Partyflock
 

Rootz

AdresLeerdam
Nederland
PostadresPostbus 216
4140 AE
Leerdam

Uitgaansagenda Rootz

Laatste feest was op zaterdag 28 maart 2009: Rootz HipHop Showcase, Rootz, Leerdam
Statistieken
47·feesten
47·in het verleden
831·bezoekers
362·unieke bezoekers
3Partyflockfans
329·albumfoto's
1·verslag
1·opmerking
goed·stemresultaat (487 stemmen)

1 opmerking

De afgelopen jaren waren erg hectisch voor Rootz, met veel gebeurtenissen die zich snel hebben opgevolgd. De belofte van een nieuw gebouw, de overplaatsing van een jongerenwerker en het afscheid daarna van vele vrijwilligers hebben geleid tot een radicale beslissing. Voor iedereen die nieuwsgierig is, naar wat er precies is gebeurd, een overzicht van het verleden tot het heden.

We gaan terug naar…

Het jaar 2006
Ons oude gebouw moest wijken voor een gloednieuw bestemmingsplan. Na 3 jaar lang lobbyen gingen vrijwilligers en jongerenwerk van Rootz met de gemeente om tafel, om over een nieuw gebouw te praten. De ambtenaren dachten aan portocabines (noodgebouw). Niet bepaald een ideaalbeeld voor een vernieuwd jongerencentrum. Dan gaat het dak er letterlijk af bij een heavy rockband of hardstyle feest! De jongeren van Rootz hadden een duidelijk ander plan.
De meerderheid van de gemeenteraad had wel oren naar een nieuw en groter Jongerencentrum. Gemeenteraadsleden van PVDA en L2000, maar ook andere partijen stonden achter de plannen en zij brachten het balletje aan het rollen. Eindelijk faciliteiten die nut hebben voor samenwerking en meer jongeren interesseert. De uitvoerende wethouder heeft het verder aangepakt, een deskundig projectleider legde de basis voor een nieuw gebouw.

De basis van 2007
Na een aantal overleggen over de bouw van het nieuwe jongerencentrum werd ineens duidelijk dat de beleidsmakers een dikke streep door ‘Rootz’ wilden halen. Het nieuwe jongerencentrum zal geen Rootz meer mogen heten en de inbreng van de aanwezige jongeren was ook overbodig. In december 2008 konden jongerenwerk en vrijwilligers voor het laatst om tafel met de gemeente om de voorlopige bouwtekening succesvol aan te laten passen en vragen te stellen… daarna bleef het tot onze grote teleurstelling stil.

Het stille besluit
In 2009 werd de stilte doorbroken: De beleidsmedewerker jeugd besloot zonder opgaaf van reden dat verder overleg met ervaren rootz vrijwilligers niet meer nodig was en de ondersteunende jongerenwerker (jarenlang voorvechter van het grotere jongerencentrum met poppodium) werd plots overgeplaatst naar een ander jongerencentrum. De activiteitencommissie van Rootz eiste, namens de jongeren, een gesprek met de beleidsmedewerker jeugd hierover, maar deze weigerde dit.

Rootz antwoord
We hebben als oprichters van Livemuziek, Black & White, Huis & Ruis, Spiral Sessions, Mashup Bastardz, Café La Rootz, Whats Cooking, Promotie en Programmering een unanieme beslissing genomen. Wij zeggen het vertrouwen in de beleidsmedewerker jeugd op. Wij gaan onafhankelijk van de gemeente verder in een stichting die opereert in heel Leerdam. Met uitzondering van de Livemuziek en Cafe La Rootz, die blijven tot juni, neemt de gehele organisatie met pijn in hun hart afscheid van het huidige gebouw op de Q. de Palmelaan.

Wij zijn voortaan dakloos
We gaan onze activiteiten voorzetten op allerlei plekken. Dit doen we in de buitenlucht en in samenwerking met andere organisaties, die de jongeren van Rootz een warm hart toe dragen. Daarnaast zijn wij vanaf juni te vinden op internet. Onze nieuwe website moet er één worden die in de regio Leerdam bekend staat om haar nieuws over de gemeente, evenementen, festivals, interviews met bands, deejays en artiesten, internetradio en televisie. Kortom heel veel cultuur!

Rootz blijft Rootz
Ook zonder vast onderdak blijft ons doel regionaal talent een multimediaal podium te bieden door sociaal-culturele en educatieve activiteiten te organiseren. Leeftijd speelt geen rol! Nieuw en jong talent een kans bieden heeft de prioriteit. Stichting Rootz maakt en voert onafhankelijke jeugdwerk producties uit. Verwacht Liveconcerten, Jamsessies, Dance-Feesten, Workshops, Debatten en Talentscouting.

Stimuleer samenwerking
Wij staan voor samenwerking met iedereen die serieus onderdeel uit wil maken van een vernieuwd gezamenlijk initiatief in Leerdam. We zoeken altijd naar creatieve talenten en staan open voor samenwerking met iedereen die een hart voor cultuur heeft. Of dat nu is als sfeermaker, als artiest, als bezoeker of organisator, iedereen is voor ons even belangrijk!

Respecteer en reageren!

Respecteer je roots, laat je stem horen en reageer hier:

http://jc.rootzleerdam.nl

Doe je dit liever persoonlijk, dan kan dat door een mail te sturen naar stichting@rootzleerdam.nl