Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 26 november 2011

door , gepubliceerd op
afbeelding Qlimax
Qlimax jonguh. echt. Qlimax. daar moet je heen gaan. vetste indoor feest van het jaar. mag je niet missen. Dat waren de woorden van een paar maatjes. Ze instrueerden me even welke feestjes ik moest pakken de komende tijd. Dus daar zat ik dan op een zaterdag 1 oktober om 1300 uur. Te klikken in de hoop kaartjes te bemachtigen voor dit weerzinwekkende festijn. 4 tickets trok ik naar binnen. de voorpret kon beginnen.

De weken erop volgend raakte ik steeds meer in extase, want zou Qlimax voor mij Decibel overtreffen? Dat zou moeilijk worden uiteraard, maar Qlimax staat bekend om zijn shows, maar vooral omdat het tien jaar bestaat.
Heel youtube afgekeken naar voorgaande shows en hoe dichter de datum kwam, hoe meer ik in trance raakte. Zie het Qlimax topic waarbij ik al een week van te voren feest aan het vieren was :) iedereen daar kent G-Addict nu wel :)

De dag was aangebroken. 26 november 2011. DE dag. DE extase. HET FEEST! Slapen kon ik al bijna niet. Dat had ook te maken met de film Nova Zembla die ik vrijdagavond had bekeken. god god, zie Doutzen maar eens in 3D. Je komt er spontaan van klaar. maar goed, daar gaat het nu niet over.

Dus vroeg opgestaan op de dag der dagen en de normale zaterdag handelingen uitvoeren. je kent het wel. zoals de grote boodschappen etc. Smiddags terug gegaan naar de stad om een speciaal t-shirtje te maken voor Qlimax. Eenmaal binnen gauw mijn maatjes gebeld en wat afspraken gemaakt voor de avond. Mijn liefste zusje zei me dat ze wat eerder naar me toe zou komen en vanaf daar begon mijn feestje eigenlijk al.

Om kwart over 8 waren ze er al. toen ik ze eenmaal zag zitten wist ik dat het feestje nu echt begonnen was. En ja hoor, de versnaperingen kwamen op tafel en de lege holtes werden gevuld. OMG, ik voelde de rush door mijn lijf. ik wil gaan, zei ik. maar we hadden om half tien pas afgesproken.
Om kwart over negen kreeg ik telefoon van mijn andere maatje. hij was zijn shit verloren en dat wilde hij toch weer terug zien te vinden. Dus hij weer terug vanuit Arnhem naar waar hij woonde en om tien over half tien kreeg ik het verlossende telefoontje. hij had alles weer en zou rond half 11 in arnhem zijn. Deal. gaan met die banaan.

Uiteraard hadden we ons verzekerd van een VIP kaartje want we hadden geen zin in gezeik aan ons hoofd. Binnenkomen was uitermate snel en geen vervelende honden aan je snuffelend. Ik ben sowieso allergisch voor drugshonden en ik wil zeker niet dat hun mijn feestje zouden verknallen. Eenmaal binnen bij de VIP deed iedereen even zijn ding. kluisjes, muntjes kopen, de eerste of tweede knikker erin mieteren en goan met die banoan. Vanuit de VIP keek ik naar binnen en OMFG. wat is dat voor een mierennest? Het krioelde er van de mensen en naar mijn idee kon ik het hakje plaatsen wel vergeten vandaag. Wat een drukte. En ineens kwam er een aftelklok van een minuut. yes. het gaat beginnen. en we tellen met zijn allen luidruchtig af. 3. 2. 1. This is Qlimax! En boem. er werd gedraaid :/
Ik draaide om naar mijn maatjes, trok mijn schouders op en vroeg: Waar de neuk is de show? Ze snapten het ook niet. Qlimax had toch altijd een vette show? We lieten ons niet van de wijs afbrengen en we gingen naar onze vaste stek. linksvoor bij het podium.

Hoewel het leek alsof het dak eraf ging, gebeurde er maar vrij weinig met het publiek. Ze stonden allemaal te gapen met hun biertje naar het podium. Ik ben vervolgens naar iemand toegelopen (was een fransoos) en onder zijn schoenen gekeken of er Pattex onder zat, maar nee. ding was volledig clean. geen druppel te vinden. Ik vroeg hem dus of die wel zin had en op het moment dat hij Frans tegen me begint te lullen, knalde ineen keer de Green69 erin. BAM. ik vroeg hem maar te stoppen met lullen en ben maar gegaan, maar de toon was gezet bij mij. Wat een saaie lui.

De beats drongen meteen tot me door en ik wist dat ik wel volledig los zou gaan vandaag. ik bedoel. komop, het is Qlimax, het vetste indoor feestje van het jaar.
Na even daar gestaan te hebben, heb ik een maatje van me gegrepen en zijn we naar de vdk meeting gegaan. tenminste, dat was de bedoeling. maar ik heb helemaal niemand gezien. Er zou iemand goed zichtbaar klaar gaan staan, maar helaas. Maatje weer bij zijn kraag gevat. speakertje erin laten mieteren en hoppa. rondjes lopen maar.

Ik moet zeggen. er werd leuk gedraaid. Zatox kreeg van mij toch wel een enkele keer een applausje vanwege zijn plaatkeuze, maar thats it. er werd gewoon leuk gedraaid. Niet hard, niet duister, gewoon lekker. Wel vond ik de volgorde wat wazig…dan weer een vette beukplaat om er vervolgens weer een doodnormale 13 in een dozijn nummer er achteraan te gooien. Dus daar kwam bij dat ik dat na een paar uurtjes wel een beetje beu begon te raken, want ik ben de opzwepende sfeer gewend. Beginnen lekker rustig om af te sluiten met dikke hardcore (ik weet het, ik moet naar Pussylounge), dus mijn hoop op een afsluiter was gericht op The Prophet.

Maarja, The Prophet. ik weet het niet meer bij hem, maar hij lijkt moe te worden. ongeïnteresseerd in wat hij doet. tenminste, dat denk ik. Bij de Matrixx paar weken ervoor viel hij al helemaal niet op en dat zelfde patroon nam hij gewoon mee naar Qlimax. Hij draaide een paar leuke platen en geloof mij. ik ben op elke plaat gewoon keihard tekeer gegaan, want ik moest wel. de energie gierde door mijn bloed en ik moest er vanaf. En ineens. : Ladies and gentleman. this was Qlimax. See you next year :/ niks geen afsluitende ragplaat. Simpelweg. opsodemieteren nu, we moeten vegen.

Volledig in shock liep ik naar de VIP afdeling, pakte mijn spullen en liep naar buiten. In mijn rommelige hoofd probeerde ik de dingen op een rijtje te zetten en me vooral af te vragen wat er nu “fout” was gegaan. Qlimax had helemaal niet de verwachtingen waargemaakt waar ik op hoopte. En toch staat Youtube vol met vette shows. Begrijp me niet verkeerd….ik heb een waanzinnig feestje gehad en gezien mijn moeheid de dagen erna had ik me ook zeker wel vermaakt, maar het knaagde maar. Waarom geen vette intro? En als die er al niet was….waarom dan geen vette outro? Het was gewoon simpelweg DJ neerzetten en draaien maar. Geen interactie met het publiek (vond ik), maar ook vooral geen woord over het tienjarig bestaan van Qlimax. Dus ja, ik ben een beetje teleurgesteld, maar dankzij mijn eigen attitude er toch nog een vet feestje van gemaakt. Commerciele parties zijn leuk hoor, maar Qlimax sloeg alles. Veel buitenlandse gasten waren er en mij lijkt het dan als je honderden tot duizenden kilometers maakt naar zo’n feestje toe, dat je dan alles geeft tijdens zo’n feest. Maar helaas, ik heb echt niet veel mensen uit hun plaat zien gaan en dat maakt me een beetje triest.

Want is het afgelopen met de “housescene”? Vroeger liep je een donker hol binnen met amper enige aankleding behalve een zooi agressieve kleerkasten en een muur vol speakers en woofers. Maar zodra de eerste plaat rondging…barste de sfeer totaal los. Iedereen kwam er om te hakken. De vrouwtjes die er toen rondliepen hadden maar 1 van de twee doelen….of ze wilden hakken, of ze wilden geneukt worden. Dan wist je tenminste waar je aan toe was :) tegenwoordig zijn er maar enkelen die echt komen om los te gaan. En die personen worden van top tot teen aangekeken als ze dan ook los gaan. Ik vind dat jammer…het heeft bij mij een beetje de sfeer verpest. En ala…tijden veranderen…dat geef ik toe…maar ik dacht dat de zin om los te gaan op housemuziek (waarvoor het ook gemaakt was vroeger) nooit zou verdwijnen. Maar helaas zie ik het tegenovergestelde…mensen weten niet meer waar house in welke vorm voor staat. Eensgezind tezamen flippen op de muziek. Ik hoop dat ooit nog terug te vinden.

Qlimax krijgt van mij een 8…temeer omdat ik over het feest zelf niet echt mag klagen. Ik had er alleen meer van verwacht. Die attitude zal ik in de toekomst moeten veranderen, anders ga ik me alleen maar lopen irriteren. Ik hoop wel dat de organisatoren in de toekomst snappen dat je elk feestje moet willen overtreffen. Nu leek het net alsof er geteerd werd op de naam Qlimax, maar er geen verdere duidelijke investeringen in wilden doen. Volgend jaar ga ik zeker weer….maar met een hele andere instelling als dit jaar. Wie weet grijpt Qlimax me dan wel enorm.

De pluspunten
- geweldige maatjes (staan bij mij altijd op 1)
- snelle doorgang bij de poortjes
- geluid vond ik wel ok, als je maar dichtbij stond
- vriendelijk personeel (eentje gaf zelfs zijn dopje aan ons, respect)
- snelle afvoer van mensen om 7 uur

De nadelen
- de 1 keer per jaar gangers :(
- lui, sloom publiek
- platenmix keuze van diverse DJ's
- geen intro en geen outro
- verwachtingen van 10 jarig bestaan (is dit wel zo?) niet waargemaakt.

Ach, al met al was het een mooi feestje. Volgend jaar met verstand op 0 er heen en me laten verrassen.

20 opmerkingen

ik ben als sinds 2004 niet meer naar een hardstyle feest geweest, maar ik kan je vertellen dat die vroegere qlubtempo''s en qlimaxen in de HMH echt van 22 tot 7 uur s ochtends compleet losgingen, maar misschien heb je dit zelf ook meegemaakt.­
Het is gewoon jammer dat alles sinds een jaar of 7-8 opeens groter -grootst moest met nog meer dj's, show, meer bezoekers maar ook veeeeel duurdere kaarten (kaartje qlimax 2002 34 euro......­)
Grappig dat iedereen zo afgeeft op the prophet.­ Wat verwacht je nou van Qlimax? Ik niets anders dan commerciele hardcore op het einde.­ Als je echt lekker hardcore wilt horen, ben je een aantal weken geleden naar Qore 3.­0 gegaan, man dat was pas uit je plaat gaan op onder andere Synapse.­ Ik heb mij absoluut goed vermaakt op Qlimax.­ Vond de Noisecontrollers sterk draaien en vond Gunz for hire ook heerlijk, prima uit mijn plaat gegaan! See you next year!
laatste aanpassing
want zou Qlimax voor mij Decibel overtreffen?

aha, indoor vs festival.. :lol:
- de 1 keer per jaar gangers
- lui, sloom publiek

Q-dance :cheer:
naar mijn idee kon ik het hakje plaatsen wel vergeten vandaag

volgens mij moet je huppelen op hardstyle.. 'hakje plaatsen' doen ze op andere feestjes..:yes:
Qlimax had helemaal niet de verwachtingen waargemaakt waar ik op hoopte.­

verwachtingen hebben zorgen er meestal voor dat t tegenvalt...
Want is het afgelopen met de “housescene”? Vroeger liep je een donker hol binnen met amper enige aankleding behalve een zooi agressieve kleerkasten en een muur vol speakers en woofers.­ Maar zodra de eerste plaat rondging…barste de sfeer totaal los.­ Iedereen kwam er om te hakken.­

Advies : ga aankomend weekend naar Pandemonium..(Y) dat kan je een echt feest noemen..en als ik je verslag zo lees,
heb je daar ook echt behoefte aan..:yes:

Duidelijk verslag in ieder geval, en vooral eerlijk..
je ging met 'verwachtingen', en t viel tegen.. (wel jammer voor je natuurlijk )

(Y)
Uitspraak van [N.G.F.] R. op dinsdag 29 november 2011 om 18:51:
Advies : ga aankomend weekend naar Pandemonium..­ dat kan je een echt feest noemen..­en als ik je verslag zo lees,
heb je daar ook echt behoefte aan..­

Ik ga gelukkig naar Thunderdome en hoe raar ook, na Qlimax heb ik hier echt zin in gekregen. En dat huppelgedrag bij HS ken ik en ieder zijn ding, maar ik doe er niet aan mee. Ik hak gewoon zoals mijn lijf op dat moment wilt reageren.
Dat is de magie tussen serotonine, MDMA en de muziek. Ik volg mijn lijf.

Ow ja, ook een paar punten pep :P
laatste aanpassing
 
Ja wat moet je er van zeggen,

Voor mij wel een geslaag feest ja de show geef ik zelf niet veel omdat ik er niet veel op let, maar ben toch van mening dat het ook zonder al die lasers vreed zou moeten kunnen zijn.­ Het concept feest/party is toch echt gemaakt om los te gaan en dit moet je zelf doen.­
En ja de prophet denk dat hij gewoon een uurtje eerder had moeten draaien/en vervolgends nog knalendere afsluiter.­ maar slecht was het niet dat kon ik eerder zeggen van mnr adaro die was denk ik op een vekeerd feest beland sensation white zou meer van toepassing zijn.­
En over uit de plaat gaan ,stuk waar wij stonden ging helemaal los, vooraan staan is toch wel meestal de toeristen/dagjesmensen kant, maar dat zal je elke feest wel houden elke plaats is anders.­

Voor de rest : Een leuk verslag, leuk om te lezen hoe iedereen het feest ervaart.­ Op naar de volgende party`s
 
Wat een leuk verslag Alex :respect: Ik vind het erg jammer dat ik je niet heb gezien, maar ik zag ook alles een beetje ondersteboven :lol: En het sms-en ging ook kut! Nou ja volgende keer beter :D

Maar uhm...

Heb jij wel helemaal vooraan gestaan :p??

Toen ik namelijk binnen kwam had ik ook zoiets van: buitenlanders :nocheeR:..stilstaand publiek :nocheer:...Veeel te druk :nocheer:...

Maar op een gegeven moment ging ik een beetje rondjes lopen, en toen kwam ik een groep vrienden tegen die helemaal vooraan stonden :).
Uiteindelijk kwamen daar nog veel meer mensen bij staan.. Dus uiteindelijk heb ik met een groep van ong. 25 mensen, helemaal vooraan gestaan. Vlakbij het podium, onder de lasers en bij het rechter filmdoek.
Dat was echt een hele goede plek :yes: Iedereen had volop de ruimte, je kon het podium en de lasershows goed zien en het geluid stond ook lekker hard :p En ik ging ook hard, en iedereen om me heen ook :lol:
Kortom: ik heb echt een top feest gehad :d Volgende keer moet je misschien maar gewoon bij mij komen staan ;p

Ik kan je igg verzekeren dat er op Thunderdome zeker weten wat meer mensen los gaan dan op een Q-dance feestje :). Q-dance feestjes zijn wel vaak een stuk gezelliger!
Op naar X-Qlusive en Hardbass :cheer:!
laatste aanpassing
 
Uitspraak van Coenino op dinsdag 29 november 2011 om 18:46:
Grappig dat iedereen zo afgeeft op the prophet.­ Wat verwacht je nou van Qlimax? Ik niets anders dan commerciele hardcore op het einde

Hmm, ben ik niet helemaal met je eens, de set van Outblast 2004 en vince in 2005 waren niet echt bepaald commerciele sets ( Outblast opende volgens mij toen met Meagashira, through inner core :bounce:) Promo was op zich ook niet slecht in 2006, Neophyte daarintegen viel wel erg tegen, op assassins na dan..

Maar ben sinds 2007 niet meer geweest. Mis het ook niet heel erg als ik terug denk aan al die logistieke drama's op de tribune. En wat je zegt over het volk dat je raar aankijkt als je losgaat, die mensen hebben eigenlijk niks te zoeken op dit soort feesten. Ken genoeg mensen die naar Qlimax gaan, gewoon om te kunnen vertellen dat ze daar geweest zijn. Total geen binding met het volk dat erheen gaat om los te gaan. Die mensen kunnen beter naar Sensation gaan, daar is dat meer regel dan uitzondering. Het veel te commerciele aspect druipt tegenwoordig van Qlimax af. Dat merk je ook aan het aantal kaarten dat ze verkopen. Was in 2004 nog een maximaal aantal kaarten van 25.000 beschikbaar, tegenwoordig zijn dat er volgens mij al 10.000 meer.

Maar duidelijk verslag, geeft goed je mening weer. En leuk shirt trouwens, heb je nog een flinke plafonddienst gedraaid, of kon je eerder stoppen :rot:

Uitspraak van [N.G.F.] R. op dinsdag 29 november 2011 om 18:51:
Pandemonium

had graag willen gaan, maar mn geldboompje groeit niet meer. Maar dat dit een vet feestje gaat worden lijkt me duidelijk.
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 november 2011 om 11:34:
Maar duidelijk verslag, geeft goed je mening weer.­ En leuk shirt trouwens, heb je nog een flinke plafonddienst gedraaid, of kon je eerder stoppen

En of ik plafonddienst heb gedraaid lol...daar gin ik ook voor, dus be a man and accept it :)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 november 2011 om 09:28:
Heb jij wel helemaal vooraan gestaan ??

Wij stonden linksvooraan, maar dan een metertje of 3 a 4 terug naar achteren. Dus ja we stonden er wel, maar zoals ik al in een ander topic zei...mijn ogen zaten potdicht en ik heb geen interesse in mensen om mij heen dan mijn maatjes. Ik ga ook niet echt zoeken...ik was wel op zoek naar Hard with Style, maar ik kon haar niet vinden....toen kickte er vanalles in en heb toen de hoop opgegeven en me overgeleverd aan de beats. En vanaf daar namen mijn voetjes het over.

Maar desalniettemin...balen dat ik je niet gezien heb...ik vind je zo'n prachtig mens op die feestjes :)
Uitspraak van verwijderd op dinsdag 29 november 2011 om 23:22:
En over uit de plaat gaan ,stuk waar wij stonden ging helemaal los, vooraan staan is toch wel meestal de toeristen/dagjesmensen kant, maar dat zal je elke feest wel houden elke plaats is anders.­

Waar stonden jullie, wij stonden 10 meter voor de lichtregeling. Show was geweldig daar, en publiek ging goed los!
Uitspraak van G-Addict op dinsdag 29 november 2011 om 20:32:
tussen serotonine

Ik zal wel een oude lul zijn, van hash pep en pillen dat is wat we willuh ( Vroeger dan ) maar ehhhh wtf is serontonine???8)
had lkkr na Frenchcore s'il vous plaît gegaan.. die mense wete wat feeste is;)
niet da softe gedoe ma gewoon gaaaann!!!!!!!!
Uitspraak van Neurootjeng....© op woensdag 30 november 2011 om 18:08:
maar ehhhh wtf is serontonine

een lichaamseigen stof. Bij gebruik van bijv. MDMA komt deze stof meer vrij. Echter na een nachtje feesten is de serotonine wel zo goed als op. Dat is de verklaring waarom je je vaak na afloop klote voelt ;)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van T.immeh op woensdag 30 november 2011 om 14:03:
Waar stonden jullie, wij stonden 10 meter voor de lichtregeling.­ Show was geweldig daar, en publiek ging goed los!

Stond bijna in het midden aan de rechter kant in de buurt bij de bar mensen gingen ook helemaal los, En zo te horen bij jouw ook dus ja voor mij een geslaag publiek. En was et niet zo ja dan alsnog los gaan :P
 
Uitspraak van Gelache woar op dinsdag 29 november 2011 om 17:06:
ik ben als sinds 2004 niet meer naar een hardstyle feest geweest, maar ik kan je vertellen dat die vroegere qlubtempo''s en qlimaxen in de HMH echt van 22 tot 7 uur s ochtends compleet losgingen, maar misschien heb je dit zelf ook meegemaakt.­
Het is gewoon jammer dat alles sinds een jaar of 7-8 opeens groter -grootst moest met nog meer dj's, show, meer bezoekers maar ook veeeeel duurdere kaarten (kaartje qlimax 2002 34 euro......­)

:respect:
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 november 2011 om 11:34:
Outblast 2004

(y)
Uitspraak van verwijderd op woensdag 30 november 2011 om 11:34:
Ken genoeg mensen die naar Qlimax gaan, gewoon om te kunnen vertellen dat ze daar geweest zijn.­ Total geen binding met het volk dat erheen gaat om los te gaan.­ Die mensen kunnen beter naar Sensation gaan, daar is dat meer regel dan uitzondering.­ Het veel te commerciele aspect druipt tegenwoordig van Qlimax af.­ Dat merk je ook aan het aantal kaarten dat ze verkopen.­ Was in 2004 nog een maximaal aantal kaarten van 25.­000 beschikbaar, tegenwoordig zijn dat er volgens mij al 10.­000 meer.­

:yes:
Maar een vet verslag leuk om te lezen:D
Denk dat je wat jaartjes eerder naar qlimax had moeten gaan;)
Had je denk ik wel gevonden wat je zocht:)
laatste aanpassing
 
Uitspraak van G-Addict op woensdag 30 november 2011 om 13:04:
Maar desalniettemin...­balen dat ik je niet gezien heb...­ik vind je zo'n prachtig mens op die feestjes

Ahhh das lief van je (L) Ik vind het ook gezellie hoor met jou en Ralfje :cheer:! sorry ook dat ik niet had laten weten dat ik niet ben gegaan! Maar ik wilde eerst ff zeker weten dat ik binnen kwam, want mn kaartje had ik via via gekocht :p. Volgende keer beter , en sowieso dan tot op X-Qlusive of tot op HardBass :D!! Dan gaan we weer knallen :cheer:!
Over HardBass heb ik trouwens ook wat slechte verhalen gehoord :( dus ik denk zelf dat je je beter op X-Qlusive vermaakt :d
laatste aanpassing
Uitspraak van verwijderd op donderdag 1 december 2011 om 21:37:
Ahhh das lief van je Ik vind het ook gezellie hoor met jou en Ralfje ! sorry ook dat ik niet had laten weten dat ik niet ben gegaan! Maar ik wilde eerst ff zeker weten dat ik binnen kwam, want mn kaartje had ik via via gekocht .­ Volgende keer beter , en sowieso dan tot op X-Qlusive of tot op HardBass !! Dan gaan we weer knallen !
Over HardBass heb ik trouwens ook wat slechte verhalen gehoord dus ik denk zelf dat je je beter op X-Qlusive vermaakt

Maakt niet uit hoor. Regel 1 bij mij...voel je niet verplicht ;)

Maar uhm..slechte verhalen Hardbass? Vertel? Ik vond Hardbass afgelopen keer wel vet anders. En HMH is zo'n pokkeeind rijden haha...
Yep was een zeer matig feestje!
Zelf heb ik niet veel met the harder styles, maar de verslagen zijn altijd heel leuk omdat jullie zo hard los moeten gaan (y) stookt mij ook lekkr op, en ben het helemaal met je eens, gwn met zn allen helemaal flippen op een lekkere plaat. Verder, leuk verslag!
En ineens.......­: Ladies and gentleman.....­this was Qlimax.­ See you next year niks geen afsluitende ragplaat.­

Jij moet echt een pilletje minder naar binnen gooien... Verschillende encores en afsluiten met Adrenaline, waar was jij? Verder is Qlimax een commercieel 'kut' feest en vind ik kleinere feesten als Bass Academy en Loudness veel beter. Maar dit jaar was mijn eerste Qlimax en ik verwachtte een ongelofelijke kut sfeer en dergelijke door alle comments die ik hoorde van voorgaande jaren maar ik heb gewoon een top avond gehad, met kwalitatief goede dj sets. Ja in de plaats van The Prophet had ik liever een betere hardcore sluit gehad. Maar wil je echt stevige non commercial hardcore op een feest moet je niet naar Qlimax, dat weet iedereen..