Partyflock
 

Verslag van Ground Zero Festival, 11 juni 2011

anoniem gepubliceerd op
afbeelding Ground Zero Festival
Feest: Ground Zero 2011.
Time: 12:00-23:00.
Date: 11-06-2011.
Location: Bussloo.

11 juni! Tijd voor mijn eerste Ground Zero, helaas erg jammer dat de eerste keer dat ik hier heen ga het geen nachtfestival meer is, dat maakte Ground Zero zo uniek en los van de andere festivals, toch het kleinschalige, gecombineerd met een underground sfeertje en een diverse line up. Maar dat zal vast wel de invloed zijn geweest van de gemeente etc. Dus denk dat de organisatie niet echt schuld et verwijten valt.

In ieder geval om 10:00 uur in Eindhoven opgehaald met de bus en ik was rond kwart voor 1 binnen, na het gebruikelijke kluisje en muntjes scoren, gingen we een kijkje nemen in de theracords area waar Deetox al lekker haar ding aan het doen was, helaas viel vlak na binnenkomst meteen al het geluid uit, natuurlijk balen voor Deetox, die dus ook van de stage afging. Hier zijn we dus maar weg gegaan om de rest van het terrein te gaan verkennen, de volgende stop was de hardcore area waar The Soundwreck zijn ding aan het doen was, hier even de beentjes losgegooid, an dit stukje hardcore weer even terug naar de theracords stage voor Degos & Re-done, het geluid was hier gelukkig weer op dreef en zo waren deze 2 heren dat ook! Na dit stukje rawstyle weer terug naar de hardcore voor Paul Elstak(zonder Darrien Kelly), Paul ging dus alleen een setje neerzetten! Paul opende met not an addict en er kwamen nog meer bekende klappers voorbij, helaas was het grootste gedeelte van de dag het geluid niet al te best, eigk helemaal geen bass maar later op de dag was dit weer prima.

Na dit stukje ben ik heel even in de early gaan kijken waar 75% dreamteam(buzz fuzz, dano & gizmo) aan het draaien was, toch wel vet deze stage met al die bomen enz, was een mooie aankleding, hoorde nog wat bekende nummers voorbij komen maar weet niet precies meer welke.

Vervolgens weer terug naar de mainstage voor Dbstf en de Donkey Rollers, vond het setje van Dbstf zeer verrassend en met het harde geluid van de mainstage was het goed te doen daar vooraan! Natuurlijk draaide ze de Intents Festival anthem en nog meer platen zoals de hardstyle versie van exploration of space, burnin love, madhouse en volgens mij nog kickin ass, ook kwam nog de mash up van just as easy/attack again voorbij. Tijdens deze set kwamen de 3 ezels al binnen druppelen samen met showtek. Na deze set bleef ik hier toch maar want van mijn TT kwam toch al niks terecht:P, en ja had de Donkeys ook al een poos niet gehoord. Geen spijt van gehad, sfeer was goed, eigenlijk heel de dag wel, heb verder geen opstootjes meegekregen en dergelijke. Dv8 zweepte het publiek weer lekker op terwijl Zany & Jowan op hun laptops weer een stukje vakwerk voort de speakers fabriceerde. Er kwamen veel Donkey tracks voorbij zoals Motherfuck etc. Lekker setje dus!

Na dit setje ben ik even bij Digital Punk/Chain Reaction wezen kijken in de rawstyle area, waarbij we eerder op de dag werden overvallen door een stortbui haha, ik dacht ook nog dat ik een blikseminslag er boven uit hoorde, maar ik kan het mis hebben. Gelukkig was het geluid hier weer op orde en ging het vol gas, kan niet echt nummers meer herinneren, normaal zet ik ze in me tel. Maar ja je wil ook genieten haha. Dus hier even lekker losgaan!

Na een poosje doorgelopen naar RTC in de early, wou ze op mOH nog gaan bewonderen, maar ze draaide tegelijk met The Sickest Squad, dan is de keuze natuurlijk gauw gemaakt. Het was echt retedruk tijdens RTC in de early de are puilde echt uit, dus maar even in een hoekje gaan staan om lekker te hakken voor een kwartier, moest wel ff lachen toen Sier zei: Its a dirty job, but someone gotta do it :lol: , degene die er waren weten wel wat ik bedoel!

Hierna weer even wat tijd bij de mainstage doorgebracht waar Zany de boel(volgens mij live) aan het afbreken was. Zoals we gewend zij van hem draaide hij weer lekker hard, hoorde nog nightmare van Titan voorbij komen en was even goed losgaan hier. Na dit korte stukje Zany smeekte ik me maat om even naar Komprex te gaan in de frenchcore/terror area, voor een half uurtje frenchcore(hoopte ik), ben hier laatse tijd helemaal gek op haha, net als op terror enz, kan me eigenlijk niet hard genoeg. Bij binnenkomst was Igoa nog bezig met draaide, de area was wel klein maar dat deerde niet. aankleding en geluid was goed! Grappig dat Igoa afsloot met wat vocalen van Edith Piaf(nooo se grende de rieehh enz) ghehe. Toen begon Komprex aan zijn set, na een korte intro knalde de frenchcore beats al door de speakers(yes! ), was hier nog niet geweest gedurende de dag, dus dit klonk wel even lekker.

Na dit lekker half uurtje richting de hardcore gelopen voor Radium(nog meer frenchcore? ), in de hc tent was predator net zijn laatste nummers aan het draaien, dus hier even lekker ingekomen! Tijd voor mijn eerste keer Radium: Hij begon met wat mainstream nummers, ook niet verkeerd hoor, maar na een kwartiertje vroegen me maat en ik aan elkaar, waar blijft de frenchcore haha? En net op dat moment knalde de kenmerkende frenchcore sound de speakers uit, gelukkig was het geluid een stuk beter, want genieten dat was het zeker! Nice job(y).

Tijd voor het laatse uurtje ground zero die we op de mainstage gingen afsluiten bij Tatanka en de special rebith closing act: Thera & Dano, die trouwens erg dik was, petje af hiervoor, bij Tatanka nog even de energie eruit gehaald, op nummers al gangsta etc en nog wat meer bekende nummers natuurlijk. Toen was het tijd voor de special closing act van Thera en Dano! Was een ontzettend hard half uurtje en dus een terechte afsluiter, vooral de laatste 5 minuten ging goed hard! Vet moment toen ze al die fakkels aan staken en een mooi moment toen namen zoals liza n eliaz & 3 steps ahead op het scherm kwamen, namen die we niet mogen vergeten! Helaas was deze dag veel te snel voorbij, maar heb me zeker vermaakt, alleen ik miste toch wel wat, en dan spreek ik van sfeer ofzo, maar denk dat de editie van vorig jaar toch een stuk vetter was als je de filmpjes ook ziet, met alle acts en het reuzenrad, vuurspuwers en een mixed mainstage, dus hopelijk volgend jaar snachts, zo niet dan ben ik er nog wel bij! UDC, Multigroove en iedereen die dit mogelijk maakte bedankt!

Maybe till next year.

4 opmerkingen

Na dit stukje ben ik heel even in de early gaan kijken waar 75% dreamteam(buzz fuzz, dano & gizmo) aan het draaien was, toch wel vet deze stage met al die bomen enz, was een mooie aankleding, hoorde nog wat bekende nummers voorbij komen maar weet niet precies meer welke.

:D:D , altijd lekker... _O_

wel weer een lekker beeld van je feestje..(Y) ,
ook mooi dat stukje van 3sa.._O_
laatste aanpassing
Uitspraak van [N.G.F.] R. op zondag 12 juni 2011 om 20:47:
ook mooi dat stukje van 3sa..­

thanks die tribute was van me maat Viruz omdat er problemen waren met stroom bij de hardcore toen wij moesten openen heeft dano geregeld dat we half uurtje van hun tijd kregen op early van half 3 tot 3. Wat de ideale gelegenheid was om deze te draaien :D
 
hahaha dat was wel toeval, wij 2en vroegen ''waar blijft de frenchcore?'' en BAM meneer Radium
draait frenchcore de rest van zijn set :respect:
"Helaas was deze dag veel te snel voorbij, maar heb me zeker vermaakt, alleen ik miste toch wel wat, en dan spreek ik van sfeer ofzo, maar denk dat de editie van vorig jaar toch een stuk vetter was als je de filmpjes ook ziet, met alle acts en het reuzenrad, vuurspuwers en een mixed mainstage, dus hopelijk volgend jaar snachts"

Ehm... je vergeet het luna park!
(geloof me, dat maakt een nachtje Ground Zero pas compleet! :P)
En het bootje, en de lichtjes, en het kampvuur...

Alles bij elkaar gaf gewoon echt zo'n ultiem vakantie sfeertje!
Dus wel mee eens, top feestje gehad vorige week, maar het haalt het niet bij 's nachts!

Maar wat ze volgend jaar ook doen, zal een keertje over moeten slaan... :(