formula. Die kicks van Formula gingen echt snoeihard :O!

06.00-07.00 Wavolizer (Stage 1)
Dan was het tijd voor het toetje op de taart, de afsluitset van Wavolizer! Tijdens de vorige editie van Loudness zette hij al een bazenset neer, dat deed hij nu dunnetjes over. Waar ik eerder niet veel had met Crossbreed/Industrial platen, daar ben ik er nu helemaal gek op :D. Ons plan was eerst om helemaal vooraan te gaan staan, maar daar zagen we al gauw van af. Die bass deed gewoon pijn aan je oren en buik. Rechts voorin in de zaal was het een stuk beter vertoeven. Omdat ik een uurtje rustig aan had gedaan had ik nu nog genoeg energie over voor deze set. Met de enorm dikke tracks die langs kwamen had ik die ook zeker nodig! De openingsplaat was een verassende : Creatures van Noisecontrollers. Sinds Project N50 2008 heb ik die plaat niet meer live gehoord, maar die kicks gaan toch wel behoorlijk hard. Als 2e plaat kwam Assquake van Geck-O langs. De sounds lijken enorm veel op die van How Low Can You Go. Tijdens deze set stonden er een aantal mensen (waaronder Blackburn) die ook enorm hard los gingen, dat wat geniaal om te zien _o_! Terwijl ik nog niet bijgekomen was van de ene klapper, daar kwam de volgende alweer langs : The American Bad, The Chief, Nothing (Wavolizer Rmx), Do The Happy Face, Wilde Guillie Bass? , Time Travel, Bomb' s Away, Done, Debt Of Blood, Retaliation, en Excitement Initiated. Ik vond het jammer dat Done (Fancy Edit) en Quietly niet gedraaid werden. Op het laatst kwamen er nog wat lompe Industrial (Hardcore) platen langs. Wij besloten die niet allemaal af te wachten en naar huis te gaan.

Nadat we de auto weer uit de parkeergarage gehaald hadden konden we weer koers richting huis zetten. Onderweg besloten we nog even een ontbijtje te scoren bij de McDonalds, en uiteindelijk lag ik om 10.30 met een voldaan gevoel in bed. Bedankt mensen voor een enorm dik feest!

Dan de plus en minpunten op een rijtje:

Pluspunten:
- Line-up
- Locatie
- Geluid in zaal 1
- Geluid in zaal 2 vanaf de set van Blackburn
- De sfeer en losgaangehalte tijdens de sets van Thera & Yuna-X en B-Front
- De sets van Blackburn, B-Front, Thera & Yuna-X, en Wavolizer
- De paar mensen om mij heen tijdens de set van Wavolizer die ook enorm hard los gingen
- Mixwerk en losgaan van Thera
- Losgaan van Secret Unity
- Nieuwe mensen ontmoet
- Veel bekenden gezien en gesproken
- Complimenten van mensen over mijn verslagen
- Vlotte bediening bij de muntenbalie, barren en snackcorner
- Vlotte kaartcontrole en fouillering

Minpunten:
- Geluid in zaal 2 tot aan de set van Blackburn

10 opmerkingen

mooi verslag! alleen wat ik wel veel in je verslagen zie is de last in je benen :P
misschien voortaan wat beter uitlopen of wat meer trainen op je benen. hardlopen werkt heel goed denk ik
Goed verslag man tot volgende week! Next Beat the bridge!
Weer lekker verslagje, kan me hier helemaal in vinden! Was top feestje
Uitspraak van V0NK op zondag 21 april 2013 om 22:14:
mooi verslag! alleen wat ik wel veel in je verslagen zie is de last in je benen :P
misschien voortaan wat beter uitlopen of wat meer trainen op je benen. hardlopen werkt heel goed denk ik

Haha ik sport al 2x per week dus daar ligt het niet aan, meer aan het feit dat ik met bepaalde setjes te lomp los ga haha :lol:. Thnx voor je reactie:D.

Uitspraak van TheHardstyleHolland op zondag 21 april 2013 om 22:24:
Goed verslag man tot volgende week! Next Beat the bridge!

Thnx man, tot volgende week @ Beat The Bridge (H)

Uitspraak van jamiee076 op zondag 21 april 2013 om 22:29:
Weer lekker verslagje, kan me hier helemaal in vinden! Was top feestje


Thnx! En ook voor je compliment die je mij gaf over mijn verslag @ Loudness:D. Loudness was idd gruwelijk :O(L)
Hoewel ik een heel andere muzieksmaak heb lees ik je verslagen met bewondering. Vooral voor je geheugen! Hou je aantekeningen bij of onthou je gewoon alles?
Uitspraak van Martinfj op woensdag 24 april 2013 om 11:22:
Hoewel ik een heel andere muzieksmaak heb lees ik je verslagen met bewondering. Vooral voor je geheugen! Hou je aantekeningen bij of onthou je gewoon alles?


Haha ik houd alleen de tracks bij :), zo kan ik dat mooi verwerken in mijn verslag.
 
Leuk versla. Super feestje!
Uitspraak van permanent verbannen op woensdag 24 april 2013 om 14:56:
Leuk versla. Super feestje!


Thnx! Was idd geniaal :D
Ja leuk om terug te lezen. Mooi werk! :D
Uitspraak van zQz op zaterdag 27 april 2013 om 14:26:
Ja leuk om terug te lezen. Mooi werk! :D


Thnx! Was leuk je ontmoet te hebben!
laatste aanpassing