Partyflock
 

Verslag van Ground Zero Festival, 11 juni 2011

door , gepubliceerd op
afbeelding Ground Zero Festival
Ground zero Festival – Rebirth

Na een reis van een dik ander half uur, altijd een stukje rijden vanuit Groningen, komen we aan bij Ground zero. Parkeren is snel geregeld en met 3 vrienden loop ik naar de ingang. Er staat nagenoeg geen rij en na even gefolieerd te worden mag ik doorlopen. Deze keer heb ik niets te vrezen aangezien ik de bob ben. Maar plaatsvervangende zenuwen zijn er wel een beetje voor mijn vrienden die wel wat mee hebben. Ground zero is in Gelderland en daar is vaak nogal een streng beleid wat drugs betreft. Als je door de poort komt, en er staat een hond dat is het een loterij. De ene keer loop je door, de andere keer gaat zo’n hond gezellig naast je zitten en kun je meekomen. Gelukkig was er nu maar 1 agent en geen hond te bekennen. Wij zijn binnen :D

Snel een kluisje regelen en het terrein verkennen. Bussloo is een gezellige plekje vind ik. Niet zo massaal en van alles heb je wat. Een mooi stukje strand, natuurlijk aan het water, en verderop nog wat bomen en beschutting. De indeling is prima, tijd voor een drankje. Wel eerst even muntjes halen. 2,80 per stuk! WHAT THE FUCK! Ik vond 2,50 al belachelijk duur maar dit slaat alles! Ik voel me verneukt! Vanaf nu alleen nog maar illegale feesten met een biertje van een euro. Hoe durven ze! Je hebt als bezoeker geen keus dus je betaal wel. 5,60 voor een halve liter water met een straat waarde van net 30 cent. Fucking asociaal is het! :@

We beginnen in de industrial :D the place to be. Heerlijk setje van Peaky Pounder met als afwisseling in zijn set een stukje dubstep :respect: Goed bezig die vent! (zoals altijd) De sfeer zit er hier al goed in en het geluid staat redelijk goed. Kan misschien iets beter maar echt klagen is niet nodig. Na zijn set begint Rude Awakening. Hij knalt er direct goed op, helaas heb ik alleen het begin van zn set gehoor want we gaan even een rondje lopen.

Terwijl we langs de Early lopen hoor ik het nummer no new style van the masochist. Tegenwoordig ben ik niet meer zo van de early maar het klinkt me nu goed in de oren en ik heb zin in een potje ouderwets hakkuh. De area zit er gezellig uit, dus gaan! Het volgende nummer wat gedraaid wordt is braincracking. Direct krijg ik weer afgunst. Tuurlijk was het een vet nummer maar ik hoor hem altijd en overal. Ben zo klaar met da nummer. Weg hier! We lopen verder, maar een vriend van me die nog maar net mee gaat naar feesten vind het nummer toch echt wel te vet. Dikke nostalgie voor hem natuurlijk, en nu dan eindelijk eens die middelbare school plaat op een party horen. We vinden dat hij deze kans verdient en blijven nog even door hakkuh. Goede keuze want direct na deze plaat wordt er een dikke track van the prodigy gedraaid :respect:. Te vet als je het mij vraag. en wat een sfeer hangt hier, allemaal gezellig mensen helemaal uit hun plaat. Niet lang hierna begint het wat te druppen. Mensen duiken weg, schuilen onder stukken plastic en trekken poncho’s aan. Ik ben niet van suiker en kan best wel wat water gebruiken voor afkoeling dus blijf vrolijk door hakkuh.

Terwijl we naar een andere area lopen begint het toch aardig te storten… sterker nog de hagelstenen vliegen ons om de oren. Dichtstbijzijnde tent, de hardtrance tent. In 1 keer staat deze tent stamp vol. Ik denk niet dat het daar de rest van de dag nog weer zo druk is geweest als op dit moment ;) Daar staan we dan met zn allen te schuilen voor de regen. Ik denk toch maar even een dansje toen. Als we hier toch staan kun je er maar beter van genieten.
De hardcore area is een vrij grote tent, maar wat is er mis met het geluid? De speakers lijken groot genoeg en met velen aanwezig. Alleen op één of andere manier komt er geen body uit. De bass is ver te zoeken. Jammer! Toch wel wat leuke setjes gehoord van Unexist en Radium in deze tent.

Terug bij de Industrial, de plaats waar ik me thuis voel. Een hele dikke set wordt gedraaid door Mindustries. Met velen gaan we los, en achter in de area staan wat toeschouwers. Sommige kunnen de style waarderen anderen staan vol verbazing te kijken hoe mensen van deze pokke herrie kunnen houden en helemaal door het dolle heen gaan.

Na mijn benen afgetrapt te hebben gaan we richting de raw hardstyle. Daar staan veel bekenden die ik graag even wil zien. Voor de hardstyle zelf ga ik absoluut niet heen. Kan weinig met die muziek. vooral de laatste paar jaren. Te vrolijk commercieel deuntje. Hoge bass lage bass en opnieuw. Erg vervelend en niet vernieuwend. Maar tot mn verbazing blijkt de raw hardstyle een fatsoenlijke style te zijn! Het geeft me het gevoel van de oude hardstyle, een eigen sound en lekker doorknallen op een vriendelijk bij te houden tempo. Ik vermaak me uiterst best hier met veel leuke bekenden.

Natuurlijk als echte industrial liefhebber roept de line up me weer terug naar de industrial. Simon Underground doet flink zijn best. Om los te gaan is dit toch wel wat te chaotische muziek maar om te luisteren en te zien hoe hij bezig is, is het meer dan vermakelijk. Wat een held achter de draaitafels. Hij staat flink te mixen en te spelen met zijn turntables in combinatie met het mengpaneel. Held! Na een waardig applaus voor deze meester mag stomtrooper afsluiten. Hij begint heerlijk. Laag tempo en dikke bass drums. Af een toe een snare en knallen maar! Toch begint hij na een tijdje wat minder te draaien en besluiten we te gaan chillen.

Afsluiting @ main. Ik verwacht een commercieel einde. Zoals op de meeste festivals. Standaard harstyle plaatjes over mixen in te commercieele al te vaak gehoorde hardcore hitjes en hup naar huis. Gelukkig voldoet deze slot act totaal niet aan mij verwachting en wordt er na de voicless: 150 bpm, 180 pbm, 200 pbm flink op tempo door geknald. Dano achter een digitaal drumstel. Ik zeg vaker doen! Harde basses knallen door het system! Sfeer? Op en top. Vrolijke mensen de één gaat nog harder los dan de ander. Hier ben ik geen vuurwerk en lasers nodig! Dat maken we zo zelf wel. Dit is top. Uiteindelijk doe ik het voor de muziek! En als die goed is mag de rest er om heen wel wat minder.

Ground zero is mij boven verwachting goed bevallen. Bijna de hele dag ben ik los gegaan. De sfeer was perfect. Het voordeel van een feest die niet binnen 10 minuten uitverkocht is, sterker nog helemaal niet uitverkocht is heeft hoger level aan feestbeesten en minder toeristen die enkel voor de naam komen kijken. Nadeel van tegenvallende bezoekers aantallen is wel dat de mensen die er zijn uitgemolken worden voor 2,80 per muntje…

15 opmerkingen

2,80 per stuk! WHAT THE FUCK! Ik vond 2,50 al belachelijk duur maar dit slaat alles! Ik voel me verneukt! Vanaf nu alleen nog maar illegale feesten met een biertje van een euro.­ Hoe durven ze! Je hebt als bezoeker geen keus dus je betaal wel.­ 5,60 voor een halve liter water met een straat waarde van net 30 cent.­ Fucking asociaal is het!

Inderdaad skofterig:@
vond het geluid ook niet zo best in de hardcore..­ balen, want ze hadden wel gezegt het geluid een tandje harder te kunnen doen!

leuk verslag, leest lekker weg!
Tof verslag! (y) Veel herkenbare dingen ook..

de hagelstenen vliegen ons om de oren. Dichtstbijzijnde tent, de hardtrance tent. In 1 keer staat deze tent stamp vol. Ik denk niet dat het daar de rest van de dag nog weer zo druk is geweest als op dit moment;)

:lol:
Unexist en Radium

Heerlijk setje van Peaky Pounder

:yes::yes:
Wel eerst even muntjes halen.­ 2,80 per stuk! WHAT THE FUCK! Ik vond 2,50 al belachelijk duur maar dit slaat alles! Ik voel me verneukt! Vanaf nu alleen nog maar illegale feesten met een biertje van een euro.­ Hoe durven ze! Je hebt als bezoeker geen keus dus je betaal wel.­ 5,60 voor een halve liter water met een straat waarde van net 30 cent.­ Fucking asociaal is het!

Echt fucking niet normaal! Gelukkig vind ik altijd wel de nodige muntjes dus dat scheelt weer ;)
Uiteindelijk doe ik het voor de muziek! En als die goed is mag de rest er om heen wel wat minder.­
(y)
laatste aanpassing
dit was me eerste buitenfestival van dit jaar en ik vond het gezellig ma wat je nu voor de muntjes betaalt is gewoon asociaal duur en kwa show en atraccties en opbouw is het een stuk minder dan vorig jaar geen atracties word met de jaren steeds minder en kleiner en duurder en dan draaien ze op de main ook nog die knappe new hardstyle wat eentonige vrolijke kut deuntjes...­
Waar is die goeie oldskool hardstyle.­
hoop dat deze fase kwa hardstyle deuntjes snel voor bij gaat...­
ma na al deze mindere commentaar heb ik en me vriend wel een super feest gehad.­
JUIST!!!!!!!!!!!
 
Leuk verhaal. Ik vindt het ook uiterst onbeschoft wad UDC voor de munten vroeg.
En de geluidstechnici die ze daar hebben weten ook niet wat ze doen. (n)
Laat dit nou eens en voor altijd duidelijk zijn:
BASS MOET JE NIET HOREN, DIE MOET JE VOELEN!

Verder een leuk feest (y)
 
Uitspraak van Koetje. op zondag 12 juni 2011 om 06:14:
Uiteindelijk doe ik het voor de muziek! En als die goed is mag de rest er om heen wel wat minder.
(y)

mooi verslag en ook helemaal mee eens:)
 
Ach ja, de prijzen, dat is voor mij de reden dat ik nog maar zelden naar een feest ga.­ Kaarten van 50 euro en dure muntjes voor een setting die ik al zovaak gezien heb.­ Mij melken ze niet meer uit...­
**Tim**
Werkzaam bij Partyflock
Maar tot mn verbazing blijkt de raw hardstyle een fatsoenlijke style te zijn!

hier idem :yes: hardstyle is en blijft toch mijn favoriete ding, maar deze afgeleide stemde mij verrassend positief deze zaterdag!
uitgemolken worden voor 2,80 per muntje…

eigenlijk dacht ik wel dat we op een soort top waren beland met de prijzen per munt, maar dit overtrof in negatieve zin alle diepterecords idd :x (N)

krijg verder sterk het idee dat UDC door de geringe inkomsten van entreetickets toch nog kostendekkend wilde draaien en daardoor heeft bezuinigd op van alles en nog wat aan 'attracties / decoratie' op het terrein en daarnaast dus de absurde hoge consumptieprijs :x ben iig blij dat ik een earlybird ticket had voor 25 euro, anders was de nasmaak hieromtrent toch nog wel wat bitterder geweest ;)
Ik vind dat het verplicht moet worden voor organisaties om de prijzen van muntjes vooraf al bekend te maken.­ 2.­80 is wederom een nieuw dieptepunt en ben zelf ook benieuwd wat de komende festivals voor verrassingen in petto hebben..­ grr.­
Uitspraak van ladyT op zondag 12 juni 2011 om 10:03:
hoop dat deze fase kwa hardstyle deuntjes snel voor bij gaat...­

Dat is niks nieuws:no: Dat is al jaren zo;) Bij thera records daar was het pas knalleng:kwijl::respect:
Niet geweest, maar heb een duidelijk beeld dankzij dit verslag
Bedankt (y)
Uitspraak van [0570]Kleautvieaul op zondag 12 juni 2011 om 02:54:
5,60 voor een halve liter water met een straat waarde van net 30 cent.­ Fucking asociaal is het!

Inderdaad ja, muntjes waren duur. ook een nadeel was die regen, maarja daar ka de organisatie ook niets aan doen. verder een toppie feest!