Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 27 november 2010

door , gepubliceerd op
afbeelding Qlimax
QLIMAX 2010


(Aftermovie Check in 720HD)

27 November 2010

De koude maanden zijn weer begonnen, het word glad, de NS weet niet hoe ze blaadjes van het spoor krijgen, iedereen heeft minder zin in werk. Maar wij gaan samen met 35.000 man op pad om vanavond alles er uit te gooien op QLIMAX! Aangekomen bij het Gelredome staat er zoals gebruikelijk bij QLIMAX een gigantische rij. Maar ja dat wisten we al dus sluiten rustig aan en wachten tot de tickets worden gecontroleerd. Goed en wel na 15 minuten zijn we binnen. En dan denk je mooi binnen, snel kluisje en naar boven om te BEUKEN! Maar niets is minder waar. De infrastructuur en logistiek bij Q-Dance laat het hier even van zich weten. Er staan namelijk 5.000 man die allemaal een kluissleuteltje willen. En ja dat goat niet. Persend, duwend, trekkend en een paar leuke opmerkingen en gesprekken die je met de mensen naast je voert verder zijn we 10mintuten later en 2x zo dun in het bezit van een kluis sleutel. Nou mooi daar gaan we dan! O nee eerst fouilleren, goed ik heb niks bijzonders bij me behalve me camera. Pakt die muts hem uit komt ze een lens tegen. Vraagt ze, wat is dit? Ik zeg een lens. Heb ik een grotere hoek. Zie ik nog wat. Jaaa. dat mag niet. Ik zeg ja wel, op de site stond zelfs dat je een fototoestel met spiegelreflex mocht. Nou dan mag deze simpele groothoek ook wel. Dus ze geeft hem terug en zijn eindelijk binnen.

PAVELOW
Wat een heerlijke opwamer was hier aan de gang. Early hardstyle! Met 2 biertjes in de hand stond ik al lekker te genieten. En dan het podium. Ja natuurlijk had ik ook de foto’s gezien van de opbouw maar ja. Zonder verlichting er op. Wat een tof ding. En groot! Ik kreeg wel het gevoel dat het geheel kleiner leek. Omdat je namelijk veel dichter op het podium stond dan normaal als hij op de GOAL kant is gezet. ”Zany – Freaks” kwam voorbij hoe vet was dat. En natuurlijk “Not E Nuff van Duro & The Prophet”. Heerlijke set op mee te beginnen.

STEPHANIE
Tijd voor de volgende, Stephanie stond klaar om te beginnen. Na een heel intro klapte de eerste plaat er in. Ok nou nu gaan we het beleven, ik had haar vorig jaar gezien op DEFQON en toen leek het wel wat. Maar na vanavond… Als je geen zin heb om daar te staan blijf dan lekker thuis, je staat er niet voor je zelf in je slaapkamer. Kijk eens naar heb publiek, maak eens contact, beweeg eens. Ze stond als een zoutzak de ledjes van haar mixer te bekijken. En verder weet ik echt niet wat ze aan het doen was. Er zat geen sfeer in, de muziek was bagger. Interactie kut! Blijf lekker thuis dan. Ga ik er wel staan.

WILDSTYLEZ
De verassing van de avond. Bij The Qontinent vond ik er geen zak aan, maar door de verschrikking van STEPHANIE was het heerlijk dat deze kerel ff ging knallen. Ok het mogen dan wat meer de hitjes zijn. Maar misschien had ik dat ook wel effe nodig. En dit was iemand die er wel van houd om voor publiek te staan. Zelf lekker mee los gaan. Knal nummers achter elkaar en dan ook nog ff een half uurtje met the NOISECONTROLLERS samen verder klappen. Helemaal goud. Heerlijke nummers als: “The Pitcher Feat. Slim Shore – This Is Who We Are” en “Wilstylez & Noisecontrollers – Tonight”komen langs. Top setje om lekker op door te stampen. En dat vond de rest van het publiek ook. Want dat ging aan alle kanten helemaal losss!

Brennen Heart
Na de opening met (hoe kan het ook anders) The Anthem, die toch verdacht weer lijkt op een ander nummer van hem. Maar ok lekker boeiend. Gaat meneer weer vrolijk verder waar hij voor gekomen is. Zijn eigen remix van “The Sacrifice” er achteraan en nummers als Zany – Pure en een hardstyle remix van Faithelss – We Come On. Altijd vet om dan met de hele zaal die melodie mee te schreeuwen. Tu tu tu… Het word ook steeds heter en warmer, maar wat maakt het uit het gaat LOSS! En we vinden het helemaal goud! BEUKEN! TNT
Tijd voor Italiaanse taffes herrie! En hoeissut! Wat een geweld en wat een power. Heerlijk om in te staan. Technoboy is de laatstetijd zo lekker bezig als die draait. Terwijl ik me ook wel anders voor de geest kan halen. Tijd voor eten dus ik ren naar boven om te eten. Patatje en een hamburger. Ja die gooien we zo achter over. Om vervolgens weer verder te stampen.

D-Block &­ S-Te-Fan
De vrienden uit denhaag zijn aan de beurt, na 3 maanden non-stop in de studio te hebben gezeten verwacht ik hier een hoop nieuwe beukers. En idd ze hebben wat klaar gelegd. Lekker hard en snel! Gas er op dikke lazers die de show gigantisch versterken. En de beentjes blijven gaan! Ondanks de nieuwe nummers had ik stiekem iets meer verwacht.

Psyko Punkz
Vorig jaar opende ze nog bij black in België nu staan ze gewoon bijna aan het einde op qlimax. Wat een heerlijke pokke herrie kwamen deze twee heren geven. En dan aan het einde met een remix van eternity komen. Mee schreeuwen met ze allen, handen in de lucht, voetjes van de vloer en gaan met banaan. Ja helemaal top! Het had van mij nog wel 20minuten mogen duren. Beuken tot en met! Zatox
En dan komt dat vervelende moment altijd dat je zo iets heb van, opzich mag je wel gaan opschroeven. Sta al lang genoeg in de hardstyle. Maar gelukkig hadden ze zatox in gepland. Hij had misschien nog wel wat eerder mogen switchen maar hij deed het dan uiteindelijk toch. Een lekker begin maken voor de hardcore “R Zatox_ How Much Can You Take” galmde lekker door de speakers!

Endymion &­ Evil Activities
Wat een lekker einde was dit zeg. Eindelijk hardcore, de laatste energie uit je lijf gooien om vervolgens kapot in de trein op je reet te landen en je eindelijk kan rusten. Wat een vette platen zeg. Heerlijke herinneringen aan Defqon met “Lenny Dee - Forgotten Moments (Ophidian Remix)” En natuurlijk aan het einde, “Alles naar de klote!”, “Army of Hardcore” en de altijd beukende in een nieuw jasje gestoken “Braincracking”.

Conclussie:
Ben weer flink los gegaan en heb een top avond gehad, ok in vergelijking met de afgelopen jaren was dit qua show niet de beste die er tussen zat. (Gelukkig slechter dan 2007 kan haast niet). Maar verder zag het er goed uit. Alleen het echte Qlimax moment (zoals vorig jaar "live the moment") ontbrak dit jaar. Maar goed. Q-dance, ondanks het kluisjes gedonder weer een pracht feest neer gezet.

Tot de volgende!

-Check boven aan het verslag nog de Aftermovie -

Thanx Jonathan voor Extra Filmen.

Thanx Ingmar voor fish eye lens.

9 opmerkingen

Kweet niet waar jij bent geweest?
Uitspraak van Balletje01 op maandag 29 november 2010 om 17:25:
Kweet niet waar jij bent geweest?

dagjes mensen he
aftermovie is vet! en ja iedereen beleeft het op zn eigen manier he


gelukkig beschrijft mijn verslag het voor de echte kenners...­ die al vaker zijn geweest en die weten hoe het werkt!
mee eens Stephanie hoeft van mij ook niet meer terug te komen, bah viel dat even vies tegen!
Kan me ook wel iets in dit verslag vinden, al mis ik tog de minpunten van een uitgebreid verslag....­ Was et egt helemaal top volghens jou, egt alles...­??

Hoe vondt je de totaal show de overgangen, de (magere??) intro's etc......­
Uitspraak van rens2350 op maandag 29 november 2010 om 19:13:
gjes mensen he

:nocheer: idd, vriendin van mij was voor het eerst op een feest, vond het helemaal geweldig,kben dan wat vaker op Qlimax geweest en op Q-dance feesten, en het was niet qlimax waardig


Uitspraak van Dj Furio! op maandag 29 november 2010 om 19:37:
gelukkig beschrijft mijn verslag het voor de echte kenners...­ die al vaker zijn geweest en die weten hoe het werkt!

Gelukkig staan er in de mijne ook de minpunte:P
Jullie zijn de echte kenners ofwat hij heeft meer feesten en meer qlimax edities als jullie meegemaakt dus snap niet wat je commentaar hierop hebben..­ En een verslag is een ervaring van iemand ze feest dus waarom kan zijn verslag niet kloppen?
Uitspraak van J.J.o:) op woensdag 1 december 2010 om 15:20:
Jullie zijn de echte kenners ofwat hij heeft meer feesten en meer qlimax edities als jullie meegemaakt dus snap niet wat je commentaar hierop hebben..­ En een verslag is een ervaring van iemand ze feest dus waarom kan zijn verslag niet kloppen?

inderdaad het is wat je er zelf van maakt. sommige mensen laten hun avond van het kluisjes gedoe afhangen.. helaas! ipv alleen maar zeuren over de kluisjes kun je ook wel zeggen hoe vet het was. wees bly dat ze in nederland zulke feesten geven. ga het zelf anders lekker regelen, kyken hoe het dan gaat. dat mensen altyd maar kunnen kankeren op de kleine dingetjes.. heel jammer!
Uitspraak van Balletje01 op dinsdag 30 november 2010 om 02:14:
kben dan wat vaker op Qlimax geweest

1x eerder, nou poehpoeh :nocheer:
Ik ben de afgelopen 2 jaar geweest (zelfde als jou dus) en ik vond deze editie beter :) Laat iedereen gewoon even in z'n waarde in plaats van rotopmerkingen maken :)