Partyflock
 

Verslag van Icon, 16 februari 2013

door , gepubliceerd op
Icon
23 januari 2013
FeestIcon · The outside Agency
Datumzaterdag 16 februari 2013
LocatieH7 Warehouse Site
Niet zo lang geleden heb ik een set van twee uur van de beste heren voorgeschoteld gekregen. Op ICON mocht ik weer wat uurtjes genieten.

Deze nacht kregen The Outside Agency het Rhone Warehouse tot hun beschikking waar de liefhebber maar liefst acht uur kon genieten van de unieke visie die deze mannen hebben op de Dance scene. Ik neem aan dat de meeste lezers wel weten wie deze mannen zijn. Zo niet, zoek het op Wikipedia of dergelijke. Deze mannen worden op het internet al vaak genoeg opgehemeld dus daar laat ik het even bij zodat ik gelijk kan beginnen met mijn verslag.

Zaterdagavond; 20:30. Mijn werkdag zit erop en ik luister ter voorbereiding van de avond Hardcore Hooligans vol. 12 terwijl de dorpsbus mij brengt naar station Tilburg. Na een half uurtje wachten worden mijn mede partyganger en ik opgehaald en gaan we richting Amsterdam waar we uitkomen bij een redelijk nieuwe partylocatie genaamd Rhone Warehouse.

Ik werd niet meteen warm van deze locatie. Het kwam naar mijn mening wat kaal over en ik had het wat groter voorgesteld. Dat mocht de pret natuurlijk niet onderdrukken. Het was tijd voor een drankje. Wat mij opviel bij het bestellen was het enthousiaste barpersoneel. Zij gingen harder los dan mening bezoeker! Mooi om te zien. Ondertussen was het al bijna 23:00. Ja, de kans om Semiomime te aanschouwen is bijzonder klein maar het is niet anders; we hebben het gemist. Gelukkig mochten Frank en Noël nu hun kunsten vertonen onder de namen Cherry Cocaine en TRILT.

En dat was nog eens lekker! Op vele feestjes durf ik me niet aan de danspasjes te wagen zonder de nodige drank maar dat was nu totaal probleem! Ook veel lekkere platen gehoord! Voor mij allemaal onbekend op tracks van Noisia, Feed Me en TRILT na.

00:00. Het was tijd voor de Industrial set van The Outside Agency! Dit was me een partij lekker. Geen verrassende of unieke set maar gewoon goed. Had toch liever iets meer trager en ouder spul gehoord. Terwijl de ruige beats doordreunden kreeg ik toch meer liefde voor de locatie. De zaal had bij nader inzien de perfecte grootte voor feestjes zoals deze en de lasers maakte betreft de kale omgeving veel goed. Het was 01:30 en de Early Hardcore begon. Dit sub genre kan mij totaal niet bekoren. Ik sta altijd open voor het ontdekken van ‘’nieuwe’’ muziek maar zelfs The Outside Agency hebben mij niet kunnen overtuigen helaas! Dit gaf mij dan wel de gelegenheid even te zitten en uit te kijken naar de volgende set. Terwijl ik zat uit te puffen realiseerde ik me dat ik steeds 2,70/2,80 voor een bekertje water betaalde. Niet dat ik me daar op ’t moment druk om kon maken!

Eye-D & Hidden! Deze vunzige Drum ’n Bass was samen met het geluid de beste combi! Het publiek kwam nu echt tot leven en langzaam kwamen alle ’’ air-trommels’’ tevoorschijn. Het was moeilijk om net zo hard los te gaan als het barpersoneel maar iedereen deed zijn of haar best. Eye-D & Hidden zagen er ondertussen wat minder fit uit en terecht na al die slopende uren. Na nog wat enige tijd te hebben rondgesprongen op deze meesterlijke set was het alweer tijd voor de afsluitende act. The Outside Agency sloten af met Crossbreed en UK Hardcore. Helaas hebben we UK niet meer mee kunnen maken omdat we tezamen besloten hadden wat eerder richting huis te gaan. Het beetje Crossbreed dat ik heb gehoord heb was wederom uitstekend!

Al om al was het een meer dan geslaagd feest! Lekker geluid, top- sfeer en personeel. Muzikaal gezien een van de betere feesten met als hoogtepunten Cherry Cocaine & TRILT / Eye-D & Hidden. En nu maar hopen op een volgende editie ICON - The Outside Agency!

3 opmerkingen

*En nu maar hopen op een volgende editie ICON - The Outside Agency!
Indd zeker te weten dat ik dan weer van de Partij ben :banana:
Helemaal eens met het verslag (Y)

’’ air-trommels’’


8)