Partyflock
 

Planet KL

Adres2e Delistraat 39
3531 SX
Utrecht
Nederland

Uitgaansagenda Planet KL

Laatste feest was op vrijdag 29 juni 2012: Swipe, Tivoli de Helling, Utrecht
Statistieken
62·feesten
62·in het verleden
33·nieuwsberichten
1·winactie
1357·bezoekers
717·unieke bezoekers
8Partyflockfans
2·albumfoto's
1·verslag
zeer goed·stemresultaat (669 stemmen)
Nieuws
Nu het EK voetbal niet helemaal zo verloopt als verwacht, achtte Swipe het wel redelijk om eens flink Europees uit te pakken. Op 29 juni ontmoeten Rusland, Noorwegen en Nederland elkaar op een derby die niet draait om de bal, maar om bass en beats. Een EK bass en beats, zo u wilt.
Swipe goes 160
9 mei 2012
Hoewel juke al zo'n 10 jaar borrelt en bruist in de undergroundclubs van zuid Chicago, maakte Europa er pas echt kennis mee toen dubstepper Headhunter zich omtoverde tot Addison Groove en het befaamde Planet Mu-label een juke-mixtape uitbracht die binnen een seconde viraler bleek dan de vogelgriep. Sindsdien is de stijl door velen geadopteerd en binnengehaald als een frisse wind in de danswereld.
Net als in voorgaande jaren komt het vermaarde LeGuessWho? festival in 2011 weer voor de dag met een knoeperd van een line-up. Swipe mocht volgens de organisatie ook deze keer niet ontbreken en dus sloegen beide partijen wederom de handen in elkaar. Op 26 november zal het resultaat van die samenwerking de planken van Tivoli de Helling betreden. En dat belooft een bonte, kakelverse en afwisselende nacht te worden waarin zelfs post-rock een plekje heeft gekregen. In een vernieuwd jasje, welteverstaan..
Het is niet zo gepland en zeker niet van tevoren bedacht, maar toch. Zo'n machinale line-up zie je niet elke dag. Het zal dan wel toeval zijn dat de machines op dit moment voor de lekkerste muziek garant staan. Want met Machinedrum en Naive Machine op het program heeft Swipe wederom twee kakelverse en dwarse pareltjes te pakken.
Al sinds 2006 begeeft Dub Infusions zich in de voorhoede van de Nederlandse dubstepfeesten. Nog voordat dubstep ook maar enigszins begon vast te lopen op het 'hard-harder-hardst" traject, richtte het feest zich op eigenzinnig, nieuw talent dat de grote ontwikkelingen in de scene niet blindelings volgde. In een vroeg stadium haalde Dub Infusions onder andere Caspa, Scuba, Youngsta, Rusko, Benga, 16bit, Mala in Cuba en Elijah & Skilliam al naar Nederland. 1
Voer voor het brein waar je lekker op kunt bouncen. Zoiets moet Flying Lotus voor ogen hebben gestaan toen hij zijn label de naam Brainfeeder gaf. De releases op zijn label zijn, net als zijn eigen platen, soms echte doordenkertjes, maar eenmaal gevat, laten ze je niet snel meer los. Twee van zijn beste vondsten, Teebs en Jeremiah Jae, presenteren zich op 9 september op Swipe. Tezamen met lokale juke superheld 'the Haft' bounced Swipe hem in Tivoli de Helling weer prakkiserend de pan uit. 1
Op het kruispunt tussen verknipte hiphop, rauwe dubstep en broeierige funk spelen zich op dit moment de mooiste dingen af. Kruisbestuivingen leveren sowieso vaak mooie plaatjes op, maar sinds 2010 is het hek echt van de dam. Zowel qua inventiviteit als qua kwaliteit. Koren op de molen van het Utrechtse feest Swipe, die zich als enig doel heeft gesteld zoveel mogelijk nieuwe, dikke, vette en interessante acts aan je voor te stellen.
Na de geweldige timewarp met Youngsta en aanverwanten op de afgelopen editie, gaat Dub Infusions op het komende feestje even helemaal loos. Gewoon, omdat sommige examenkandidaten stoom moeten afblazen, of omdat er na een 'eyes down" editie ook wel weer wat gemoshed mag worden, of omdat de drie heren op het program het nu eenmaal wat anders aanpakken. Harder vooral. Welke reden je ook wilt bedenken, Dub Infusions gaat op 20 mei in Tivoli de Helling helemaal bonkers.
Dub Infusions bestaat 4 jaar en pakt daarom eens extra uit. Begonnen als een dubavond in de EKKO, alwaar tussen de bands door de nieuwste dubstep werd gedraaid, verkaste de avond al snel naar Tivoli de Helling. 1
Swipe gaat autonoom
24 maart 2011
Het Utrechtse Swipe doet niet aan hokjes, genres, duiding of trends. Ontstaan uit een voorliefde voor pionierende artiesten en muziek, is originaliteit de enige leidraad die het feest aanhoudt. En die originaliteit moet ook wel knallen, natuurlijk.