Partyflock
 

Verslag van Qlimax, 27 november 2010

door , gepubliceerd op
flyer Qlimax
Qlimax 2010 :

Wat was het koud buiten he ?

ingang Q was een beetje waardeloos je stond achter een lintje en heb dan ook 25 min in de kou gestaan omdat er maar 4 hekjes waren en er een complete opstopping was bij de kluisjes haha (blij dat ik geen jas bij had uiteindelijk).

op naar de volgende hekjes! ( en nogmaals de kou in ) ik werd (zeer licht) gefouilleerd hij vroeg of ik echt alles uit mn zakken had gehaald ik zij ja en alles was prima (fouilleer dan gewoon niet :) )

wederom de kou in en we waren eindelijk binnen! tot mijn ontzetting moest ik 3 kwart van de ring lopen om een open deur te vinden richting zaal.

goed we komen de zaal binnen om 5 voor 10 en pavelow was al begonnen ik dacht dat het om 10 uur zou openen ? maargoed dat zien we dan maar door de vingers. Decor :

Het decor stond aan de lange zijde van het stadion wat ik op het eerste gezicht echt heel vet vond! zag er goed uit ook met die glijbaan in het midden met led lampjes enzo! daarlangs rijen met nog meer led lampjes! een paar zuilen en wat doekjes!

tot mijn verbazing zag ik aan beide zijden van het decor 2 enorme lege ruimtes ik dacht tijdens pavelow . euhmm wat is dit ?

Pavelow :

heerlijke early / hardtrance / dubstyle set wat mij betreft een perfecte opening! decor en licht gebeurde niet veel mee helaas (volgens mij begonnen daar de problemen al waar ik later op terug kom)

pavelow is klaar met zn set dus nu dan toch echt tijd voor de grande opening!

1 woord daarvoor :

JAMMER. (waar is in godsnaam de show ? )

Stephanie :

word aangekondigd en begint wijfelend met haar set! ze was heel erg nerveus wat goed te zien was! maar wat wil je met deze enorme drukte ?

goede set en goede platenkeuze hier en daar wat mixfoutjes maar ach. ze deed het met goede bedoeling en dat respecteer ik! goedgedraaid mevrouw Stephanie!

om even terug te komen op de ruimtes aan de zijkanten :

er ging een hekje open en jawel! het publiek mocht op de trappen komen langs de stage wat heel erg veelbelovend en vet was! mijn complimenten daarvoor!

stephanie eindigt haar set en er knipperen een stuk of 4 lampen er komt een kristal in beeld en. Wildstylez : (nog steeds geen show ? )

Wildstylez begint met back 2 basics! erg vette plaat! maar mijn hemel wat een hitjes parade! hij draaide alsof hij op een gewone boeking stond! het 'nieuwe' wat hij in het interview beschreef heb ik dan ook NIET meegekregen! alleen maar headhunterz en wildstylez plaatjes die we allemaal gezellig mee konden zingen. vervolgens kwam ook noisecontrollers nog even de plaatjes draaien waar wildstylez geen tijd meer voor had! (samen met wildstylez) de zogenaamde supervette surprise act!

weer jammer!

volgens de trailer van qlimax (die op volgorde was volgens Q-dance) kwam nu dus :

TNT! (over de dj intros en shows heb ik het expres niet meer want die waren er gewoon niet)

en jawel de anthem word ingezet en het is brennan heart! helaas want als ik dat geweten had was ik al wat eerder iets gaan eten!

brennan begint aan zn set en de ene 2 minuten break na de andere word ingezet ik heb het op mn telefoon bij gehouden jawel de eerste kick kwam erin bij 7 minuten van zn set. helaas (alweer) een hele karige anthem (show) met hier en daar 3 vuurpijltjes aan de zijkant van de stage!

verder is het erg jammer dat brennan heart gewoon niet 1 cd gewisseld heeft (ik heb er op staan letten) alles van tevoren thuis opgenomen wat een kwaliteit weer van die man (mijn boosheid werd met de minuut erger)

1 minuut projectie op het scherm wat vlammen en de lampjes richting dj booth en. TNT :

hier keek ik erg naar uit en wat was het vet zeg! tot op 40 minuten want wat er toen gebeurde . gaan we niet terug zien op de dvd lijkt me. cd speler slaat over! tby zn gezicht schiet op onweer! 2 min later : cd speler stopt ermee (of sloeg weer over) tby zet (na 40 minuten in hun set) les phases op draait de gain (volume) wat open en is ervandoor na 40 minuten draaien! Ruffian was ook ff sprakeloos en de show must go on. toch Q-dance ? goed dat was 40 minuten tnt wat een uur had moeten zijn!

Wat karig geluid en licht en toen jawel. D-block & S-te-fan :

(3 kwartier gedraaid) hier was Q-dance het spoor echt helemaal bijster wat de time table betreft.

ze beginnen wat overhaast aan hun set (gezien tby midden in zn set gestopt was) en gaan lekker los met nieuwe platen wat oude platen wat edits! wat mij betreft helemaal prima er moet ook een klap momentje zijn op zon feest als qlimax!

na 3 kwartier (rare tijd ? ) einde DBSTF!

de spanning stijgt en nog geen halve minuut later jawel :

psycko punkz :

lekker beuken op een laag tempo! alle bekende hitjes gedraaid dus een geslaagde set! (van 40 minuten) nogmaals de time table was compleet naar de tering als je het mij vraagt!

Halve minuut later : (na wat lampjes en kristalletjes)

Zatox :

1 woord!

Koning! een heldenset van deze man! we hadden ook niks anders verwacht!

maar even 1 puntje : hij draaide jawel 1 uur en 20 minuten (rare tijd toch? ) nogmaals de time table naar de klote!

dan de laatste act! Endymion vs evil activities!

precies om 6 uur dus de time table was eindelijk gefixed!

van 6 tot 7 lekker beuken op de hardcore hitjes van de heren maakte het nog wel een beetje goed.

conclusie :

- kortsluiting ? (show was niet wat het moest zijn want we kregen een krant bij het naar buiten gaan waar een foto opstond van hoe het had moeten zijn) zo was het helaas niet! en ik hoorde een keer of 10 rare knap geluidjes tijdens de sets van de djs.

- Decor : het idee was helemaal goed! zag er ook erg tof uit maar zoals ik al zij : de show wilde niet is niks van terecht gekomen en alle lampen deden het maar half!

een van de slechtste edities van Qlimax tot op heden als je het mij vraagt!

en nee ik neem de artiesten niks kwalijk! die hebben hun best gedaan om van een slecht feest nog iets te maken!

volgend jaar Qlimax ? : NEE.

34 opmerkingen

Ja toch, ik vond het ook echt een aanfluiting hoor deze Qlimax..­
Het was meer een grotere discotheek want dit was een schande voor de naam Qlimax!

Het staat juist bekend om de gekke shows!

Schandalig Q-dance..­ echt..­
 
Er was geen timetable 8)
Kan gebeuren zou je normaal zeggen.­

Maar voor een dure ticket als deze is het echt een aanfluiting
verder is het erg jammer dat brennan heart gewoon niet 1 cd gewisseld heeft (ik heb er op staan letten) alles van tevoren thuis opgenomen wat een kwaliteit weer van die man (mijn boosheid werd met de minuut erger)

Oke, mag ik zeggen dat je wel HEEL naief bent als je dat werkelijk denkt..? Denk je nou echt dat DJ's die op een evenement als QLIMAX staan daarmee wegkomen?

Je hebt tegenwoordig CDJ-2000's, daar stop je een USB stick in en is CD's wisselen dus niet meer nodig!

Denk even na..

Verder vind ik je verslag ernstig overtrokken, zo belabberd was het allemaal echt niet.. (dingen als lampen werken maar half, rare knapper geluidjes, timetable (die niet gereleased was, dus hoe kun je uberhaupt beoordelen of die 'naar de klote' was..?!))

Het is jouw mening en kan me in bepaalde punten wel vinden, alleen is dit behoorlijk overtrokken hoor!
Uitspraak van actief op zondag 28 november 2010 om 20:11:
Oke, mag ik zeggen dat je wel HEEL naief bent als je dat werkelijk denkt..­?

dat mag je uiteraard zeggen :)

maar dan mag ik ook zeggen dat ik (die al ruim 9 jaar draait als hobby) wel verstand heeft van mixen en die overgangen van hem kun je alleen met wavelab in mekaar plakken in die platen die hij gedraaid heeft zaten allemaal poefjes en geluiden die in de originele niet zitten.

is gewoon in mekaar geknutseld thuis dus.
 
Opmerking over het hele verslag...

AMENNNNNN !!!!

Kan het niet anders dan met je eens zijn (Y) Nooit, nooit, nooit meer Qlimax voor mij.. Toch jammer na al die jaren ;)
Uitspraak van verwijderd op zondag 28 november 2010 om 20:51:
Toch jammer na al die jaren

het is inderdaad dood zonde :(


maar het is gewoon zoals het is!
Volgend jaar zetten we Dj Furio! in de line-up.­
Dan kunnen we de live-mix van hem horen.­
Uitspraak van Thijsonwijs op maandag 29 november 2010 om 00:33:
Volgend jaar zetten we Dj Furio! in de line-up.­
Dan kunnen we de live-mix van hem horen.­

liever niet ik doe het alleen als hobby ;)
Hey Furio volgens mij ben je een act vergeten want ik meen mij te herinneren dat de NC en Wildstylez ook nog iets samen hebben gedaan??
Wat een bazenverslag zeg! heerlijk hoe hij het er hier neer zet, ben er zelf niet geweest maar heb er ook geen spijt van!(Y)
show was niet wat het moest zijn want we kregen een krant bij het naar buiten gaan waar een foto opstond van hoe het had moeten zijn)

@­furio
Die foto in die krant is toch live geschoten en vers van de pers in ons handen gekomen?Volgens mij was de show wel degelijk zoals op die foto.­
laatste aanpassing
Uitspraak van Feliciano op maandag 29 november 2010 om 10:27:
Die foto in die krant is toch live geschoten en vers van de pers in ons handen gekomen?Volgens mij was de show wel degelijk zoals op die foto.­

heb die foto niet gezien maar zo doen ze het wel altijd! defqon enzo, krijg je altijd vers van de pers foto's!

des ondanks slechte editie ooit! vond de aankleding slecht, lasershow maakte veel goed! ieder jaar zijn ze de overtreffende trap! zeker als je kijkt naar de editie van 2009! met zo'n aankleding en show, ik zat er toen helemaal in! dit jaar er niks van mee kunnen krijgen!
 
Uitspraak van Feliciano op maandag 29 november 2010 om 10:27:
Die foto in die krant is toch live geschoten en vers van de pers in ons handen gekomen?Volgens mij was de show wel degelijk zoals op die foto.­

Ja klopt! Dat waren foto's van die nacht! :jaja:
Heb die kranten nog staan uitdelen namelijk..
Uitspraak van Evert J op maandag 29 november 2010 om 03:59:
NC en Wildstylez ook nog iets samen hebben gedaan??

staat er ook in hoor direct onder wildstylez :D
Uitspraak van verwijderd op maandag 29 november 2010 om 12:18:
Ja klopt! Dat waren foto's van die nacht!

nadat ze door photoshop waren gehaald zoals het op die fotos eruit zag heb ik het niet 1 keer gezien binnen
Uitspraak van Dj Furio! op maandag 29 november 2010 om 14:26:
nadat ze door photoshop waren gehaald zoals het op die fotos eruit zag heb ik het niet 1 keer gezien binnen

gelukkig was je er zelf bij om te zien hoe ´t door de photoshop ging.. kweetniet op welke plek jij hebt gestaan maar ga maar is de foto´s nakijken die door verschillende fotografen zijn geschoten, dan zie je wel dat er blijkbaar veel meer moois was dan dat jij in je hoofd hebt zitten..
en de hele tijd over die timetable, die heb je van tevoren niet eens gezien op een website of iets en de wisseling/volgorde van dj's kwam je pas achter in de avond/nacht zelf.. niks geen timetable naar de klote dus.
voor de mensen die nog steeds twijfelen ...­


Timetable :

22.­00 - 23.­00 : pavelow
23.­00 - 00.­00 : Stephanie
00.­00 - 01.­00 : Wildstylez
01.­00 - 01.­30 : Noisecontrollers &­ Wildstylez
01.­30 - 02.­30 : TNT
02.­30 - 03.­30 : Brennan Heart
03.­30 - 04.­30 : D-block &­ S-te-fan
04.­30 - 05.­00 : Psycko punkz
05.­00 - 06.­00 : Zatox
06.­00 - 07.­00 : Endymion vs Evil activites

dit had Q-dance ongeveer in hun hoofd lijkt me! en het pakte totaal anders uit omdat tnt na 40 minuten besloot te stoppen.­
laatste aanpassing
 
mooi verslag jongen ik had echt grootste verwachtingen bij qlimax (eerste keer) maar het viel me toch een beetje tegen allemaal
uiteindelijk moet je er dan zelf maar een goed feestje van maken, is opzich wel gelukt gelukkig!!
Uitspraak van Dj Furio! op maandag 29 november 2010 om 15:03:
dit had Q-dance ongeveer in hun hoofd lijkt me

Dat lijkt jou..
Q-dance heeft helemaal geen timetable uit gebracht, alleen de volgorde...
Dus als de een 20 minuten draait, de andere 35 en de volgende 1 uur en 40 minuten kan je timetable niet naar de klote zijn want die was er helemaal niet
Uitspraak van [NL]Sjefke op maandag 29 november 2010 om 17:07:
Q-dance heeft helemaal geen timetable uit gebracht, alleen de volgorde...­

ja en als je goed kijkt en goed oplet klopt de volgorde ook niet

tnt is gewisseld met brennan heart .... ?


slecht georganiseerd dit jaar dus... daar kunnen we gewoon niet omheen.
Kan me dr voor 90% wel in vinden idd... Was me eerste keer Qlimax (en zeker niet me eerste feestje), maar dit doet me spijt geven als haren op me hoofd dattik me heb laten verleiden 65 euri's neer te leggen voor een kaartje......... Je miste gewoon een bepaalde sfeer/show/soort-van-film-strip-iets....... Jammer Q-dance, egt jammer...... :(
Goed verslag..­psyko punkz wisten vooraf al dat ze langer mochten dan een half uur..­dus ik heb geen idee wat de eigelijke timetable was.­ Dat technoboy er opeens mee kapte is me helemaal niet opgevallen, wel dat het niet helemaal goed ging een paar keer.­ Lijkt me trouwens zeer onwaarschijnlijk dat BH gewoon een CD heeft staan afspelen..­
laatste aanpassing
Allereerst, gebruik is een logische opbouw, spellingcontrole en interpunctie.
Dat even daargelaten.

Je stuk over wildstylez,
een speciale edit van no time to waste, de nieuwste plaat van headhunterz
hij start met een "oude" plaat. nog een plaat van noisecontrollers tussendoor.
En dat noem jij een hitjes parade? damn

Je stuk over Brennan heart
Opening met een compleet orkest? Vuurwerk? is dat geen show?
en over je opmerking over zijn mixtalenten, alsjeblieft kijk zijn platen nog een keer na.
Je kan zijn set gewoon zelf beatmatchend namaken. (hier ook een dj)
als jij daarvoor een waveform nodig hebt, zegt dat meer over jou dan over zijn kwaliteiten.
voor de rest heeft brennan heart remix na remix gedraaid

je stuk over TNT
Een overslaande cd speler kan altijd een keer, kan ook aan de cd's liggen.
Je beweert dat TBy daarom weg is gegaan, wat ben jij dan naief joh!
TNT moest misschien maar 45 minuten? minus 5 minuten opening is 40 minuten?
Dit misschien omdat psyko punkz ook 45 minuten live mochten? wat dus samen een 1,5 uur is. Wat dus een logische time table is?

je stuk over Psyko punkz
Als je echt zo een dj ben zoals je zelf beweert
dan had je ook gehoord van de niet gereleasde not an addict
van de edit van after mf
van de techno prime remix
van de eternity dj tool
en de time table, als je live gaat is 45 min veel, dat wisten ze al van tevoren (in een interview gezegd)
weer krijg je: 45 min minus 5 minuten is 40 minuten is dus logisch.

je opmerkingen
De show is wel degelijk wat het geweest is, kijk de vele foto's maar en wacht maar op de aftermovie
de rare knapgeluidjes, koop oordoppen en bescherm je gehoor

al met al, schrijf voortaan gewoon geen verslag?
oh jah, voor je het mocht zeggen: mijn verslag komt al shet goed is vanavond of morgen nog op liquid-motion
Nog een paar laatste opmerkinge (is wel makkelijk te noemen namelijk)

afzeiken andere verslagen
je gaat een ander zijn verslag afzeiken met de woorden:
gelukkig is mijn verslag voor de echte kenners, die er al vaker zijn geweest.
Je vergeet alleen dat de schrijver van dat verslag vaker op Qlimax is geweest dan jij.
*zucht, handig ben je niet?

Show?
en nog een laatste opmerking over de show, toevallig heeft die andere verslagschrijver een aftermovie gemaakt.
Qlimax aftermovie
See for yourself
laatste aanpassing
was mijn eerste keer heb ook niet veel van " de show " gezien.. maar volgend jaar ga ik gwn weer k hoop dat ze dan alles goedmaken... en voor de mensen die niet volgend jaar gaan vanwege dit jaar ben ik alleen maar blij want ken ik makkelijker aan een kaartje komen :)
Met trots kijken we terug op een erg mooie editie van Qlimax in GelreDome.­ De nieuwe set-up van het podium, de goeie sets van de diverse artiesten en de uitbundige sfeer hebben hier aan bij gedragen.­

Helaas hebben we ook moeten concluderen dat we aan de vraag naar kluisjes voor de bezoekers die rond middernacht aankwamen niet konden voldoen.­

Het aantal aanwezige kluisjes wordt door ons in overleg met de leverancier bepaald naar aanleiding van voorgaande edities van Qlimax.­ In verband met het koude weer hebben we ten opzichte voorgaande edities 40% extra kluisjes neergezet.­ Helaas bleek ook dit niet voldoende: het gebruik van de kluisjes was tijdens deze editie simpelweg uitzonderlijk hoog te noemenDAT ER 40% MEER KLUISJES ZIJN NEERGEZET GELOOF IK DUS GEEN BARST VAN.­
 
Ik ben het compleet met je verslag eens.­ Ik heb zelden zo'n slechte editie van Qlimax mee gemaakt.­
De sfeer was er niet, de muziek stond niet bepaald hard, de bass was het gelredome uit gevlogen, de platen die oversloegen en ga zo maar door.­

Wat ik wel heel er gaaf vond was BH met het orkest!

Omdat de voorgaande jaren wel heel er goed waren geef ik het volgend jaar nog een keer de voordeel van de twijfel.­ Als dit echter weer zo'n aanfluiting wordt is het de laatste keer Qlimax voor mij geweest.­
Uitspraak van Dj Furio! op maandag 29 november 2010 om 15:03:
dit had Q-dance ongeveer in hun hoofd lijkt me! en het pakte totaal anders uit omdat tnt na 40 minuten besloot te stoppen

als je op de q-dance pagina had gekeken bij de pagina voor de laatste weetjes voor qlimax had je kunnen zien dat ze schreven dat net zoals voorgaande editities qlimax niet aan een timetable deed, maar dat eht wel in de volgorde stond zoals aangekondigd in de filmpjes.. voorderest vind ik het n beetje overdreven geschreven, je doet alsof er n kapotte kerstverlichting hing met een knipperende piek.. wel leuk dat je de moeite nam! ik had van deze editie iig ook meer verwacht! verder denk ik dat hier best veel die hards zitte en nu ben ik toevallig een editie aan het kijken waarvan ik in 2003 me eerste ahrdstyle CD kocht: http://www.youtube.com/watch?v=eKFnYaxTX-M

veel plezier
 
Sta je serieus op je horloge te kijken hoe lang een dj aan het draaien is???
Ik onthoud echt niet hoe laat welke dj in de juiste volgorde wel of niet draait, of ben ik nou gek of gewoon te wasted op een feest? :/
Pauperverslag :').
Gewoon naar Hardbass gaan.­
 
was fucking losss hell yeah!!