Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 24 november 2012

door , gepubliceerd op
afbeelding Qlimax
FeestQlimax · Fate or Fortune
Datumzaterdag 24 november 2012
LocatieGelreDome Site
Qlimax! Voor mij persoonlijk het feest waaraan ik heel veel herinneringen aan heb!
Ergens in 2003/2004 was The Prophecy van Deepack de eerste Hardstyle plaat die ik ooit hoorde, en na het zien van de DVD van 2006 ben ik compleet verslaafd geraakt aan Hardstyle!
In 2010 voor het eerst zelf gegaan, en daar ook nog eens mijn grote liefde ontmoet!
Dus dit is ieder jaar weer een 100% zekerheid!

Al weken naar uitgekeken en natuurlijk het speculeren over de line-up, het anthem enz.­
Vooral de 'locked' kaarten op de site was dit jaar natuurlijk het grote geheim.­

De dag van de waarheid was dan eindelijk aangebroken en na een mooie 10-0 overwinning op het voetbalveld konden we dan eindelijk richting Arnhem.­
Bij aankomst verwachtte ik een grote drukte, maar we waren binnen 5 minuten binnen.­
Het was nog geen 21.­30 dus het enige wat te horen was waren wat misterieuze geluiden.­
Je voelde gewoon de spanning, iedereen kon niet wachten tot het begon!

En om 22.­00 was het dan zover, A*­S*­Y*­S mocht openen!
Ben zelf niet zo'n fan van deze muziek dus het was vooral nog een beetje rustig aan doen, kijken naar al die achtelijke shuffelaars en wachten tot het voor ons echt kon beginnen.­ Het laatste kwartiertje kwamen er wel wat bekende plaatjes voorbij zoals Acid Dream en Zombie Nation, waardoor bij mij de zin echt begon te komen!

Dan het moment waar iedereen toch op wacht, de grote opening!
Dit jaar geen doek voor de stage, maar toch had ik al het gevoel dat er wel wat speciaals ging gebeuren.­ En dat was zeker zo!
Het grote scherm opende zich en er kwam een grote ster tevoorschijn.­ 'The Star' hoorde natuurlijk bij de kaart van Wildstylez en tijdens de intro kwam meteen zijn X-Qlusive track Soundstorm voorbij, heerlijk begin! Lekker openingssetje, al had ik wel graag 1 of 2 oudere Wildstylez plaatjes willen horen.­ Hoogtepunten uit zijn set waren toch wel I See Stars en Timeless, typische Qlimax tracks! Volgens de website zou nu de eerste 'locked' kaart moeten komen, en het werd al snel duidelijk wie dat was, Frontliner!
Het was dus wel duidelijk dat Brennan Heart en Adaro ook zouden komen en dit maakte mij erg blij! Voor Frontliner was het echt zwaar verdiend dat hij een keer op Qlimax mocht draaien, zeker na zo'n geweldig jaar als dat hij heeft gehad!
En wat een set zette hij neer! Enige minpuntje was de verschrikkelijke edit van On The Go.­ En ik had Phaseriffic graag gehoord.­

Transformation.­ Are you ready for a change?
Wat moest dit betekenen? Een compleet andere stage kwam nu achter het scherm vandaan! Werkelijk fantastisch gedaan en volgens mij ook nog nooit eerder vertoond!

De volgende kaart bracht ons Isaac, waarbij de intro de nog altijd geweldige Sound Of The Underground bevatte.­
Mooi gedaan trouwens bij iedere artiest door een track ervan te verwerken in de intro! (alleen soms jammer van het lagere BPM)
Set van Isaac was er eentje met ups en downs.­ Een aantal mindere platen(We Are Your Friends, Dash Berlin Remix) afgewisseld met geweldige euforische tracks (Break The Show, Rebirth, Lessons In Love, No Cure).­ Het absolute hoogtepunt was toch wel zijn early mash-up.­ Fantastisch om die tracks weer eens te horen! Vanwege een toiletbezoekje helaas de intro van Technoboy gemist, maar zag toen in terugkwam wel weer iets nieuws achter de dj booth!
Wel een aantal aardige tracks gehoord tijdens deze set, maar blijf me wel irriteren aan het trage mixwerk van deze man.­
Wel hulde voor het draaien van Angel, Phases en Les Drums! Die blijven geweldig!

Door naar, zo blijkt achteraf, de 2e liveact van de avond: Zatox!
Echt een heerlijk begin met Bitch Slap en de nieuwe collab met Ran-D, Hectic!
Wat volgde was een bomvol half uurtje! Het middenstuk vond ik zelf wat minder met o.­a.­ Epic, maar het einde van de set was weer heerlijk met een vette edit van het anthem van vorig jaar en Brutal!

Dan de makers van het anthem, Psyko Punkz.­
Uiteraard beginnen met het anthem, gepaard met een werkelijk fantastische show! De set was vervolgens heel wisselend.­ Ze begonnen verschrikkelijk met de Showtek en Noisecontrollers collab.­ Plaat die niet thuis hoort op een Hardstyle feest wat mij betreft.­ Dus maar weer even naar de wc om bij terugkomst nog net de laatste klanken van een edit van Psyko Soldier te horen.­
Toch jammer dat ik dit dan weer gemist heb.­ Vervolgens een aantal nieuwe tracks van deze heren en toen ineens uit het niets: Pounding Senses (Zany &­ Noisecontrollers Remix)! Wat een energie in deze midintro! _­0_­
Iedereen die dit leest en Zany nog niet volgt op Twitter, doe dit dan heel snel want dan komt deze track snel uit! Ook Samara en Pull Your Strings waren vet om weer eens te horen!

Na de Psyko Punkz was het de beurt aan de 2e 'locked' artist, Brennan Heart.­
Dit kwam opzich wel goed uit aangezien de beentjes een beetje gespaard konden worden voor B-Front en Adaro hierna.­
Maar Brennan Heart viel mij alles behalve tegen!
Openen met One Blade was al fantastisch, en o.­a Hardbass Junkie, Reputation Game en een aantal nieuwe tracks waren ook zeker niet verkeerd!
De Gangnamstyle edit van Wake Up! vond ik zelf ook wel erg leuk bedacht!
Al met al een prima live-act, ook weer met heel veel tracks!

Dan de man waar ik het meest naar uit keek vooraf, B-Front!
Eerst nog even een showtje met de 'devil' van Qlimax 2006, mooie herinneringen!
Vervolgens de grappige intro met 'The Fool' gevolgd door het moment van de avond voor mij: Mysterias! Fantastisch om B-Front te zien staan, zelf ook keihard los aan het gaan.­
Wat een energie kreeg ik op dat moment!
De set die volgde was ook geweldig: Inner Creativity, Victims Of The Same World en zijn nieuwe track uit de Hard Bass Trailer! `

En meteen door met de volgende held: Adaro! Hoe snel is het gegaan met deze man, een goeie 2 jaar terug kent bijna niemand hem en nu staat hij op het grootste podium in de scene!
Ook hier maar 1 woord op z'n plaats: GEWELDIG! Als intro track een editje van Haunter Of The Dark en dan je set openen met Lost In The Mist! Toen kon het voor mij al niet meer mis!
De nieuwe met Digital Punk en Satana ook nog gedraaid, top!

Vervolgens nog een klein uutje hardcore met Evil Activities en MC Bra!
Ben geen echte hardcore liefhebber en echt keihard losgaan zat er door de 2 sets hiervoor niet meer in, maar toch was dit wel lekker.­
Raving Bootleg blijft leuk, What I've Done vind ik geweldig en de laatste energie kon eruit bij Incoming en On The Edge!

Tot slot nog één keer het anthem met een showtje en toen was het alweer ten einde.­
Mijn derde Qlimax, en ieder jaar wordt het beter! Geweldige show, lekkere sets en een topsfeertje hebben dit weer een fantastisch feest gemaakt!

See you next year!